Inlägg

Inlägg som MultiMan har skrivit i forumet
Av MultiMan

Vänligen kontrollera så att ni är i rätt avdelning innan ni skapar nya trådar.

*Felplacerad tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan

*Tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan

Enstaka komponenter ska ligga under respektive avdelning - flyttar till Lagring.

*Tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan

Vänligen låt bli ATT SKRIKA I TRÅDRUBRIKERNA!

Tack för att du hjälper till att få ett trivsamt och lättläst forum.

*Trådrubrik redigerad*

Av MultiMan

Kontrollera spänningen i vägguttagen. Det kanske är glappig nolla i centralen och därför risk för 400V stundtals.

Har det åskat nyligen? Hur gammal är elen?

Det kan ju också helt enkelt vara vanlig otur.

Av MultiMan

@Mr.Pruple: Har du anmält det till Elsäkerhetsverket som @mrqaffe tipsade om? Mycket viktigt så att det kan utredas och inte fler användare drabbas av samma.

Av MultiMan

Det enda som kan fastna är jordblecken, stiften är ju runda. Ta en skruvmejsel och tryck bort vid sidorna på kontakten.

Edit: Och för att förtydliga har jag varit med om detta själv, men som nedanstående sagt (och det sunda förnuftet): bryt strömmen först.

***

Flyttar den hit till allmän kringutrustning.

*Tråd flyttad*

Av MultiMan

Nätaggregatet är inte speciellt bra så det hade jag bytt ut om det är 4 år, oavsett andra fel. Byggt för att hålla ungefär den tiden du haft det.

Av MultiMan

Står det inget i manualen? Det är nog så de flesta gör för att ta reda på hur man gör med en specifik modell.

Edit: Står ju t o m i produktbeskrivningen på hemsidan var man ska läsa: "4. Support for RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10 * Refer to "1-7 Internal Connectors," for the supported configurations with the M.2, SATA Express, and SATA connectors."

Bortsett från det så måste du antagligen läsa lite i UEFI/BIOS-avdelningen om hur du ställer in rätt där.

Bara att öppna boken och läsa.

Av MultiMan
Skrivet av Kadde111:

Låter ju som en ovanligt korkad design, spridd över hela branchen också, folk måste väll kunna byta ut sina kablar?

Varför måste man kunna det? Alla nätagg kommer med en full uppsättning kablar.

I den bästa av världar så hade alla tillverkare kommit överens om en standard, men det är väldigt många andra områden som ser precis likadana ut, där varje tillverkare har en egen idé om hur sakerna ska göras. Se bara hur lång tid (och väl ett EU-beslut?) det tog innan de flesta mobiler kunde laddas med enbart en standard USB-kabel.

Av MultiMan

@ggustavsson: Skrill skriver ju följande på sin sida: "Move funds – including winnings – from Skrill to your bank account instantly or make ATM withdrawals with a Skrill Prepaid MasterCard®."

Förutom Swish så går t ex överföringar via Trustly också omedelbart, det vet jag av egen erfarenhet. Skrill har kanske samma? De har ju kontor i Sverige.

Av MultiMan

@clint2014: Har du provat det du fick tips om efter 4 minuter?

Av MultiMan

Prova Malwarebytes och Adwcleaner.

Av MultiMan

Lista samtliga delar, speciellt nätagget. Har du valt en budgetmodell med begränsad livslängd så ligger min första misstanke här.

Hur ofta dammar du ur datorn? Damm försämrar kylningen och dödar på sikt alla delar som kräver lite kylning.

Av MultiMan

Den jag hittade var väl för att stänga ute störningar under spökletning?

Tekniken fungerar ju dock oavsett syftet, att stänga ute störningar, eller stoppa det man lägger in att stråla ut.

Av MultiMan
Av MultiMan

Enda effektiva sättet vad jag vet att permanent döda myrsamhällen är den typer av gifter med fördröjd verkan som används nu, där myror får medlet på sig och sedan vandrar tillbaka till boet och dödar resterande yngel/drottning osv (myrdosor, myrr eller kraftigare saker). Det tar lite tid. Förr cyanväterökte man ibland (görs det fortfarande?) och det dödar det mesta direkt, men är förenat med stora risker (RIP Dan Andersson).

För första gången på 18 år fick jag myror i sovrummet på andra våningen detta året. Hällde ut lite myrr i några av springorna i trägolvet, ställde ut en myrdosa. Ringde AC (ingår i försäkringen). När de kom och sprutade runt och och på huset efter 5 dagar så var redan alla myror i sovrummet borta, så den indirekta metoden går rätt fort ändå.

Av MultiMan

Handlar primärt om olika chassin, flyttar.

*Tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

***

Dammfilter stoppar luftflödet en hel del (inget konstigt) och därför får du nog öka fläkthastigheten en del för samma flöde som utan, dessutom försämras flödet kontinuerligt om du inte dammsuger varje dag. Det är dock mycket enklare (och säkrare) att damma ur filter än riva loss grafikkort t ex och försöka få rent kylaren där. Du kanske måste byta till lämpligare fläktar som klarar högre motstånd utan att tappa allt flås, men jag är inte påläst på fläktarna du använder så detta är bara en generell reflektion. Silverstones AP-fläktar jag använder funkar iaf mycket bra trots kraftiga dammfilter och stora mängder damm, men min Fortress-låda är nog en bra mycket bättre luftkylningslåda är Define-lådorna.

Edit: 75C på ett 390 under spel låter inte högt alls, tvärtom. Kortet har en TDP på över 250W som ska kylas bort i extremfallet. Mitt 290X går varmare trots Tri-X-kylare och mycket välventilerad låda.

Av MultiMan

@Badgez: Det är inte tillåtet att skapa mer än en tråd om samma ämne, i detta fallet din uppgradering av dator från 2010. Se §3.3 i reglerna. Jag har därför raderat en tråd och slagit samman två andra trådar. Tänk på detta i fortsättningen.

*En tråd raderad, två trådar sammanslagna i enlighet med §3.3 i reglerna*

Av MultiMan

@ClintBeastwood: Jag skulle nog inte börjat med RAM-disk innan 16GB internminne. 8GB behövs idag. SSD håller bra länge ändå om man köper kvalitet och inte billigast möjliga.