Inlägg

Inlägg som jojomondag har skrivit i forumet
Av jojomondag

Min prediktion är att det är oerhört många hackare/programmerare med dåliga intentioner som helt plötsligt har fått magiska krafter av någon outgrundlig anledning och nu använder dessa krafter för att visa upp sig, och ha kul?

Mvh/Josef

Av jojomondag
Skrivet av anon347081:

Själv har jag svårt att tro att erfarna/nyutbildade programmerare eller författare skulle tas över helt och hållet av AI. Detta eftersom AI saknar förståelse för känslor, vilket då gör att den inte kan skapa emotionella berättelser, det kommer säkert också göras studier på vem som skriver bäst manus/bok/novell mellan en AI och erfaren författare, vilket då i mina ögon gör att författaren vinner då den är mer kopplad till verkligheten. Risken att programmeringsyrken kommer tas över utav AI, där tror jag att den kommer kunna göra enklare/basic saker. Men jag tror den kommer förbli ett verktyg bara ihop med programmerare när det kommer till avancerad kod och förbättring av deras egna kod.

Angående studie tävling är denna rätt intressant.

https://www.youtube.com/watch?v=N709ZrxoIP0

Jag tror inte heller att Ai kommer att ta över helt och hållet, men jag tror att vi står inför en massiv förändring som vi är väldigt oförberedda på! Och jag tror att det kommer komma en rejäl käftsmäll för många.

Av jojomondag
Skrivet av Xeonist:

Det kanske är du som förstorar det hela lite.

Siter som Lynda (LinkedIn) och Pluralsight har funnits i 15-20 år, och information/svar har under samma period varit en "Googling" bort, och och verktyg som Houdini och Photoshop är idag tillgängliga för alla.

Vi har inte blivit nämnvärt intelligentare (om alls), och det är inte så att var och varannan människa vare sig vill eller kan använda dom där verktygen.

Är det så att AI kommer ersätta alla Hötorgs-konstnärer? (för det är ju vad som skapas)
Det är möjligt, men jag ser det inte som speciellt revolutionerande.

Eller så berättar AI'n för oss varför Putins invasion av Ukraina är fullständigt logisk och kanske till och med rättfärdigad,

Vi får väl se men jag är inte ute efter att ha "rätt" jag vill starta en diskussion runt omkring detta så tack för att du är med!

Av jojomondag
Skrivet av anon347081:

Så du tror att AI kommer ta över programmerings och författarjobb helt och hållet i framtiden från människor?

EDIT: Definiera gärna varför den gör ju inte alltid rätt heller har jag märkt.

Jag vill inte skapa oro, men samtidigt känner jag en viss frustration över hur många människor som verkar vara omedvetna över den gigantiska potential som Ai erbjuder på i princip samtliga områden i vårat samhälle, eller ignorerar de konsekvenser som detta medför.

Visst, artificiell intelligens (AI) är fortfarande i sin linda, och singulariteten är ännu inte här. AI kan göra misstag och är inte självmedveten. Men om man arbetar med AI i över 20 timmar kommer man snart att bli överväldigad av dess potential. Vi befinner oss just nu i början av en teknisk utveckling som kommer att accelerera i en häpnadsväckande takt. Detta har påpekats av många framstående personer, såsom Elon Musk och Stephen Hawking, även om man kanske inte alltid håller med om deras åsikter.

Det är viktigt att poängtera att jag inte är helt negativt inställd till denna utveckling. Som programmerings lärare ser jag att AI kommer att skapa många nya jobb möjligheter och erbjuda fantastiska möjligheter inom en rad olika områden. Men vi måste vara medvetna om och förberedda för de förändringar och utmaningar som ligger framför oss.

Av jojomondag
Skrivet av anon347081:

Tror ni AI kommer ta över författarjobb och programmeringsjobb i framtiden? Tänkte om alla som har utbildat sig eller vill utbilda sig till yrkerna ska kanske tänka om ? För det verkar nu vanligt att alla har AI som verktyg, men tänk om den faktiskt lyckas tänka emotionellt så att den kan skriva emotionella historier osv?

Ja.

Av jojomondag

För de som vill veta mera. Detta är en Podd med Chefer som pratar om fenomenet.

https://pca.st/djuydvms

Bästa podden jag har lyssnat på.

Av jojomondag
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Jå, fast den gör ju det för att det finns träningsdata om folk som skrivit om "hur det känns att gå/bada/Z i snö/X/Y" (typ Quora) och liknande. Att GPT-4 skulle ha uppnått någon slags "emergent förnimmelseförmåga" som den skulle resonerat utifrån för att den uppnått delvis "mänsklig omvärldsförståelse" är än så länge enbart önsketänkande.

Än så länge är det människans starka förbluffande känsla av "Self-agency" i icke-levande objekt: https://en.wikipedia.org/wiki/Self-agency som gör att många människor upplever GPT-4 som "mer än bara en avancerad chattbot".

Det är vår förmåga av att uppleva "Self-agency" hos (icke-)levande som gör att vi kan skapa pararelationer med spelkaraktärer och så vidare!

Mvh,
WKL.

Det stämmer det du säger att det är lite anden i flaskan syndromet som människor, känner/tänker på när det kommer till AGI känslan.
Men snälla förminska inte! vad som är möjligt med den kraft/kunskap som Ai erbjuder i dagsläget till gemene man!

Av jojomondag

Ville ha tillgång till Bing så snabbt som möjligt.

Skrivet av anon347081:

Jag gillar din skrivbordslayout när det kommer till menyn, du har den centralt i Windows 10 antar jag? Hur gör man det på sin Windows 10 Home?

Jag kör windows 11 professional. Jag har nyligen formaterat alla mina datorer så att jag har full fokus på Ai. har tex Chat-gpt som startsida. Och Bing i sökfältet.

Av jojomondag

Titta gärna på video

Skrivet av ronz:

Kanske dags för vår värld att dra ut nätverkskablarna snart.

Jag beskriver det i video 2 även om vi hade kunnat dra ut dem så är det försent för detta nu, då du kan köra Ai som chat gpt lokalt.

Av jojomondag

Wow ni Gjorde min dag, har känt mig ensam!

Ok wow detta gjorde min dag! Vad fina ni är på Sweclockers. Jag har en ny Video som heter Ai i Världen Del.3 Och detta fick mig att vilja göra en ny video! om nya saker jag har lärt mig. Tack sweclockers!

Tror som sagt att detta är viktigt! och vill skapa diskussion om detta, tack för hjälpen!

Mvh/Josef

Av jojomondag

För att få de mest exakta mätvärdena för bilbatteriet och generatorn är det bra att genomföra flera tester. Det kan vara svårt att få en fullständig bild av bilens elektriska system om man endast mäter batteri och generator när bilen är i viloläge.

För att mäta batteriet och generatorn "bäst" kan du följa dessa steg:

Mät batteriets vilospänning: Innan du startar bilen, mät batteriets spänning med en multimeter. Ett fulladdat batteri ska visa en spänning omkring 12,6-12,8 volt. Om spänningen är lägre än 12,4 volt kan det innebära att batteriet behöver laddas eller eventuellt bytas ut.

Mät batteriet under start: Mät spänningen över batteriet medan du försöker starta bilen. Spänningen kan sjunka temporärt men bör inte gå under 9,6 volt. Om spänningen sjunker för lågt kan det tyda på att batteriet är dåligt eller att startmotorn drar för mycket ström.

Mät generatorns laddspänning: Starta bilen och mät spänningen över batteriet igen. Generatorns laddspänning bör ligga mellan 13,5 och 14,5 volt. Om spänningen ligger utanför detta intervall kan det tyda på att generatorn eller spänningsregulatorn har problem.

Mät generatorn/batteriet under belastning: Slå på AC, helljus, radio och andra elektriska konsumenter i bilen. Mät spänningen över batteriet igen. Spänningen bör fortfarande ligga inom intervallet 13,5 till 14,5 volt. Om spänningen sjunker för mycket kan det tyda på att generatorn inte klarar av att leverera tillräckligt med ström.

Genom att följa dessa steg kan du få en mer komplett bild av hur ditt bilbatteri och generator fungerar under olika förhållanden. Om du är osäker på hur man utför dessa mätningar eller om du misstänker att något är fel, rekommenderas det att du konsulterar en professionell bilverkstad eller någon med erfarenhet av bilreparationer.

Av jojomondag

Ni kan ni!

Skrivet av Kattus:

På mitt jobb använder vi ingen intelligens, artificiell eller ej.

Låter vettigt!

Av jojomondag

Nej det här kan väl inte vara något att ha. Säkert bara en fluga!

Av jojomondag

Bra att de söker en människa!

Skrivet av AlbinLoan:

Min första tanke med

Av jojomondag

De över maskinen på att den skall kunna skapa kopior av sig själv

De över maskinen på att den skall kunna skapa kopior av sig själv så att man inte skall kunna stänga av den. Some sience fiction right there.

Denna film var riktigt skrämmande.

Av jojomondag
Skrivet av Gurrrra:

50 eps på två dagar? Det här är just en av mina problem med AI-konst, att det bara SPRUTAR ut så den konst som riktiga människor gjort drunknar i flödet av seriergenererat själlöst skit. Att det dessutom ska göras in the name of fucking pengar gör det bara ännu vidrigare, konst ska framför allt vara ett sätt för oss människor att uttrycka sig på, inte tjäna pengar.

Jag förstår dig du skapar mycket vacker konst! jag var själv 3dartist en gång i tiden och skapade och älskade att skapa sen blev jag programmerare och jag förstår din oro. Pengar vill man ju gärna tjäna på sin konst såklart så man kan överleva. Det är som det är... och jag ser inte hur det kommer bli annorlunda.

Av jojomondag

Kungen vet bäst!

Denna hemsida är Jättebra för inspiration Kungen Har länge varit en av mina förebilder inom Hatt stilen!

Carl XVI Gustaf - The Most Beloved King In The World

http://zverige.com/kingkong/

Die meisten geliebte König der Welt!

Av jojomondag

Kanske kan Ain bygga en viral video där Putin ångrar sig och ber om ursäkt och ber sina trupper retirera?

Av jojomondag
Skrivet av DasIch:

Är för gammal för att ha hår på huvudet - för ung för att ha en skullet.

Vad ska jag bära för huvudbonad?

Det finns flera alternativ för huvudbonader som kan hålla dig varm och samtidigt passa din stil. Här är några förslag:

Beanie: En beanie är en klassisk och populär huvudbonad som passar de flesta. De finns i olika färger, mönster och material, så du kan välja en som passar din stil.

Hatt: En hatt kan vara både elegant och varm, beroende på vilken typ du väljer. En ullhatt eller en filt-hatt kan vara bra alternativ för att hålla huvudet varmt.

Pannband: Om du inte vill täcka hela huvudet kan du använda ett pannband. De finns i olika material, såsom ull, fleece eller stickade varianter, och kan vara både varma och stiliga.

Balaklava: Om det är extra kallt kan en balaklava vara ett bra alternativ. Den täcker både huvudet och halsen och kan hjälpa till att hålla dig varm och skyddad från vinden.

Huvtröja: Om du bär en huvtröja kan du dra upp luvan för att få extra värme. Detta kan vara ett enkelt och praktiskt alternativ om du redan har en huvtröja på dig.

Det är viktigt att välja en huvudbonad som passar din personliga stil och komfort. Prova några olika alternativ för att hitta den som passar dig bäst.

Av jojomondag

There could be several reasons why some people might not be fully aware of the capabilities of AI language models like me:

Exposure: Not everyone has had the opportunity to interact with or learn about AI language models. They might not be aware of the advancements made in the field or the various applications of AI technology.

Knowledge gap: Artificial intelligence and its applications are continuously evolving, and it can be difficult for the general public to stay up-to-date with the latest developments. Some people might not have access to information about AI or might not have the technical background to understand its capabilities.

Skepticism: Some people might be skeptical about the effectiveness and potential benefits of AI technology, especially given past experiences with less sophisticated AI systems or concerns about automation and job displacement.

Misconceptions: There might be misconceptions or misunderstandings about AI technology, which can lead to a lack of awareness about its true capabilities. This can be fueled by inaccurate or sensationalized media portrayals of AI.

Privacy and ethical concerns: Some individuals might be hesitant to engage with AI systems due to concerns about data privacy, surveillance, or ethical implications.

As more people have positive experiences with AI systems like ChatGPT, awareness of their capabilities will likely continue to grow. It's essential for developers, researchers, and users to promote responsible use and transparent communication about the potential benefits and limitations of AI technology.