Inlägg

Inlägg som omii har skrivit i forumet
Av omii
Skrivet av Verkligen:

Kan du inte testa göra en totalreset på itunes? och se om det hjälper! kanske är något med jailbreaken?

hmm vad menar du med det? avinstallera itunes och installera igen eller vadå?

Av omii

iPhone 4, touch spärrad/avaktiverad?

Tjena!

Jag var och hämtade ut min nya iPhone 4 i början av veckan som jag köpte på Tradera, men jag skulle behöva lite hjälp med ett jobbigt problem. Har försökt söka på google men ej hittat något.

Killen jag köpte telefonen av sa att telefonen skulle vara "fabriksupplåst" men så var inte fallet. Telefonen är låst till AT&T och upplåst med Jailbreak, och när den kom så låg det en massa apps i telefonen som jag har fått bort via iTunes. Använder mitt Telia abonnemang utan några som helst problem.

Till problemet: Det verkar som på något vis som att touchen är spärrad/avaktiverad när jag ska ta bort apps eller skapa nya mappar. Alltså håller jag fingret på en app så ska ju apparna börja "skaka", men ingenting händer? Jag ser att appen trycks ner men ingenting mer än så händer. Touchen fungerar annars som den ska, knappar jag upp de senaste använda appsen så funkar det att ta bort programmen där.

Så vad kan problemet vara? Har han lagt in något i telefonen som ska motverka att ta bort apps eller skapa nya mappar?

Återställning känns inte så jätte säkert då iTunes kommer att uppdatera till 4.0.2 om jag gör det.

Telefonen:
Version: 4.0
Modemfirmware: 01.59.00
Modell: MC607NF

Kan även tillägga att jag inte kan hämta apps från Appstore också, så något skumt är det ju med telefonen.

Lite hjälp skulle uppskattas om någon annan har haft erfarenhet av liknande problem, eller hur jag ska gå tillväga för att få en fungerande telefon.

/Almgren

Av omii
Skrivet av T.sripakdee:

om du ställer om så måste hela knappsatsen bort därmed ryker all form a garanti, kanske inte så viktigt. däremot vet jag inte med momsen, jag tror du kommer åka dit på den ändå. eftersom att det är ett paktet och inte en person som levererar.

Vad menar du med att knappsatsen måste bort? Bara att ställa om tangentbordlayout till svenska så funkar det hur bra som helst.

Av omii

Lätt värt ett köp tycker jag!

Köpte själv min från USA och fick väl ge runt 16.000:- för modellen i min sign, plus frakt och moms. Dock vet jag inte hur det funkar om man skriver gift, men det är ju värt ett försök

Mafia II flyter finfint på 1920x1080

Av omii
Skrivet av Infinity_90:

Om det är en jailbreak app så måste du gå in i jailbreak programet o tar bort det(typ cyndia har jag för mig)

Har en fråga, är det fler som har problem med iPhone 4 när dom tar bilder med "blixt" att allt blir blått som satan?

Har även haft problem med iTunes, låser sig hela tiden, laddade ner x64 installern med det står iTunes_x32 eller nått.

Tack för ditt svar. Dock har jag redan provat att leta upp appsen i Cydia men dom finns inte där, utan dom är installerade med installous.

Någon spärr måste ju vara inlagd känns det ju som, iom att jag inte kan hålla fingret på en app så att den börjar "gunga", går inte att skapa mappar ens.

Av omii

Skulle behöva lite hjälp med min iPhone 4, köpte den från Tradera och när jag fick den så var den jailbreakad och upplåst. Det låg även en massa onödiga apps installerade. Men jag har ett problem med att ta bort apparna. Skärmen ska ju reagera när man håller fingret på en app, sedan ska det ju bara vara att kryssa och ta bort. Men ingenting händer när jag håller ett finger på en app (spelar ingen roll om det är ett spel eller något annat). Det märkliga är att det funkar när jag drar upp multitasken, då funkar det utan problem och jag kan stänga ner de program som är igång.

Något program måste ju ligga och spärra funktionen, så att man kan radera apparna? Jag kan ju inte göra några nya mappar heller. Provade att ta bort Activator men det hjälpte inte, Cydelete ligger också installerat men det funkar inte heller att ta bort apparna med.

Kan det bero på att jag inte har i något sim kort?

Av omii
Skrivet av Shooto Great:

Köpte min på Webbhallen.Jäkligt nöjd med designen,ljud nivån,temperaturen under belastning.Ryggsäcken och musen är helt OK.Spelar en hel del på den.Det enda jag riktigt retar mig på är drivrutinerna.Man måste plocka drivisar från Asus hemsida och det är väl synd att säga att det händer mycket på den fronten.Man kan alltså inte tanka hem senaste mobila ATI drivisarna från ATI´s sida,inte utan en jäkla massa probelm iaf.

Utöver det,kanonburk.

Vad är det för problem du upplever med att hämta drivrutiner från ATI.com? Har inte haft några strul med min burk sedan jag fick den i mars. Varje gång ATI har släppt nya drivare har det bara vart att avinstallera/installera de nya utan problem.

Av omii
Skrivet av PC-Nufflan:

Hej!

Jag har en fråga till er som har en G73JH. Läste på en tysk site att denna dator är oduglig att använda när man ska skriva i word. Har ni någon erfarenhet av detta? Hade tänkt köpa denna dator men blev tveksam eftersom jag ska skriva en hel del i word. Kan det bero på själva knappsatsen? Hur är den, trög eller någonting annat?

Jag har själv skrivit väldigt mycket i word och aldrig upplevt att det har varit odugligt. Tangentbordet fungerar felfritt utan fördröjningar, och det är en fröjd att skriva på tangentbordet då knapparna är lagom "mjuka".

Av omii

Kör du på de senaste drivrutinerna? Annars kan du ju testa att gå tillbaka till 10.6 drivarna om du inte gjort det redan. Upplevde lite smått lagg i SP när jag körde med 10.7, men gick tillbaka till 10.6 och allt flyter som det ska på Ultra/1980x1080.

Av omii
Skrivet av Sir Hunter:

Hej!

Jag var precis på väg att beställa denna datorn Komplett.se - ASUS G73JH 17.3" Full HD
den heter G73JH-TZ178V. Men precis innan jag skulle beställa den så kollade jag igenom specifikationerna så allt stämde, men där står det att det är ett ddr3 minne på grafikkortet medans den dyrare varianten Komplett.se - ASUS G73JH 17.3" Full HD (G73JH-TZ158Z) har gddr5 minne. Är detta ett skrivmisstag eller stämmer detta?

Tack för svar!

Skulle tro att dom bara har skrivit fel i specen, G73:erna levereras bara med 5870 med 1GB GDDR5 minnen.

Av omii

Köpte själv SC2 igår, är dock ganska novice men man lär sig ganska mycket genom att lira SP. Hade vart grymt roligt att lära sig alla hotkeys så man slipper köra med musen hela tiden, men det kommer väl med tiden

Av omii

Någon som har rengjort sin G73:a än? Är lite osäker vad man ska använda för något medel, typ runt om tangentbordet och ovansidan av datorn. Har även märkt att det fastnar ganska mycket damm där högtalarna sitter, i de små hålen. Det hjälper ju inte att dammsuga där heller. Någon som har några tips? Undrar även vad det smidigaste sättet att rengöra fläktarna är, damssuga eller tryckluft?

Av omii

Känns ju bara ganska lustigt om det nu är någon av hans "polare" som har installerat ett spionprogram på hans dator? Tror han förklarar lite fel, och självklart så kommer det här programmet från internet.

Min teori iallafall.

Av omii

Malwarebytes Anti-Malware är ett bra program, ladda ner och scanna igenom din dator så ska programmet hitta alla infekterade filer.

Av omii

Laddade själv hem en laglig W7 Home Premium kopia från nätet och använde nyckeln som sitter på datorn, fungerar klockrent!

Av omii

Beställde den i början av februari, men då var det stor efterfrågan på den, så jag stod i kö. Fick den i mitten på mars och det tog väl ungefär fyra dagar från att dom hade skickat den tills jag kunde hämta ut den. Då hade jag även valt till "Express" frakt alternativet.

Av omii

Japp det gjorde jag, beställde den från excaliberpc.com och är hur nöjd som helst med den. Har inget att klaga på än så länge

Av omii
Skrivet av Thrasher:

vad är skillnaden på a1 o a2an? är det stor risk o beställa från amerika? typ att det försvinner på vägen eller nått. har hänt mig förut fast det var ingen dator.

Skillnaden är att A1:an har blu-ray och A2:an DVD-RW. Risken är väl inte så stor att något kommer bort, bara man sparar kollinr och kvitto så brukar det alltid lösa sig.

Av omii
Skrivet av cb99:

G73jh, grym burk men Asus får nu i min bok x-ton minus.

Varför,
Tja ny frisk spelburk i övre prissegmentet men man har inte brytt sig om att adressera kända fel (sedan länge) som försvunnen bakgrundsbelysning via bios uppgraderingen, fel i processor prioritet vid batteridrift 30% = oanvändbar dator, väldokumenterat.
Ingen ny drivrutin för grafiken sedan releasen! och de som finns hos ATI fungerar inget vidare, dock är release drivsen klockren stabilitetsmässigt men mängder av vatten har runnit under broarna sedan dess som ex.vis fixar för laddtider i BFBC2 som inte går att ta del av.

Levereras med icke fungerande mjukvara för Blueray uppspelning, och tar man hem Asus "fix" (annan spelare, windvd) fungerar denna inte med nyare titlar som e.vis Avatar utan man förväntas att man ska betala uppgradering av mjukvaran.

Ofattbart nonchalant/dumsnålt och har nu själv gått från positiv G73jh ägare till en klart mer tveksam sådan.

-cb99

Grymt tråkigt att du inte är nöjd med din!

Har inga problem alls med BC2 och laddningstider, fungerar utmärkt med 10.4 drivarna.

Har dock inte upplevt något som helst problem med min, har dock inte blue-ray i min så där kan jag inte uttala mig om något. Det som du påpekar med batteriet är väl ganska självklart, man kan ju inte direkt räkna med att datorn kan prestera fullt ut med det batteriet som sitter i. Det håller ju knappt någon timma med bara lite surf och film. Så batteriet skippade jag redan från dag 1, då min mest står som en stationär.

Är grymt nöjd med min annars, har haft tur med föregående datorer jag ägt och man hoppas såklart att man inte stöter på massa problem som vissa andra verkar ha.

Sleep tight!

Av omii

Om någon har en över så pma