Inlägg

Inlägg som MultiMan har skrivit i forumet
Av MultiMan
Av MultiMan

@Dustforce: Frihet har ingenting med att göra om du visar din legitimation eller inte för polisen.

En definition av frihet är att kunna röra sig fritt i ett tryggt samhälle utan risk att råka ut för brott. Att känna att man kan låta sin dotter gå hem ensam kl 22 utan risk för våldtäkt.

Att vägra visa legitimation på polismans uppmaning leder i förlängningen till mindre frihet eftersom brottsutredningar kommer ta längre tid och allmänt försvåra polisens arbete.

Tycker man att frihet innebär att man ska kunna göra vad man vill och strunta i lagarna, då är det en inskränkning i ens frihet, men jag är övertygad om att en majoritet av medborgarna tycker att rättssamhället är en bra idé och utan vidare accepterar att visa legitimation för myndigheter för att underlätta deras arbete.

Av MultiMan

Det finns ingen nackdel så länge du slipper betala frakten. Eftersom skärmen ändå ska skickas dit går det fortare än om du först skickar till ÅF.

Av MultiMan

Pannrummet låter som ett osedvanligt dåligt ställe att sända WiFi från.

Flytta upp den eller skaffa en accesspunkt och placera mer fritt och centralt.

Kör inSSIDer eller liknande för att se hur signalkvaliteten, störningar, kanalkrockar osv ser ut.

Av MultiMan

Redan besvarat många gånger, sök i forumet!

*Tråd låst i enlighet med §2 i reglerna*

Av MultiMan

Som jag skrev tidigt och andra nämnt, enda möjligheten till rättelse (förutom goodwill) är om kortet varit ute hos någon annan innan, det är där ditt fokus bör ligga i diskussionen med Webhallen.

Av MultiMan

@Emrik: Trådskaparen frågar inte om han behöver kredit eller inte så att rekommendera något han inte vill ha är väldigt onödigt.

Med tanke på hur andra trådar om kredit spårat ur, så säger jag ifrån redan nu, att offtopic om krediters vara eller icke vara kommer raderas. Det får ni ta i ÖÄ.

Av MultiMan
Skrivet av smkr:

@MultiMan:

Det beror ju på vad som är fel, men det finns en del vanliga fel på dessa diskar som är relativt enkla att åtgärda.

Eftersom du skriver i tråden förutsätter jag då att du vet vilka dessa fel är och hur de åtgärdas. Eftersom trådskaparen behöver hjälp så kanske du kan berätta om detta istället för att sväva på målet?

Av MultiMan

@Roma: Du har byggt dussintals datorer men känner inte till Intelsocklarna med sina superkänsliga pinnar som använts sedan P4-tiden? Hur kan du då vara så säker på att du inte skadat sockeln? Det krävs nästan ingenting för att pinnarna ska böjas fel. En kabel som råkar lägga sig över sockeln kan räcka.

Socklarna är felfria från fabrik, så enda andra förklaringen är om kortet varit ute hos en annan kund innan, vilket normalt sett alltid loggas av företagen.

Edit: Alla ÅF har samma policy gällande skadade socklar, så accepterar du inte hur Webhallen behandlat dig så kommer du få det jobbigt att hitta någon annan.

Av MultiMan
Skrivet av smkr:

@svantessonn:

Finns en hel del youtube-klipp som beskriver hur man kan reparera dessa diskar.

Reparera hur?

Av MultiMan

Har du provat att bara ha en minnesmodul i (då i den plats som manualen föreslår för ensamma moduler, om sådan finnes)? Någon modul kanske är trasig? Inga skadade sockelpinnar (flashback använder väl inte CPU ens, men frågar för säkerhets skull).

Har du provat med annat USB-minne?

Av MultiMan

Och/eller Adwcleaner, ibland behövs båda.

Dessutom, tänk på att söka, frågan är besvarad många gånger tidigare. Se §2 i reglerna.

*Felplacerad tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan

Flyttar den till allmän felsökning, kan vara andra saker än just grafikkortet.

Lista samtliga delar och ange gärna temperaturer om du mätt upp dem.

*Tråd flyttad*

Av MultiMan

Polisen finns till för hålla ordningen i samhället, de riskerar livet dagligen för vår skull. Att då försvåra deras arbete genom att vägra legitimera sig vid uppmaning är i mina ögon oerhört konstigt (och misstänkt beteende i sig). Har ju inget med att värna ens integritet att göra om det handlar om polisen, de är lagens förlängda arm och alla laglydiga medborgare är redan registrerade ändå. Blir polisens arbete effektivare så ökar tryggheten, inte minskar. Förutom för buset då, vilket är meningen.

Av MultiMan

Du har väl krökt några stift i uttaget. Vanligt att det händer om man är oförsiktig.

Felsök alltid direkt eftersom risken för terminala fel ökar vid varje kortslutning.

Av MultiMan

Jag använder en iPhone 5s. Fungerar utmärkt fortfarande och finns att köpa billig ny. Jag hade dock valt en SE i dagsläget, den kommer hålla många år till. Inte särskilt mycket dyrare.

Av MultiMan

*Ett inlägg som inte tillförde diskussionen något har raderats, se §1.6 i reglerna*

Av MultiMan

@Darknamed: Anmäler ditt första inlägg och inväntar flytt.

*Felplacerad tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan

Passar antagligen bäst här, men passade hursomhelst inte där den låg under "Windows" när det handlade om W10, som har egen avdelning.

*Tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan

Vänligen kontrollera så att ni är i rätt avdelning innan ni skapar nya trådar.

*Felplacerad tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*