Inlägg

Inlägg som Kjell Brel har skrivit i forumet
Av Kjell Brel

Blev uppringd för tredje gången i förrgår.

Första gången låg jag och sov (jobbar natt) och talade om att jag hade inte alls några "malicious files" i min dator. När han inte gav sig sade jag att jag körde Mac (vilket jag inte gör) och då låtsades han att han inte kunde höra mig och bröt samtalet.

Andra samtalet avbröt jag honom efter "Hello" och frågade om han ringde från Microsoft, men det gjorde han inte alls. Han ringde från... .. .. um... .."The Computer Internet Department".
"You're calling from the computer internet department?"
"Yes! Hello? Hello? >Klick< lade han på."

Tredje gången såg jag att numret började på 008 och svarade med "Microsoft Sweden - How may I help you?"
"... .. ... .. .. ... ..Hello?"
"Yes, this is Microsoft Sweden. Who do you wish to speak to?"
.. ... ..I'm looking for *indisk-engelskt uttal av mitt svenska efternamn*"
I'm sorry, there is no one working here by that name.
... .. .. .. .. .. >Klick<

Känns grymt ineffektivt att de skall ringa samma nummer en massa gånger när de uppenbarligen hamnat hos nån som inte kommer gå på deras bluff.

Av Kjell Brel
Skrivet av born_in_fire:

Bara jag som väntade på "Achieved with Cryengine 3" i videon? Crysis spelen har alltid sett lite "cartoon-ish" ut färgmässigt o det första Far Cry spelet använde Cryengine 1

Antagligen bara du. Crytek låg bakom första spelet men FC2 och FC3 är det UbiSoft som gör.

Skrivet av Thewiruz:

FAr cry är ett stort jävl.. fail sen 1an!

Det *enda* som är gemensamt för Far Cry och Far Cry 2 är namnet så sluta gör bort dig.
* Spelen utspelar sig inte på samma plats
* Inga karaktärer är gemensamma.
* De gjordes av olika utvecklare
* De använder olika grafikmotorer
* T.o.m. spelupplägget är olika

Av Kjell Brel

Tycker du skall ta och fundera på ett annat kort till en medieserver. Just 4870 är ökänt för att dra svinmycket effekt i idle (specat till 90W i idle!) och i en medieserver lär det bli mycket idle. Visst kan du underklocka och flasha bios och hålla på, men det är ändå konstgjord andning på ett sådant kort.

Jag skulle lägga ut det där på Swecs marknad för typ 200-250 spänn (jag fick 300:- för mitt Sapphire HD 4870 512MB i våras) och sedan använda de pengarna till att köpa ett nyare kort med sämre spelprestanda, men bättre effektförbrukning (och samtidigt kanske lite modernare utgångar/hårdvaruacceleration).

Av Kjell Brel
Skrivet av tomjut:

Börjar bli lite tjatigt med den här typen av "nyheter" som så uppenbart bara skrivs för att skapa flame war.
Lite lågt, kan jag känna som gammal Sweclockersmedlem.

Välkommen i tioårsklubben!

Av Kjell Brel
Skrivet av Marathonkillen:

Hej alla medlemmar!

<Massor av intressant text>

Vänligast

Tack för årets inlägg hittills!

Av Kjell Brel

Ålder: 37
Platform: PC
Favoritgenre: Bilspel
Favoritspel: Test Drive Unlimited, Max Payne 1 & 2
Spelar just nu: Sniper Elite

Av Kjell Brel

Klickade på paus i videon och tajmade det rätt fint...

http://img96.imageshack.us/img96/1307/swecfragelada.png

Av Kjell Brel
Skrivet av kinc:

DirectCU II syftar på antalet fläktar och inte version av själva kylaren. Vi har diskuterat att ändra det där internt men viljorna är för starka att behålla systemet 2 = 2 fläktar

Kanske skulle göra en Apple och kalla den "DirectCU IIS"?

Skrivet av Paradoxnode:

Jag kör med DirectCu II-kylare på mitt kort och är väldigt nöjd med den. Förutom en sak, att den inte är speciellt duktig på att köra ut varmluften ur chassit och den här nya varianten ser helt ärligt ut att göra ett sämre jobb på den punkten.

Tumme upp på den. Prio på att bli av med varmluften direkt borde vara högre.

Av Kjell Brel
Skrivet av tigerffs:

Okej.. Det var inte vidare svårt att fixa detta iofs.

1. Starta datorn i felsäkert läge med command prompt
2. Skriv rstrui.exe och kör system restore en vecka bak i tiden.
3. Solved.

Fast det här viruset krypterade inte systemfilerna som är vad du återställer med din lösning utan användarens dokument och bilder. :/

Av Kjell Brel

Du skriver fortfarande inte vilken upplösning det kommer vara på den skärm du tänker köpa. Varför inte det? Frågan om de två korten räcker påverkas ganska mycket av om du tänkt köra i 1920x1080 eller 1280x1024...

Av Kjell Brel
Skrivet av truedesire:

han får dock ingen prestanda ökning i spel så, allmän prestanda javisst , men frågan är om det är värt 1500kr för en 128gb disk som inte höjer fps-ribban.
han talar även om högre upplösning än nuvarande, vilket gör att ssd:n inte hjälper något alls.

iofs är 470 inget dåligt kort så skärm + ram + ssd kanske då

Man skulle kunna tro att eftersom han frågade efter vad som skulle höja systemets allmänna prestanda att han ville ha tips på just det och inte vad som skulle ge mer fps i spel, eller vad tror du?

Av Kjell Brel

Nej det går inte. Det är inte samma saker som går genom kabeln så det går inte att bygga en sådan adapter.

Av Kjell Brel

Kika på Blocket men prova att istället för att söka under För Hemmet -> Möbler & Heminredning -> Bord & Stolar så kollar du under Affärsverksamhet -> Inventarier & Maskiner -> Kontor istället. Där finns massor av skrivbord och grejer till ibland galet låga priser. Trevligt är också att prylar tänkta för kontor oftast är betydligt mer påkostade och rejäla än saker för privat pruk.

Av Kjell Brel

Ratt är ett sånt där tillbehör som väldigt många köper till sin dator i tron att det skall bli lika kul som man minns Out Run på arkad 1987 när de var tio år.

Eftersom det inte alltid är det blir resultatet att väldigt många provar lite och så blir ratten liggande nåt år innan man lägger ut den i nyskick på Blocket. Ta en titt där så lär du hitta ett lass rattar som funkar fint. Jag köpte min Logitech Momo Racing som ny i originalkartong med ett par spel för typ en femhundring och det kan väl vara en bra nivå för att testa om du tycker det är kul eller om du också sällar dig till skaran av Blocketsäljare.

Av Kjell Brel

Om du vill höja "systemets allmänna prestanda" så köp en SSD och installera systemet på den. Det finns ingenting som ger i närheten av så mycket upplevd prestandaökning i ett system som ditt. Du behöver inte köpa en värsting-SSD utan en "vanlig" kommer ge nästan lika stor ökning.

Av Kjell Brel
Skrivet av Jalle64:

Titta här och tänk på att vissa siffror räknas som bättre lägre: http://www.anandtech.com/bench/Product/50?vs=56

Tack för en trevlig länk!

Av Kjell Brel

Ur spelperspektiv tror jag inte att det är några problem med att köra Vista, men annars känns Win7 så mycket smidigare på alla sätt för mig. Om du är nöjd med Vista så stanna på det men byt till Vista x64 - Du lär ju kunna plocka upp en licens av någon annan för en spottstyver eftersom det är så populärt att hata Vista.

Matte70 har annars en vettig synpunkt med GTX560 Ti 448 - ett nytt kort med garanti kan vara *väldigt* skönt.

Av Kjell Brel

Hur tjock plåt handlar det om?

Av Kjell Brel

Du kan ju kika på Swecs egen Marknad också.

HD6970@Marknaden
GTX570@Marknaden

Om du har plats för en kort som tar upp tre kortplatser och hade en budget på 2k så hade jag tittat på den här annonsen. Tack vare den riktigt saftiga kylaren så går kortet antingen väldigt tyst eller kyler fint vid ordentlig klockning och kostar minst 3000 kr nytt så 1800 spänn är ett bra deal.
Info på Prisjakt
Lite info på Swec.

(Om du behöver söka på eller hänvisa till din processor så säg att du har en "Q6600" - det säger mer om den än att det är en Core2Quad 2.4GHz.)

Beträffande minnesfrågan så hänger det på om din Vista Home Premium är 64-bit eller 32-bit. 32-bitars kan bara adressera 3,5 GB minne så då kan du inte utnyttja dina 4 GB. Det blir faktiskt ännu mindre eftersom grafikkortets minne måste adresseras det med och det tar från samma 3,5 GB. Om du vill köra kvar på 32-bit (det vill du inte) så skulle jag inte välja 6970:an ovan eftersom den har 2GB minne vilket dödar systemets minne en del.

64-bitars kan dock adressera *väldigt* mycket mer så då är det inga problem. Jag tror inte du märker någon större skillnad mellan 4 GB och 8 GB i spel, men i en del andra minneskrävande program kanske det kan göra lite skillnad. Minne är billigt så du kan säkert plocka upp 4 GB till utan att bränna hål i plånboken, men jag skulle hellre lägga dem på att köpa en Win7-64bit-licens istället för Vista i första hand.

Av Kjell Brel
Skrivet av MooD:

Som sagt köp en spade! Är det roligt? Ja då kan du köpa något dyrare. Slänga ut 10 000 för att testa lite är vansinne.
Tyvärr har de jobbat hårt med att göra elements värdelöst också, så det budgetalternativet finns inte

Det går väl att ladda ned en 30-dagars trial-version från Adobe? Det borde väl räcka för att hinna testa?