Inlägg

Inlägg som omii har skrivit i forumet
Av omii
Skrivet av issue:

för mig är det så att om jag trycker ner tumspaken som man gör för att åka fort i NHL (och som jag tror man gör i FIFA för att springa fort) och sen drar runt spaken ett vart så klickar det just nu vid 2 olika ställen.. detta är början på totalt haveri, till slut kommer spaken fastna när man trycker ner och cirkulerar den, det hända med min förra, var lagom roande när man skulle finta och spaken fastnade.
men då låter det som att det inte är löst i elite kontrollern heller =(

Jag förstår vad du menar, jag har spelat tidigare NHL. Man trycker dock inte ner spaken i FIFA för att springa fort, man använder ju RT för det. Så illa var det inte att spaken fastnade på min Elite kontroll utan det var mer störigt att det var som ett hack/klickande ljud i vissa lägen.

Av omii
Skrivet av issue:

är det någon som köpte elite kontrollern och kan säga om den håller måttet för NHL? jag fick en kontroll utbytt av MS i december då vänstra tumspaken pajjat på de två jag hade, nu har även den nya kontrollern börjat bråka.

Spelar inte NHL men en hel del FIFA. Köpte min Elite kontroll i mellandagarna och kände redan efter några dagar att det var några fel på den vänstra spaken. Svårt att förklara felet men drog jag spaken i en viss riktning så hördes ett form av klickande ljud som var ett stort irritationsmoment. Den vänstra spaken kändes även lös om jag jämförde med den högra spaken. Detta försvann efter någon vecka och jag trodde att det hade löst sig av sig självt, men icke det kom tillbaka.

Var på Siba igår och fick en ny kontroll, packade upp den och hörde direkt att något låg och skramlade inuti kontrollern. Fick åka tillbaka till Siba idag igen och fick pengarna tillbaka då dom inte hade någon mer på lager. Funderar på att vänta ett tag med att köpa en ny tills MS kör riktiga kvalitetskontroller på sina prylar.

Av omii

När mitt Xbox One är avstängt så låter det som om att fläkten går igång i runt 30 sekunder var 5-10 minut, alltså ett lågt surrande ljud. Är det bara jag som upplever detta eller beror det på att jag har energisparläget Instant-On påslaget? Jag har inga pågående nedladdningar eller liknande igång när jag stänger av Xboxet.

Av omii

Jag köpte själv en prenumeration av EA Access och fick 10% rabatt på FIFA 16 från Xbox Store, det kostade mig 630kr. Du får också börja spela den 17:e istället för den 24:e september när du har har EA Access (10 timmars speltid).

Du får inte med någon kod om du köper spelet på skiva vad jag känner till.

Av omii
Skrivet av CStocklots:

Ang. organisationsnummer så har det enbart efterfrågats i detta forum, och ej via mail.
Om det var fallet så skulle jag ha ett antal mail om det vilket jag inte har.

Det finns 2 st mail som efterfrågat det i samband med order, och de har fått informationen.

Jag bedriver inte mitt företag i detta forum och kommer inte att lämna någon form av infor-
mation här. Det anses av mig som värdelöst av 3 anledningar.

1. Ingen i detta forum har inkommit med uppgifter som styrker vad ni talar om i faktiska bevis.

2. Skulle någon köpa och sedan talar om att han skulle lägga upp information om det. Då blir
han beskylld för att vara min utsände/medarbetare/kompanjon. Helt obskyrt.

3. Skulle någon gå in och säga något positivt i detta läge, så kommer ni naturligtvis att kontrollera
om personen just registrerat sig. Enligt er stil då alltså inte trovärdig. Mina kunder är inte av den
karaktären att de förbrukar sitt liv i ett forum.

För övrigt så kommer jag atthelt avsluta denna diskussion i detta forum. De som vill kontakta mig
kan göra det via de kanaler som jag finns anträffbar på. Då finns det även möjlighter att få den
information man söker. Dagens tid har dock gått ut då vi bara har support alla dagar mellan 08oo-13oo.
(Nu kommer någon att påpeka att det står till 14oo i butiken. Jag har ändrat det på engen hand och
kommer att ändra informationen så fort jag kommer det steget)

I övrigt så kommer vår annonsering att avslutas i Sverige, då detta enbart leder till att min butik flyttar
till ett forum vilket inte var tanken med den idén.

Hade jag själv drivit ett företag med dom priserna som ni har på hemsidan så måste du ju förstå att folk blir skeptiska? Varför kan du inte bara svara på våra frågor på ett normalt sätt eller i alla fall förklara för oss varför man skulle lägga en order hos er när det inte ens finns några referenser. Det luktar bluff och båg på långa vägar.

Av omii

Intressant, kommer följa detta. Stämmer dessa priser vet jag ju vart jag kommer köpa min nya dator

Av omii
Skrivet av Ennuj:

Mej veterligt så går inte detta att göra med en CG3100..
Med Pfsense som router går det däremot hur bra som helst http://doc.pfsense.org/index.php/Using_IPv6_on_2.1_with_a_Tunnel_Broker.;-)

Då måste jag på något vänster missuppfattat att den inte fixar det, klantigt

Tack för länken, ska testa PFSense och se om jag får någon ordning på det.

Av omii

IPv6 Tunnel

Tjena,

Jag skulle behöva lite tips hur jag ska komma vidare med mitt försök att skapa en IPv6-tunnel för mitt privata nätverk. Det har jag gjort än så länge är att jag har skapat en Tunnel hos Hurricane Electric och om jag har förstått det hela rätt så ska jag ha möjlighet att använda mig utav HE´s DNS och Server IP för att ha möjlighet att dela ut IPv6-adresser från min router till mina två datorer i mitt nätverk.

Jag har Comhem som ISP och modemet är ett Netgear CG3100. På netgears sida så står det att routern har stöd för IPv6 men när jag tittar runt i routerns inställningar så kan jag inte hitta ett smack för just IPv6 och vart jag ska skriva in DNS-ip osv. Så det är här jag helt enkelt har fastnat och jag vet helt enkelt inte hur jag ska komma vidare.

Ska jag blåsa av det här projektet helt och hållet? Jag har googlat som en tok efter guider utan något resultat, har ni några tips på hur jag ska komma vidare så uppskattas det väldigt mycket

Värt att nämna är att jag är nybörjare inom detta område, men jag vill absolut inte ge upp nu.

/omii

Av omii
Skrivet av cokeman 1337:

Har du provat att ställa in protokollkryptering på enabled i utorrent ? Det finns en del internet leverantörer som stryper hastigheten för torrent nedladdningar och då kan du dölja det genom att sätta på protokollkryptering.

Ja protokollkryptering är aktiverat under fliken Bittorent och den lilla rutan bredvid är i kryssad. Jag provade även stänga av NAT i routern då jag fick det som tips utan resultat.

Inget annat som jag skulle kunna testa?

EDIT: Jag trodde att jag hade hittat lösningen, ser nämligen att jag får Disk överlastad i utorrent. Läste runt att man kunde ändra cachen till typ 512mb och då funkade det stabilt i runt 1-2 min (11.6mb/s). Nu droppade hastigheten igen och jag får Disk överlastad 15-80%. Är hårddisken kass? Använder en extern 2.5" på 500gb som kopplas till en usb 2.0.

Av omii
Skrivet av Flash01:

Kör du routern som är i modemet eller har du en egen på sidan om?

Nej jag har inget annat förutom routern/modemet som jag fick av comhem.

Tankar jag en fil från internet/ftp så kommer jag upp i den hastigheten som jag har.

Av omii

Har lite problem när det gäller torrent, hastigheten går först upp i 7-9mb/s sen går den rätt ner till 1-4mb/s. Har öppnat porten i routern också men verkar inte göra någon skillnad.

Har 100/10 och kör jag en bredbandskoll så kommer jag upp i runt 90-100mbit.

Någon som vet vad felet kan vara? Är det bara någon inställning i utorrent eller i routern?

Av omii
Skrivet av SweCarl:

Har du börjat få problem är det bara att bita ihop, Comhem skiter i sina kunder. Jag har haft runt 30-50mbit av 200 i ca 4 månader nu. Inget blir fixat, och inget av drag på priset/månad.

Tack Comhem!

Det låter ju helt absurt, så de menar att de sänker hastigheten bara sådär utan att informera sina kunder?

Imorgon blir det ett samtal till supporten, får jag inte sänkt månadskostnad eller någon annan kompensation så säger ja upp skiten.

Av omii

Har Comhem sänkt sina hastigheter eller är det något som strular med min router? Nu på senare tiden så har jag märkt att hastigheten är kass som bara den.

Jag har 100/10Mbit och har haft väldigt bra hastigheter sedan jag fick det för ungefär två år sedan, legat runt 90-100Mbit via kabel och 50-60Mbit trådlöst. Senaste veckorna har jag fått följande resultat.

Kabel: 40-60Mbit
Trådlöst: ~20Mbit

Någon som har några tips? Annars får det bli ett samtal i veckan och fråga vad problemet kan vara.

Av omii

Jag håller med er!

Köper man en bärbar gaming dator för 15.000+ så är väl det inte det roligaste att sin dator kraschar pga damm i fläkten. Hade bara Asus gjort en design med luftfilter eller vad som helst så hade dom ju sluppit allt folk som är tvungna att skicka in sina datorer pga överhettning, de flesta vet ju hur man rengör ett filter

Jag har gjort exakt som Kriistoffer, alltså kört med dammsugaren på halvfart i utblåsen och även blåst bort dammet med munnen medan plastplattan för minnen/hårddisk har varit bortskruvad. Körde ett långt pass BC2 igår och fick upp CPU:n i runt 65-70C medan GPU:n kom upp i runt 75-80C. Än så länge håller den och jag kan säga att jag har haft mycket tur med mina datorer genom åren, aldrig behövt skicka in en dator på service, så jag hoppas att det håller i sig!

Vad tror ni förresten om BC3 på en G73:a kommer det att flyta på någorlunda hyfsade inställningar?

Av omii
Skrivet av ilstallione:

Har du stressat den med till exempel furmark och fått fram några temperaturer?

Just Furmark eller 3Dmark har jag tyvärr inte kört något den senaste tiden. Men jag spelar väldigt mycket på den typ BC2, Crysis 2, SC2 osv.

Kan köra en omgång Furmark när jag hinner och se vad tempsen ligger på.

Av omii

Har inte haft några som helst problem med min G73-A2 som jag köpte ifrån USA förra året. Varken flashat bios eller öppnat upp den för rengöring, visst att jag har dammsugit utblåsen ett par gånger men inte mer än så. Den står på här hemma dag in och dag ut, så jag har väl haft tur med min då

Tråkigt för er som det strular för, hoppas själv att man slipper skicka in den till den där verkstaden!

Av omii

Grymt! 5p

Av omii

Grymt nöjd med mitt ComHem 100/10, aldrig vart några problem och det har endast vart nere en gång under ett års tid pga driftunderhåll. Supporten kan jag inte uttala mig om då jag inte har behövt att ringa.

Av omii

Problem med clonad C hårddisk - hur ska jag gå tillväga?

Hej!

Efter att SMART har börjat meddela att C hårddisken börjar bli dålig och även Western Digitals testprogram så bestämde jag mig för att clona hela hårddisken med hjälp av HDClone till en ny disk. Sökte runt på nätet och många tycker det är ett bra program.

På deras hemsida står det så här "The Free Edition of HDClone clones an entire hard disk to another, larger medium. Use it for migrating an existing installation to a new hard disk or for rescuing data"

Valde alternative Clone Drive to Drive och allting gick hur bra som helst, utan några varningar etc. Idag på morgonen så var operationen klar och jag såg att E hårddisken var identisk när jag jämförde med C. Stängde av datorn och hade endast i min nya disk, men till min förvåning så får jag endast upp texten Select boot device. Provade att koppla in min gamla OS disk men får samma text även där.

Så vad tusan har hänt nu, jag har läst runt lite ang MBR och det är väl antagligen det som saknas, finns det något program jag kan använda mig utav nu i efterhand för att få igång den nya OS disken?

Måste verkligen ha igång datorn så tips mottages gärna!

Mvh

Victor

Av omii
Skrivet av Zeuxlarsson:

Glöm inte att Crysis 2 för tillfället endast använder sig av DX9.

Jepp det vet jag, funka kommer det ju att göra men knappast på 1920x1080 om DX11 patchen kommer.