Inlägg

Inlägg som willmans har skrivit i forumet
Av willmans

Hur blir det med bara ett 16GB minne ensamt?

Av willmans

Antingen gör de fel eller tolkar lagen annorlunda.
Vill man läsa hur lagstiftaren tänkte kan man läsa i propositionen https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/propositi... sida 58 och 153.

Elgiganten och Amazon.se visar iallafall en liten inforuta vid priserna där de anger det lägsta priset 30 dagar innan sänkningen.

Av willmans

Detta gäller ju inte alla produkter utan bara när butiken anger att priset är rabatterat. Då måste butiken ange det lägsta priset som gällt senaste 30 dagarna. Butikerna kan alltså inte skriva ett högre pris så att det ser ut som man får en större rabatt. Kolla upp valfri webshop så ser man att de rabatterade produkterna har ett tidigare pris angett och de ska då vara det lägsta som butiken haft de senaste 30 dagarna.

Av willmans

Om man skall klämma fast en RJ45-kontakt på en kabel med solida ledare så måste kontakten vara anpassad för solida ledare annars är det inte säkert att det kommer bli bra kontakt med stiften i kontakten och ledaren.

Av willmans

http://www.swechtrading.se/ liten webbshop med ett blandat utbud av elektronikkomponenter och låg fraktkostnad på små ordrar.

Av willmans

Tryck med ett verktyg på skruvens spets från baksidan samtidigt som du skruvar ut den.

Av willmans

Enligt specifikation har 3060/3060ti 7:e generationen Nvidia-kodare.

Så listan är inte uppdaterad.

Av willmans
Skrivet av Paddanx:

...samt alla trådar måste vara lika långa (sett från kabeln) även om det innebär att du får "udda längder i kontakten". Detta är något många gör fel och de gör att signalerna kommer fram olika fort, eller störs olika mycket, vilket gör att prestandan inte fungerar.

Stämmer verkligen detta? Eftersom paren inte är lika hårt tvinnade så är redan paren olika långa i kabeln, och en knapp centimeter vid kontakten borde knappast ge skillnad på en 100 meter lång kabel. Viktigast är att paren hålls tvinnade så nära kontakten som möjligt.

Av willmans

Har du provat med en USB-kabel med extra strömmatning, alltså dubbla USB-A kontakter på sladden? Jag har en sådan disk som annars inte vill starta om den inte får tillräckligt med ström.

Av willmans

Plastramen på undersidan sitter antagligen med dubbelhäftande tejp eller lim, värm på med hårtork och försök att bända loss.

Av willmans
Skrivet av anon257891:

Självklart (nej: bara dryg kommentar) spelar det roll om man ligger 20 milliSekunder "hit eller dit" med spänningen? Du är medveten om att vi har växelström i stamnätet?

Om du kopplar bort jorden (dvs du isolerar apparaten från jordplanet... eller som man kan säga: kopplar bort jordfelsdetekteringen) och i princip går över till ett "icke direktjordat system" så kommer du såklart inte lösa på det första jordfelet (eftersom det inte är något jordfel)

#Edit: Enda gången det funkar att vända på kontakten är när man gjort fel och blandat ihop TN-S och TN-C (5ledarsystem och fyrledarsystem)

Kortare sagt: dravel!

Självklart kommer det att fungera att vända på kontakten om storleken på jordfelsströmmen är beroende av spänningen över felstället, så inte dravel med andra ord.

Av willmans

Ser ut att vara en ytmonterad säkring. Har du tur är det bara den som gått sönder.

Av willmans
Skrivet av Spac3man:

h
edit: köpte denna http://www.ebay.com/itm/301790542541?_trksid=p2057872.m2749.l... och nu funkar det
ingen jumper behövs.
först satte jag satakabeln i fel kontakt. "ide-->sata" tolkar jag i alla fall som att man omvandlar en ide-enhet till sata-enhet men det är tydligen tvärtom.
när satakabeln satt i fel kontakt så lös dioden på kortet bara precis vid uppstarten och sen slocknade den.
tänkte "åh nej inte samma sak igen typ" men som sagt så var det bara felkopplat.
så nu är allt frid och fröjd

Har själv fått en sån adapter du hade först som jag trodde var trasig. Men kollade du så att baksidan på kretskortet inte hade någon kontakt med någon metall på dvd-läsaren. Jag satte tejp över baksidan för att den kortslöt mot metallen och den fungerade då.

Av willmans

Har lött kretskort med mikroskopiska ytmonterade komponenter som skickats upp i rymden.
Kan erbjuda mig att löda ifall det blir ett gruppköp!

Av willmans

Tipsar om gratisversionen av AOMEI Partition Assistant. Har använt det med gott resultat för att klona HDD till SSD med 4K-alignment.

Av willmans

På bilden ser det ut som att den svarta kabeln nuddar en komponent på kortet.
Du har inte förväxlat vit och grön kabel?

Av willmans

http://www.hrf.net/din-lon
96:80kr timmen. Detta är vad kollektivavtalsansluta arbetsgivare betalar. Se det som en riktlinje.
Du skall även få 12% semesterersättning på lönen enligt lag.

Av willmans

Det går också att kapa och förkorta kablarna och sedan löda ihop dem igen och ta krympslang över, det borde vara enklare än att ta isär kontakten och crimpa nya stift.

Av willmans

Antistatpåsen leder lite ström så du kortsluter moderkortet om du kör på den. Lägg det direkt på bordet istället.
Nätaggregaten har inbyggda skydd mot kortslutning, och stängs då av och man brukar behöva bryta strömmen innan man kan sätta på igen.

Av willmans

Du har säkert redan gjort det men har du nollställt cmos?