Artiklar

Artiklar skrivna av JonasT
33

AMD förbereder Ryzen 8000G-serien med RDNA 3-grafik för stationära datorer

En ny rapport gör gällande att nästa generations APU:er från bolaget tar plats i Ryzen 8000-familjen och är en blandning mellan stora och små Zen 4-kärnor.

38

Youtubers plockar isär Playstation 5 Slim

Linus Tech Tips och Dave2D har lagt vantarna på Sonys krympta spelkonsol, vilken visar sig erbjuda samma ljudnivå och effektuttag som den fullstora modellen.

61

Asus lanserar Proart PA602 – bastant chassi med dammsensor och kattlås

Bolaget skippar RGB-belysningen och satsar på ren estetik riktad mot workstation-användare, där mastodontfläktar med högt luftflöde varvas med unika funktioner som en dammsensor.

79

Quiz: Hemsökt hårdvara och spöklika spel

Med Halloween avklarat och allhelgonahelgen runt hörnet är det dags för ett läskigt quiz med frågor om såväl hårdvara och spel på temat.

69

MSI storsatsar på QD-OLED med sex nya bildskärmar

De nya skärmarna rör sig i ett ordentligt spann från en ultrabred 49-tummare i välvt utförande hela vägen ned till en mer traditionell platt 27-tummare.

145

Alan Wake II – fantastiskt vackert men krävande

Alan Wake II är här och systemkraven är minst sagt i hästväg. Testlabbet laddar upp riggarna med 22 grafikkort för att se hur det nya spelet presterar.

29

Nvidia och AMD konkurrerar med Macbook med egna ARM-processorer

Enligt en ny rapport ämnar de båda halvledarjättarna att lansera Windows-kompatibla ARM-kretsar inom ett par år, där fokus ligger på hög prestanda vid lågt effektuttag.

27

AMD lanserar Radeon RX 6750 GRE – prispressade kort för kinesiska marknaden

Bolaget släpper två nya grafikkort med samma namn, men dock med ganska markanta skillnader i specifikationer.

316

Test: Intel Core i9-14900K och Core i5-14600K "Raptor Lake Refresh"

Högre klockfrekvenser till samma prislapp är ledorden när Intel Core 14000-serien tar plats i testlabbet, där dessa kan vara ett bra val om man redan sitter på sockel LGA 1700.

21

Intels nya Arc-drivrutin påstår öka prestandan med 149 procent i Starfield

En ny grafikdrivrutin från Intel ska ge enorma prestandauppsving i Starfield, men när testlabbet sätter påståendet på prov är vinsterna betydligt blygsammare.

20

Moderkort får stöd för Ryzen 7000G – nästa generations APU för stationära datorer

AMD:s Ryzen 7000-processorer med integrerad RDNA 3-grafik är på väg till stationära datorer enligt en AGESA-uppdatering som börjat rulla ut till moderkortstillverkarna.

120

Grafikprestanda i Counter-Strike 2

Counter-Strike 2 är här, där mer ögongodis ställer högre krav på hårdvaran. Testlabbet laddar upp med 33 grafikkort för ett prestandatest av spelet.

13

LG Display börjar tillverka böjbar OLED-panel för bärbara datorer

Bolagets böjbara OLED-paneler landar i storleksklassen 17-tum och erbjuder en upplösning på 2 560 × 1 920 pixlar med bildförhållandet 4:3.

132

Quiz: Xbox genom tiderna

Microsoft läcker Xbox-nyheter som ett såll och därför har det blivit dags för ett quiz om bolagets spelkonsol. Hur bra koll har du på Xboxens 20-åriga historia?

27

Intel satsar på staplat cacheminne för framtidens processorer

Bolaget meddelar att en konkurrerande lösning till AMD:s 3D V-Cache är i görningen för kommande processorer – något som potentiellt kan öka spelprestandan markant.

57

Phanteks NV5 – ett utmärkt och estetiskt tilltalande chassi

Jonas sätter tänderna i Phanteks nya chassi NV5, vilket är en utmärkt modell med hög kvalitet och fokus på stora mängder härdat glas.

81

Fdrive X 8 TB – blufflagring som förstör data

Hög överföringshastighet och imponerande lagringskapacitet på 8 TB för en femhundring. Låter det för bra för att vara sant? Det är det också.

45

Lian Li stämmer Phanteks och Thermaltake över sammankopplade fläktar

Ett patent på bolagets sammankopplade Unifan-fläktar får Lian Li att skjuta skarpt i rätten mot konkurrenternas liknande lösningar.

28

Intel avtäcker Thunderbolt 5 – dubblerad bandbredd och laddning i upp till 240 W

Femte generationens Thunderbolt får kraftigt ökad bandbredd och lägger till stöd för Displayport 2.1 samt möjlighet att ladda enheter med effekter upp till 240 W.

179

AMD Radeon RX 7800 XT och RX 7700 XT – bolaget skjuter skarpt i 1440p-klassen

AMD avslutar utrullningen av grafikfamiljen RDNA 3 med två nya modeller, varav en är ett utmärkt val för den som är på jakt efter hög rastreringsprestanda vid 1440p.