Inlägg

Inlägg som willmans har skrivit i forumet
Av willmans

Tror ni dom skivorna funkar med en ND-1300A? Ser ut som dom höjt priset till 22.99

Edit: Enligt den här personen är de här skivorna ganska bra? http://www.videohelp.com/dvdmedia.php?selectmedia=3917

Av willmans

En scart-kontakt pallar INTE strömmen som moderkortet behöver!!!

Av willmans
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lincoln
Är litet osäker på hur en pelt funkar, men flyttar den inte bara bort värme? Kan den alltså kyla saker _under_ den temp som kylaren/vattenblocket ger? Freezern når ju i alla fall som lägst luftens temperatur, precis som alla luftkylare.

Peltiern kyler kallare än rumstemperatuern. Du kan läsa mer på http://en.wikipedia.org/wiki/Peltier-Seebeck_effect Jag ska använda den i en kyl och undrar om Freezern räcker som kylning.

Av willmans

Tror ni en freezer klarar att kyla en 89W peltier så att kalla sidan når minusgrader?

Av willmans

Vad jag hört funkar det bra.

Av willmans

FX5200 har ingen tempsensor. Bra program att klocka med är RivaTuner, jag har kommit upp i 300/555 (core/mem) med mitt, då med en liten fläkt på den passiva flänsen. Kortet blev knappt ljummet men ändå krachar det bara jag klockar 1mhz mer än det.

Av willmans

Känner igen CPU-flänsen. Jag har en sån hemma, den satt på en 350Mhz Amd... kanske inte så bra att köra den på en 700Mhz . Ang. raisern tror jag inte att den funkar, en raiser kopplas direkt från mk till en annan pci-slot, på din har du massa komponenter. Den ser ut att vara från en P1:a eller P2:a desktop men du kan ju alltid testa med nått gammalt mk och ett nätverkskort eller så.

Av willmans
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik

Dessutom det eviga knattrandet vid idle som min 7200.8 hade.. Nån självkalibrering av något slag som sakta driver en galen. Seagates diskar är inte de svalaste på marknaden, och det i kombination med tugga-tugga-tugga-tugga vid idle gör att temperaturen går upp rejält. Jag fick sätta min disk i arbete (tanka något, spela winamp eller vad som helst) bara för att få tyst på den..

Har en 7200.7 IDE och den har "självkalibrerat" enda sen jag köpte den! Någon som vet hur man stänger av det?
Min andra 7200.7 låter nästan ingenting men den andra knarrar som bara den när den läser.

EDIT: Va visst en 7200.7 som knarrade

Av willmans
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ThePenguin

Willmans: ska man ha en rak nätverkskabel mellan "orginal" kontakten och Hona-Hona kontakten. Vet du vilka mått den har?

Den raka skarven på clasohlson är rak dvs två nätverkskablar kopplade till den blir inte korsat.
Mätte på min och den är
3,8cm lång, 2,2cm hög och 1,6cm bred

http://files.upl.silentwhisper.net/upload6/skarv.jpg

http://files.upl.silentwhisper.net/upload6/skarv2.jpg

Av willmans

Kan säga att jag kör med en 32-4568 RJ45 (8/8)rak http://www.clasohlson.se/ext.asp?art=224560000 som är för telefonväxlar. Kostar bara 19kr och funkar bra med 100mbit, de enda är att sladden lossnar av ett lätt drag.

Av willmans

Om du inte installerade något på disken efter formateringen kan GetDataBack vara till hjälp, dock inte gratis. http://www.runtime.org/

Av willmans

Men testa en dos formatering. Ladda ner en win98 boot disk från www.bootdisk.com och skriv format C: så formaterar den sen får du köra fdisk och göra en partion, sen är det bara installera windows på den utan att formatera. De har funkat på en disk som krånglade för mig

Av willmans

Du säger att de är fujitsu som har gjort hårddisken, då går du in på deras hemsida och laddar ner diagnostikprogrammet och söker igenom hårddisken med det. Annars brukar en formatering genom dos-startdiskett fixa att formatera diskar som inte vill i windows men då vet man ju att disken är lite paj.

Av willmans
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adamj
ett tips är att bara använda de mässingsdistanser som du ska ha till en viss sorts moderkort..kolla i bruksanvisningen och se vilka distanser du ska ha var om du kör tex atx-standard. jorda dig brukar vara en fördel...gör du enklast genom att ta ex en bit ståltråd och koppla mellan elementet och handleden. läs noga i bruksanvisningarna var grejer ska sitta om du är osäker..men brukar vara svårt att koppla fel

Man ska inte ta "en bit ståltråd mellan elementet och handen" utan man ska jorda sig i chassit eller den delen man ska arbeta med. Det ska vara ett motstånd på 1KOhm mellan och det finns det i antistatarmband och det är en liten summa för att vara på den säkra sida "better safe than sorry".

Av willmans

Det finns en header på moderkortet där man kan koppla in ett ir-öga

Av willmans
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
Vilka är mitt i natten?

Även om det är mitt i natten tar det inte lång tid att läsa igenom innan man klickar på skicka...

Av willmans

Även om de är mitt i natten tar det inte lång tid att läsa igenom innan man klickar på skicka...

Av willmans

De går, men jag vet inte hur de blir om man ställer in cable select. Sen kanske man inte kan köra fullt DMA läge, men de har jag inte kollat så noga på men de funkar.

Av willmans

http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=3284
Är det en simkortshållare i nedre kanten av moderkortet??

Av willmans

De kanske är din dvdspelare som är lite tjurig med just de märket på dvd+r