Inlägg

Inlägg som jagardaniel har skrivit i forumet
Av jagardaniel
Skrivet av Molotov:

Kör Cod ist.
Battlefield ska vara stora banor med fordon.
Inte för att jag tyckte att 2042 är ett bra spel (baserat på betan) men att börja önska ner till tighta close quarters är inte riktigt BF imo.
Det finns väll stora byggnader på banorna håll dig där inne och kriga

Battlefield kan och har tillfredsställt båda sidor tidigare genom att erbjuda kartor av båda slag, eller kartor som lyckats hitta en balans mellan båda två. Strike at Karkand var troligtvis den mest populära kartan i Battlefield 2 som exempel och den var väldigt infantry-fokuserad utan en miljon fordon.

Av jagardaniel

Behöver fortfarande spela mer innan jag uttalar mig allt för mycket, men några saker lite kort:

- Du blir utkastad efter varje runda i det vanliga spelläget. Detta innebär ännu mer nertid mellan rundorna (speciellt när det är ett intro för varje ny runda), svårare att spela fler än fyra och man får samma karta flera gånger i rad. Vet inte vem som tog beslutet att det skulle fungera på detta sätt men det är helt bedrövligt. Kombinera detta med att det heller inte finns någon server browser för det vanliga spelläget.
- Ingen scoreboard och ingen all-chat (japp, du kan inte skriva till motståndarlaget). Vad är nästa steg, ersätta alla spelarnamn med UUID:n? Man har lyckats slakta all form av "communty-känsla" ännu mer på något sätt. Kombinera detta med fler spelare och större kartor så känns det nästan som man är i ett singelplayer-spel.
- Jag har bara hunnit testa två av de nya kartorna så bör kanske inte uttala mig för mycket, men dessa två har varit för stora och platta/tomma i mitt tycke. Och vad jag sett verkar de andra kartorna följa samma fotspår. Jag tror många av kartorna kommer sluta upp som denna bild jag tog under en aktiv runda. Alla 128 spelare kommer samlas på samma infantry-vänliga ställe och resten av ytan på kartorna kommer vara stendöd.
- Prestandan är fortfarande ganska meh.

Det positiva är att det känns mindre buggigt än betan och att det fortfarande känns helt okej att springa runt och panga. Revive:a folk känns lite bättre.

Av jagardaniel
Skrivet av Swennis:

Ångrar lite att jag köpte "vanliga" utgåvan nu, vill spela tidigare... går det uppgradera till gold på steam på nåt sätt?

Tror inte att det finns något sätt att uppgradera rakt av, men det du kan göra är att refunda spelet (du får pengarna tillbaka efter någon/några dagar) och sedan köpa den versionen av spelet du önskar.

Av jagardaniel
Skrivet av Raynstorm:

Om nu DICE väljer att inte ha med en match-wide scoreboard (fanns ju en squad scoreboard i betan) så är det på grund av spelare med just den inställningen du har.

Battlefield är ett lag-spel. En spelare med score 5/20 kan vara mycket viktigare för laget än nån som har 20/5 om den kämpar om flaggor, stödjer sina lagkamrater och spelar som ett lag.

Jag hade också gärna sett att den gamla scoreboarden var kvar men jag förstår precis varför om DICE tar bort den.

En scoreboard är en så oerhört liten bidragande orsak till nivån av nöje i spelet för mig. Jag kommer ha 99.9% lika roligt utan den.

Om en scoreboard är så viktig för dig du väljer att inte spela spelet alls på grund av dess avsaknad, så är nog battlefield ändå inte spelet för dig.

Även om jag kan hålla med om att personen du svarade på kanske drar det lite extremt så finns det flera fördelar med en scoreboard. Battlefield är, trots att man ifrån det, ett community-spel. Att veta vilka som spelar och hur det går för dessa på en server är enligt mig viktigt. Sedan har vi saker som ah, någon går 60-0 i motståndarlaget och ni ser ut att förlora? Kanske dags att fokusera den spelaren i helikoptern eller tanken. Du dör ytterst tveksamt ett flertal gånger av samma spelare? Du håller in tab och ser att personen har ett helt nytt konto, 150 i ping och ett kinesiskt namn (detta är 95% av fuskarna i BFV). Kanske lägga ner energi på en report trots allt. Tycker också kan vara bra att hålla koll på spelares ping ibland också, för se om servern mår dåligt.

Nu vet vi fortfarande inte om scoreboarden kommer dyka upp igen för EA/DICE har vad jag vet fortfarande inte uttalat sig om det, men om den tas bort så handlar det bara om att få sämre spelare att inte känna sig lika dåliga. Tycker dessa människor det är roligare att spela = mer speltid = förhoppningsvis spendera mer pengar på spelet. Precis samma sak som man försökte göra i BFV när man ökade TTK:n för att "nya spelare klagar på att dom dör för fort". Overwatch har ingen scoreboard och från någon med många många timmar i det spelet så är det precis lika otrevligt som andra spel. Skillnaden är att folk gissar istället för att veta.

Sedan skulle jag inte ha emot någon form av kompromiss. Dirty bomb har en scoreboard som endast visar poäng under spelets gång men när rundan är slut visas även kills och deaths. Tycker fortfarande det är viktigt att visa alla spelare och inte endast sin squad.

Av jagardaniel

Jag körde Windows 11 under någon vecka men hoppade tillbaka till 10:an igår. Det är inte direkt så att 11:an fungerar dåligt, men ser personligen ingen anledning till att uppgradera om man inte är ute efter en speciell funktion som endast 11:an har.

Utseende och ljuden är bättre i 11:an, och den nya kontrollpanelen/"Personalize" ser bättre ut och är enklare att navigera än 10:an. Annat känns som ett steg tillbaka, som taskbaren till exempel. Tidigare var det förvirrande med två kontrollpaneler men nu gäller detta även högerklicksmenyer och utseende för applikationer man startar. Högerklickar man på skrivbordet får man en ny menu, men högerklickar man på papperskorger dyker den gamla ut, som ser annorlunda ut. Lite som QT/GTK-applikationer under en Linuxdistribution nästan.

Så om du har tråkigt, vill pröva någonting nytt och endast kör ikoner i taskbaren i 10:an så kommer det troligtvis fungera fint. Det enda problemet jag stötte på var att Windows kraschade en gång efter inloggning och jag var tvungen att starta om.

Av jagardaniel

EAs "vad vi lärde oss från betan" släpptes för någon timma sedan:
https://www.ea.com/games/battlefield/battlefield-2042/news/ba...

Det är positivt att man går ut och förklarar vad för feedback man tagit åt sig och vad man jobbar på eller redan åtgärdat. En del av UI-ändringarna som presenteras ser bra. Jag är personligen inte lika uppjagad kring specialisterna så jag avvaktar med min åsikt tills jag har några timmar i spelet och där alla finns att välja på.

Några saker stack ut. Det ena är att kartan (M-knappen) kanske finns vid release. En funktion som funnits i varenda Battlefield-spel. Det känns väldigt märkligt. Det andra är att det fortfarande verkar saknas en scoreboard för alla spelare i matchen, både i slutet av rundan och under. Ytterliggare ett sätt att ta bort all form av community-känsla och gå mer mot "klicka på en knapp för att spela och alla ska känna sig jätteduktiga och poäng ska flyga över hela skärmen!". Till sist har jag väldigt svårt för det 1:30 långa introt som man visar upp innan matchen börjar. Jag förstår tanken med att visa upp skins som folk köpt men att lägga in onödig nertid är bara irriterande. Spara sådant till slutet av rundan med en knapp för att skippa om så önskas.

Av jagardaniel

Jag har spelat en hel del rundor under dessa dagar och skulle sammanfatta det med ordet "sisådär".

Spelet känns ofärdigt. Det är väldigt mycket småbuggar och saker som inte känns genomtänkta. Fordon och karaktärer som "hackar" runt i luften, servrar som inte verkar hänga med där folk dör en halv sekund efter du slutat skjuta osv. Allmänt opolerat. Detta drar helt klart ner spelupplevelsen och det som jag är mest oroad över är om dessa saker kommer att hinna åtgärdas innan spelet släpps. För oss som spelat Battlefield-serien under många år vet att spelen brukar vara halvtrasiga vid release och att det kan ta ett tag innan saker lagas. Minimap saknas, chatt saknas, ingen scoreboard, inga capture-zoner utmarkerade på minimappen, går ej att zomma ut minimappen. Man har ingen aning om vad som pågår under matchen. Vi kastas ut mellan varje runda. Ingen server browser. Är dessa saker som faktiskt kommer att finnas vid spelsläpp eller är det medvetna val att dessa funktioner inte existerar? Tror dessa saker är en stor anledning till varför spelet känns ganska "meh" för stunden.

Som den där spelare som sätter ner allt på lägsta grafikinställningar och bryr sig mer om gameplay än utseenden på karaktärerna så är ett annat av klagomålen prestandan. Mitt 1080 GTX börjar förvisso bli några år, men tycker ändå att man bör kunna ligga över 120 FPS i 1080p när det fungerar galant i exempelvis Battlefield V som ser lika bra ut. I princip alla jag spelat med och många som kommenterar kring detta verkar i snitt ligga runt 90-100 FPS som max vilket är rätt lågt. Kalla mig kräsen men tycker detta påverkar spelandet väldigt negativt.

Kartan är heller ingen höjdare för oss infantry-spelare. Stor med lite action trots högre spelarantal och mycket öppna ytor både mellan på och mellan flaggor. Hade gärna sett en annan karta under betan som ger oss möjlighet att pröva den biten av Battlefield också. Skjutkänslan i spelet känns inte hundraprocentigt av någon anledning men kan inte riktigt sätta fingret på vad, och det kan mycket väl vara något man behöver vänja sig över tid. Föredrar dock fortfarande denna approach med vad i alla fall känns som lite lägre TTK men en aning svårare att pricka jämfört med spel BF1 och BFV som var mer nerdummat.

Har inte lika mycket åsikter när det kommer till movement och specialists. Kanske lite komiskt att många som exempel plötsligt börjar sakna systemet för auto-lean i BFV som jag i princip aldrig sett användas av någon in-game. Jag föredrar nog fortfarande klassystemet som tidigare spel men väljer att avvakta lite tills vi har fler specialists, vapen och upplåsningar. Kanske att saker som ammo/medicboxar bör vara låsta till vissa specialists så inte alla kan springa runt med allt. Känner inte att någon av dessa saker får mig att klicka direkt på knappen avboka i alla fall.

Några positiva saker. Cross-play fungerade mer okej än vad jag trodde, och så länge aim-assisten för konsol inte är allt för hög och cross-play går att stänga av (vilket det går) så kan det bli bra. Jag gillar att den bedrövliga animationen för att återuppliva folk i BFV har övergått till något som i alla fall tillåter dig att röra på dig lite och kvickt avbryta, även fast E är en dum knapp. Hade gärna sett att paddarna hade en knapp som andra vapen som du var tvungen att ta fram istället. Hade samtidigt löst problemet med att du plockar upp andra vapen. Gillar också att det finns fler möjligheter för primära vapen även fast kanske "du kan spela allt" inte är den bästa lösningen i slutändan. Det var tröttsamt att i BFV som medic vara låst till SMGs och därav en speciell spelstil.

En annan sak jag vill lyfta är lite saker runt omkring spelet som fortfarande påverkar spelupplevelsen. Battlefield V hade som exempel väldigt stora problem med fuskare. Spelet hade också i princip ingen autobalansering på rundorna vilket gjorde majoriteten av rundor man spelade väldigt obalanserade, speciellt hur enkelt det är att joina på varandra som vänner och ingen funktion för att manuellt byta lag. Den gamla servermodellen som man hade i tidigare spel där folk kunde hyra och styra sina servrar försvann också och ersattes av ett glorifierat lobbysystem som dödade allt form av community. Saker som detta får vi inget svar på i betan, saker som absolut påverkar spelintresset över tid.

Även fast spelet har mycket bekymmer för stunden så hade jag fortfarande en del kul rundor. Det där kaoset när helikoptrar kraschar, allt exploderar och konstiga saker händer som tidigare Battlefield-spel haft finns definitivt kvar. Lyckas man städa upp majoriteten av buggar och småproblem samt pumpa upp prestandan lite grann så tror jag det kan bli helt okej i slutändan ändå.

Av jagardaniel
Skrivet av Aknur:

Ni som har testat att lira lite, är det mycket bottar? Det är det fetaste minuset för min del, jag fullkomligt hatar bottar i multiplayerspel.

Det verkar bero lite på när du spelar. Tidigare på dagen igår så var ungefär 90% av alla jag såg och dödade botar. Under kvällen var det bättre, och de 3-4 rundorna jag räknade antalet botar i motståndarlaget så var det ungefär 15-20 stycken vilket förvisso fortfarande är ganska mycket. Och jag håller helt med dig, botarna passar inte in alls i spelet. Ett stort irritationsmoment. Står oftast still och missar varenda skott, spawnar in på varandra i en klump och står helt öppet på ett fält.

Skrivet av Arditi:

5. Vapnen är ärtbössor. Bedrövligt hög TTK - en av de få saker BFV gjorde rätt var att man kände sig sårbar och faktiskt riskerade något om man löpte runt som en dåre.

6. Återupplivningar är ej längre en riskabel animation som i BFV (ytterligare en av få saker det spelet lyckades med), utan en oengagerande chock i luften med en defibrillator. Är det 2006 fortfarande?

Gällande 5; Jag kan mycket väl ha fel nu, men spelet har väl snarare lägre TTK än de två senaste Battlefield-titlarna? Battlefield V krävde ju ett halvt mag om du inte sprang runt med en SMG med väldigt hög RPM eller duttade HS med semi-auto på avstånd. I detta spel studsar det mer på avstånd när du skjuter vilket gör det lite svårare att träffa.

6: Här håller jag inte med dig alls. Revive-animationen i BFV var en av de sämsta sakerna man lagt in i ett Battlefield-spel på länge. Inte för att det krävs lite längre tid att få upp en person än tidigare titlar utan för att du blev helt låst i en animation som man snarare förväntar sig att se i ett single-playerspel. Du spammade E några gånger, blev inkastad i den besvärliga animationen och sedan ut igen. Dryg att använda och knappast riskabel eftersom medic kan ha 50 olika smoke-grenades på sig samtidigt. Det är fortfarande rätt knöligt att revive:a i BF2042 eftersom E inte är så kul att hålla in och att det också råkar vara samma knapp för att plocka upp vapen, men du kan i alla fall röra dig lite lite grann och avbryta den direkt. Du hamnar inte i en cutscene som i BFV. Du spenderar fortfarande ungefär samma tid över kroppen.

Av jagardaniel

Jag försöker vara försiktig med att tycka till efter bara några rundor, men det är två saker som inte fungerar för mig just nu.

Det första är att man inte har någon aning om vad som pågår i matchen. Det finns ingen karta, det går inte att zooma ut mini-mappen och det går inte att se vilka spelare som spelar på servern. Scoreboarden visar bara vilka personer som är i din squad och det visas ingen scoreboard när matchen är slut. Du har ingen aning om vart dina andra lagkamrater befinner sig bortsett från när du är död och ser en överblickskarta. Du springer i princip runt i din och din squads egna värld.

Den andra är alla botar. Jag vet inte riktigt vad tanken är med botarna i BF2042, om det är att fylla upp för spelarplatser eller för att få kartan att vara mer "levande". Men de 6-7 rundorna jag har kört så har cirka 90% av alla kills och folk jag sett varit botar. Dessa botar, som förövrigt mest står stilla, fyller absolut ingen funktion och är bara ett irritationsmoment.

EDIT: Det verkar gå att se en lista på spelare (och botar) på servern om man klickar Escape och väljer Squad and Players. Ett alternativ än så länge i alla fall. Antalet botar verkar också vara lite lägre för stunden, kanske fler spelare inne. Fortfarande en hel del i båda lagen dock.

Av jagardaniel
Skrivet av BesteN:

6. Chattet kanske finns men jag har inte hittat, vart stänger man av kanaler? Bara störigt att se när random spelare levlar upp..

Om du klickar på enter så dyker det upp ett kugghjul vid chatten. Klicka på det så kan du ställa in vilka kanaler du vill se i chatten.

Skrivet av KingCobra:

Fixade problemet med town board questerna. Nu till min nästa fråga. Jag har levlat med hatchet och lifestaff och gått över till light armor för att få mer damage med lifestaffen. Nu börjar jag bli rejält squishy och tar enormt med skada. Kanske bättre att levla med hatchet great axe och äta buffmat?

Du kanske inte borde lyssna allt för mycket på mig eftersom jag är lite vilsen i denna typ av spel, men jag spelar healer (dvs med life staff) och tycker hatchet fungerar fint när man springer runt själv och spelar i världen. Samla ihop några fiender, kasta ner en eller två AoE-heal på marken, byt till hatchet och dra igång berserker (skilla det trädet) och bara veva. Det ska mycket till för att du ska dö. Du kan slänga in ett amber gem i yxan för att göra mer skada baserat på din focus. Kikar du runt på internet så är detta ofta ett av de mer populära tipsen. Här är en liten guide som var uppe på reddit för några dagar sen som känns intressant.

Kan också tillägga att jag har Ownit (deras egna nät, ej stadsnät) och har inga problem med att anslutningen avbryts i spelet. Det enda bekymret jag har haft gällande "nätet" är att chatten är 15-30 sekunder efter när man skriver och att grottorna knappt är spelbara p.g.a allt dröjsmål. Saker och ting händer 1 sekund efteråt, bossen har inte ens genomfört sin animation innan du tappar halva HPt. Båda dessa punkter känner alla på servern av, så antingen är servern kass eller något strul med spelet.

Av jagardaniel

Lite information från statussidan igen. Man har ökat antalet EU-servrar ytterligare, så nu är det 230 stycken istället för 86 som när spelet släpptes. Så för er som startar på nytt och inte har vänner som spelar på existerande servrar så finns det massvis med halvtomma servrar utan kö att välja på. Med risk för motsatt problem då, att servern är för tom. Men det gör det möjligt att i alla fall spela spelet tills köbekymret har ordnats upp.

Problemet med att spinna upp en massa servrar i efterhand såhär är att många av oss redan hunnit spela på de "gamla" servrarna och därför tvingas sitta i kö ändå eftersom det inte är särskilt upphetsande att börja om helt på nytt igen. Men man skrev i ett inlägg i natt att man håller på och implementerar en funktion för att kunna skicka över sin karaktär till en annan server som ska vara klar under nästa vecka. Det är nog först då köerna kommer sjunka på alla andra servrar.

Av jagardaniel

Ser ut som på statussidan som att det har släppts en gäng nya EU-servrar, så det finns några stycken som varken är fulla eller har kö... än. För er som startar på nytt.

Av jagardaniel

Det är tråkigt med all kö för att när man väl är inne och spelar så fungerar det fint. Har spelat en del timmar nu (spelade lite i betan också) och har haft kul än så länge. Aldrig spelat MMORPG tidigare så det är en hel del som är främmande. Fungerar tillräckligt bra prestandamässigt för min del (> 100 fps ute i världen) och tycker miljön är mysig att springa runt i. Kanske lite enformigt när det kommer till quests då mycket är samma sak men det är väl så dessa typer av spel fungerar. Gillar också idén att man inte är låst till någon klass utan kan testa sig fram och se vad man föredrar med möjligheten att specca om.

Men kön är helt hopplös. I morse var det 0 i kö in på min server men för folk som kommer hem efter skola och jobb så är det ju helt värdelöst. Förutsatt att statssidan stämmer (trots allt gjord av tredjepart) så är det 183 000 spelare online på EU och 270 000 personer i kö. Det är helt galet. Nästan dubbla spelarbasen sitter alltså online sitter och tittar på ett könummer på sin skärm. Att det fortfarande inte spunnits upp fler servrar när siffrorna såg exakt likadana ut igår är för mig ett mysterium. Visst, det är givetvis som värst nu vid släpp men jag tror man samtidigt kommer tappa många som är nyfikna för att man inte ens kan testa spelet. Alla servrar har flera timmars kö för stunden. Och som inlägget ovan; ens karaktär laddas in i bakgrunden när man köar så grafikkortet ligger och jobbar konstant.

Jag tror Amazon behöver kasta upp en stor mängd med nya servrar så att folk faktiskt kan spela spelet, samt höja antalet spelare på varje server nu när folk börjat sprida ut sig om det är tekniskt möjligt för dom. Och när saker och ting börjar lugna ner sig efter några veckor så kan man börja slå ihop dessa med andra servrar vilket är något dom planerat för och kan göra. Jag tror inte folk skulle ha ett problem om kötiden låg på 30 minuter till en timme nu de första veckorna för att undvika problemet åt andra hållet, att ha en massa nästan tomma servrar under nätterna.

Av jagardaniel

Jag använder en gammal SSD från en tidigare dator som systemdisk (Samsung SSD 840). Något att tänka på är att du behöver ett konverteringskit för att kunna montera en SSD-disk i en av de fyra diskplatserna som finns. I tidigare modeller har man kunnat montera en SSD utanför dessa platser men jag tror inte det är möjligt i denna modell. Någon får gärna rätta mig om jag har fel.

Sedan har jag två vanliga hårddiskar för lagring som jag speglat med mdadm. Delar ut det till min Windows-maskin via samba.

Av jagardaniel

Jag vet inte om jag är till så mycket hjälp eftersom jag inte kör en Minecraft-server och inte vet hur det presterar med flera spelare, men jag köpte denna modell för snart ett år sedan och jag är nöjd med köpet. Den ersatte en tidigare MicroServer som jag kört under många år och här är en tråd jag skapade i forumet där jag letade efter lite alternativ. Kanske kan vara intressant att gå igenom.

Det som jag tycker är charmigt med denna serie är att det är relativt små chassin som får plats i vilken hylla som helst och som heller inte låter allt för mycket. Dvs, perfekt för hemmet. Du kan garanterat bygga någonting eget för en billigare peng om du har ork och kunskap men när jag tittade på det alternativet vid köpet av detta så var inte prissumman allt för långt ifrån vad jag betalade för den här, speciellt eftersom jag ville ha lite "finare" Intel-nätverkskort som Microservern redan har. Och eftersom jag haft bra erfarenhet av Microservrarna tidigare så valde jag det lite lata alternativet istället. Men jag har samtidigt inte kravet att brottas med ett ganska krävande program skrivet i Java heller. Jag kör Debian på min server och den gör lite allt möjligt. Router för hemnätverket, TeamSpeak-server (30-40 användare på kvällarna), filserver, webserver, IRC-klient mm.

Av jagardaniel
Skrivet av Öltorp:

Nytt släppdatum: 19/11 -21

Det känns som vi sett detta förut

Av jagardaniel
Skrivet av KingCobra:

Nix. Man ser de senaste 5 spelen jag spelat men ingen new world.
Måste jag köpa spelet innan jag kan spela betan tro? Har du köpt det?

EDIT: Köpte spelet och nu finns det i mitt bibliotek. Kan inte ladda ned det eller någonting och betan går inte att starta på något sätt.
Skumt.

Jag har inte köpt spelet och efterfrågade beta-access via Steam Store och spelet dök upp i Steam 30-60 minuter senare. Mailet som informerar att du kommit med i betan kom senare, så sitt inte och vänta på det. Spelet heter "New World Open Beta" i Steam-klienten så det är troligtvis ett helt separat spel och det du försöker starta är det riktiga som ännu inte har släppts. Skadar inte att testa starta om Steam för att se om det dyker upp. Har tyvärr ingen aning om det är slumpmässigt vilka som får vara med eller om alla får tillgång till den öppna betan.

Av jagardaniel

Jag håller med i mycket av det du skriver och jag har betydligt fler timmar än så.

Jag är inte helt med dig gällande flygplan. Fliegerfaust är, om det inte blivit försämrat de senaste månaderna, väldigt starka även på lite avstånd. Anti-air lika så. Testar du flyga lite själv så kommer du snabbt märka att du går sönder rejält fort om du tar en sväng fel. Visst, det finns vissa spelare som "farmar" sönder på vissa kartor där dom är i princip omöjliga att nå, men det har varit väldigt få i min erfarenhet. Spelar du tillsammans med någon så kan ni lätt förstöra en sådan spelares dag om ni lägger lite kraft på att bara skjuta ner plan. Det är rätt underhållande i sig faktiskt.

Skulle inte kalla medic "OP" men det är precis som tidigare titlar den starkaste klassen, speciellt om du springer runt med några vänner som kan skjuta. SMGs i BFV är inte bättre än andra klassers vapen förutom på nära håll vilket gör klassen rätt tråkig att spela. Du behöver spela lite som att du håller i ett shotgun och pusha med smokes för att komma framåt.

Bekymret med granater och raketer överlag i BFV är mängden du får. Istället för att du exempelvis har en raket som faktiskt gör mycket skada på en tank och som tvingar dig att använda den väl så har varje spelare sjuttioelva stycken som gör lite skada. Även fast granatspammet är bättre i BFV än i tidigare spel så blir det kvantitet över kvalité. Kolla exempelvis hur mycket smokegranater du kan ha som medic samtidigt, det är löjligt.

Håller med om kartdesignerna (BFV har rätt svaga kartor överlag) och det är därför jag undvek öppna och stora kartor med mycket fordon så mycket jag kunde. Mercury är ett exempel på en bedrövlig kartdesign som uppmuntrar tanks att stå på varsin sida karta och dutta eller ligga och dutta från en kulle. Ingen höjdare som en vanlig infantryspelare att ta sig runt eftersom det är bedrövligt med skydd mellan flaggorna. Folk pratar mycket om att man vill ha stora öppna kartor med massa fordon för att det är den riktiga Battlefield-upplevelsen men sanningen är att majoriteten av spelarna vill spela kartor med mycket action där man inte instadör av ett fordon 10 mil ifrån. Det räcker med att titta på vilka kartor som varit mest populära under alla spel.

Av jagardaniel
Skrivet av Swennis:

Nån info om hur sevrar kommer skötas?
Kommer man kunna sköta sina egna servrar, eller är det hyra då som gäller?
Vad kostar det till exempel bfV nu?

Jag tror inte att det har dykt upp någon "officiell" information om det än, men i denna intervju som länkades på subredditen för 2042 besvarades frågan av en utvecklare att det kommer fungera exakt som i BFV. Dvs, mer likt ett lobbysystem (som i Overwatch till exempel) där servrar stängs ner när dom är tomma och möjligheten att styra sin server är väldigt begränsad.

Otroligt tråkigt eftersom community-biten har varit så viktig i tidigare BF-spel tills det började slaktas i BF1. Halva grejen med att spela är att hoppa in på en server där man känner igen folk som man gillar att spela med och mot. Vi ser exakt vad som hände i BFV där detta saknades - servrar fulla med fuskare och rasister.

Av jagardaniel
Skrivet av Dinkefing:

Såvitt jag vet erbjuder Ownit ipv6.

Inte till privatpersoner tyvärr om det inte rör sig om något specialfall. Det är fortfarande svaret via hemsida och support i alla fall. Jag var med i en testgrupp (via IRC) för några år sedan och IPv6 har fungerat hur fint som under flera år (via prefix delegation). Tyvärr försvann det när nätet uppdaterades för ett litet tag sedan. Men det kändes främst som ett litet sidoprojekt av en eldsjäl.

Gällande IPv6 och internetleverantörer överlag så verkar det inte vara någon större prioritet tyvärr. Och vi privatkunder är väl längst ner i prioritetskedjan för det är inte där som man får in sina pengar.