Inlägg

Inlägg som jojomondag har skrivit i forumet
Av jojomondag

Kanke kanske inte.

Skrivet av Fenrisulvfan:

AI är ett verktyg, så länge den som använder verktyget är smartare än sitt verktyg kommer det gå bra.
När människor underkastar sig en AI, då är det dock fara å färde.
Tänk hundägare där hunden är alfa, det går sällan väl.

Jag håller inte med människor är generellt kassa på att fatta bra beslut för människor. Se världs ledarna. Jag tror att en maskin hade kunnat fatta bättre beslut om målet skulle vara att vi skall bli lyckligare som ras, Ai + Communism?. Högst filosofiska frågor.

Jag tycker att Anders Hansen har bra tankar omd etta.
https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/anders-hansen-om-framtiden...

Linne Universitet har en rad filmer som jag har kollat igenom de är intressanta.
https://www.youtube.com/@cslnu

Att det var 8 år sedan jag såg denna filmen sist är galet.
https://www.youtube.com/watch?v=7Pq-S557XQU&ab_channel=CGPGre...

Mvh/Josef

Av jojomondag

I tråden snälla fastna inte bara vid Chat GPT. jag skrev Ai och ville se era tankar överlag.

Av jojomondag

AI Vad är era tankar?

Hej som tråden lyder vad är era tankar? Jag har ett behov av att disskutera detta med personer.

Målet med denna tråd är att skriva av dig.

Mina tankar är:

Allt vi känner till kommer att förändras. Möjligheterna är i princip oändliga, utvecklingen går i en galet snabb takt, Moores lag med ai. Människor är så oförberdda i allmänhet, känns som att ingen förstår. Jag personligen känner mig ensam och Galen då jag ser och förstår lite. Men ingen vill förstå/Disskutera tankarna gör ont och det är skönt att slippa tänka. Nu kan jag inte sluta tänka då jag har slutat spela spel.Generellt sätt brukar jag vara skeptisk och tänka att 99,99% av gånger något låter för bra för att vara sant då är det inte sant. Men detta är denna 0.001 då det stämmer på riktigt. För 2 månader spelade jag in videon nedan. Den känns gammal nu. Jag slutade tänka bedövade mig i tarkov spelande. Och nu har jag börjat tänka igen och gräva djupare. I bilen på mobilen på väg hem ifrån svärföräldrar med min fru och barn, fortsätter senare..

mina tankar video.

Jag borde lugna ner mig. Men vad tänker kännner ni?! Är jag galen?

Mvh/Josef

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av jojomondag

Detta är mina tankar och reflektioner om Open Ai vet inte om det kan bringa någon vishet men jag gillar att diskuttera det hela. https://www.youtube.com/watch?v=fRmzFUCkaDc&t=356

mvh/Josef

Av jojomondag

Hej jag har en Surface Pro 7 som jag kan tänka mig att släppa för 8500kr

Processor Intel(R) Core(TM) i7-1065G7 CPU @ 1.30GHz 1.50 GHz
Installerat RAM-minne 16,0 GB (15,6 GB går att använda)
Hdd: 256Gb

inkl. Pen
inkl. Type cover
inkl. Surface Dock
inkl. Kartong

Jag jobbar i Helsingborg. Om du skulle vilja testa datorn. Jobbar som lärare och har tidigare använt datorn i undervisning men har fått en laptop från jobbet som jag börjat använda mig av.

Mvh/Josef

Av jojomondag

Intressant jag köpte AW3423DW och det är något med denna skärmen som är svårt att förklara med ord. När man har HDR på i spel eller filmer är det som inget annat. Färgerna kontrasterna känns som att man kan ta på saker i spel. Hdr gör en dock inte till en bättre gamer om man är ute efter det. Då man tom bli bländad av starka ljus. Men immersion är på en annan nivå, ligger typ nära VR i min mening. Jag ångrar inte mitt köp.

Av jojomondag

Var fick du tag på den koden?

Av jojomondag
Skrivet av megaman01:

Att du givetvis inte har några 29 grader i nått grafiskt krävande spel. Såklart.

Jag vet inte om detta ljuger men ser ut som att jag har det.

https://ibb.co/K2JysKm

https://ibb.co/K2JysKm

Av jojomondag
Skrivet av Cerd Moyen:

Typ solitaire?

Förstår inte riktigt vad du menar.

Av jojomondag

Jag har köpt en Core i9-12900K Och jag är verkligen supernöjd! Fick med kylaren Cooler Master ML240L V2 RGB. Ok spelar spel och ligger på 29 Grader. Mycket nöjd.

Mvh/Jojo

Av jojomondag

Kom precis på att jag kan sälja de 4 8 gb stickorna och köpa två nya med 16 gb vardera så tror detta blir min lösning på minnena men tack för tipsen. Chassit behåller jag fungerar ju som det är nu men skall kolla upp nya kablar tack alla för era tips!

Av jojomondag

Hmm intressant! kan ju dock hända att man tar sönder med dessa eller? Det är bara spänning som går genom dessa kontakter va.

Av jojomondag

Super bra Kent Tack!

Av jojomondag

Det kanske du har rätt i men kan man inte köpa lösa moderkorts kablar till Chassi någonstans?

Av jojomondag

Det funkar.

Tack för hjälpen! Jo datorn funkar mycket bra lite surt att ha 24 gb minne istället för 32 gb men jag antar att jag skall vara glad att det fungerar överhuvudtaget. En annan fråga jag har byggt in detta i en gammal alienware chassi och nu är det massa kablar som inte räcker till... Var kan man köpa dessa kablar i längre format?

Av jojomondag

Råkat rispa moderkort kan man laga?

Hej köpte en i9 lga 1700 processor ifrån komplett med ett Asus moderkort detta erbjudande.
Länk paket Nu är det så att fästena som följde med gick sönder då de var i mjuk plast som inte höll när jag skruvade fast fästena. Skruvarna gick inte att få loss då jag råkat montera fästet upp och ner. Så jag fick böja sönder plasten för att kunna få loss. På grund av detta råkade jag rispa i moderkortet. Kan man laga detta? Moderkort och allt fungerar dock är det ett av de 4 minnesplatserna som inte längre fungera pga. detta. Skadan ser ni på in zoomad bild ifrån kamera.

https://www.bildtagg.se/file/7o5lfww3u5wbjutyxcwxw6

Av jojomondag

Är det du som har skrivit funktionerna i ditt program eller din lärare som vill att du skall använda de funktioner som hen har skrivit? För om du har skrivit funktionerna själv bör du ju förstå vad de gör eller hur de fungerar.

Använd int totalaålder och i foreach loopen behöver du addera varje passagerares ålder till totalålder efter foreach loopen har du så ett värde som innehåller alla passagerares åldrar. Glöm inte att du inte bara kan skriva över värdet utan du måste addera.

totalaålder = totalaålder + value

Av jojomondag

Jag brukar säga så här till mina elever. String är text int är nummer.

Du kan inte göra matte med text. Alltså du kan inte gör "Hund" + "Katt 200". Du måste förvandla texten till nummer alltså i detta Fall int. Sedan går det bra att göra matte allltså 200 + 100 det är logiskt.

tbxtal1.Text innehåller ju text om du vill göra matte tal1 + tal2; så måste du se till att det är nummer du arbetar med. Sen min känsla är att detta du håller på med är saker man gör i programmering 1 snarare än programmering 2. Men om du inte har gjort det innan så är det bra att du jobbar med olika typer av värden nu.

Av jojomondag

Ok lycka till : )

Av jojomondag

Inga problem. Kan inte släppa den för 650. Kan tänka sänka mig till de priser jag hittar på tradera vilka är utgångspriset är 800. Så kan tänka släppa lin dock för 850kr penna kan jag sänka till 500 kr plus frakt. Så 1350kr + frakt kan jag tänka sänka mig till under det behåller jag hellre.

Mvh/Josef