Inlägg

Inlägg som MultiMan har skrivit i forumet
Av MultiMan

@devildenied: Vad är "nån wifi överföringsrouter för tv" mer exakt?

Hur står 799an? Väl ventilerat eller inklämd och överhettad?

Av MultiMan

Vänligen kontrollera så att ni är i rätt avdelning innan ni skapar nya trådar.

*Felplacerad tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan

Aceton är helt olämpligt eftersom det smälter många olika plaster, såsom isolationen runt ledarna inuti!

Av MultiMan

Jag hade provat med en luddfri trasa fuktad med isopropanol.

Av MultiMan
Skrivet av anon42512:

Låter konstigt att Windows på eget bevåg skulle avinstallera program sådär?

Det är inget nytt och har diskuterats sedan iaf november 2015. Hittade denna länk lite snabbt, men som sagt, det är inget nytt fenomen: http://www.howtogeek.com/243581/windows-10-may-delete-your-pr...

Av MultiMan
Skrivet av muSashi:

Varför ska ursprungsköpare bli belönad efter allt slit som TS har gått igenom för att få skärmen krediterad, det förstår jag inte. Och det verkar vara många i tråden som inte tycker TS ska ha ett öre mer än 8500 kr..
Acer har redan lovat hela beloppet till TS (lika så Datorfixarna), men valde att gå via deras distributör istället. vilket är i linje med deras rutiner, men här kanske man borde ha kommit fram till en annan, en smidigare lösning..Bollen är rund liksom, våga tänka utanför lådan.

Att läsa vad jag skriver är en bra början till att få tänkbara förklaringar till varför urpsrungsköparens kreditgivare fått en del av "kakan"!

Det är alltså inte ursprungsköparen som blir "belönad" utan kreditgivaren. Att skulden för förste köparen minskar är bara en bieffekt.

"Allt slit"? Han har köpt en vara som inte är betald, något han kanske varit medveten om redan vid affären, men om inte annat är han det nu. Han har därtill ingen rätt att få varan reparerad eller utbytt enligt konsumentköplagen, utan detta handlar enbart om Acers garanti och goodwill. Han har blivit erbjuden en helt ny vara, men verkar inte vilja ha det. Det enda som i hela den här historien hade varit orimligt är om trådskaparen fått fulla beloppet åter som kontanter.

Av MultiMan

@-=Mr_B=-: Som jag ser det finns det två tänkbara förklaringar till att Klarna är inblandat.

Den första är att den ursprungliga köparen hamnat på obestånd och slutat betala på sin skuld, och butiken genom sina avtal med Klarna därför reglerar så mycket som är möjligt och ändå tillgodoser trådskaparen för vad denne betalat (genom Acers garanti). Man kan se scenarion där trådskaparen helt blir utan pengar (om särskild garanti saknas) eftersom konsumentköplagen inte gäller andrahandsköp, men i o m Acers garanti så går det före. Pga obeståndet och butikens samarbete med Klarna så får trådskaparen nöja sig med vad denne faktiskt gett, 8500kr, vilket måste anser som rimligt oavsett. Ingen blir direkt lidande och försteköparen slipper en del av sin skuld samt Klarna får igen en del av krediten.

Andra alternativet är att urpsrungliga köparen skött sig, men butiken vill underlätta för denne, som nu sitter med både en skuld och utan skärm. I o m att trådkskaparen vill ha kontanter istället för skärma, så ersätts denne med vad hen gav (8500) och resten väljer butiken att hjälpa urpsrunglig köpare med för att minska dennes skuld (är kanske bra kund?).

Av MultiMan

Vänligen kontrollera så att ni är i rätt avdelning innan ni skapar nya trådar.

*Felplacerad tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan
Av MultiMan

Vi har redan haft ett likadant problem i annan tråd, där jag bl a skriver att första versionen av TX750 inte är godkänd för Haswell eller nyare datorer, endast de senare, så sitter du med ett TX köpt 2009 är det högst sannolikt problemet pga instabilitet vid låga laster.

Edit: #16245882

Av MultiMan

Idag finns det mycket litet samband mellan kvalitet och pris i butik när det gäller massproducerat Kina-skit som innebär de flesta "vanliga" skor som säljs i sportbutiker, oavsett om det har namnet på något känt märke som marknadsfört sig till döds.

Skohorn eller inte så ska givetvis hälkappan hålla längre än 3 månader.

Jag handlar enbart den typen av skor till 50-75% rabatt eftersom det är ungefär så mycket den typen av skor är värda. Med det sagt hade jag fortfarande inte accepterat bara 3 månaders livslängd.

Av MultiMan

@AquaRelliux: Du får gärna kommentera det @Frispel skriver, det hade nog hjälpt en bra bit på vägen till att få full förståelse om vad som hänt och varför Datorfixarna agerat som de gjort.

Av MultiMan

Vad är det korten uträttar för uppgifter? Du ger väldigt lite information mer än att skriva under Geforce och W2000 samt 98.

Edit: PCI-Express på en W98-maskin?

Av MultiMan

Vänligen kontrollera så att ni är i rätt avdelning innan ni skapar nya trådar.

*Felplacerad tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan

Hör hemma i Konsumenträtt.

*Felplacerad tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan
Av MultiMan
Skrivet av Grönahunden:

ta din egen telefon/dator/TV har du flera år gamla kvitton hemma om det skulle vara så att du skulle sälja dom ?
väldigt få pers har kvar kvittot,

den oftast ungdom som troligen köper telefonen har säkert varit Curlad fram till deras 18års dag vet knappt vad kvitto är för något.
som med alla människor det finns alla sorter Rötägg, genier, idioter, naiva, blåögda, osv det finns tillräckligt med "idont care" för att det ska finnas en marknad..

frågan är väl mer om det finns system som gör att det blir svårare att få saker att försvinna spårlöst?

det blir ju en utopi som kan läggas till *stoppa alla krig/svält/korruption*
kan du inte fixa hålet i gatan sluta fyll det med sand om det är bottenlöst? gå runt symtomet & gör det svårare för dom..

Jag har kvitton på alla kapitalvaror jag köpt de senaste 20 åren (som jag har kvar och inte sålt såklart). Är oerhört enkelt numera med all elektronisk lagring. Finns ingen ursäkt att inte ha kvitto.

Hälare blir arbetslösa så fort folk slutar köpa stöldgods. Vad jag sett så är folk väldigt benägna att ursäkta sina fynd utan kvitton eftersom de får något billigare, stulet eller ej. Att stifta fler lagar eller kontroller kommer inte lösa problemen. Jag har min åsikt om hur man stoppar tjuvar och jag respekterar din.

Av MultiMan
Skrivet av Grönahunden:

@volfi2: ja har hört ryktesvägen från andra i samma "branch" att det finns personer som tar kunders telefoner och inte registrerar dom i systemet.
dom säljs sedan vidare på blocket/tradera och när du förlustanmäler den så är den redan hos någon ovetande köpare.

riktigt ruttet då dom utnyttjar systemet,

Det är ju inte att utnyttja systemet utan simpla, vanlig tjuvar.

Hursomhelst, det är därför jag aldrig köper en attraktiv vara utan ett trovärdigt kvitto och uppmanar alla andra att göra detsamma. Om ingen handlar stöldgods så finns det ingen marknad för illegala varor, och motivationen att stjäla minskar.

Av MultiMan

Det enda effektiva vad jag vet är mediciner. Träning kan minska problemet, men hur kul är det att tvinga sig igenom sekvenser med spannen framför munnen?

Åksjukeproblemet är ytterligare en anledning till mitt ointresse för VR i dagens former.

Av MultiMan

@CDON.COM: Eftersom upplevelsen detta året varit väldigt bra så har jag testat handla mat, kattmat+sand, godis, skivor, kläder och skor, köksattiraljer, ficklampor mm. Allt har levererats både i tid och väl emballerat. Enda undantaget var en leverans via Marketplace som glömdes bort av försäljaren, men efter ett mail till supporten så skickades den omedelbart.

Fortsätter ni fungera som ni gör nu så kommer jag styra om ännu fler typer av produkter till er. Jag vet inte exakt vad som hänt internt, men förändringarna märks och är verkligen till det bättre, över hela linjen.