Inlägg

Inlägg som jojomondag har skrivit i forumet
Av jojomondag

bra svar!

Skrivet av huxflux:

Jag är inte utvecklare så det finns risk att jag tänker fel. Det kan väl vara värt att nämna att man istället för att bygga en app kan bygga ett webgränsnitt.

Vi vill att det ska vara ett webbaserat program och även en app(Android och IOS).

Jag tror de fortfarande befinner sig i idee fasen de har nog själva inte riktigt bestämt sig för vad de behöver/vill ha

Det ena behöver inte utesluta det andra. När man bygger med react är språket relativt likt för native som för webben.

Av jojomondag

Tycker du skall titta på Ai. Verkar som ni har en relativt tydlig ide. bara genom att ställa frågorna. får vi dessa svar.

Att lära sig utveckla ett webbaserat program och en mobilapp kan vara en utmanande men givande resa. Här är några steg för att komma igång, samt resurser där du kan hitta utbildning som passar era behov:

1. Grundläggande programmeringsförståelse
Börja med att lära dig grunderna i programmering. Språk som JavaScript är centralt för webbutveckling.

2. Frontend och Backend Utveckling
Frontend (det användarna ser) kan du lära dig genom att fokusera på HTML, CSS, och frameworks som React.js eller Angular.
Backend (server och databas) kräver kunskap i serverprogrammering och databashantering. Node.js (med Express.js) är populär för JavaScript-utvecklare.

3. Mobilutveckling
För att utveckla appar som fungerar på både Android och iOS, är cross-platform verktyg som React Native eller Flutter bra alternativ.

4. Kursutbud och självlärande resurser
Onlinekursplattformar som Coursera, Udacity och Pluralsight erbjuder många kurser i både webb- och mobilutveckling.
Codecademy och freeCodeCamp är två bra resurser för kostnadsfri inlärning från grunden.
YouTube har en mängd tutorials, där kanaler som Traversy Media och Academind är särskilt hjälpsamma.

5. Praktisk tillämpning
Börja smått med enkla projekt för att bygga upp din förståelse och skicklighet. Tillämpa det du lär dig genom att bygga små, hanterbara projekt som gradvis blir mer komplexa.

6. Gå med i gemenskaper
Engagera dig i utvecklargemenskaper online, som Stack Overflow, GitHub, eller Reddit’s /r/learnprogramming för att få stöd och feedback.

Tidsåtagande
Eftersom ni båda arbetar heltid, kan ni planera att avsätta 1-2 kvällar i veckan. Det är realistiskt att ni kan se tydlig framsteg över flera månader till ett år.

Avslutande tips
Var tålmodig och konsekvent med ditt lärande. Programmering kräver tid och praktik, men är mycket belönande när du ser dina program och appar komma till liv.

Av jojomondag

Annonsen är avslutad

Av jojomondag
Skrivet av aMp:

Skulle du vara intresserad att byta mot en mindre SSD på 2TB + pengar mellan? Jag har både en Crucial T500 2TB NVMe SSD (med heatsink, kompatibel med PS5) eller en likadan SSD som du har fast mindre, Kingston Fury Renegade 2TB NVMe SSD, som båda är oöppnade och båda har kvitto och garanti sedan i julas, dvs ca 4 år 8 månader.

Jag har också ett pack med Kingston Fury Renegade DDR4 3600MHz CL16 2x16GB, även det med kvitto, oöppnat med livstids garanti.

Jag är ursprungliga ägaren av samtliga produkter. Jag kan tänka mig att byta valfri SSD + RAM-minnet exempelvis. Är du intresserad skicka ett PM.

Nej jag är ledsen inte intresserad av byte.

Av jojomondag
Skrivet av Sc_king:

2800kr + hämtas omgående.

Just det jag har skrivit Helsingborg. Så isåfall får det bli på måndag.

Av jojomondag
Skrivet av Sc_king:

2800kr + hämtas omgående.

Detta kan jag acceptera. Bor du i närheten av Eslöv?

Mvh/Josef

Av jojomondag

Sry jag har inte dragit mig ur. Jag var inte medveten om att du hade skrivit till mig på medellande..

Av jojomondag

Close but no cigar.

Skrivet av LeJoke:

2500kr+frakt, samma pris du köpte för?

Nej det var inte det priset jag köpte för jag köpte för 2750 kr.

Av jojomondag

Ja

Skrivet av Larrxi:

Är den oöppnad?

Ja den är oöppnad.

Av jojomondag

Kingston PCie 4.0 NVMe M.2 4TB 7300MB/s

Hej jag impulsköpte en SSD här på sweclockers, det har visat sig att jag inte har behovet längre till så mycket snabb lagring. Så jag lägger upp den till försäljning. Jag har inget kvitto på produkten.

Här finns annonsen som jag köpte produkten ifrån tidigare. Lägg bud.

#20436527

Läs hela annonsen här

Av jojomondag
Nytt bud: 2 000 kr Jag lägger ett bud för båda + frakt.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av jojomondag
Skrivet av AlbinLoan:

Intressant video.

Det finns många saker som människor har skapat där ett formellt språk inte har använts som bl.a. konstverk, musik, rörelser, dans, arkitekturer, design, matlagning, teknologi och innovation.

Det han säger om att vårt formella språk är en flaskhals när vi skapar digitalt jämfört med programspråk är sant utifrån hans tankesätt och idag, absolut. Utmaningen för mig med det han säger är att han inte verkade tänka igenom det han sa överhuvudtaget.
Anledningen till varför de olika programmeringsspråken existerar är på grund av att de är baserade på våra formella språk för att kommunicera instruktioner till en dator.

Mycket av maskininlärningen sker genom neuronnätverk som efterliknar biologiska hjärnor och metoder för att låta AI-system lära sig från exempel utan att explicit programmeras.
Exempel på detta inkluderar forskning inom områden som automatisk maskininlärning, där AI-system själva kan utveckla och optimera sina egna algoritmer och modeller med minimal mänsklig inblandning. När dessa former av AI's är tillräckligt smarta blir alla programmeringsspråk vi använder idag en stor flaskhals.

Tre exempel på stora sannolikheter i framtiden är direkt tankestyrda gränssnitt där avancerade hjärn-gränssnitt och neuroteknologi kan möjliggöra för oss att kommunicera direkt med datorer (kan begränsat idag) och digitala system. Allt vi vill skapa börjar trotsallt med en tanke.

Det andra exemplet är AGI-system där AI utvecklar fullständig förståelse för mänskliga preferenser, behov och avsikter. Ett sådant system skulle kunna skapa och anpassa digitala lösningar helt autonomt, baserat på en djup förståelse av användarnas önskemål och krav utan behovet av kodning.

Xenobots, som förvisso har helt andra arbetsområden, som att leverera medicin till specifika platser i kroppen, eller framöver få våra kroppsdelar att växa ut igen, så får det mig att tänka på det tredje exemplet. AI-system som evolverar och anpassar sig på ett organiskt sätt, likt biologiska organismer. Genom användning av evolutionära algoritmer och självmodifierande kod skulle dessa AI system kunna växa och utvecklas för att lösa nya problem och uppfylla nya behov utan att programmeras manuellt av människor.

Kodare kanske alltid behövs, who knows, men kanske inte människor som kodar. En biologisk AI-robot som kodar make sense, även om det är långt fram. Med tanke på hur digital biologi håller på att utvecklas kan vi ju även fråga oss själva hur länge till vi människor faktiskt är människor. Jorden kommer förmodligen inte att vara beboeligt i människans form hur länge som helst. Det är dessutom svårt att leva i rymden i mänskligt format, så sannolikheten att vi förr eller senare blir limmade med tekniken i form av droider är faktiskt fullt möjligt och relativt logiskt beroende på hur långt fram man orkar tänka.

Vad Nvidias VD tänker och hur mycket av en visionär han och hans team är vet jag inte. Men killen i videon kommer nog alltid att vara just det, en kodare som använder AI, men absolut inte en visionär eller futurist i hans presens form.

Bra skrivet de flesta verkar inte tänka på djupet. Upskattar likasinnade tack Albin.

Av jojomondag

Ibland kan man förmedla känslor och tankar bättre med Musik så gjorde en liten låt till er på området.

https://app.suno.ai/song/6596fe79-502c-45e5-b67e-1503ab24b824...

Av jojomondag

Jag tycker att diskussionen lyfter fram en intressant punkt om spelens utveckling och AI:s roll inom detta område. I takt med att teknologin går framåt blir AI allt mer sofistikerad, kapabel att erbjuda mer realistiska och utmanande interaktioner i spel. Jämförelsen med NPC:er är träffande eftersom den belyser hur spelare alltid har interagerat med konstgjorda konstruktioner i spel. Skepticismen kring att spela mot "något som inte existerar" återspeglar en naturlig tveksamhet inför förändring och det okända. Dock visar spelhistorien att spelare anpassar sig och ofta omfamnar dessa förändringar när de förbättrar spelupplevelsen. Att omfamna AI i spel kan leda till nya typer av spelupplevelser, berättelser och sociala interaktioner som inte var möjliga tidigare. Det är en fascinerande utveckling i sättet vi tänker på och interagerar med spel.

Av jojomondag
Skrivet av HazZarD:

Spela mot nåt som inte existerar ?

Varför inte? npc's "existerar" inte men vi spelar ju mot eller med dem sedan 1900 talet. Så varför inte en AI?

Av jojomondag
Skrivet av m4gnify:

Det är inte AI? Enligt sidan är det volontärer som hjälper till.

https://openai.com/customer-stories/be-my-eyes

De använder Ai.

Av jojomondag

Till skillnad ifrån blockchain Crypto ser jag tydligt hur AI kan hjälpa människor på riktigt, det vill säga förbättra deras liv. Ett tydligt exempel tycker jag är.

https://www.bemyeyes.com/language/swedish hjälper blinda personer att se.

AI är hypat, men till skillnad med Crypto förstår jag denna Hypen.

Personligen har AI gett mig självförtroende. Hjälpt mig i min yrkesroll, mitt skolarbete, min kommunikation och mitt skapande. Jag är väldigt tacksam för allt som Ai har gett mig och rekommenderar många att använda för vi behöver som kollektiv sätta oss in i detta så vi kan disskutera fenomenet då det kommer påverka oss alla.

Därmed sagt så finns det många läskiga saker med AI och jag tror många är rädda inför detta som kommer förändra så mycket, och som vi inte förstår.

Av jojomondag
Av jojomondag
Skrivet av deffe:

Arbetat som utvecklare sedan glada 90 talet. Använder idag LLMs till många saker och ser det som ett fantastiskt verktyg, oftast blir det rätt, men ibland är det nästan bättre att bara skriva koden själv.

Det jag brukar göra är att bryta ner en stor uppgift i flera små moduler där jag sedan beskriver hur exempelvis en metod ska fungera, vad för värden som förväntas komma in och vad den ska göra med det för att sedan returnera sakerna.

Ibland tar jag ut svängarna och ber den att även skapa en model, eller liknande tillsammans med beskriven metod men det är ungefär där det tar stop för AIn idag för hela konceptet och uppgiften blir för "stor" samt det blir även väldigt jobbigt att beskriva uppgiften i text, då kan jag lika gärna koda det själv.

AIn är fantastiskt redan idag, men den ersätter inte en utvecklare. idag.
Fram till för några år sedan hade jag uppmuntrat mina barn att bli utvecklare, men det gör jag inte nu. Det är minst 10-14 år kvar innan dom är klara med sina studier och med den utveckling man ser idag så kommer troligen inte yrket se ut som det gör idag. Det är möjligt att nVidias VD får helt rätt.

Häftigt men samtidigt oerhört tråkigt att riskera att bli helt överflödig på arbetsmarknaden, men detta handlar inte bara om oss inom Tech. Det kommer självkörande bilar nu och lastbilar med mera. Teslas nya robot som fortfarande är en enkelt prototyp kommer om några år troligen kunna hjälpa till i vården och hemtjänsten. Troligen även inom städning och liknande saker.

Knäcker dom AGI, så kommer allt kunna ersättas av robotar, och jag tror vi är påväg ditåt i en snabbare takt än många tror. Bara en tidsfråga.

Håller med dig jag tänker i samma banor! Då är jag dessutom lärare inom programmering, What a time to be Alive.

Av jojomondag

En reflektion av denna tråd är att allas synsätt är högst intressanta och idee väckande tqck för att ni delar med er!