Inlägg

Inlägg som e1m1 har skrivit i forumet
Av e1m1

Använder en eldriven madrassuppblåsare med ett egentillverkat munstycke av en bit papper insatt i det minsta av de medföljande, samt dammsugare i andra handen för att fånga upp dammstormen ^^

Edit:
https://www.biltema.se/fritid/friluftsliv-och-camping/luftmad...

Av e1m1
Skrivet av Mullvaden83:

Alla ska va först o stolta över sin AI. Tills det inte är lika kul längre när skynet aktiveras.
Vi har alla sett Terminator...

Hur många Terminator-filmer finns det i nuläget? 5? Så då blir den 6'e den första att skrivas och produceras av en AI. Hype!

Av e1m1

Simplaste är ju att bara ta och addera alla lng/lat värden var för sig och dela på 4.

Iom att alla värden är duplicerade mellan två hörn så behöver du ju dock egentligen bara två par. T.ex. om hörnen är:
a-b
|X|
c-d

X.lng = (A.lng + C.lng) / 2
X.lat = (A.lat + B.lat) / 2

Edit:
Exemplet är baserat på dina koordinater, som är vända 90*. Longituden borde egentligen vara a och b, och latituden a och c, om a och b är de nordliga punkterna.

Av e1m1

Nu ska bara Elon få sitt cyborgtech att funka, sedan kan man boota sig själv rätt in i paradiset på morgonen!

Av e1m1
Skrivet av micke1m:

Man skulle också kunna säga att man måste cherry-picka för att få BTC till att ha en negativ utveckling. Alla andra tidsspann förutom 1-2 år kommer visa positivt, ju längre tillbaka desto mer.

Njae, håller inte med, det går ju dels inte att hitta en brantare tangent än jämtemot dalen för kring 3 månader sedan. Det skulle också innebära att t.ex. investor kan tappa 75% av sitt värde utan att det skulle benämnas som en "krash" eftersom att kursen har varit lägre större tiden investor varit på börsen, så då är ju allt frid och fröjd om man inte gör en cherry pick de senaste åren för att benämna det som en krash.

Är dock lika mycket cherry picking om man jämför med toppar, t.ex. om man blint tittar på ett år tillbaka, som om någon vecka hamnar precis på en sådan.

Av e1m1
Skrivet av micke1m:

Nej jag ser att det inte var du som skrev det. Naturligtvis väljer jag en tid i närtid om vi ska diskutera utvecklingen idag, inte vad som hände för 2 år sedan.

Visst, och 3 månader är i regel en hyffsat lagom närperiod, det kan dock bli rätt missvisande för mer volatila kurser, vilket jag också tycker det är i nuläget för btc. Skulle inte heller säga att btc gått på grund, det är bara en väldigt volatil kurs. Det kan i princip både vara riktigt att hävda att det gått bra eller dåligt på sistone, det beror på perspektiv och viktning av hur långt tillbaka man tittar

Av e1m1
Skrivet av micke1m:

Samtidigt har ett flertal banker kraschat och fått räddas med skattebetalares pengar.

Hur har fiat valutornas värde utvecklats under tiden BTC gått från 0 till 19000 EUR för 3 månader sedan? Ständigt neråt är svaret.

Din definition att 19000 EUR är "gå på grund" är mycket märklig.

Vad har krasher i en bransch för relevans i hur man väljer att presentera hur det går för något helt annat? Kritiken gällde valet av period, inte btc i sig.

"Gå på grund" är inte heller något jag skrivit.

Av e1m1
Skrivet av micke1m:

Gått på grund hur då? Bitcoin är +67.91% senaste 3 månaderna.

3 månader sedan är också i slutet av en stabil period med det lägsta värdet de senaste 2 åren. Cherry pick much?

Skrivet av DJ-SAAB:

Tänk er att bli sparkad av en AI med orden "Du jobbar inte lika effektivt som AI du få gå"..

Hade en liknande tanke angående rabalderna med någon chef som sparkade folk över en gemensam videochat snarare än mellan fyra ögon. Kul att få det beskedet av en bot.

Av e1m1

Jag är fortfarande inne på min andra jobbtelefon efter över 10 år, så har haft åtminstone en i mer än 5 år. Känns som jag haft min nuvarande längre men min nuvarande A40 släpptes tydligen 2019. Det betyder dock att jag hade den föregående Desiren i 6 år och den funkade fortfarande ok även om batteriet började bli sämre.

Sålänge den inte känns slö eller batteriet blir kasst (och inte kan bytas, vilket de väl i regel inte kan idag), så är det väl bara att tuta och köra på.

Av e1m1
Skrivet av Falistar:

Vi som haft eller håller på med R/C Hobby känner genast igen den designen och ergonomin.

De skulle ju med fördel kunna kopiera remmen man har runt halsen på kontroller för rc-flyg.

Av e1m1
Skrivet av Mangee75:

Önskar att vi som bor vid ekvatorn " Skåne " också hade dessa problem 🥹
Blir ju bara slask och skit här nere 🤬

+1
Slaskland kryper ju dock sakta norrut iom att vintrarna blir mildare.

tick

tock

Av e1m1

1 Vilken eller vilka diagnoser har ni?
Blev diagnostiserad med damp, någon gång i mellanstadiet tror jag men jag har svårt att placera det tidsmässigt. Nu är det väl ingen diagnos längre, men har säkert något relaterat, typ någon variant av ADHD.

2 Vilka hinder respektive styrkor ger diagnosen upphov till?
Hade problem i skolan en tid innan diagnosen gjordes vilket rimligen var pga. dåligt fokus, och var möjligen också hyperaktiv även om det är svårt att få perspektiv på hur vida man var annorlunda jämtemot andra. Möjligt att jag betraktades som något av ett problembarn i lågstadiet, men jag uppfattade inte mig själv så då jag inte riktigt ser hur jag agerade annorlunda mot mina vänner/klasskompisar i normala situationer.

Att sen t.ex. svaret på "Vem var det som kastade?" var jag när ett fönster på skolan var trasigt är väl en sak, men det var de jag kastade mot (dvs. två klasskamrater som mobbade mig en period) som hade för vana att starta stenkastningskrig, medans jag bara försvarade mig. Eller för den delen när jag lyckades "boomeranga" ett ritunderlag i en fin båge så att det träffade en annan klasskamrat mitt mellan ögonen, så råkade det bara bli ett lite för stor eskalering på att den andre sprang omkring och slog mig (och andra) i huvudet med sitt underlag. Vi är för övrigt nära vänner idag, och han fick senare en dito oönskad hämnd när han tacklade mig i revbenen i moshen under en Entombed-koncert för ~12 år sedan, jag är fortfarande öm och han har fortfarande ett ärr.

Finns fler liknande incidenter. Pratade nyligen med mamma om de i det första exemplet, då vi av någon anledning kom in på varför jag hade skrapat ut deras ansikten på något klasskort från vad jag tror var det året, och hon blev lite förvånad när jag svarade att de mobbade mig, så de vuxna hade uppenbart ingen koll. Både själva idén till att skrapa ut ansiktena, samt anledningen till att jag gjorde det var också mitt svar på att de haft med och visat sina kort med mitt ansikte utskrapat för andra i klassen.

Tycker definitivt inte jag var stökig/problematisk kring tiden när diagnosen ställdes iaf, men ur mitt perspektiv var det helt enkelt för att jag inte hela tiden hamnade i jobbiga situationer. Men som sagt hade jag istället börjat presterade allt sämre i skolan. I vilket fall, i högstadiet kom jag in i en period där jag lärde mig hantera eventuella svårigheter med fokus, och var den som förbättrade sina betyg mest av drygt 100 elever i min årskull. Tog mig sedan igenom naturvetenskaplig linje med bra betyg och teknisk högskola efter det. Börjar dock kännas som jag håller på att glida in i att få sämre fokus igen :S

Det blev lite offtopic nu, skyller på min ickeexisterande diagnos Har även haft 2 perioder av djup depression, där den senare inleddes efter utmattning och panikångest. Har även social fobi. Känns som det finns en del kopplingar mellan alltsammans.

3 Hur bemöts ni i olika sammanhang?
Är väl inte direkt något som påverkas generellt.

Av e1m1

Tycker tvärtom Inet hanterade det bra iom att de tog på sig att göra din reklamering åt dig. Fullt förståeligt att de inte vill riskera att behöva bränna arbetstimmar på en kund som inte har koll på vad hen köpt var.

Av e1m1

Är det bara jag som inte har problem med att lira PDX-spel utan alla DLC? ^^

När jag återvänder till ett spel jag inte spelat på ett tag har jag ofta en idé av vad jag vill göra redan och då är det ofta nästan som alla nya features (från gratisdelen) bara är i vägen eftersom man måste kolla upp hur de funkar och fundera ut hur man vill hantera dem

Av e1m1

18~ när jag växte upp.
18-20 som vuxen med normal dygnsrytm.
Mellan 18 och 2 som vuxen med dåliga vanor ^^

Edit:
Appropå betydelsen för middag, hemma (Lund) kallade vi lunchen middag men redan i trean i grundskolan hamnade jag i en ny klass (också Lund) där det var det många som använde det för kvällsmat, vilket jag tog efter. Senare slutade jag dock använda ordet övh. Frukost, lunch, kvällsmat. Middag är djävulens påfund.

Edit 2:
På danska heter för övrigt lunch frokost...

Av e1m1

Jag har också bara använt det några månader men har inte direkt någon skillnad sedan jag köpte min Nexus+Mini förra året.

Byt inte namn på era wifinätverk bara...

Av e1m1
Skrivet av Stan Carley:

Hur mycket av er nettolön sparar ni ungefär varje månad?

Jag har försökt att spara 25% av nettolönen varje månad men insett att det nog är lite för högt.
Körde så under ett knappt halvår men tröttnade tillslut på att vara så ekonomiskt begränsad.
Med det sparandet så måste jag skippa allt som gör livet roligt extra trevligt, inga krogbesök, aldrig takeaway-kaffe, inga luncher ute med kollegorna osv.
Har knappt kunnat ha köttfärs i mina matlådor utan tvingats leva på baljväxter

Mitt Avanza-konto ligger idag på ca 65000Kr och mitt mål för 2023 var att nå nästa milstolpe som appen kallar det när man har 100.000Kr
Måste spara minst 3500kr / månad för att klara målet, om börsen håller sig lugnare än den gjorde förra året bör jag klara det.

Blev som ett blogginlägg mer än som en fråga

50-60%. Det är viktigt att unna sig saker, bara det att jag har svårt att motivera många utgifter som andra gladeligen spenderar sina pengar på

Du skulle kunna fundera över lite vad som har mest betydelse för dig. Skulle jag varit du skulle jag e.g. fortsatt luncha med kollegorna men hitta ett alternativ för att köpa snordyrt kaffe ute. 25% är ju dock fortfarande bra mycket mer än vad de flesta lägger undan, så du behöver ju inte direkt vara besviken om du inte "klarar det", över 10% är fortfarande rätt bra

Av e1m1
Skrivet av snajk:

Det finns ett fördefinierat ärende som är att få admin i 24 timmar, dock måste det godkännas och så ändå, men det räcker inte när man behöver det hela tiden. För att få admin ett år måste man lägga upp ett generellt ärende och formulera det på ett specifikt sätt, och man måste skriva tydligt att man behöver det för att kunna jobba och sätta Severity väldigt högt, annars tar det mycket längre tid. Det är ju en fin tanke att användarna inte ska behöva adminrättigheter och därmed kan de inte ställa till det så mycket, men det är inte anpassat efter det jag jobbar med som kräver admin konstant. Mycket av problemen vi har med IT-miljön har att göra med att vi är ett mindre bolag i en stor koncern som inte har IT som sin huvudsakliga sysselsättning och således förstår de inte våra behov eller krav.

Låter inte helt olikt hur det är för oss, bortsett att mjukvara är en viktig produkt för oss tillsammans med hårdvaran den styr, samt att jag jobbar direkt mot ett team i huvudkontoret som har hand om mjukvaran, även om jag är anställd för ett dotterbolag som annars inte jobbar med mjukvaran.

Tidigare fick vi som har behov av det tillgång till permanent möjligheten att höja rättigheterna själva (dvs. via uac), vilket inkluderade mitt team. För några år sedan driftsattes dock programmet vi nu måste använda. Funkar väl förvisso ok nu, men det var ett rent helsike när det driftsattes då det ofta strulade. Men blev nog en del högljudda protester från avdelningen på plats, så de hade väl lite större incitament att få det att fungera ok.

Av e1m1
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Alla dessa lim. De har olika namn super, duper etc. De påstår sig limma ihop allt möjligt, man försöker och limmet är bokstavligen totalt värdelös för det man ska ha den till. Man har lagt ut flera hundra kronor på lim i onödan.
Och när man har försökt limma så har man spilt lim på det ena och andra och då jävlar fungerar limmet otroligt bra. Jag sitter nu med 2st fingrar som jag precis lyckades få isär.

Nå jag vet om att rätt lim och det ska appliceras är en liten vetenskap och felet är mig. Men det blir typ alltid som ovanför när jag försöker.

Det är ändå rätt starkt att du lyckas skriva väl när 8 fingrar fortfarande är ihoplimmade

Skrivet av snajk:

Lokala admin-rättigheter är en förutsättning för att jag ska kunna jobba, ändå får jag bara ett år i taget och måste skicka en begäran varje gång de går ut, utan förvarning, som inte bara min chef utan ett par personer till ska godkänna och sen ska IT (i Indien) ge mig rättigheterna vilket tidigare kunde ta 3-4 veckor men nu bara kanske 7-8 dagar, efter många klagomål.

Ouff. Jag måste visserligen använda ett specialprogram för att få höjda rättigheter för bara en dag, men behöver dock inte använda det mer än några gånger i månaden, och det ger en rättigheterna direkt efter att man skrivit in anledning och hur länge man behöver det (med alternativ för 5min -> ett par timmar).

Av e1m1

Har tydligen fått allt om bakfoten