Inlägg

Inlägg som omii har skrivit i forumet
Av omii

Förhandsbokade du standard modellen, eller konfade du den något? Jag är också riktigt sugen på att förhandsboka. Måste man ta kontakt med någon på support innan man beställer?

Fan vilken grym dator!

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Megaman9
Du vet väl att den du länkade har 330m som är sämre än gts 250m?

Hur stor skillnad är det då? Hjälp mig hitta några bra alternativ

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av capefear
Checka den här http://www.xoticpc.com/asus-g73jha1-order-p-2731.html kommer att kosta runt 17000 kr med alla avgifter när man tar in i Sverige rigtigt vass alltså

satan vilket monster :D. kommer den inte börja säljas i sverige framöver?

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av farhan-87
Visst processorerna är grymma på båda men grafikkortet? Ne för så mkt pengar ska man väl ändå satsa på något bättre grafikkort än GTS 250M

http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic...

Kolla in denna: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=539596

Grafikkortet: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-260M.14559.0....

Såg riktigt intressant ut, 8GB ram minne är ju inte heller så dåligt. Hur stor skillnad är det på graffikortet då? Båda ligger ju på 1GB grafik minne.

Av omii

Gaming laptop.

Hej!

Skulle behöva lite hjälp när det gäller att köpa en gaming laptop. Har tittat runt lite på nätet och det som jag än så länge har fastnat för är:

http://www.webhallen.com/prod.php?id=104472

och

http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-...

Vad tror ni om dessa två maskiner? Vilken drar det längsta strået?

Ni får jätte gärna komma med andra förslag är ni snälla

/omii

Av omii

Satan att man inte har en beta key, ingen snäll själ där ute som kanske vill byta mot ett tti konto?

Av omii

Tack för era svar, ska se hur det ser ut om man plockar bort framsidan på chassit. Annars får det väl bli att skicka tillbaka chassit

Av omii

Märkligt fel med ny dator.

Tjena!

Skulle behöva lite hjälp med ett märkligt fel som jag har med min kompis nya maskin. Hjälpte honom med att bygga datorn idag, men efter ett par timmars googling så ger jag er en chans att lösa detta problem :).

Komponenter:
Intel Core i7 2.6ghz
6gb DDR3
Geforce 250GTS
Asus P6T SE
550W Corsair
1,5 TB WD HDD
CoolerMaster Midi tower

När datorn var färdigbyggd och det var dags för start, så gick datorn igång i runt 10 sekunder och sedan dog den. Inte så ovanligt iom att man har haft en jävla otur med nybyggen på senaste tiden. Det jag märkte direkt var att datorn inte gick att starta med hjälp av startknappen på chassit, bara när man satte in sladden till nätagget. Började fiffla lite fram och tillbaka, och kollade så att allt satt på rätt ställen. Kunde inte hitta något som var fel men började plocka ut minnen, testa olika minnes platser osv. Testa även att plocka bort grafikkortet men det hjälpte inte heller så att man iaf kunde få ett POST meddelande.

Någon timma senare och efter massa pill, så provade jag bara att ta bort kablarna som går till moderkortet från startknapp, hdd led osv. Moderkortet har ju en startknapp på moderkortet, så jag tänkte att varför inte testa och starta datorn med den. Jo vad händer, datorn startar upp perfekt och jag kommer in i bios utan problem. Men alternativet med att starta datorn med hjälp av en knapp på moderkortet är väl inte det smidigaste. Så jag provade att koppla kablen från startknappen till moderkortet men då blev det likadant. Har även provat att koppla dit kablen när datorn är på, men då dör datorn direkt. Provade för lite skojs skull att koppla reset knappen till power switch uttaget och då funkade det prima. Men polarn är lite petig så tror inte han vill ha det på det viset.

Så vad tror ni är felet, är det fel på power switch kabeln? Måste jag avaktivera moderkorts startknappen? Inte för att jag har hittat något sådant i BIOS efter en stunds letande.

Hoppas någon som har liknande fel har ett svar så jag kan lösa detta och få en glad polare ;).

mvh

Victor

Av omii

Dator Problem!

Tjena. (Ta tiden och läs är ni snälla, behöver verkligen hjälp)

Kan börja med att jag fick ny dator förra veckan. (Kolla min signatur för mer info om datorn) Kan lägga till att jag har ett NorthQ 400w nätagg.

Hade en P4 1.7ghz innan, så det var ett ganska stort steg i detta dator byte.
Ihopbygget av datorn gick felfritt, och så småningom så började jag installera spel, program osv. Allt funkade riktigt bra, och för att jag är en "cs nörd :P" så var jag ganska snabb med att lägga in det. Det flöt på som det skulle. Dagen efter var jag sugen på att testa lite fler grafikkrävande spel, installerade Half-Life 2, CS: source och Medal Of Honor Pacific Assault.
Började med att spela Medal of Honor, det funkade riktigt bra men efter en 15-25 min så hängde sig spelet och det blev en massa små rutor på skärmen. Gjorde en reboot men till min stora förvåning så blev jag lite fundersam, för när jag kom in i windows så stog det "Datorn har återställts efter ett allvarligt fel" men men tänkte jag och startade spelet igen.
Likadant händer igen fast då efter en 10-15 min, vid detta laget blev jag lite orolig och tänkte att det kanske hade blivit ett fel vid ihopbygget. Det lustiga var att när jag spelade CS 1.6, då kunde jag sitta och spela det hur länge som helst . Felet uppstog för det mesta i det grafikkrävande spelen, men kunde också bli så när ajg satt på internet.

Ringde upp kompletts support dagen efter, de trodde att det var ett grafikfel i grafikkortet. Han tipsade med att testa ett annat grafikkort i datorn. Så jag tog fram mitt gamla Radeon 9200 och testade, då funkade det och jag satt och spelade i 1-2 timmar. Jag ringde upp supporten och de sa att ja skulle skicka tillbaka mitt 9800pro. Gjorde det i onsdags. Det konstiga var att när jag kom hem, och när jag hade satt i mitt gamla grafikkort så blev det likadant som med mitt 9800pro. Nu kunde jag inte ens spela 1.6? Frågan var ju om det var fel någon annanstans nu.
Min bror och jag har likadana datorer, så jag lånade hans 9800 pro och testade och då funkade allt bra. Det enda som jag tycker är konstigt, är att båda grafikkorten som jag hade inte funkar i datorn, men när jag testar brorsans grafikkort så funkar det.
Hoppas på att det funkar med det nya grafikkortet som komplett skickar, men endå känns det som att något pajjar grafikkorten, eller om jag har fel inställningar.

Det som jag är lite rädd för, är att datorn har ett fel som kommer att visa sig framöver.

Så om nu någon har haft detta problemet så skriv gärna vad ni gjorde för att återgärda det. Ni som också är datorkunniga så kan ni också komma med tips.

Tack för att ni läste, stavfel finns säkert här och där.

/Victor