Två datorer dör oförklarligt och vägrar starta.

Permalänk

Två datorer dör oförklarligt och vägrar starta.

Jag har varit med om något mycket märkligt sedan i fredags...

Natten till fredag så satt jag uppe och spelade Terraria på min bärbara Asus ROG G750jx som jag har haft i ca 3 års tid nu.
Den fungerar fint bortsett från att ena fläkten låter lite illa men det har den gjort i något år. på fredagskvällen så skulle jag starta datorn varpå jag möttes av flertalet BSOD vid varje försök till uppstart. Varje gång hade den ett nytt errormeddelande och tillslut så ville den helt enkelt inte starta alls när jag tryckte på knappen. I tron om att den hade kasserat helt så köpte jag en ny dator dagen efter.

Det blev en Asus G11 stationär dator som jag drog igång och började lira på. Efter en stund så började jag pilla lite på min bärbara och tog ut batteriet samt hårddiskarna för en stund, därefter plockade jag ihop den igen... Som ett sista försök så tänkte jag att jag trycker på startknappen och plötsligt så startar den och tycks fungera som att inget har hänt!?

Jag förundrades av detta men la datorn åt sida och fortsatte att spela Terraria på min nya burk... Omkring 4 på morgonen så slocknar min nya dator helt utan förvarning. Jag tänkte först om strömmen hade gått men allting annat var påslaget. Jag försöker trycka igång den men den vägrar att starta helt och hållet... Jag börjar undra om jag har något virus i nätverket, eller om jag är utsatt för någon sorts hackerattack, inte för att jag vet hurvida möjligt det är men känns riktigt skumt att samma problem uppstått hos två datorer, varav den ena är precis köpt!?

Någon som har någon idé vad som händer och vad jag kan och bör göra?

Tack på förhand.

Permalänk
Hedersmedlem

Kontrollera spänningen i vägguttagen. Det kanske är glappig nolla i centralen och därför risk för 400V stundtals.

Har det åskat nyligen? Hur gammal är elen?

Det kan ju också helt enkelt vara vanlig otur.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk

@MultiMan: Det har varit strålande solsken och jag har inte hört någon åska alls. Förstår inte riktigt frågan med hur gammal elen är så önskar lite utveckling vad gäller den frågan om det går bra. Min bärbara satt i samma grenuttag som den nya när den plötsligt fick liv igen.
har dock flyttat den till köket.