Inlägg

Inlägg som omii har skrivit i forumet
Av omii

Hämtade ut min G73a på morgonen, fan vad fin den är :). Precis gjort en ren installation på min SSD, så slipper man all jäkla bloatware. Helt sjuk vad snabb den är med en SSD istället för en vanlig 7200 rpmare.

Ska testa på lite MW2 snart och även lite benchmarks när jag hinner.

Av omii

Tråkigt att höra, varför ska dom installera så mycket skräp kan man ju undra. Du har pm förresten

Av omii

haha det låter ju bra förutom att den är plastig då :P.

keyboardlagg? vad är det som strular? Jo jag har hört att det ligger massvis med bloatware på den, så en ren installation är nog inte helt fel kanske

Av omii

Idag på morgon anlände min G73a till Arlanda, var tvungen att ringa dit i och med att min mobil har blivit stulen, så hade dom inte kunnat kontakta mig. Fick snacka med en brud, och allt gick bra. Hon sa att jag antagligen skulle kunna hämta ut den imorgon, underbart!

RozZy du sitter väl och smeker din G73a nu eller?

Av omii

haha bra att du övertygar mig, är fortfarande jävligt trött sen inatt. Skulle upp och jobba vid 09.00 idag på morgonen med

Av omii

Stämmer bra det, inget språkpaket i home premium, så ja prof eller ultimate är ju det som gäller.

Det är sant, men i och med att knapparna sitter på fel ställen på ett engelskt tangentbord blir det inte fel då? Eller det kanske är jag som snackar i nattmössan :).

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sebben
Haha, jag ska tänka på saken.

Frågan är om man ska ha den i standardutförande eller inte. Det jag funderar på i så fall är om det är värt med en ssd-disk. Det kan jag inte tänka mig då det jag sysslar med är film, gaming och surf. Inget redigerande av något slag, möjligvis att jag kanske kan hålla på lite med musik ibland.

En annan sak, vilken version av Windows 7 man ska använda sig utav? Ja, google är min vän, men sweclockers är min bästa vän!

Sebastian.

Kör på en SSD disk och installera OSet på den, många som säger att det blir stor skillnad på att öppna program, filmer osv. Även i spel så laddas det ju snabbare. Ska slänga in en 80GB X25 SSD i G73an när den kommer, hoppas på att det fungerar bra som alla andra säger

Datorn levereras ju med W7 Home Premium 64bitars, så skillnaden mot att byta till Ultimate är ju att du kan ladda ner typ ett svenskt språkpaket från windows update. Jag har inte riktigt själv tänkt på hur man ska göra, för jag menar tangentbords layouten blir ju inte rätt om man har tänkt att köra det på svenska, i och med att det är engelskt tangetbord.

Av omii

Så där ja, det blev en sen natt för min del. Men nu är det fixat iaf :).

Får tacka Axel aka creatinet för att han var så vänlig och skickade över prints på hans order. Mailade till supporten och var inte direkt vänlig med mina ordval i mailet, bifogade även bilderna som jag fick.

Fick ett svar från dom, runt 03.30 inatt från en kille som hette Steven, och han frågade om han kunde ringa mig. Skickade över mitt nummer och han ringde väl runt 04.00. Vilken kille, han berättade hur det låg till och tydligen är det så att dom prioriterar Ebay ordrar före dom som har besällt genom deras site. Tydligen pga att dom får betala någon avgift ju längre annonsen ligger ute på Ebay? Fattade inte speciellet mycket, han snackade på utav bara fan :D. Men han sa iaf att creatinet hade haft riktig jäkla tur iaf :).

Men men, nu är det löst och min order är skickad. Har även fått tracking-number. Nu är man på bra humör igen, och jag kan väl tänka mig att jag får den i mitten av veckan eller nåt.

Jag förväntar mig både lite bilder och filmer från er som får den före mig!

Over and out G73 Crew

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RozZy
Jag hade ringt till dom direkt och skällt ut dom.

Man blir ju jävligt sugen på att göra det, får väl försöka göra det på måndag. Om det nu verkligen stämmer att creatinet har fått sin skickad. Skulle gärna vilja se en print "creatinet" med orderdatum osv, så ska jag ta och skicka det till dom. Känns ju inte speciellet sjysst att dom först lovar något sen så blir det inget. När dom sedan väljer någon som har beställt den 16:e istället för den 6:e så är det ju sjukt orättvist.

Man får heller inte några mail från deras support hur det ligger till, så man får ju maila själv och fråga hur det ligger till. Jag menar det hade vart lugnt om man fick ett svar där dom berättade att det inte var säkert att man skulle få den skickad i den senaste levaransen.

Ne det känns inte roligt, nu ska man då vänta till den 23-25 mars, och sedan få den skickad, känns riktigt kul måste jag säga.

Citat från ett mail jag fick.

sales ExcaliberPC.com till mig visa information 10 mar (2 dagar sedan)

Dear Victor: We are looking to ship by tomorrow. Ordering from Ebay or our site will be the same thing, thanks for your time.

Rachelle

Av omii

-

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av creatinet
Hej hej hej!

Mailade XCaliber och frågade om tracking number, antar att jag har för lite att göra. Nåväl fick det i alla fall och kollade in på USPS. Datorn finns i hos svenska tullen, kom idag. Blir en jämn kamp det här Rozzy!

Kan verkligen inte ta till mig att du får den före mig, då jag beställde min typ 2 veckor innan dig. Skulle verkligen vilja ha en print så jag ser det ;). Frågan är ju vad tusan dom sysslar med, dom kanske har "glömt" bort min order. Aja grattis iaf, du slipper ju vänta som en annan iaf

Av omii

Satan också! Tydligen så blev inte min dator skickad i den senaste leveransen dom fick. Även att jag fick ett mail från supporten att jag var en av dom som skulle få den skickad, suck vad trött man blir på det här nu. Kul att supporten ljuger för en! Kunde ju lika gärna köpt den här i Sverige i och med att den antagligen kommer bli skickad den 25:e då dom får den nästa leveransen.

Nej aldrig mer ExcaliberPC, vilket skämt

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RozZy
Köp en konverter, kostar typ 15 kr på claes ohlsons!

nyheter! MIN DATOR ÄR PÅ G!

har UPS express, så om jag har sinnesjukt med tur kommer den imorgon;D

Gratz RozZy! Det är du verkligen värd efter din långa väntan Såg även på fz att du hade vunnit FF XIII, kan ju inte bli mycket bättre!

Av omii

Lyckades tjata på Excaliber att dom skickar min imorgon, iom att Creatinet antagligen har fjäskat till sig så han får sin före mig :D.

Av omii

Trevligt, vad har du tänkt att plugga borta i staterna? Har du hört något från XoticPC om när du tror du kommer få din G73a skickad? Fick mail från ExcaliberPC för en liten stund sedan och dom var ganska säkra på att dom kommer skicka min någon gång nästa vecka, äntligen säger jag!

Känns ändå lite trisst att leveranstiden är runt 15 dagar, känns ju ganska konstigt med tanke på att jag valde Express leverans :P. Palla vänta runt två veckor till för att få datorn, gaaaah!

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RozZy
Hmm så om jag har ett redigeringsprogram på SSDn och har all filmdata på HDDn, kommer jag märka någon skillnad?

Du kommer märka ganska stor skillnad med att jobba i filmredigeringsprogrammet. Är inte någon expert på SSD diskar man jag kan tänka mig att det går bra mycket snabbare att spara projektet även till HDDn, men att öppna projektet som ligger på HDDn tar nog lite extra tid skulle jag tro.

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RozZy
Oj helvette, så skillnaden är så jävla enorm!!
Blir det någon skillnad när man spelar?

Skillnaden är väl mest den att spelen laddas snabbare, typ loading screens och sådär. Köpte mig en dels för att ha W7 på den och Photoshop och lite andra krävande program, så det känns ju som att en SSD levererar när det gäller att öppna program etc. Köpte mig bara en 80GB, men plockar ju ut en av 500GB diskarna och använder den som en extern hdd. Så man har ju gott om plats över.

Har även lyckats hitta en sida där man kan ladda ner W7 lagligt (om man har en produkt nyckel såklart). Många säger ju att när man får maskinen så ligger det ju hur mycket skräp program som helst, som Asus har installerat. Så en clean installation gör nog susen skulle jag tro

Av omii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RozZy
WOW det där var imponerande med SSD'n, hmmm kliar i fingrarna! kanske också köper en sån

Hehe varför inte, bara o köpa Rozzy!

Länkar en till intressant film, SSD vs. Raptor: http://www.youtube.com/watch?v=T_Jz7IMwBt4&feature=related

Satan vad det går undan

Av omii

Funderar också på en kylare, frågan är ju dock om det behövs. Läst runt på några forum där dom säger att kylningen fungerar riktigt bra.

Passade även på att köpa en Intel X25 SSD disk från Dustin, blir fint med den i G73an

film på en G73a med SSD disk, http://www.youtube.com/watch?v=PZ4uj5iODx8

dock gör han väldigt kassa tester med disken

Av omii

Har en länk dit man kan ladda ner språkpaket till Win 7, har inte hunnit testa själv. Men om någon har tid så är det ju alltid ett plus

http://www.mydigitallife.info/2009/08/29/download-windows-7-m...