Inlägg

Inlägg som jojomondag har skrivit i forumet
Av jojomondag
Skrivet av Jagers:

skulle hålla mig undan från HDR, min erfarenhet av HDR är att det gör det mörka väldigt mörkt, så du ser inte det du behöver se i spel som har natt-ljus, det är väl just hela funktionen med HDR men efter du spelat ett par spel med det så blir det bara irriterande.
Exempel, i FPS, nån sitter i ett mörkt hörn och dödar dig och du tror att han fuskar för att han är helt osynlig.....

Sant men är väl ennfråga vad mannär ute efter.

Av jojomondag

Wowzi

Skrivet av cyan69:

Ännu en kommentar och tips om den. Men jag gillar ej sånna där fötter så blir nog att sätta upp den i min quadsetup
Min första OLED så det blir ju lite svårt att jämföra denna med andra OLED-skärmar. Däremot kan jag lugnt säga att det är den bästa skärmen jag har haft. Spel har fått en ganska så extrem face-lift, färgerna är otroligt bra och när jag jämförde med min gamla IPS sida vid sida så har jag redan blivit bortskämd, kommer absolut inte kunna gå tillbaka till IPS där det som ska vara svart är grått!

Däremot är inte allt bra med denna, HDR-400 True Black är mer grå än svart, har hört att det ska funka bättre på Windows 11 med deras HDR-kalibreringsapp men på Windows 10 rekommenderar jag att man stannar vid HDR-1000. Sen är ABL (Automatic Brightness Limiter) väldigt aggressiv med denna skärm, vilket jag märker direkt om jag tar upp något som är helvitt, allt annat sänks i ljusstyrka. Tydligen ska det hjälpa mot inbränning men det är fortfarande irriterande.

En sista grej, det finns en tråd på Reddit med rekommenderade inställningar, de e bara att söka på "AW3423DWF HDR Settings Reddit" så kommer du hitta den.

Håller med om att fötterna är så dåliga jag köpte en vesa adapter på etsy och har min monterad på en gas arm kan ha skärmen i perfekta lägen pga detta helt underbart. https://www.etsy.com/de-en/listing/1398657786/vesa-adapter-fo...

Men att men behöver köpa till en adapter för detta är lite stnd.

Av jojomondag

Bea tips.

Har denna spelar diablo 4 med hdr är är det galet snyggt och immersivt.

Av jojomondag
Nytt bud: 4 500 kr Jag lägger bud på alla saker kommer och hämtar idag efter jobb.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av jojomondag
Skrivet av flashen:

Browser plugins som tar bort shorts är guld värda, fredagstips!

Lägg gärna till links på några i fin kommentar.

Av jojomondag

Jag betallat för youtube så att jag och mina barn skall slippa reklam, men att mina barn tittar på short vill jag inte det känns som att många short bara är dopaminmaskiner

Av jojomondag

Ja snälla lägg ner shorts, att man kan stänga av det i 30 dagar och sedan dyker det upp igen är så störigt. Om jag vill stänga av något varför kan jag inte få göra det?

Av jojomondag

Litet Tips.

Gjorde en kort video om hur man kan göra Chat GPT lite mer Användbar.

Av jojomondag

Köp

Skrivet av Sunix:

Jag ser att de länkar till gpt-4 API men är det API du vill testa eller det ”vanliga” chat gpt4

Vill du köra GPT-4 pungar du ut och betallar, så får du GPT-4 om du vill programmera med GPT-4 så får du anmäla dig högst upp på Playground sidan.

Av jojomondag

Han är en av de bästa youtubers på området han läser alla research papers och sätter sig verkligen in i ämnet!

Av jojomondag
Av jojomondag
Skrivet av johanandersson:

Jag har suttit och "gjort" på tok för många bilder nu i eftermiddag. De allra flesta är riktigt bra, men jag måste bara dela detta misstaget.

<Uppladdad bildlänk>

I de flesta fall får jag exakt det jag ber om, men den verkar inte riktigt förstå vad en teacup pig är, och vad som rider vad.

Vet du vad det du ber den beskriva är för något?

Av jojomondag

Ny verktyg till verktyget.

Ett verktyg som Ai redan kan använda är ju tex miniräknare, men nu kommer vi bygga verktyg till verktyget som vi skall bygga verktyg med för att kunna använda oss av ett verktyg.

Open Ai Plugins

Av jojomondag

Denna killen måste jag tipsa om

Vissa i tråden pratade om AGI är det en möjlighet?

Av jojomondag
Skrivet av Hulle:

Jag tror jurister är i stor fara. Det är en lång, jobbig utbildning, svårt att få praktik och tingstjänst, sedan rätt lång internutbildning när man väl börjar jobba.

Jämför det då med en AI som har 100 % koll på ALLA lagar, ALLA förarbeten till alla lagar och ALLA domar. Som kan matas in ett scenario och sedan ta fram alla tillämpliga paragrafer på sekunder.

Nu menar jag mer skatterätt, bostäder, avtalsrätt osv snarare än brottsmål.

/hulle.

Tänk djupare finns mångt fler yrkesgrupper som blir påverkade.

Av jojomondag

who would have thought?

Skrivet av JoOngle:

Det är nog närmare sanningen än dom flesta tänker över.

(Länken leder till en som har använd chatGTP till att hacka datorer).

Called it

Av jojomondag
Skrivet av anon347081:

Frågan är hur långt AI kommer sträcka sig in i samhället och förändra också. Disney+ och alla andra kundsupports skulle ju kunna byta ut sina chattar till AI, vad pratar man om där när det kommer till jobbmängden? 1-2 miljarder i hela världen om jag får gissa. Om inte AI chatten kan hantera ärendet i kundsupporten måste det ju finnas en människa som tar över, så säg att 25% av 1-2 miljader blir kanske kvar då. Sen är det ju programmering, AI bygger upp koden som programmeraren sen får kontrollera och justera, då AI inte alltid kommer göra 100% korrekt tror jag.

Då kanske det behövs lite mindre programmerare, vad kan det finnas i världen 10 miljader programmerare som har jobb just nu? Låt oss säga att ungefär 10% försvinner, då det behövs de som planerar med mera och kontrollerar koden. Det är lite av mitt tänk, en sänkning kommer göras men AI tar inte över helt och hållet. Tror Drive-in med mera kommer sköta sig själva också på donken och Max när det kommer till beställning, människorna får bara plocka ihop efter beställningen.

EDIT: Jag har även svårt att se en AI får tillåtelse att göra ett helt spel själv, exempelvis som Grand Theft Auto 6. Någon måste alltid kontrollera koden, design på karaktärer med mera. AI blir bara ett verktyg som förenklar arbetet tror jag.

Tänk lite mera så tror jag att du kommer se många många fler områden som kommer bli föråldrade, sen kommer det säkert annat men...

Av jojomondag

Det kommer gå snabbt.

Skrivet av daskaren:

Min känsla efter att ha pillat med ChatGPT lite är att den kommer att reducera tid som vi lägger på vissa områden, men inte helt eliminera jobbet. Vi lär nog se andra arbetsområden dyka upp som en konsekvens av detta också.
Som vid alla revolutioner så kommer det innebära förändring, ser inget negativt med det dock, man måste bara vara beredd på att följa med förändringen.

Det här är något som har skett återkommande de senaste århundradena i olika områden, nu sker det igen.

Skillnaden denna gången är med vilken hastighet det kommer att ske och hur många olika områden som kommer bli påverkade samtidigt.

Av jojomondag

Utveckling går snabbt fastna inte för mycket vid nuet.

Skrivet av anon347081:

Jo där håller jag med. Arkitektik är byggt på regler tror jag när det kommer till uppbyggnad, men bra om en människa(utbildad arkitekt) kontrollerar och beräknar AI's jobb så det inte lutar för mycket med mera någonstans osv.

Vi är precis i början av kurvan av ai allt vi pratar om här kommer snart vara irrelevant.
https://www.forbes.com/sites/louiscolumbus/2018/01/12/10-char...

Av jojomondag

Jag tror man skall använda rätt verktyg för jobbet.

Skrivet av Hulle:

Du som har koll. Kan man få access till GPT-4 där man kan jobba med den för att programmera mer avancerade saker? Det är lätt att få den att skriva korta Javaprogram eller specifika funktioner, men jag hade velat få den att skapa större saker, tusentals rader kod, funktioner, klasser osv... det går inte i gratisversionen eller via Bing.

/hulle.

Jag vet inte jag delar ju upp all min kod i funktioner eller klasser och objekt sen jobbar jag sällan med all kod samtidigt på det sättet. Och om jag gör det som du pratar om använder jag personligen GithubCopilot.

Github copilot-X släppts för 20 timmar sedan och vad den kan vet jag inte ännu men det lär säkert vara bra.

https://www.youtube.com/watch?v=4RfD5JiXt3A&ab_channel=GitHub

Mvh/Josef