Inlägg

Inlägg som jagardaniel har skrivit i forumet
Av jagardaniel

Jag tror inte mitt val av namn behöver en särskilt djup förklaring. Dålig fantasi kanske.

Av jagardaniel

Jag har haft ett Varmilo VA88M (dock med röd bakgrundsbelysning) med bruna brytare i några år nu och är fortfarande nöjd med valet. Använder inga specialfunktioner och har i princip aldrig aktiverat bakgrundsbelysningen heller. Jag gillar det tråkigt och enkelt, lite som min personlighet dvs. En av fördelarna med detta tangentbord över mitt tidigare Filco Majestouch-2 är att tangenterna inte har blivit glansiga eller börjat tappa "trycket" av bokstaven. Dessa är fortfarande som nya. Jag har inte heller saknat numpad en enda gång sedan jag bytte bort det och kommer aldrig gå tillbaka till ett normalstort tangentbord om jag inte slår i huvudet någon vacker dag och plötsligt vill börja jobba inom ekonomi. Eller spela ArmA på heltid.

Av jagardaniel
Skrivet av KurtEgon:

Har bara haft spelet någon vecka men har börjat märka att folk skjuter en från vinklar där de omöjligen kan se en. Typ när man ligger i ett hål eller bakom en kulle med vegetation framför som man inte kan se igenom. Det har inte med netcode att göra utan jag har legat i flera sekunder innan någon sniper eller mg prickar mig. Är detta fuskare? De har ofta väldigt, väldigt bra K/D.

Battlefield V har en hel del fuskare och det är tillsammans med autobalansering ett av de största problemet med spelet. Däremot är antalet falska fuskankagelser som sämre spelare kastar ur sig väldigt mycket högre än så, så var lite försiktig med vad du läser och tror. Battlefield är en spelserie som har funnits i många år och det finns en hel del duktiga spelare där ute. Det finns också spelare som springer runt tillsammans som 5-8 personer som alltid kommer ligga i toppen när du håller in TAB. Det är mycket som händer i ett spel som Battlefield som påverkar, exempelvis spotting. Fotsteg hörs också jättetydligt så det är enkelt att spela på ljud. Att dö bakom väggar lite då och då tillhör bara den äkta Battlefield-upplevelsen.

När jag spelade mer aktivt hade en stor majoritet av fuskarna låg rank, hög ping och något form av kinesiskt namn.

Av jagardaniel
Skrivet av Hubertus:

Tidigare skickade jag en förfrågan till observium mailing list. Nu kom det ett svar som går ut på att det är en bug i "version detection code". Den läser 10.9.0 som 9.0. De skulle titta på det.

Härligt, då har ni lyckats ringa in felet i alla fall. Precis, rad 222 i scriptet kommer att matcha versionssträngen 10.9.0 som en 9.0-installation så den försöker därför installera äldre paket. Om du vill åtgärda scriptet manuellt för att det ska fungera för stunden så kan du slänga in ett ^-tecken framför alla versionsnummer i if-satserna (t ex rad 222: elif [ $OS = "Debian" ] && [[ $VER =~ ^9.* ]]; then)

Det är också märkligt att du har en extra nolla på slutet i /etc/debian_version för det har inte jag på min Debian-installation. Den filen kommer ifrån paketet base-files och den är statiskt satt till 10.9 vad jag kan se. Det är ju annars den enklare varianten, att bara plocka bort .0 på slutet och scriptet kommer fungera som det ska.

Av jagardaniel
Skrivet av Hubertus:

Det är det scriptet. Jag arbetar via cli och följer bara det som står. Det finns ju inte utrymme för så många variationer. Datorn har Debian 10.9. Det är kontrollerat. När jag kör scriptet får jag upp en massa "Error kan inte hitta...och du har Debian 9".
Det konstiga är att jag gjort likadant ett par gånger tidigare utan problem. Då har installationen bara rullat på.

Någonting är det ju som gör att den inte känner av din version. Får vi en output från scriptet så kan vi se vart det går snett och försöka lista ut varför scriptet vägrar att fortsätta. Jag vet inte hur bekväm du är med shell scripting, men rad 82 och nedåt i scriptet så sätter den operativsystem och version för Debian som den sedan använder i resten av scriptet. Precis efter den biten sker det en kontroll att OS variabeln är satt till Ubuntu eller Debian, annars kastar den ur sig ett felmeddelande och avslutar. Det var därför jag efterfrågade innehållet i filen /etc/debian_version för att se om någonting gick snett där. Du har helt rätt att det inte finns utrymme för så många variationer, men samtidigt behöver vi mer information för att kunna hjälpa dig.

- Kör ditt script (./observium_installscript.sh) och ge oss fullständig output
- Ge oss innehållet i filen /etc/debian_version
- Samt output från kommandot lsb_release -a

Av jagardaniel

Hej!

Vad är det för script du försöker köra, är det scriptet under "Automated Installation" från deras dokumentation här? Beskriv hur du kör scriptet samt klistra resultatet från scriptet när körningen misslyckades. Kika också vad filen /etc/debian_version innehåller på din Debian-maskin.

Av jagardaniel
Skrivet av Ragnvlad:

Så sjukt irriterande att det liksom inte finns ngn som helst matchmaking. När man match efter match möter spelare som ligger på 30-40kills och noll death?!?! Skulle seriöst kunna slå ngn på käften hos DICE över detta.

Balansering i Battlefield är knepigt. När spel som Overwatch och CSGO inte lyckas med detta i många av fallen som har matchmakingsystem med år bakom sig och dessutom bara jobbar med 10-12 spelare, hur ska man lyckas balansera ett spel med 64 spelare på en server? Ett spel som dessutom är väldigt "causal" där du har en squad med svettiga medics som springer runt och en annan squad som sitter i basen med tält och sniper. Jag tror dessutom inte spelarbasen är tillräckligt stor för att slussa in "duktiga" spelare på enskilda servrar. Det är nog inte lösningen.

Däremot går det absolut att förbättra. Nu har jag inte spelat på några månader men väldigt många av matcherna jag spelade i BFV var väldigt ojämna. Ett stort problem är att många duktiga spelare "stackar" på ett lag. Dvs, man joinar på varandra så man automatiskt hamnar i samma lag, ofta 4 till 8 spelare. Detta skapar extremt ensidiga matcher som pågår i flera rundor. Samtidigt måste det också balanseras mot möjligheten att spela med sina vänner. Att neka folk som spelar tillsammans att inte alltid kunna vara i samma lag skapar lika mycket frustration åt andra hållet. Ett annat stort problem just nu är att det inte ens finns någon möjlighet att byta lag. Så även fast jag skulle vilja hoppa över för att hjälpa andra laget så går det inte.

En lösning jag har funderat på som förvisso skulle behöva communityservrar tillbaka i det gamla stuket är att serverägaren kan välja att balansera på fyra olika nivåer. All balansering sker innan nästa karta startar, så aldrig under rundans gång.

  • I första läget kan servern flytta om alla på servern baserat på prestation (t ex stats eller vad man nu väljer att gå på). Detta bryter squads, så spelar du med en vän kan ni behöva spela mot varandra om serverns balanseringssystem tycker det ger en jämnare match. I teorin det läget som bör kunna ge det mest jämna resultatet. Hade passat bra på infantry-servrar med lite mindre folk.

  • I andra läget så balanserar man på samma sätt men behåller squads. Men eftersom en duktig squad kan ha stor påverkan på matchen så kommer balanseringen inte bli lika bra, men det är en uppoffring för att folk ska kunna få spela tillsammans (max 4). Detta tycker jag borde kunna vara standardläget på deras officiella servrar.

  • I tredje läget kommer servern behålla spelare som är vänner tillsammans på Origin. Så ännu mindre balansering men gör det möjligt för fler än 4 att kunna spela tillsammans. Kanske hade passat större communities som driver sina egna servrar.

  • All form av balansering avstängd. Du stannar kvar i laget du hamnade när du joinade servern.

Av jagardaniel

Jag har inte haft några bekymmer med Ownits support tidigare men då har det varit enkla ärenden som kan lösas direkt. Bara några få minuter kötid under eftermiddagarna. Däremot verkar situationen se annorlunda ut nu under pandemin och jag misstänker att supporten är en aning underbemannad. Jag har exempelvis haft ett mailärende (paketförlustbekymmer) sedan 15 november förra året och det ligger fortfarande hos deras tekniker/second line. Fått ett svar under denna period samt ett "kvarstår problemet?".

Utöver det så har jag inte haft några större bekymmer alls med Ownit men vi sitter också i deras egna nät så situationen ser lite annorlunda ut. Som skrattattack nämnde så kommer vägen fram till utbytespunkten vara densamma och strular någonting där så spelar det ingen roll vilken leverantör du valt. Både Ownit och Banhhof kommer fungera bra så jag skulle fokusera på pris och support.

Av jagardaniel
Skrivet av Headbit1:

kan man testa det själv på något sätt? om jag startar servern så kan jag ansluta till den via "valheims community list" men är fundersam om det är pga att jag är ansluten lokalt till där servern hostas?

Det enklaste är att be någon annan ansluta till servern. Har du en annan dator i ditt nätverk så kan du testa ansluta från den bara för att verifiera att det fungerar lokalt i ditt hemnätverk. På så sätt kan du räkna bort att felet skulle ligga på datorn som du kör servern på.

Canyouseeme verkar prata TCP och inte UDP (så ett annat protokoll) som valheim-servern lyssnar på så det är den troligaste anledningen till varför inte den tjänsten ser din port som öppen.

Av jagardaniel

Jag har ingen erfarenhet av att dra kabel mellan hus, men som någon redan nämnt i tråden så brukar 100 meter (t.o.m 90 om jag minns Cisco-kurserna korrekt) vara maxlängden som rekommenderas mellan "aktiva" Ethernet-enheter. Vet inte om fiber är alternativet i sådana fall eller om det finns något enklare sätt att lösa det på. Finns säkert någon klockare och vackrare person som kan ge dig ett bättre svar.

Jag såg att några personer rekommenderade att köra flera routrar eller dela upp nätverket i olika VLAN men detta känns överkomplicerat för något som kan vara så enkelt. Så har du inget speciellt behov av att dela upp nätverket (oftast görs det för säkerhet eller prestanda) så kommer det du ritade upp fungera hur bra som helst. Det räcker precis som du skrev med en switch i det högra huset och det kommer inte bli någon konflikt med IP-adresser. Det kommer vara samma nätverk som det första huset och ni får alla IP-adresser från routerns DHCP-server.

Av jagardaniel

Ingenting supersexigt tyvärr. Det enda intressanta jag har i hemmet är en MicroServer som främst har ansvaret som router. Ser inte riktigt nyttan av aktiv övervakning eller centrala loggar i mitt fall.

Jag har vnstat installerat som lagrar statistik över hur mycket trafik som skickas och ta emot för varje interface. Detta gör att man i en enkel sammanfattning kan se trafikanvändning över timme/dag/månad/år vilket kan vara intressant. Jag har också Prometheus installerat som lastar in en bunt med data över tid, allt ifrån CPU-användning till aktiva användare på min TeamSpeak-server. Inte satt upp någon applikation som Grafana för att måla upp sexiga grafer än utan använder deras inbyggda webgränssnitt om jag vill efterfråga någon data. Tittar sällan på något av detta.

Till sist har jag SmokePing körandes som ligger och grafar upp paketförlust mot vissa mål. Har haft bekymmer med min internetleverantör under en längre tid så detta är främst uppsatt i felsökningssyfte. Jag har tidigare kört MRTG för att grafa upp nätverksanvändning men det känns en aning föråldrat, både till konfiguration och utseende. Lösningar som Prometheus eller Telegraf/InfluxDB gör detta mer flexibelt. Även testat på LibreNMS som du nämnde vilket fungerade bra. Dock lite för mycket vad jag faktiskt behöver, och endast för en maskin. Verkar vara populärt bland nätverksmänniskor.

Av jagardaniel
Skrivet av wuseman:

För att slippa lösenord för din användare kan du göra följande som root och inte sudo echo ....

echo -e "\n# Allow sudo without any password\n<username> ALL=(ALL) NOPASSWD:ALL" >> \ /etc/sudoers

Det är INTE rekomenderat att göra detta, använd root för ändamålet istället är min rekomendation och sluta använda sudo, såg att några andra redan tagit upp det vilket är bra.

Kör dina kommandon som user och använd root för root saker och din användare för din användares saker. sudo är inte installerat på dom flesta enheter om det inte är en debian distro. Dum vana om du skall gräva djupare i GNU/Linux världen.

Många som diskuterar olika distar här, grunden är densamma för distarna och posix som posix - Den stora frågan är väl om man vill använda OpenRC(Gentoo default) eller systemd(Ubuntu default). Jag föredrar OpenRC och bojkottar systemd.

The Tragedy of systemd:
https://www.youtube.com/watch?v=o_AIw9bGogo

Det heter GNU/Linux och inte Linux, det är ju otroligt viktigt då man använder gawk exempelvis och inte awk/nawk/mawk i GNU/Linux distros.

Den där är en dålig rekommendation oavsett. Blir det något syntaxfel vilket är lätt hänt så kan du hamna i en situation där du låser dig själv ute. Om du behöver ändra /etc/sudoers så bör kommandot visudo användas istället. Den låser filen samt kontrollerar syntax så du inte kan spara filen om någonting går snett. För att ta ett steg ännu längre så kan du även placera konfigurationsfiler i /etc/sudoers.d/ istället. Detta är snyggare och du slipper också konflikter med pakethanteraren. Så antingen använda visudo -f /etc/sudoers.d/konfiguration för att redigera filen direkt eller visudo -cf /etc/sudoers.d/konfiguration för att kontrollera den efteråt, vilket är smidigt om man exempelvis använder Ansible.

Det låter också som att du avråder från sudo i huvudtaget. Sudo har definitivt sina användningsområden och är bra att ha koll på. Jag skulle nog våga påstå att de flesta distributioner har sudo installerat idag. Det är vanligt att root-kontot är låst som standard och att den användaren som skapades under installation har full sudo-behörighet med sitt lösenord. Det går nog att argumentera lite fram och och tillbaka om nyttan av sudo på ett system där man är den enda användaren och inte behöver spårbarhet. Jag har det inte installerat på min server i huvudtaget och klarade mig därför från sårbarheten som dök upp för några veckor sedan.

Systemd är också en diskussion i sig, lite som politik. Jag vet dock inte om jag skulle börja rekommendera mer exotiska distributioner till folk som är nya till Linux-världen. Alla "populära" distributioner använder systemd idag oavsett om du vill det eller inte och det är betydligt enklare att få och hitta support som ny. Nu har jag aldrig behövt gräva superdjupt, men enklare systemadministratorsgrejor som skapa unit-filer, extenda unit-filer, hantera beroende, läsa loggar mm är betydligt smidigare under systemd.

Och gällande "Linux" vs "GNU/Linux"; Alla vet precis vad personen menar, finns ingen mening att sitta och peta på detaljer. Du får gärna citera vad kategorin som vi befinner oss i här i forumet heter när du ändå är igång

Av jagardaniel

Jag är inte särskilt insatt men jag tror svaret är "sisådär". För personer som kör GNOME eller Plasma som skrivbordsmiljö så bör det fungera, men X11 applikationer (som behöver köras via XWayland) verkar fortfarande prestera dåligt.

Jag testade starta igång en Wayland-session i Plasma nyss (med nvidias drivrutin) och det fungerar efter jag satte en kernel parameter vilket beskrivs på deras wiki här. Firefox fungerar inte alls för mig utan visar bara en svart ruta, även med MOZ_ENABLE_WAYLAND=1 satt. Det bör fungera, så det är mycket möjligt att det bara är ett lokalt problem. Vissa färger i exempelvis startmenyn är annorlunda än i en X-session och jag kan heller inte logga ut via menyn.

Av jagardaniel

Jag har knappt spelat denna typen av spel tidigare så jag har inte riktigt någonting annat att jämföra med men jag har haft kul än så länge. Spelat ut huvudstoryn och en mängd sidouppdrag, runt 45 timmar totalt. Upplevde spelet som väldigt rörigt i början med alla kontakter och uppdrag som dök upp konstant men tyckte det blev bättre allt eftersom. Precis som storyn. Spelet presterar dåligt och är väldigt buggigt men det är inte många av dessa som faktiskt har varit spelförstörande för mig.

Förstår vart en del av klagomålen kommer ifrån men i många fall känns det överdrivet och att folk hatar för sakens skull. Som med allt annat på internet (och i verkliga livet också för den delen) så är det dessa människor som hörs högst.

Av jagardaniel

Tack för svaret. Min teori var belastningsproblem (i och med att saker och ting verkar vara värre när folk är hemma) men det förklarar inte nerladdningarna mitt i natten tycker jag. Och jag vet inte vad resultatet av dessa brukar vara, är packet loss vanligt eller är det snarare så att man ser en begränsad bandbredd istället? Här är en "omvänd mtr" från en kompis dator under en period med ~10% packet loss där sista hoppet som är så vackert censurerat är min externa adress. Det känns som detta kanske stärker din teori en aning. Och precis som du säger så ser jag inga problem med utgående trafik. Här är ett iperf-exempel (TCP) där jag skickar data mot Ownits egna iperf-server. Tyvärr fungerar inte tester åt andra hållet där deras server skickar data till mig.

Skrivet av KAD:

Att köra mtr mot 1.1.1.1 och samtidigt ladda ner från något helt annat ställe... jag ser inte vad man skulle kunna dra för slutsatser av det.

Tanken var bara att pinga någon slumpad host för att påvisa hög packetloss sker vid nerladdning. Det var inte djupare än så.

Av jagardaniel

Korta perioder av hög paketförlust samt vid nerladdning i lite högre hastigheter

Hej!

Jag har under en längre tid upplevt en del småbekymmer med paketförluster för inkommande trafik här hemma. Jag har Ownit som leverantör (1000/1000) i deras egna nät och skulle jag få tippa har det pågått i alla fall under hela detta år. Det påverkar inte daglig användning särskilt mycket vilket är anledningen till varför jag inte tagit tag i det tidigare men det är tillräckligt för att vara irriterande.

Jag använder en Debian-server med två nätverkskort som router och det är även där som mätningarna nedanför är ifrån.

För att sammafatta det hela så ser jag paketförlust mellan min utrustning och min ISPs vid dessa tillfällen:
- Korta perioder (runt 10-15 minuter) av runt 10% packetloss. Ibland lite lägre, ibland högre. Detta händer inte särskilt ofta men när det väl händer brukar det vara en gång per dag och ske under eftermiddagen eller kvällen. Vissa veckor har det nästan skett dagligen, andra veckor inte alls.
- Vid nerladdning i "högre" hastigheter. Ett exempel är att ladda ner spel från Steam. Runt 10% precis som ovan.

Jag ser också konstanta paketförluster över lång tid (verkar också vara eftermiddagar/kvällar) som sträcker sig mellan 0,5% till 2%. Knappt märkbart vid vanlig användning dock.

Så vid dessa fall så ser jag packet loss (enligt mtr) på all inkommande trafik mellan min router och min internetleverantörs utrustning. Detta påverkar inte bara ICMP (vilket vet jag kan nerprioriteras ibland) utan all trafik, både IPv6 och IPv4, TCP/UDP osv. När förlusten är högre så påverkas den vanliga användningen negativt och man ser typiska problem som långsam DNS-uppslagning, allmänt surfande och livestreams stannar upp och buffrar konstant. Sitter man och skjuter i datorspel så blinkar packet loss-ikoner för fullt och det märks att saker och ting inte registreras. Jag tillhandahåller också en TeamSpeak-server här hemma på servern/routern och folk låter som robotar när detta väl sker.

Jag har satt upp SmokePing på servern för att enklare grafa upp hur det kan se ut. Här är ett exempel på en spontan förlust som pågick under 15-20 minuter. Här är ett annat exempel på lite lägre förluster men under längre tid, mtr (både v4/v6) under samma period.

Här är ett exempel på en wget från tele2s speedtest-server med en mtr körandes under samma tid. Annat exempel på nerladdning från Steam som är låst till 50MB/s. Observera att alla dessa exempel är gjorda mitt i natten där normala människor vanligtvis sover. Nerladdningen är märklig och det verkar variera lite beroende på tjänst och möjligtvis vad man laddar ner. Inte sett något mönster. Laddar jag ner ifrån Ownits speedtest-server så är inte förlusten lika hög som exempel. Jag är ingen expert på iperf men detta test mot en publik iperf-server bör bekräfta att det även påverkar andra protokoll än ICMP. Det undre testet är gjort samtidigt som jag laddar ner en fil från tele2s server.

För att utesluta att problemet är lokalt så har jag testat med en annan server "direkt in i väggen" samt med flera olika kablar. Den enda gemensamma nämnaren är Debian. Jag kan också köra iperf fullt i båda riktningarna mellan servern och en lokal dator utan några som helst förluster eller problem. Ser heller inga droppade paket på inkommande trafik på det externa nätverkskortet i Linux. Jag upplever heller inga problem med trafik utåt.

Jag är mest nyfiken om andra har upplevt liknande bekymmer med Ownit eller har idéer på vad det kan bero på. Finns det något mer jag kan pröva? Jag har sett några trådar där folk haft liknande problem men där har det varit högre upp i nätverket och dessa människor har också suttit i stadsnät. Kontaktade Ownits support via mail för cirka tre veckor sedan men inte fått något svar än. Till deras försvar nämnde jag att detta inte är prioriterat på något sätt.

/Daniel

EDIT några månader senare: Det visade sig vara kapacitetsproblem i deras nät och problemet löste sig efter ett underhåll/uppgradering.

Av jagardaniel

Intressant att det fungerar lite kort efter omstart. Jag har inga idéer rakt av.

För det första, ser du samma bekymmer på alla enheter i det lokala nätverket eller endast från en dator? Vad får du för svar om du slår upp netonnet.se från en dator där det inte fungerar (nslookup netonnet.se i Windows CMD exempelvis)? Kan du pinga netonnet.se direkt efter en omstart när du också kan nå den via webbläsaren? Kan du pinga netonnet.se om du utför pingen från routern istället från en lokal maskin?

Om du ser samma problem på flera enheter i nätverket så skulle min gissning ligga på din router. Detta bör du enkelt kunna testa genom att koppla in en dator direkt "in i väggen" eller om du har en annan router liggandes som du kan pröva med. Kvarstår samma fel så låter det som något bråkar hos Bahnhof. Skadar inte att kika med någon granne som sitter på samma nät och leverantör om du har möjlighet.

Av jagardaniel
Skrivet av martincool:

Jag hade jätte höga förhoppningar på bfv när det tillkännagavs. Men när dom först säger att dom ska göra det så äkta som möjligt sen första man visar upp i trailern är en brud med cyborg arm de dödade spelet för mig. Jag valde endå testa det då de ingick i origin passet och var till och med sämre än jag förväntade mig. Banor som var strömlinjeformade såbman tar bort alla former av inviduell skicklighet å massvis med fuskare. Ne kommer kräva mirakel innan jag bryr mig om bf igen och då är jag endå fan sen bf2 eran

Jag försöker inte försvara Battlefield V då jag håller med om att spelet har många bekymmer och märkliga designbeslut. Men Battlefield har alltid varit och ska vara (enligt mig) åt arkadhållet, ett snabbt och enkelt spel. Förväntar man sig ett spel fokuserat på realism så har man hamnat i fel genre där ArmA eller Squad är bättre alternativ. Att en knapp på en jacka inte matchar samma färg som den hade under andra värdskriget borde spela mindre roll än att spelet är kul.

Det låter också som du spelade spelläget Breakthrough vilket är precis vad du beskrev, 32 spelare som står still och duttar på varandra. Conquest ger dig betydligt mer frihet att spela och flanka runt och det är i princip bara Metro som är väldigt linjär. Fuskare är definitivt ett av de större problemen med spelet just nu.

Av jagardaniel

Jag har också haft lite småbekymmer med paketförluster med Ownit som leverantör (deras eget nät) men tveksam om det rör sig om samma problem som ni upplever. Har mig själv att skylla då jag inte kontaktat supporten förrän några dagar sedan eftersom det sällan påverkat vanligt användning. Men detta har pågått under en längre tid, i alla fall under hela detta år. Ser runt 10% paketförlust med MTR/traceroute spontant vissa eftermiddagar/kvällar i runt 10-15 minuter. Detta inträffar inte särskilt ofta men har vissa veckor under sommaren nästan skett en gång per dag. Ser också precis samma problem vid nerladdningar i lite högre hastighet, exempelvis via Steam eller en enkel wget. Förlusten sker redan mellan mig och första hoppet mot Ownit och det påverkar alla protokoll (så inte bara ICMP som blir nerprioriterat) över både IPv4 och IPv6.

Här är ett exempel på en SmokePing-graf som visar rätt tydligt att det är förluster i 15-20 minuter för några dagar sedan. Ett annat exempel när ett spel laddas hem via Steam som också är låst till 400 Mbit/s vilket är en bit ifrån vad linan borde klara av. MTR:en är gjord ifrån min router och detta är klockan 02:00 mitt i natten då nätet i övrigt inte borde vara särskilt belastat. Fortfarande inte klurat ut vad det är som triggar detta för det verkar ske vid olika hastigheter beroende på tjänst, tid mm. Det känns dock en aning tråkigt att behöva begränsa hastigheterna rätt kraftigt i spelklienterna då nätverket för alla andra här hemma påverkas.

Testat två olika servrar (använder en Debian-server med två nätverkskort som router) samt med olika kablage för att utesluta hårdvaruproblem här hemma. Trafik utåt har jag aldrig haft några bekymmer men samtidigt är det sällan jag laddar upp saker, speciellt i högre hastigheter. Ser inte heller att kerneln droppar några paket om man kikar inkommande trafik på den externa nätverksporten.

Av jagardaniel
Skrivet av TKD_1337:

Man kan rapportera in-game, genom att öppna profilerna via poängtavlan och och så finns det ett par alternativ.

Jag håller med dig och föregående talare dock. Så trött på alla fuskare, till den grad att jag börjar nästan ogilla PC-versionerna. DICE har gett upp kampen mot fuskare känns det som.

Precis, men det är via Origin det sker. Så vägen som du nämner är som följande: Escape > Scoreboard > Klicka på namn > Klicka profil-knappen > Klicka liten pil uppe till höger > Report User > Välj två kategorier samt skriv in fritext. Detta är rätt omständigt i jämförelse med att skriva !report i chatten eller liknande där serverägarna själva kan välja hur man ska hantera detta. Som sagt, du kan du inte ens välja "Battlefield V" som spel när du rapporterar vilket betyder att Origin inte kan filtrera rapporter på något vettigt sätt (om det inte sker manuellt) vilket skrämmer mig en aning. Det är inte heller någon som helst feedback på dina rapporter så du har ingen aning om det faktiskt är någonting som sker.

Det är inte heller särskilt uppmuntrande när man ser samma fuskare över flera dagar eller veckor. Stötte på en för någon dag sedan som var level 315(!) och som lite halvdiskret använde aimbot vilket var tydligt när man tittar upp spelarens statistik. Sedan kan jag inte förstå hur det inte finns något form av system för att snabbt sparka ut extremt tydliga fuskare. Dvs, folk som står på Wake Island med Lewis Gun och skjuter 10 personer med HS över hela kartan inom 5 sekunder. Detta är givetvis inte mänskligt, hur ryker inte dessa spelare på en gång?

Fuskare har funnits i alla Battlefield-spel men detta är det första som communityt inte kan göra någonting åt det. Det är den mest frustrerande biten.