Inlägg

Inlägg som e1m1 har skrivit i forumet
Av e1m1
Skrivet av Timmy Fox:

Nu är väl detta inte riktigt min grej, men för ett glorifierat mode-objekt så känns väl ändå denna förvånansvärt... ful?

Kanske i en annan miljö, men i exempelbilden framför TV:n så sticker den ju ut något extremt och passar ju inte alls in i den omringande miljön.

Tror nog det är för att man snabbt ska hitta vad de vill att man ska titta på i bilden. Det är nog inte heller riktigt det är min grej, för jag stirrade på bilden i 10 sekunder utan att se den, trots hur mycket den sticker ut, och fattade därför inte heller vad det handlade om tills jag skrollade ner

Av e1m1
Skrivet av Llhweiir:

ME funkade rätt bra för mig också... uppgraderade dock till XP när det kom. För måååånga år sedan ställde jag frågan på ett amerikanskt forum (poasters.com) om det fanns några anledningar att byta tillbaka från XP till ME och fick svaret:

- Less time between crashes (you will probably have to wait with XP)
- The looks of Windows 2000 with the stability of a one legged ballerina

Två olika svar då antar jag, ganska motsägande

Av e1m1
Skrivet av snajk:

Fick som nämnt en ny jobbdator som inte riktigt var en solklar förbättring. Mer minne men färre kärnor och i övrigt inte direkt bättre, mycket sämre tangentbord och så men det är sekundärt. Hela morgonen har den sett ut som nedan på grund av AV-genomsökning. Värre än den (fem år) gamla datorn. Vad är det de inte förstår? Processorkraft och många kärnor är det absolut viktigaste i mitt jobb och ändå får jag denna mediokra maskin. Jag har inte ens igång några containers, normalt har jag över 30 snurrande, men likväl 100% CPU konstant.
<Uppladdad bildlänk>

Jag fick förfrågan om jag ville byta min jobblaptop förra månaden mot en "2-generationer nyare som ska ha lite mer kraft", eller avvakta. Tycker nuvarande funkar bra så sade att jag avvaktar, just för att inte behöva lägga tid på eventuella problem

Har också haft problem med att antivirus och dylikt stör arbetet tidigare. I nuläget är det dock mest att fläkten drar igång när den köttar bakgrundsprocesser, väldigt sällan det påverkar prestandan och det tenderar att vara rätt kortvarigt och marginellt i vilket fall.

Av e1m1

Jag anser att Windows ME ändå var helt okej!

Ingen aning varför alla klankar ned på det, det funkade prima för mig. Hade jag bara tur?

Av e1m1
Skrivet av Superthug:

Ja men se där. Jämför ditt svar på mitt inlägg med första svaret på TS inlägg. ENORM skillnad!
Det vi har är ju en diskussion utan påhopp och dumförklaringar.
Dock håller jag inte med om din metafor.
Om jag skulle ge ett exempel ur mitt perspektiv: Jag tycker det är tråkigt om dem lägger ner
Gröna Lund. Har aldrig varit där. Har jag inte då rätt att tycka detta eftersom jag aldrig varit där?

Nej jag känner mig inte påhoppad av ditt inlägg för att du ifrågasatte min åsikt och förklarade din
ståndpunkt i det hela. Det är det forum går ut på. Vi diskuterar och respekterar varandras olika åsikter.
Att bara svara med "Du har ingen rätt att yttra dig."-stilen tillför ju inte mycket till en diskussion.
Hoppas det gav en klarare bild av var mitt tidigare inlägg kommer ifrån.

Allt gott!

Tja, du kanske aldrig har varit där, men kanske tänker åka dit någon gång, eller gillar att kolla något program som sänts/sänds därifrån, eller bara ogillar förändringen av stadsbilden, eller bara är allmänt altruistisk mot de som älskar att åka dit. Visst, förstår din poäng.

Håller med om att de är rätt menlöst att skriva något i stil med det, men menar att jag mycket väl kunde skrivit något liknande första svaret om jag varit först att svara i tråden. Inte för att markera att man inte får uttala sig om det om man inte bidragit, utan snarare för att notera att TS inte gjort något för att förhindra förändringen i sig trots att TS har lika mycket kontroll av det som alla andra, samt som sagt att det för mig inte ens är klart vad det är som TS menar har försvunnit och gjort swec sämre.

Fullt ok att gilla att läsa vad andra gjort utan att göra liknande själv, men är lite bakvänt att klaga på att ingen annan orkar/vill/bryr sig om att skriva om det som TS saknar, när man inte levererar något själv. Till skillnad mot Gröna Lund (och i praktiken också mitt exempel om centrum) kan man ju i större utsträckning påverka vad det skrivs om här. Tråden i sig är ju kontraproduktiv, det hade varit bättre att istället starta en tråd där man frågar om någon gjort något intressant inom ämnet på sistone, snarare än att starta en diskussion om hur dåligt Swec blivit.

Peace out

Av e1m1
Skrivet av Superthug:

Jag tycker att trådarna ofta blir otrevliga nuförtiden.
Hade gärna varit med mer i diskussionerna men orkar inte med attityden.
Speciellt otrevligt blir det ifall någon har postat något som är direkt felaktigt faktamässigt.
Då blir man dumförklarad med 100 poster.
Se bara första svaret i denna tråd.
Istället för att komma med en frågeställning eller helt enkelt lägga fram sin
så kollar man antalet poster han gjort och trycker ner han i skosulorna.
Och då har han ändo inte postat något speciellt faktabaserat utan förklarat
sin känsla.

Jaa jag vet att jag kommer ångra att jag postat detta snart då någon kommer
hitta något fel i min post och trycka ner mig i mina skosulorna...

Jag kollade också upp TS inlägg innan jag började läsa svaren på tråden, och kom även fram till att det var rätt konstigt att någon som inte aktivt deltagit i något tycker det är trist att det försvunnit. Lite som att klaga på att centrum dör samtidigt som man gör alla sina inköp på ett köpcenter i utkanten av staden. Vidare blir det rätt svårt att bemöta påståendet om att det blivit sämre, när man inte håller med men samtidigt inte ens riktigt vet vad TS menar, då det inte finns gamla inlägg att gå på och tråden i sig endast nämner något om "brands".

Vilka svar förväntar man sig från de som inte håller med? Hur är denna kritik samma som att dumförklara personen? Anser du att jag dumförklarar dig just nu genom mitt ifrågasättande av ditt inlägg? Ångrar du att du skrev det?

Skrivet av ElectroGeeza:

Allt eftersom jag lärde mig mer om datorer och nätverk så började jag allt oftare möta mer komplicerade tekniska problem och svaren började jag hitta på engelskspråkiga webbsidor. Jag blev länkad dit ibland från Sweclockers, men även jag själv började "googla" mer, och jag googlade då på engelska. Innan det så hade jag knappt använt Google Search faktiskt, för jag är inte så förtjust i det här att söka och hitta ett snabbt svar på en (lika snabb och dum) fråga. Snabbt ska det gå! Vad är tjusningen med det? Varför har alla så bråttom hela tiden? Man bara stressar ihjäl sig. Människan är ingen maskin.

Jag var starkt kritisk mot "googla det" och "LMGTFY" (Let Me Google That For You) attityden som man så ofta möttes av på webben för ett antal år sedan. Det fanns verkligen en period då nästan varenda fråga möttes av någon som svarade med "googla det". Det gäller inte bara Sweclockers, utan hela webben och platser där folk vänder sig för råd eller hjälp på något sätt. Någon var så fyndig att han registrerade domänen LMGTFY.com som fungerade som en ledsagare till Google Search. Ibland tror jag att det handlade om ren okunskap, och istället för att låta bli att svara, så svarade man med "googla det".

För mig var känslan av gemenskap och mänsklig kontakt mycket viktigare än alla sökmotorer tillsammans. Men inte sån ytlig kontakt av typen "googla det", utan kontakt där svaren har ett stoff eller innehåll (jag försöker hitta ett ord som motsvara engelskans "substance"). Ibland kunde jag svara att anledningen till att det går att "googla" och hitta svar är för att såna som jag gör det möjligt. För om ingen skriver något, eller på annat sätt skapar innehåll (videos, program och annat), så finns det inget för Google att hitta. Men "googla det" evangelister var likgiltiga. Jag vet inte om de var bara ignoranta och dryga, eller om de var så dumma så de verkligen trodde att Google hade en magisk hatt med alla svaren. Svaren man hittar på Google är ju inte Googles egna.

Jag skulle tro att anledning till att "LMGTFY" (samt uttryckets äldre kusin, RTFM - Read The Fucking Manual) inte sker lika mycket nu som för några år sedan är ju för att syftet med det uppnåtts; folk har blivit bättre på att självmant snabbt och enkelt kolla upp information som rimligen kan hittas med en snabb och enkel sökning, istället för att ställa triviala frågor om och om igen på ett forum.

Vissa forum uttrycker ju också explicit just detta, att man ska söka på forumet först och se om någon redan ställt samma fråga innan, så man inte har sjuttioelva trådar om samma sak. Googla bör man göra rimligen göra redan innan man söker på forumet. Detta leder till allmänt bättre kvalitet på forumet då faktiskt relevanta frågor inte drunknar bland en massa helt onödiga trådar, samt ännu värre, dubbletter av dessa. Dessutom får ju frågeställaren svaret direkt, istället för att behöva vänta på att någon "ickemaskin" tar sig tiden att svara (efter att eventuellt ha googlat det själv...).

Om du söker och inte hittar (eller t.ex. inte förstår det du hittar), då frågar du, exempelvis på ett forum. När andra sedan söker samma svar, googlar de förhoppningsvis först, och hittar din fråga.

Av e1m1
Skrivet av Söderbäck:

Grejer kan börja brinna när de är kopplade till väggen. Det handlar mindre om att det är natt egentligen.
Däremot är man inte särskilt uppmärksam när man sover så det finns risker om brand uppstår i samband med just sömn.
Stating the obvious - i know, i know.

Aja, söker du på brand mobiltelefon så kommer du hitta en del nyheter om det. Är det ett stort problem? Jag har svårt att själv avgöra detta med det underlaget. Det ger inte en samlad bild riktigt.

En mer samlad bild oav olycksläget har däremot försäkringsbolag - och de verkar avråda från att ladda på natten.
Även brandskyddsföreningen ger det rådet.

https://www.lansforsakringar.se/stockholm/privat/forsakring/f...
https://www.brandskyddsforeningen.se/brandsakerhet-i-hemmet/m...

De kanske inte har den absoluta sanningen heller. Men jag tänker mig att de har bättre statistiskt underlag att gå på än gemene man har.

Den ena länken nämner även att man inte ska använda snabbladdare

Kollade MSB lite snabbt, för 2021. Finns visserligen ingen kategori för mobilladdare, men antar att de flesta som laddar på natten gör det i sovrummet.
Total döda i bränder 78
Brand i byggnad -> boende och vård -> alla faktiska boende kategorier: 60
->00-24 sovrum: 7
->00-06 sovrum: 3
->00-06 alla rum: 15

Så en relativt liten del av dödsfallen på natten startar i sovrummet. Natten är inte heller överrepresenterat med döda i bränder som startade i sovrum (om man tar i beaktande att många inte är i sitt sovrum, eller ens hemma en relativt stor del av dagen). Vidare är det en relativt liten del av alla dödsbränder i boende som startar i sovrum eller på natten.

Visst kan man hävda att även en "en på miljonen" risk är onödig att ta när det gäller ens egna liv, men för min del är det bakgrundsbrus som jag inte bryr mig om. Finns nog väldigt många saker både jag och andra gör som innebär större risk, även om det är för småsaker med som gynnar oss väldigt lite.

Av e1m1
Skrivet av ztenlund:

Du missar hela poängen. Väljer du en fond som följer MSCI Global exkluderar du de ca hälften av de länder som finns MSCI ACWI. Det sker idag, inte senare. Fördelningen i detta hänseende ändras inte förrän ett land flyttas från den ena till den andra kategorin länder, om inte fonden byter index. Sedan utgör EM-kategorin länder i ACWI inte hälften av ACWI-indexet, men de är med i det, till skillnad från det andra.

Har dessa länder företag som är stora nog att ta plats bland de ~1500 på MSCI Global? Dvs, är länderna explicit exkluderade, eller är det bara en följd av att de saknar företag med börsvärde som är tillräckligt stort?

Av e1m1
Skrivet av SCORPIUS:

Angående laddning. Jag förstår mig inte på er som laddar över natten.
Varför laddar ni inte innan ni lägger er? Att ladda under natten är för mig vansinne då risken att aldrig vakna mer på grund av brand är högre än vi vill erkänna.

Är det verkligen en stor risk? Har aldrig sett något om att mobiler skapar bränder under nattladdning och det borde ju hända rätt ofta med tanke på hur många mobiler det finns i världen. Jämför t.ex. med när Samsung hade någon modell som började svälla och skapa bränder hux flux, blev rätt mycket rabalder om det.

Av e1m1
Skrivet av Snudge_B:

Ok, men hur seriöst blir det omdömmet då? Alltså kan man inte lita på Trustpilot. I detta fallet är det kanske befogat, men nästa gång är det kanske den som startar tråden som är skojaren, hur rättfärdigt är ett eventuellt drev och sedan omdömen från personer som inte upplevt problematiken då?

Är ju egentligen ingen skillnad från recensionsbombning eller liknande, som också har en egen problematik i mina ögon.

Blir omdömet mer seriöst om man måste ha handlat? Finns ju inget som stoppar t.ex. Fynd24 att göra några egna fejkköp via olika konton bara för att kunna säga att allt gick smidigt och varorna var bra. Stoppar ju förvisso att t.ex. konkurrerande affärer lägger dåliga omdömen, men som konsument ser jag hellre fejkade negativa omdömen än positiva.

I vilket fall så ska man alltid ta omdömen med en nypa salt, även om de är väldigt användbara för att bestämma vad och från var man ska handla.

Av e1m1

Intressant, kanske är min stol som gör att min skärm inte hittar laptopsignalen efter att jag pluggat in den samtidigt som skärmen visar bild från desktop. Måste i regel alltid starta om skärmen då. Nu har jag inte Markus hemma, men det är en liknande IKEA-stol med liknande men kortare ryggstöd.

Har också haft rätt stora problem med stötar på två arbetsplatser, den ena med Markus-stolar, den andra med en annan stol med samma typ av ryggstöd. På arbetsplatsen med den andra stolen var det tillräckligt för att jag skulle utveckla en reflex mot att ta i handtaget till trapphuset, fick väldigt ofta en stöt av det

Av e1m1
Skrivet av Richard:

Jo fan, necrade min egen tråd som jag skapade för ett tag sen

StarCraft var kul men inte så kul som Doom!

Doom och Lemmings var både väldigt inflytelserika i att göra mig till en gamer i mina unga år, och Doom hade en wow-faktor på sin tid som nog få spel om ens något slagit sedan dess, men har troligtvis många många tusen timmar i SC/BW, och det kommer varken av dessa i närheten av. Tycker det väger tyngre

Av e1m1

Fin necro

Röstade StarCraft, trots namn och avatar.

Av e1m1

"Hoppsan, använde bytes/tum för uträkningen men mätte mm."

Av e1m1
Skrivet av indigun:

Denna tråden är ganska lugn nu jämfört med tidigare, beror det på att de flesta investerar mindre/ inget just nu eller?
Själv kör jag på som vanligt med att majoriteten går till indexfonder och sen lite blandade aktier på sidan.

Vi är nog rätt många här som är rätt reaktiva när det gäller hur mycket vi postar. Är det ingen annan som skrivit något så finns det inget att svara på

Kan dock nämna att jag för första gången på väldigt länge fyllt i en K4-deklaration, har nog också bara gjort det en gång förr när jag sålde av allt jag hade inför första lägenhetsköpet. Det var för tvångsavyttringen av ett företag som gick i konkurs för typ 6-7 år sedan, sedemera blev det flyttat till mitt AF-konto eftersom man inte får ha "den typen av värdepapper" på sin isk, och har sedan bara legat där. Lustigt nog kom det upp två rader autogenererat, den ena med det belopp jag faktiskt fått, den andra med 1kr, som jag aldrig fått. Hoppas jag inte gjorde fel när jag helt enkelt tog bort den andra raden och fyllde i hela köpbeloppet i den första.

Har också en klumpsumma som ska investeras, men är inte så spännande då de bara åker in fördelat på det jag redan har.

Av e1m1
Skrivet av Dinkefing:

Vad är skillnaden mellan dem? : )

Storhet och enhet, som hastighet och meter per sekund/kilometer per timme.

Av e1m1

Köper glass när jag handlar mat i affär. Fattar inte dealen med glassbilen

Av e1m1
Skrivet av johanandersson:

Ha
<Uppladdad bildlänk>

Är rätt uppenbart från namnet i titelraden också, trots blockifieringen

Skrivet av anon132576:

Mitt resultat: 8/10.

En del av bilderna är lite för litet censurerade, exv Facebonk och Äppel kan man utläsa direkt i bilden i klartext vilken sida det är. Men det kanske är tanken, om detta är en litet plojig frågestund bara?

Bommade helt på sidan Spray förresten, då jag aldrig varit på vare sig torget, passagen eller sprej (som stavningen såklart borde ha varit! ) Hade ingen aning vad det var jag tittade på... Bommade också Steamfrågan, ville inte tro att Half-Life 2 var så gammalt som från 2002, men tji fick ju jag. Ett par andra frågor gissade jag mer eller mindre kvalificerat rätt på, så förtjänar egentligen inte slutresultatet.

Otroligt vad som hänt med Steam förresten, mot när man först hörde att andra spel än Valves egna skulle börja säljas/distribueras via tjänsten... Var ju bara en handfull som fanns tillgängliga inledningsvis.

Min spontana tanke om spraybilden var att det var passagen, men blev väldigt osäker när jag såg alternativen. Körde på det ändå och det blev ett av mina två fel.

Fick också lite nostalgi av Steambilden, hade ingen aning om hur mycket jag skulle komma att använda det när jag först körde det efter installationen av The Orange Box, samt att det skulle bli det näst sista spelet jag köpte i fysisk butik, just pga. Steam (och senare dylika platformar).

*Sista var Star Craft 2, åkte direkt och handlade det när jag fick reda på att det släppts, vet inte om BattleNet had stöd för köp då men tror inte ens jag tänkte tanken att kolla.

Av e1m1

Köpte min första trådlösa för kring 20 år sedan, en av de mer påkostade logitechmössen som fanns då (7xx tror jag). Den var skön i början men blev för liten då min hand växte. Gick först tillbaka till min föregående IntelliMouse Explorer ett tag.

Sedan dess har jag bara kört möss som laddar även när man använder dem. Senaste 10+ åren har jag använt en G600 till min desktop, och en TT Black till min jobblaptop hemma samt till min egna laptop när jag reser.

Av e1m1
Skrivet av FatherOfThree:

Jag kan gott tänka mig att barn på ett barnkalas kan bli knuffade när de dricker,
eller att de springer omkring med sugröret i munnen och drycken i handen.

Men du kanske är av annan åsikt?

Och bortsett från skräckfilmsscenariot, så finns det en uppenbar risk för tandskador.

Folk som går omkring och suger på bestick bedömer jag som mer ovanligt förekommande.

(Att 2 personer faktiskt likade ditt inlägg känns lite tråkigt.)

Hade ungen inte haft ett metallsugrör så hade det nog fortfarande varit ett problem om hen faceplantar i ett glas.

Din not om tandskador känns dock mer relevant.