Inlägg

Inlägg som MultiMan har skrivit i forumet
Av MultiMan

Vänligen kontrollera så att ni är i rätt avdelning innan ni skapar nya trådar.

*Felplacerad tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan

Börja köra memtest86 i några timmar.

Med tanke på att du har en gammal 840 SSD med TLC-minnen (som hade grava hastighetsproblem) och att torrent belastar lagringsenheten mycket kraftigt så kan man tänka sig något som krånglar med den. Har du senaste firmware?

Man kan också tänka sig skadade sockelpinnar till CPU som påverkar minnes- och/eller pcie-bussarna på ett orutsägbart sätt under vissa typer av belastning.

Vilket OS? Alla drivrutiner installerade och uppdaterade?

Av MultiMan

Låter eventuellt som att SSDn är defekt. Hur ser det ut i BIOS?

Av MultiMan

Tänk på att undvika !!!Hjälp!!!, HJÄLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! osv i trådrubrikerna eftersom det inte tillför något utan snarare irriterar. Att man vill ha hjälp är underförstått.

§3.1 i reglerna förklarar att en trådrubrik tydligt ska beskriva vad man vill ha hjälp med.

*Trådrubrik redigerad*

Av MultiMan
Skrivet av rallyreavan91:

Jag klarar inte av iOS. Så galet begränsat i vad man kan göra utan jailbreak. Men om du har all din musik/film köpt på Itunes och inte i har så mycket mer att begära än att skicka mail, ringa, surfa och ta bilder så kör på iOS. Det har väldigt bra flyt. Brukar rekommendera iOS till folk som är ytterst otekniska och har gott om pengar.

Det där är ju fel. Det finns inga som köper så mycket appar som iPhone-användare och det finns massor riktigt bra. När jag skaffade en frukttelefon så började jag köpa spel och appar i en omfattning som aldrig hänt tidigare.

Mig veterligt så stödjer itunes egen musik sedan ett tag, så det ska inte vara något problem längre.

Dessutom är jag både väldigt teknkiskt lagd men tyvärr fattig. Tvekade ändå inte en sekund att köpa en 7+ nu vid släppet. Allt fungerar utan huvudvärk och prestandan är i topp.

Av MultiMan

Så länge maten varit upphettad ordentligt (inte ojämn mikrovågsvärme) så kan den utan vidare står 4-5 timmar utan någon märkbar försämring. Beroende på upphettningsgrad och livsmedelstyp ibland ännu längre. Över natten, typ 10-12 timmar, är i de flesta fall för länge.

Detta är min erfarenhet baserat på empiriska studier.

Tänk bara på att ska maten sparas efter denna händelse så kommer hållbarheten försämras eftersom bakteriehalten redan från start då blir högre efter "rumslagringen". Ska det frysas in, gör det direkt det svalnat.

Av MultiMan

@maLakai: Varför sitter bakramen till vattenkylaren så snett? Det ser ut som att du blandat och gett med vilka hål som ska användas.

Av MultiMan

Vänligen kontrollera så att ni är i rätt avdelning innan ni skapar nya trådar. Påminnelse nr2.

*Felplacerad tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan

Vänligen kontrollera så att ni är i rätt avdelning innan ni skapar nya trådar.

*Felplacerad tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Av MultiMan

Kör alltid memtest86 i några timmar vid den typen av fel.

Hårdvara går oftast sönder direkt, eller efter många år, med en lugn period däremellan, så kallad badkarskurva.

Är allting korrekt monterat? Moderkortsdistanser? Sockelpinnar till CPU oskadade (kan ge minnesfel mm annars)?

Användes ESD-skydd?

Lägg gärna upp några bilder på bygget.

Av MultiMan

@Twister86: I princip ingenting är samma mellan 6 och 7, inte höljet heller. I stort sett allt är förändrat eller uppgraderat och förbättrat.

Av MultiMan

Det som har betydelse är om minnena är testade och godkända av moderkortstillverkaren. Ett bra tips är att köra Kingstons konfigurator och köpa därefter. Finns datorn där så fungerar det alltid enligt min erfarenhet. Där står också vilka kombinationer av minnen som är ok.

Annars läsa QVL-listan för moderkortet och köpa minnen enligt den.

Eftersom alla uppgifter om delar saknas kan jag inte säga mer.

Av MultiMan

@Kilrah: Varför ska du köpa nytt moderkort? Iofs, om du håller på att försöka starta med ett defekt nätagg så kommer allt annat gå sönder till sist också. Första du ska prova är annat nätagg, precis som jag skrev tidigt, det är ändå dags.

Edit: Med gamla, överklockade komponenter så kan allt gå sönder, så givetvis finns det inga garantier via ett forum. Hade du lämnat in den så kunde man felsökt och gjort rätt direkt.

Av MultiMan

@Vintervilan: 192.168.1.1 ska vara det rätta på 799. Vad får du för fel?

Av MultiMan

7 plus 256 i blanksvart, kommer förhoppningsvis denna månaden, men Telia anger två olika datum på min sidan, så vi får se.

Efter att ha kollat lite mer så verkar sjuan stödja RAW-format, därför man kanske har nytta av allt utrymme. Kört minimalt i RAW innan men tänker faktiskt försöka använda kamerorna fullt ut. Älskar att ta vackra porträtt med kort skärpedjup, så det kommer testas så fort funktionen finns tillgänglig ("slutet av året" lät det som).

Av MultiMan

@Vintervilan: Hur ser det ut under bredbandsfliken, avancerade inställningar? Det kan ge lite vägledning som signalförhållandena om linan är helt kass, men det bör isf gå att fixa:

http://i533.photobucket.com/albums/ee339/MultiMan_photo/SMART1_z...

Av MultiMan

Låter som att något är felkonfigurerat. Vad har du för modem/router?

Av MultiMan
Skrivet av Storage Jar:

Utmaningen har ju varit att undvika steam så länge som möjligt. Fick bita i det sura äpplet september 2011

Varför vill man undvika den första och bästa speltjänsten som banat vägen för allt annat? Ungefär som Apple iPhone som en del också verkar ha ett problem med av döma av en del kommentarer i forumet. Vill man inte använda det som fungerar smidigast och bäst?

Av MultiMan

@Србо: Jag gillade ettan skarpt, är tvåan så mycket sämre?

@anon5930: Tack för tipset!

Av MultiMan

@dagbro: Jag gick med pga HL2 också, men inte förrän några veckor in i september, så snart 12 år här också!