Artiklar

Artiklar skrivna av JonasT
10

Hyte Thicc Q60 är fläskig vattenkylare med 5‑tumsskärm

På Computex 2023 breddar sig Hyte bortom chassin och fläktar med sin första slutna vattenkylare, vilken kombinerar hög prestanda med en IPS-skärm på 5 tum.

22

Silverstone gör flygfärdig kylare med 12 fläktar

Utmärkelsen "Computex galnaste kylare" tilldelas Silverstone Icemyst som skruvar antalet fläktar till max och lite till.

53

Noctua presenterar nästa generations flaggskeppskylare

När SweClockers besöker kylartillverkarens brun-beiga montrar står det klart att nästa generations dubbelmacka NH-D15 bara är en fläkt bort.

18

Danska Eblaztr kombinerar chassi och skärmfäste

Den kolfiberförstärkta nylonkonstruktionen slår två flugor i en smäll och gör plats för skärm direkt på datorlådan.

4

Seasonic uppgraderar Focus-serien med ATX 3.0

De populära nätaggregaten i Focus-serien begåvas med ATX 3.0 och paradnumret 12VHPWR för grafikkort. Prislappen förblir däremot ett mysterium.

60

Fractal Design avtäcker Terra – trä och nordisk design i pytteformat

Populära North får sällskap av ett mindre syskon för entusiaster på jakt efter riktigt kompakta byggen.

13

Rejäl liten laddare för nya Gigabyte Aorus 16

Färsk speldator berövas rampljuset av sin egen laddare, som krymper från tegelsten till betydligt behändigare storlek med hjälp av galliumnitrid.

5

SweClockers på plats för Computex 2023

Efter ett pandemiuppehåll på fyra år är redaktionen tillbaka i Taiwan för årets upplaga av Computex – världens största mässa för datorkomponenter.

57

Asus trollar bort strömkabel från Geforce RTX 4070

Asus undviker kabelhärva genom att byta både 8-pinnarskontakt och 12VHPWR mot en speciallösning som strömförsörjer via moderkortet.

139

Helgsnack: Vilken komponent brukar du tumma på vid nytt datorbygge?

Att bygga en ny dator kommer med många avvägningar, där vissa väljer att snåla in på delar för att uppnå högsta möjliga prestanda för pengarna. Vad brukar du tumma på?

18

Fredagspanelen 296: Extrema åsikter om RTX 4060 Ti & RX 7600

André och Jonas sätter sig i studion för att grotta ned sig i siffror från senaste grafikkortstesterna och prata om nyheterna från veckan som gått.

110

AMD Radeon RX 7600 – bra prestanda för pengarna

AMD tar plats i mellanklassens grafikkort med Radeon RX 7600, vilket erbjuder bra 1080p-prestanda med en prislapp under 4 000 kronor.

156

Test: Nvidia Geforce RTX 4060 Ti – bra men dyr 1080p-gaming

Nvidia tar Geforce RTX 4000-serien till mellanklassen med RTX 4060 Ti, ett grafikkort som är svalt på fler sätt än ett och som endast kan rekommenderas till ett fåtal.

17

Fredagspanelen 295: Geforce RTX 4060-familjen och gratis TV-apparater

Jonas återvänder från föräldraledigheten för att tillsammans med Calle prata om bland annat Nvidias kommande grafikkort i mellanklassen.

14

Nvidia-grafik på väg in i telefoner

Enligt nya uppgifter ska Nvidia leverera grafikdelen till Mediateks kommande systemkretsar i flaggskeppsklassen för mobiltelefoner samt ARM-baserade bärbara datorer.

143

Veckans fråga: Vilken är din prismässiga smärtgräns för grafikkort?

Förutom hög spelprestanda bjuder många av senaste generationens grafikkort på saftiga prislappar. Hur mycket pengar är du beredd att kasta på ett kort i dagsläget?

378

Cities: Skylines 2 avtäckt – anländer i år

Colossal Orders Sim City-utmanare får en uppföljare som utlovar stadsbyggande på episk nivå.

41

Stort prestandalyft demonstreras med Directstorage 1.1

I Microsofts optimerade testscen förbättras laddningstider med 66 procent när Directstorage får sällskap av grafikaccelererad dekompression.

21

NZXT H7 – välbyggt men svårrekommenderat

Jonas tar en närmare titt på NZXT:s miditower-chassi H7, vilket ska erbjuda såväl hög kvalitetskänsla som en trevlig byggupplevelse.

6

Fredagspanelen 267: Pålitliga SSD-enheter och grafikkort som ser ut som båtar

Noelia och Jonas diskuterar huruvida Zotacs kommande grafikkort ser ut som en båt, en tvättsvamp eller en fräsig foppatoffla i veckans panel.