Inlägg

Inlägg som shocker har skrivit i forumet
Av shocker
Skrivet av mrqaffe:

Den är inte extra bred, den är extra låg. bara för att bildförhållandet är annorlunda är inte bilden bredare än dagens skärmar, den är bara lägre, om du inte har testat en 2560x1600 så gör det , de är vanebildande, plötsligt får man vettigt höjd och överblicken blir oerhört mycket bättre.
T.om de skärmar som är 1200 linjer på höjden är ett lyft jämfört med 1080, 120 linjer gör stor skillnad i verklig användning.

Bara för att du använder en 2560x1600 skärm så betyder det inte att 2560x1080 skärmen är extra låg för alla andra.
Om jag skulle gå från 1920x1080 till 2560x1080 skulle det inte betyda att jag får än lägre skärm utan en bredare, höjden är det ingen skillnad på...

Av shocker
Skrivet av nlkar:

Nu är jag långt ifrån en expert när det kommer till skärmar. Men jag ser ingen anledning för dig med tanken på spelen då spelar att satsa på 120Hz. Det är väl mer i snabba FPS som cs och liknande där men kan märka av det. Måste däremot säga att jag känner en viss skillnad bara i windows nu när man testar en 60Hz, men tror mest på att det är en placebo effekt. Jag hade idag heller satsat på en bra IPS panel. typ http://www.inet.se/produkt/2205957/dell-ultrasharp-24-u2412m-...

Så du märker skillnad men tror att det är placebo? Jag måste iaf säga att 120hz är inge placebo, har 60hz brevid min 120hz och man märker skillnad på muspekaren, när man drar runt fönster, när man skrollar hemsidor och såklart i spel också, speciellt när man kommer upp i 100+ fps.
När man blivit van med 120hz så laggar/hackar 60hz så ha det i åtanke om du tänker använda flera skärmar ;).

Om du tänker köpa en ips så kolla efter reviews som testar input lag, tn paneler brukar ha väldigt låg medans ips brukar ha hög input lag. Notera att det inte är samma sak som skärmens respons tid.
Eftersom du inte spelar snabba spel så kanske du borde strunta i 120hz och skaffa ips som har bättre färger, om du nu inte vill ha 3d vilket kan vara väldigt grymt om spelet är utvecklat för det.

Av shocker
Skrivet av pluton1umx:

på spelet eller på kontrollpanelen? ingame är det tvärtom men på windows och "outgame" är det som vanligt med musen.

Ah, kanske borde ha läst färdigt innan jag börjat skriva ^^, men har du installerat steelseries program till musen? Kan vara något som spökar där.

Av shocker

Gå in i control panel > mouse properties och bocka bort "Switch primary and secondary buttons".

Av shocker
Skrivet av ronnylov:

Som förälder förstår jag att du inte får en ny dator om du vill spela BF3. Men som datorintresserad förälder skulle jag ändå uppmuntra mina barn med en egen dator (barnen har varsin dator nu, innan yngsta dottern fyllde 5 fick de dela på en dator, men ändå en egen). Kan du inte nöja dig med enklare och mer utvecklande spel som passar barn i din ålder? Sims 3 eller rallyspel? Gillar inte de där våldsspelen. Tänk på att föräldrarna vill ditt bästa och inte vill uppfostra någon ny Utöya-mördare. Om mina barn skulle spela BF3 ja då skulle jag blocka internetaccessen i routern, klippa nätverkskabeln och slå sönder grafikkortet med en slägga. Det finns en anledning till åldersrekommendationerna på spel (som gott kunde vara högre, men det är väl svårt att förbjuda en myndig person sådant, så 18 år är vettigt).

Men idag kan man få tag på datorer nästan gratis. Många byter ju dator och då kan man bygga något på de överblivna delarna (de kanske vill slänga gamla datorn och säg att du vill ha den istället). Dessutom som förälder hade jag naturligtvis köpt datorn för 12000 kr åt mig själv så hade barnen fått den gamla, man vill ju själv ha det bästa och de har nog svårt att acceptera att barnen ska ha bättre grejer än man själv har. Så fråga om du kan få gamla datorn så kan de köpa en ny åt sig själva istället. Använd pengarna till ett bättre grafikkort så blir det nog bra ska du se.

Är det bara spel du vill, så kan du väl ha en Nintendo Wii istället? Vad ska du med dator till om du inte vill göra vettiga saker med den? Sedan tycker jag du kan göra annat än spela spel. Lär dig programmera, bygg en egen miljö i Linux, sätt upp en server eller något annat skoj. Visa kreativitet istället för bara slöspelande. Säg att du vill bli en ny Richard M Stallman så blir de impade! Det hade jag blivit...

Själv hade jag blivit galen om barnen använde min dator. Då tar de ju värdefull datortid ifrån mig och lägger in skräp i den såsom spel, virus och annat skit... Jag har löseonordskyddat den så de gör sig inget besvär. Fast ibland kan det ju vara skoj att spela med barnen. Säg att ni kan spela nätverksspel hemma om ni har fler datorer och visa dem att det kanske inte är så farligt ändå (om de ser att det inte är en massa våld i spelet, men jag inbillar att det är en del skjutande i spel såsom BF3 tyvärr).

EDIT: Kolla om det går att fynda något i Sweclockers marknad.

Skulle rekommendera att du kollar på "Pen & Teller Bullshit: Video Games" om du tror att man blir en massmördare bara för att man spelar våldsamma spel vid låg ålder.
Här är hela avsnittet http://www.youtube.com/watch?v=MaF9nbLo8as

Av shocker
Skrivet av CTSeven:

Bara jag som inte fattar hur jag binder ihop min gamla hotmail med min nya outlook :P?

Jag gick bara in på outlook.com så vart jag inloggad, är nog inte svårare än så =P

Av shocker
Skrivet av Den Maskerade Daskaren:

Det måste vara så det ligger till i så fall, att 99% av dagens spel använder sig av Triple Buffering. Jag blir bara lite fundersam över alla guider osv angående Vsync att det alltid ska poänteras att ens FPS halveras. Detta gällde ju i så fall tidigt 2000-tal eller sent 90-tal. För jag har aldrig sett det in action, aldrig.

Varför denna hype kring nvidias nya Adaptive Vsync då? Ifall 99% av alla spel endå inte drabbas av den så kallade "fps-halveringen".

Sen vill jag påstå en sak till, som inte har med saken att göra, men man kan ALDRIG eliminera tearings utan Vsync, det går inte, även med FPS limiiter. Har någon ens lyckats med detta? Folk som skriver att dom låsar sina FPS på 60, och stänger av Vsyncen, brukar hävda att dom har ett smooth gameplay utan inputlag. Jag tror dessa inte tittar riktigt noga, t ex går sidleds längs en vägg i spelet och spanar på kanterna.

Det är dessa folk som kollar sina filmer på datorn genom datorskärmen och inte märker hackandet som uppstår för filmerna går i 24hz och datorskärmarna går i 60Hz...

Triple buffering gör så att man inte får fps drops med vsync, men den gör också så att man får mer input delay, så om man inte har en stark dator så måste man leva med delay, om man nu inte klarar av tearing. Därför är adaptive vsync en bra balans mellan de båda, man har vsync på för det mesta och när det blir lite mer action än vad datorn klarar av så stänger den av vsync så man slipper input delay eller massiv fps drop.

Av shocker
Skrivet av christeribaren:

Lånar tråden lite, för att fråga om det är nån mer som har bekymmer med delete-tangenten för att komma in i bios. Det går bra när man gör en "kallstart" av datorn. Men om jag bara vill starta om datorn i windows, så är omöjligt att komma in i bios. Verkar som om tangentbordet inte blir aktivt förrän windowsloggan redan hoppat igång. Liten, men ändå störande detalj på ett så dyrt tangentbord. Kan tillägga att mina två tidigare "billiga" tangentbord aldrig haft detta bekymmer. Spec i signaturen.

/Christer

Jag har alltid haft "problem" med att delete knappen inte är responsiv, men det är bara att hålla in knappen tills det står att den går in i bios, no biggie.

Av shocker
Skrivet av GenericHeadset:

Detta är errorn(Klicka spoilern) jag får från Battlefield 3 och dead rising 2, sen när jag provar igen ändra's namnet på felmodulen.
http://i.imgur.com/3lie5.jpg

Problemsignatur:
Problemhändelsens namn: BEX
Programnamn: deadrising2.exe
Programversion: 3.2.9.0
Programtidsstämpel: 4bfd71e3
Namn på felmodul: appinit_dll.dll_unloaded
Modulens version: 0.0.0.0
Tidsstämpel för felmodul: 4f2e6809
Undantagsförskjutning: 7224aa33
Undantagskod: c0000005
Undantagsdata: 00000008
OS-version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Språkvariant-ID: 1053
Ytterligare information 1: 0a9e
Ytterligare information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Ytterligare information 3: 0a9e
Ytterligare information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Läs vår sekretesspolicy online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041d

Om sekretesspolicyn online inte är tillgänglig kan du läsa vår sekretesspolicy offline:
C:\Windows\system32\sv-SE\erofflps.txt

Dold text

Appinit_dll.dll är en fil från system 32.

Högerklicka på datorn och välj egenskaper, klicka sedan på enhetshanteraren som är till vänster. Leta efter Intel graphics controller och inaktivera den.

Edit: Kan vara så att ivy bridge inbyggda grafikkort strular till det för vissa spel så därför måste man inaktivera den.

Av shocker
Skrivet av Hoffipoff:

Detta är Adaptive vsync som nvidia nu kommit upp med, inte vanlig vsync

Nej det är vanlig vsync som går från 120 -> 60 -> 30 -> 15, adaptive vsync låser till tex 60 och om gpun inte orkar hålla 60 fps så stänger den av vsyncen så man slipper drops till 30.

Av shocker

Googlade lite snabbt och hittade en snubbe som använder 3 skärmar med gtx670, 2 dvi & 1 hdmi. http://hardforum.com/showthread.php?p=1038795008

Så det borde gå =/.

Av shocker
Skrivet av S2Andy:

Hade inte en tanke på Citera flera men ska ha det i åtanke i framtiden.

Och angående mitt namn? Tack för upplysningen men mitt namn anser jag inte är någon fara att synas på nätet ;).... och inte i heller min adress, vi är alla väldigt synliga på nätet numera räcker med mitt namn så får du fram hur mycket som helst via eniro m.m kanske värre om mitt personnummer synts osv.

Bara så du vet så kan man få fram ditt hela personnummer med hjälp av namn och address. Tog inte ens 1 minut för att få fram dina 4 sista siffror, alltid bättre att vara på den säkra sidan ;).

Av shocker

Köpte corsair vengeance 2000 för 1000 spänn på komplett, var verkligen ett lyft från mitt steelseries 7H som hade börjat glappa.
Visst det är usb men det är trådlöst! Så inge mer glapp i kablar (förhoppningsvis) =).

Av shocker

Som Sandrerind skrev förutom att du inte behöver börja om din karaktär från lvl 1 när du börjar lira public.

Av shocker
Skrivet av Tejprullen:

Valfri IRC client, finns en lista här http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Internet_Relay_Cha...

Vanligast är väl mIRC, dock så kostar den efter 30 dagar.

Den kostar inte efter 30 dagar, det tar bara lite längre tid innan man kan klicka på continue, senaste gången jag starta mirc så stod det att jag hade använt den 400~ dagar, var bara att vänta 5 sekunder.

Av shocker
Skrivet av LinusNeuman:

Precis som frankof säger.

3D funkar så att GPUn skapar 2 frames, ist för 1. En för varje öga. Då behöver man inte bara 60Hz åt den ena utan 60Hz för båda. Och om man har en 60Hz skärm och skall skapa 2 frames med 60Hz varje sekund så efter den andre framen så finns det inget kvar, därför skapas det 120Hz skärmar med 60Hz till.

Om man nu skulle ha 60hz skärm & 3d så skulle man få 30 fps för varje öga, men skulle inte va roligt och lira med det + att vsyncen inte skulle ha något att falla tillbaka till (vsync @ 30, 60 & 120).

TS det är precis som det ska vara, 60 fps för varje öga med vsync på för 3d skulle inte funka utan det. Tearing skulle förstöra hela 3d upplevelsen om man inte hade vsync, dessutom skulle inte glasögonen syncas med varje bild vilket är ganska viktigt.

Av shocker
Skrivet av damoloni123:

fattar inte...

Vad är det du inte förstår, att elgiganten inte kommer skicka varorna till dig om du inte har pengar eller att dom kommer vänta tills dom har mw3 på lager innan dom skickar nått (ifall du nu har valt det)?

Av shocker
Skrivet av damoloni123:

vad menar det ståg att jag får produkterna 3-5 dagar om jag måste betala faktura inom 10 dagar så jag har lite tid. men vad menar du jag köpte även mw3 men den kommer i lager den 13 så vad händer med den ?

Du borde fått välja om du ska ha ett paket eller flera, om du tagit ett så väntar dom tills den 13e, annars så skickar dom som är i lager och sedan den 13e kommer fakturan med mw3. Men innan dom ens packar varorna så gör dom kreditupplysning och om det inte ser bra ut (läs inga pengar på kontot) så kommer dom skicka ett mail till dig att de inte kan skicka varorna.
Läs mer om kreditupplysning här https://www.uc.se/.

Av shocker
Skrivet av damoloni123:

Hej jag har köpt 3 produkter genom internet elgiganten och jag har inte fått fakturan varken sms eller mail beställde grejerna nyss plz hjälp vad ska jag göra lite rädd vill inte dem ska tro jag är en tjuv några tips ?

Tror inte dom kan göra kreditupplysning på helger så det blir på måndag du kommer få besked om du får varorna eller inte.

Av shocker
Skrivet av Zotamedu:

Sen kommer du inte få en IPS på 120 Hz för det är tekniskt väldigt väldigt svårt. Antingen får du sämre färger och TN som går att köra i 120 Hz eller så får du ha bra färger och bra betraktningsvinkel men nöja dig med 60 Hz. Har inte hört något om hur det blir med OLED och uppdateringsfrekvens.

120hz på en ips kanske är svårt men det finns redan en skärm som klarar av det, billig koreansk skärm, Yamakasi Catleap 27" 2560x1440 s-ips 460$. Man måste dock överklocka pixlarna från 60hz till 80-120hz beroende på vad grafikkortet/skärmen klarar av. Finns mycket info om den skärmen @ 120hz.net