Inlägg

Inlägg som MultiMan har skrivit i forumet
Av MultiMan

Vilka drivrutiner och mjukvara? Dessa för W10? http://support.logitech.com/en_us/product/marathon-mouse-m705

Av MultiMan

Om det gäller en ensam 12V-kabel in till nätagget så är 150W för mycket. Det innebär 12,5A och normala kvalitetsagg har 18AWG-kablar (budgetagg ibland tunnare), vilket motsvarar 0,82mm2. Det kommer innebära ett märkbart spänningsfall vid full effekt och risk för störningar. 2st separata 12V in till nätagget är vad man bör använda i detta fallet.

Av MultiMan

Vi accepterar inte svar som bara hänvisar till Google, de kommer att raderas. Skriv mer hjälpsamma svar som hjälper trådskaparen med förklaringar istället.

Låt bli att svara eller kommentera sådana inlägg eftersom det lätt spårar ur, Anmäl inlägget istället.

Flyttar tråden till allmän felsökning.

*Ett antal inlägg raderade i enlighet med olika delar av §1 i reglerna, tråd flyttad*

Av MultiMan

@deadprince: Om det är mer inkomster än utgifter i verksamheten så blir det överskott.

Som exempel på hobby utan vinstsyfte så kan man ju t ex bygga fågelholkar som man säljer till självkostnadspris, bara för att man tycker det är roligt och/eller älskar fåglar.

Säljer man samma holkar med 50% påslag så kan det fortfarande vara hobby pga tidigare nämnda anledningar, men då genereras ett överskott. Exakt var gränsen går mellan hobby och näringsverksamhet är en bedömningsfråga. Ju större belopp desto sannolikare att det bedöms som näringsverksamhet av något slag.

Av MultiMan
Av MultiMan
Skrivet av jOnÄTÄn:

Inget speciellt mest borrning i metall . Inte så mycket skruvande eftersom vi även köpte skruvdragaren. Men de kändes som de gick sönder lite slumpmässigt alltså svårt att säga vad som gjorde att de brände, och jag körde bara en av gångerna då var det ett 7,5mm hål i en balk 10mm balk eller liknande.

Edit årsmodell 2013 sn35137 står det på den som håller bra

Jag tycker det är lite mystiskt att den som ni har fått utbytt är från 2013 eftersom modellen kom först 2014 och det kitet jag köpt är från 2015 (100års-jubileum i svart låda/metallic-lack).

Av MultiMan
Skrivet av mrqaffe:

Du har för det mesta inte bättre skydd om du handlar på faktura via ett kreditbolag, skulden säljs i samma sekund som du klickar på köp och övergår till kreditbolaget, risken att inte få varan men att skulden är kvar ökar i det fall det varulevererande företaget skulle gå i konkurs.
Man bör helt enkelt aldrig handla via företag typ Klarna och Svea, om alla slutade göda dem skulle de dö ut vilket vore en välgärning för all handel eftersom de endast är en fördyrande mellanhand som mest ställer till problem.

Hur tycker du man ska betala utan mellanhänder via internet? Utan bank, kortföretag eller kreditbolag? Alla tar betalt för sina transaktioner, fast det syns på olika sätt.

Av MultiMan

@jOnÄTÄn: Och vilket användningsmönster är det? Det är intressant att få veta såklart!

Av MultiMan

@jOnÄTÄn: Vad var det som gick sönder och i vilket sammanhang?

Av MultiMan
Skrivet av Guestah:

Kanske inte hör hemma här, men skäms ni inte när ni har REA på produkter och inte ens då är ni lika billiga som konkurrenterna? Ni liggare snarare 200 kronor över dom i pris på en specifik produkt. Kollade alla era produkter inom det här segmentet som ni hade REA på och inte en endaste av dom var ni billigast på.

Rea har aldrig för någon butik garanterat att man är billigare än andra, bara att man sänkt sitt eget, tidigare pris. Inget unikt för CDON. Är man priskänslig kollar man alltid prisjakt först.

Av MultiMan

Min tio år gamla blåa Bosch behövdes bytas ut och den hjälpsamme och kunnige @Kent (tack!) tipsade om ett kanonerbjudande på Bauhaus. Makita DHP481, DTD145 2st 5,0Ah batterier, laddare och låda:

http://i533.photobucket.com/albums/ee339/MultiMan_photo/20160816...

samt fortsätter att fylla på skivförrådet med gamla klassiker:

http://i533.photobucket.com/albums/ee339/MultiMan_photo/20160816...

Av MultiMan

@griid: Vet tyvärr inte, handlar inte på coop, utan enbart köpt via CDON.

Av MultiMan

@mangobella: Lista alltid samtliga delar och i detta fallet är nätaggregatet av särskilt intresse!

Av MultiMan

*Felplacerad tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan

@NUKEGREEN: Jag hjälpte väl inte så mycket, men kanon om det fixar sig och kungens salut för att du återrapporterar vad som händer. Det kan hjälpa många andra i framtiden!

Av MultiMan

Jag är 51 nu och har lite grumlingar. De första märkbara kom kanske för 4-5 år sedan, mest på höger öga, men inget som stör än så länge jag inte går ut en ljus vinterdag och stirrar på en snödriva.

Undersökt ögonen hos läkare med speciellt instrument = åldersförändringar man får stå ut med.

Jag har fortfarande över 1,5 i synskärpa, så därför behöver det inte påverka allt för mycket.

Av MultiMan

@NUKEGREEN: Vet ej, aldrig gjort, kanske. Invänta svar från mer RAID-vana medlemmar än jag.

Vad säger BIOS om diskhälsan?

Av MultiMan

@NUKEGREEN: Då måste du återbygga RAIDen från bioset också. Hur ser det ut där? Eftersom den varnar har antagligen någon disk börjat krångla.

Som sagt är inte IRST kompatibelt med X79/W10 av det jag hittar vid googling, men jag kan ha fel såklart. Inte testat själv.

Av MultiMan

@NUKEGREEN: Eftersom jag aldrig kört ett X79-system så har jag ingen erfarenhet och googlade därför av nyfikenhet. Vad jag kan se där så har det varit problem med Intels RST för X79, men om du verkligen kört RAID via IRST och W10 på X79 så är det ju fel. Då vet jag inte för tillfället vad felet kan vara.

(Om du menar att du kört mjukvaru-RAID via Microsofts egna drivrutiner och det nu pajat så förstår jag bättre, eftersom IRST som sagt inte verkar vara komptibelt med X79 och W10. Om inte de inbyggda drivrutiner klarar av att återskapa raiden så verkar det jobbigt.)

Hur ser det ut i diskhanteraren (den finns väl kvar i W10?).

Hur sattes RAIDen upp från början?

Av MultiMan

Eftersom det står att stöd saknas för plattformen, har du kontrollerat att X79 har RAID-stöd under W10?

Edit: Googlar man så verkar det saknas IRST-stöd för X79 under W10 och när jag tänker efter har jag nog läst detta tidigare. Antagligen måste du byta OS eller moderkort till något kompatibelt om du ska köra RAID.