Inlägg

Inlägg som omii har skrivit i forumet
Av omii

Tack! Ska testa era tips imorgon, återkommer med resultat.

Av omii

Ingen som kan har en aning om vad det kan vara?

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Asus.David
Tack!
Konfigurator är egentligen inget problem, dock så har våra fabriker minimum kvantitet vid beställningar. T ex ska du tillverka t ex en G60J så måste man alltid tillverka minst 24st åt gången och t ex 60st för billigare modeller. Så jag förstår inte riktigt hur USA butikerna har löst det där. Frågan är om de inte beställer in en viss version och sedan gör justeringarna själva.
Egentligen är de nog svenska butikerna man ska rikta denna frågan mot.

I början så erbjöd ju sig vissa amerikanska butiker att konfigurera datorn exakt som man ville. Till exempel om man ville ha bättre minnen/kylning/processor/wlan m.m. Men efter ett tag så skippade dem ju den biten med att uppgradera CPU och kylning, antar att det skulle bli allt för mycket jobb när dem redan hade så många som hade förbokat. Sen försvinner väl även garantin om man byter CPU själv har jag hört?

Av omii

Nybyggd dator - lång tid för W7 att starta.

Tjena!

Har ett problem med en dator jag byggde klart idag. Installerade precis W7 Ultimate 64bit, och allt gick utan problem. Det jag har märkt nu efter ett antal omstarter är att det tar riktigt lång tid att starta W7. Datorn stannar vid bilden "Windows startas" och där står den i runt en till två minuter innan "flaggorna" flyger fram. Tycker väl inte att det ska ta sådan tid med prestandan som finns i burken. Har provat optimized bios settings och även ändrat från Native IDE till AHCI utan någon framgång. Jag har såklart hårddisken som first boot device också.

När man sedan kommer in i OS:et så funkar datorn galant, och jag märker inte att det är något som spökar där. Alla drivers är installerade också.

Någon som vet vad det kan vara, någon enkel inställning i BIOS?

Tacksam för lite hjälp

Datorn:

CPU: AMD Athlon II 630 2.8Ghz
Mobo: Gigabyte MA785GT-UD3H
Minne: Patriot 1333mhz 4GB
GPU: Club3D HD4670 512mb
HDD: WD 1TB 7200rpm
Nätagg: AXP 500W

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Asus.David
riktigt kul att den här monster datorn blivigt så populär...21st exemplar landar i Sverige denna veckan!

Herregud vad dåligt, 21st är ju inte mycket att skryta med Sen får ni vänta ytterligare en månad innan ni får nästa leverans igen då?

Av omii

Det känns lite som att Asus inte trodde att denna modell skulle bli så poppis som den blev. Lite märkligt att dom inte gjorde någon form av massproduktion om dom nu märkte hur många som hade förbokat datorn. Själv så tyckte man ju att man väntade hur länge som helst, beställde i början på februari från USA och fick den i mitten på mars. En lång väntan för den svenska leveransen känns det som i och med att dom flyttar fram ETA hela tiden. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge

Av omii

Du kan ju även kolla så att power on knappen på chassit inte har f*ckat ur. Jag byggde själv en dator för någon månad sedan och hade samma problem som dig. Slutade med att jag tog bort fronten på chassit och såg då att power knappen låg emot hela tiden, fjädringen hade lagt av helt. Datorn startade, fläktarna och allt drog igång men sedan la den av efter 5 sekunder. Tror inte att detta problem är speciellt vanligt, men värt att kolla lite snabbt

Lycka till!

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Asus.David
vi reparerar nästan uteslutande i Uppsala just nu, nästan inget repareras i Holland längre.

Jaha där ser man, härligt att det finns ett reparationscenter i Sverige nu då. Tack för svaret

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Asus.David
reparation och service får du kostnadsfritt, dock har du köpt datorn i ett annat land och vill använda servicen i sverige får du själv stå för frakten till vårat service center.

Det var ju inte lite surt, då kommer det med andra ord inte bli speciellt billigt om den ska ner till Holland och tillbaka. Vad spelar det för roll om den är köpt i ett annat land? Borde det inte vara likadana förutsättningar om datorn har Global Warranty? Aja det är bara att hålla tummarna att det inte händer något med datorn

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eXeem
är det nån som vet om man kan köra senaste Catalyst eller måste man ta asus version som inte är lika ny? såg att det kommit mycket prestanda förbättringar till 10.3

Inga problem att installera 10.3 drivarna, använder mig själv av preview drivarna 10.3a och det blev en liten boost i BC2. Så Asus drivrutinerna behöver du inte köra med

Av omii

Kan väl säga att jag har kört 3dmark 06/vantage test på datorn. Glömt att ta print men fixar det imorgon :). Fick runt 12300 på 3dmark06 och runt 9000 poäng på vantage. Inte klockat grafikkortet eller använt mig av turbo knappen som klockar upp processorn lite grann :P.

Installerade även Just Cause 2 idag, inga problem att lira på 1920x1080 och allt på high. Flöt på hur gött som helst!

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robko
Även om du har worldwide support från Asus, så är tex return policies helt andra villkor. Och jag vet av egen erfarenhet, att om du nu skulle behöva support på maskiner ej köpta i Europa, med det menar jag tex US models, så kommer du att få massa oväntade överraskningar.

Men om du har global warranty så är det ju iaf inga problem om det skulle hända något med datorn i Sverige. Bara att felanmäla och skicka till Asus reparationscenter. Strul kan det väl säkert bli om man får en dator som är DOA, och man blir tvungen att skicka tillbaka den till USA, då får man väl själv stå för fraktkostnaderna vad jag har hört.

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robalm
Grym laptop, inget skit här inte

Den duger må jag säga, riktigt nöjd med datorn

Av omii
Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thereal_twisted
Har ni tryckt in senaste catalyst alltså 10.3 betan, den lär ge en fin prestandaboost. Har också stöd för mobility kort utan att man behöver köra mobilitymodder.

Behövs det ens AA när man kör 1920x1080 på 17"?? Kan väl knappt se nån pixel då

Tänkte ta och installera dom nu, hoppas det blir lite skillnad

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RozZy
Inga döda pixlar här inte.
Xotic-pc kollar det innan dom skickar ut datorn.

Skönt :). Jo man skulle väl egentligen beställt från xotic-pc, det är ju det som är fördelen att dom kollar datorn innan den skickas. Men men, så länge man inte stör sig på det så kvittar det. Men tråkigt är det ju absolut. Har du provat 10.3 beta drivers förresten?

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RozZy
musen är denna fast ASUS Variant som är sjukt mycket snyggare:

http://cgi.ebay.com/New-HP-Gaming-Mouse-with-VooDoo-DNA-KZ630...

Fick också den musen, riktigt skön faktiskt. Hade dock inte lika tur med att få 1333mhz minnen som du fick ;). Du har inte stött på någon död pixel på skärmen som jag har gjort?

Kylsystemet fungerar faktiskt förvånansvärt bra på datorn, den blir inte direkt jätte varm när man har lirat BC2 ett tag. Funkar att lira single player på näst intill maxade inställningar, men lite lagg blir det allt när det är mycket explosioner osv. Fick sänka anistropic filtering eller vad det heter från 16x till 4x så går det bra.

Har inte direkt något att klaga på än, keyboard delay eller något annat galet har jag inte stött på. Får hoppas att det håller sig så här positivt!

Ciao

Av omii

Såg nu att jag har en död pixel på skärmen, syns endast när bakgrunden är svart. Frågan är om man verkligen pallar skicka den tillbaka nu när man har väntat på den så länge :). Inget man stör sig på om man inte verkligen kollar på pixeln. Jaja grymt nöjd med datorn annars!

Edit: Det är ju 30 dagars pixel garanti, ska ringa Asus imorgon och fråga om man måste skicka den tillbaka till USA eller om man kan fixa det i Sverige.

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aenarian
Hur mycket drar all bloatware egentligen? Tar det bara 80gb utrymme utan alltför mycket cpu så klarar jag mig.

Kollade tyvärr aldrig det, bytte hårddisken mot en SSD direkt så jag hade den aldrig uppstartat med all bloatware.

Fick bra score i experience index eller vad det heter, fick poängen 7.0 av 7.9 spelat lite MW2 på 1920x1080 och allt på high med 2x anti-alaising, flyter på hur bra som helst. Får försöka hinna med lite benchmarks imorgon!

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av timm
omii hur gjorde du din rena installation på ssd-disken?

Har en sida där jag har laddat ner en laglig installation av W7 Home premium 64bit. Så det är ingen piratkopia. Skicka pm om du vill ha sidan