Inlägg

Inlägg som jagardaniel har skrivit i forumet
Skrivet av BesteN:

Ja, dom släpper updates i princip varje dag.
Dom skulle nog tjäna på att släppa spelet på Steam också men 2GD (utvecklaren) fick ju kicken av Gabe från valve efter att har uttalat sig klantigt så vettefan om spelet överhuvudtaget kommer dyka upp på steam.
"We won't be working with him again" Säger Gabe enligt denna sida: https://www.joindota.com/en/news/36578-gabe-newell-himself-br...

Haha, jupp. Jag tror dock inte det har någon påverkan på valet av plattform i det här fallet. Epic har, likt dom gjort med många andra spel, kastat en del pengar för att hålla spelet exklusivt på Epic Games Store (info). Att kunna garantera utveckling två år framöver är nog trevligt för utvecklarna bakom Diabotical. Men från ett spelarbasperspektiv så hade Steam nog varit ett betydligt bättre val.

Spelet känns väldigt välgjort och det är sjukt imponerande vad man lyckats skapa i en egenutvecklad motor. Det flyter på bra, känns bra att panga (eller tja, försöka panga!) och saker och ting känns genomtänkta. Kanske märklig sak att notera men spelet har riktigt bra menyer jämfört med många andra spel som har betydligt mer pengar bakom sig. Har också följt deras reddit en del och är imponerad över hur snabbt man åtgärdar problem och deras sätt att kommuciera med sina spelare. Vågar inte uttala mig om spellägen eller kartor då jag är allt för dålig.

Trots detta är nog ett spel jag inte kommer särskilt mycket, och den enda anledningen till detta är att jag inte är särskilt förtjust i arena FPS. Men har man spelat en hel del liknande spel tidigare så tror jag att detta är en fullträff.

Sedan är jag rädd för att det kommer vara svårt att få in nya spelare, speciellt när spelet inte är på Steam. Folk är också så vana vid väldigt casual spel idag där det flyger poäng över skärmen varje gång du hoppar så att kastas in i ett spel där du troligtvis kommer bli totalt överkörd kommer också vara en utmaning.

Bara för att dubbelkolla; du kan nå den här tjänsten via den interna adressen från andra datorer i ditt interna nätverk, och via localhost på samma maskin som tjänsten körs på?

Jag varken äger eller har erfarenhet av deras EdgeRouter så har ingen möjlighet att bidra med mer än vad som finns vid en enkel sökning. Däremot hade jag tagit bort alla regler och börjat med en om det är så att det krockar när du har mixat med både intern och extern adress. Det är den lokala IP-adressen du vill forwarda till och ingenting annat. Såg att en annan användare länkade en artikel till vad som behöver göras men här är en annan från deras egna sida.

Privat är det Facebook Messenger (för det "verkliga livet"), IRC och Steam som gäller. TeamSpeak för röstkommunikation. Är inte alls förtjust i Discord men händer att jag är där och skriver ibland.

Jag har kört Linux (Debian) på serversidan under ganska många år nu. Har aldrig varit särskilt förtjust i Linux på desktopsidan dock. Jag har en installation vid sidan om Windows men startas endast upp om jag vill leka/labba med något Linux- eller utvecklingsrelaterat.

Det var några dagar sedan du skapade tråden så du kanske redan lyckats hitta ett bra svar. Jag tycker det är lite halvdåligt med information överlag men FAQ:en på denna sida har några svar som besvarar din fråga hyfsat i alla fall.

Citat:

WILL THE NEW TEAMSPEAK CLIENT BE COMPATIBLE WITH MY EXISTING TEAMSPEAK 3 SERVER?
Yes. Our new client is fully backwards compatible, with its core function being run on the same proven technology as its predecessors.

It is fully compatible with current versions of the TeamSpeak Server, so you don't need to set up additional software or reconfigure your existing infrastructure.

Citat:

DO I NEED A NEW LICENSE WHEN THE NEW TEAMSPEAK CLIENT IS RELEASED?

No. TS and TS3 Clients can both use the same TeamSpeak Server software.

This means that your licenses will continue to work when the new TeamSpeak is released and will not require any conversion.

Citat:

DO I HAVE TO HOST MY SERVER WITH TEAMSPEAK?

No.

Again, one of the most loved features of TeamSpeak is the ability of our users to host their own servers, wherever and however they like. This feature has not been removed, we are simply creating a better user experience by allowing servers to be setup from within the client.

In addition to an improved user experience, this also enables us to provide our users with a FREE voice server each.

Så min tolkning är att man kommer kunna fortsätta använda samma servermjukvara om man tillhandahåller servern själv, men att det finns ett alternativ att skapa "molnservrar" precis som med discord. Troligtvis kommer det pushas hårt för det sistnämnda alternativet. Jag kör också en TS3-server här hemma på non-profit licens (under Debian!), inget större fan av Discord i huvudtaget.

Något som jag är orolig över är non-profit licensen. Den går sedan en tid tillbaka inte längre att skapa och jag vet inte riktigt hur det fungerar vid förnyande. Detta svar pekar på att man är körd (och då låst till 32 personer som max) men svar i denna tråd verkar som att det kommer finnas kvar om man fortsätter använda servern... så vetetusan vad som faktiskt gäller. Mumble finns ju alltid som alternativ men det är inte särskilt enkelt att få folk att växla över tyvärr.

12 September 2003, och som för många andra var det för att kunna fortsätta spela CS. Det är kul och en aning deppigt att våra konton troligtvis är äldre än många vi spelar mot och med idag.

Det var mycket problem med Steam i början och jag tror Friends knappt fungerade på över ett år. Jag minns inte om detta var den första designen men jag saknar den gröna layouten som användes ett tag (random google bild). Dagens version har givetvis mycket mer funktionalitet men den är också jäkligt långsam och kladdig i jämförelse. Saknar det enkla.

Skrivet av Adrianssons:

Hur vet man att man faktiskt fått en nyckel? Mail? Isd från Riot eller Twitch?

Notifikation på Twitch samt ett mail från Riot att du har fått tillgång till betan.

Skrivet av BasseBaba:

Jag ifrågassätter inte spelet, utan den idiotiska strategin att tvinga folk att sitta och streama en video för att ha en chans i lotteriet.

Absolut, men det hade man ju kunnat lösa ändå.

https://www.insidescandinavianbusiness.com/article.php?id=356

Lite det där jag är inne på, nån uppskattning om att 10% av världens energiförbrukning genereras av Internet, känns bara idiotiskt att sitta och pumpa 700k streams från ett datacenter för att folk ska delta i ett lotteri. Men är ju den världen vi lever i, all about the $$$.

Jag är uppe i 30 timmar nu, på servern som bara står och vaskar. Trots jag ställde ner kvalitén till 160p så drar den 0.6Mbit, -> 0.075 meg/sec, i 30 timmar ger 8100 meg. Jga har alltså "vaskat" 8,1 gig datatrafik över internet senaste 30 timmarna för att stå i nån typ av lotteri. Ta det gånger 700k viewers....

Man måste ju fråga sig, "generera fler tittare", ja men till vilket pris? Hur vettigt är det att ha 50k viewers om det är 49k som sitter med ett minimerat fönster för att få en "drop"?
Jag känner inte en enda kotte som tittar på Twitch för att titta på Twitch, förmodligen dock för jag är fel målgrupp. Däremot har jag säkert 10 pers i min gamingkrets som skaffade twitch och vaskade av upp mot 5 dygn som mest för att få en key. Jag förstår inte hur det beteendet kan vara en win för varken Riot eller Twitch, men hype säljer, och förmodligen så tjänar även Twitch på att kunna "stoltsera" med 700k "viewers".....

Som någon nämnde så var det väldigt många år sedan man behövde bry sig om sin dataanvändning hemifrån. Så länge du inte sitter med en begränsad mängd dataanvändning per månad så är det verkligen ett icke-problem. Det är ingen som tvingar dig till att titta eller att spela spelet och till sommaren kan alla som vill spela utan att behöva titta på Twitch. Jag tittade precis som vanligt (kul att se folk spela någonting nytt) och fick en nyckel. Alla som har tittat över ~2 timmar blir automatiskt inlagda i en lista som har chans att få nycklar.

Men igen, jag håller med om att det är lite fult, och kanske skulle använda ordet "smartfult" för att beskriva det. Riot vet precis vad dom gör. Men att det är slöseri när det kommer till energi och dataanvädning känns väldigt långdraget. Du kan ju applicera samma logik på all form av underhållning på internet i sådana fall.

Skrivet av BasseBaba:

Fast det är ju det här jag ifrågasätter, hur bra är det?

Mänger av folk som öppnar upp en stream i ett minimerat fönster i väntan på en key. Andra galningar som börjar botta och sälja konton.
I min mening är det ju idioti, man fyller twitch med tom luft, mängder av tittare som inte bryr sig ett skit utan enbart sitter och bränner brandbredd i väntan på nån form av lotteri.

Själv drog jag igång en twitchstream på en virtuellmaskin/server som står inloggad men frånkopplad via en remote desktop på 160p upplösning som får stå å bränna Jättefint, en pinne värdelös statistik hos Twitch och Riots "jättebra" PR....

Edit:
Enda skälet att jag låter den stå på var att jag inte förstod nivån av galenskapet för att få en key innan jag gått igenom alla steg och då ändå likaväl kan låta skräpet vara kvar...
Uppe i runt 5 timmar nu och har inte hänt ett skit hittils..

Du har givetvis rätt, många av dessa tittare är folk med ett flertal konton eller botar. Men det spelar ingen som helst roll då spelet fortfarande är i topp och syns hela tiden. Folk pratar om det och vet vad det är. Jag tror folk underskattar hur stort Twitch är och hur det påverkar vad folk spelar. Titta bara på Tarkov-vågen som vi hade för ett tag sedan.

Jag tycker deras upplägg har varit väldigt smart. I första steget så visade streamers upp inspelat material från helgen tidigare. Alla satt med stor inlevelse och berättade om spelet och lärde ut hur det fungerar. Man kunde fokusera fullt ut på sin chatt. Bara en sådan sak gör att folk ser mer dedikerade ut till spelet och detta väcker givetvis extra intresse. Sedan har man fortsätt med drops vilket gör att streamers vill streama spelet för det genererar flera tittare. Personer som är upprörda över att dom inte har fått access efter XX antal tittade timmar kommer ha glömt den frustrationen 5 sekunder efter accessen dök ner i mailkorgen. Jag tror också hela det här "alla får inte komma in" automatiskt bygger lite hype, att man måste bli inbjuden.

Sedan kan man alltid argumentera hur pass fult det är att "tvinga" folk att titta för att få en chans att spela, speciellt under en sån lång tid. Men smart är det absolut. Sedan är det givetvis en stor fördel att det är ett stort företag bakom och att spelet faktiskt är rätt välgjort och fungerar bra.

Jag har spelat några matcher nu och jag tycker spelet känns bra. Så den "hypen" som våra kära underhållare byggt upp finns det nog en hel del sanning i. Bra menyer och inställningar och spelet flyter på bra rent prestandamässigt. Det känns bra att skjuta (rätt lurigt) och jag tycker mycket av det som finns i spelet känns genomtänkt. Mindre nertid med att vänta på spelare och att rundor ska starta vilket är något som kan vara drygt i andra spel. De tre kartorna har känts helt okej än så länge.

När jag såg första trailern så kändes det som alla effekter väldigt överväldigande. Jag har inte upplevt det som ett problem nu när jag har spelat själv. Men detta kan också bero på att vi är alla nya och ingen riktigt spelar tillsammans. CS-spelare kommer definitivt lysa nu i början då det har den skjutmekanik som är mest lik. Troligtvis samma grupp som kommer klaga på abilities mest också. Jag gillar också konceptet med olika karaktärer då det ger ett mer djup i spelet än vad CS tillåter dig. Och tröttnar man på det man spelar kan man alltid pröva någonting annat nästa match.

Spelet är byggt för 5vs5 så är man den personen som gillar att spela spel med matchmaking/ranksystem så kommer man nog tycka om detta spel. Och med tanke på vilken hype som byggts upp på grund av Riots geniala marknadsföring så är det nog ingen tvekan om att detta spel kommer vara väldigt populärt ett tag, oavsett vad man tycker om det.

Som alla andra spel i detta format kommer otrevliga människor snart bli ett stort bekymmer. Nu finns det ännu fler sätt att göra bort dig på (med abilities) och därmed flera anledningar för folk att skrika på dig. Jag har redan haft en match där en spelare i vårat lag suttit och klagat på en stackars spelare i vårat lag. Hur han inte förtjänade sin beta-nyckel för att han var värdelös och att den istället skulle gått till hans vän som var mycket bättre. Detta var andra dagen... i en STÄNGD beta. Sedan kommer det finnas en hel del fuskare, speciellt i och med att spelet är gratis. Vet inte om något sådant är planerat men ett replay-system känns nästan som ett måste.

Skrivet av difi:

Har telia någon fördel av att man använder deras DNS?

Tänker eftersom routern verkar vara kodad att ställa tillbaks till deras egen lite när den vill.

Jag kan tänka mig att den största fördelen är att din ISPs DNS-servrar ofta står närmare dig i nätverket vilket ofta betyder lägre svarstider. Men detta varierar vart du befinner dig och vart din internetleverantör har sina servrar placerade. Idag har nog många liknande svarstider mot Google och Cloudflares resolvrar, om kanske inte ännu bättre. Det finns benchmarktest (har länkats tidigare i tråden) som man kan göra för att få reda på detta.

Jag vet inte om detta är någonting som görs i Sverige men i andra länder händer det att internetleverantören använder sina DNS-servrar för att modifiera uppslagningar och exempelvis visa reklam om du försöker surfa in via en domän som inte existerar. Så många byter till någonting annat för att slippa detta. Det finns dock publika DNS-tjänster som gör precis samma sak.

Sedan kan man säkert blanda in integritet också. Litar du mer på din internetleverantör än Google?

Skrivet av Foolwolf:

@220volt: Jag har inget emot att bli dödad av de som är bättre än mig, det är majoriteten av spelaran, men för att ha kul bör spelet upplevas som någorlunda rättvist. Om jag skjuter någon med tre skott från ett vapen jag själv blivit skjuten med och dog, utan problem, tycker jag nog att om man själv skjuter någon i ryggen med samma vapen att den personen bör dö - och inte vända sig om och skjuta ihjäl en med två skott eller en salva från en Type 2A....

Sedan förstår jag som gammal Battlefield spelare att man får räkna med "magic" bullets till viss del i dessa speln, skjuten runt hörn osv för att netcode inte hinner med riktigt. Får väl se om min gamla klan kör något så man kan få lite hjälp och coachning om man vill fortsätta, annars blir det nog bara siste sp delen och tack och adjö. Fick ut ett par fler timmar av detta än BF1 i alla fall...

Tack för peppning i alla fall!

Jag hoppas att jag inte låter allt för elak nu, men börjar du skjuta på en spelare med ryggen mot dig på någorlunda nära avstånd och spelaren hinner vända sig om så är det nog inte spelet det är fel på. Det finns givetvis vapen som är bättre än andra vapen (och något som är alldeles för bra) men du kan skjuta folk med alla vapen i spelet utan större problem. Sedan är näst intill alla vapen bedrövliga på avstånd men det blir förhoppningsvis bättre igen efter morgondagens patch.

Battlefield V och panga folk (precis som tidigare titlar) handlar mer om positionering och vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Battlefield är inte särskilt aimkrävande och vapen är rätt enkla att hantera vilket betyder att alla spelare kan skjuta tillbaka någorlunda. Står du öppet och möter två personer kommer du troligtvis inte få båda två. Står du på en position där bara ditt huvud syns så är möjligheten betydligt större. Tänk på hur du tar dig framåt på kartan (använd skydd) och försök förutspå om du kommer möta på folk där du springer för tillfället. Du kommer fort bli bättre (och ha roligare) när du lär dig kartorna. Små enkla saker som hur du springer mellan flaggor eller vart du står när du tar över dem.

Skulle också föreslå att börja med Conquest om du inte spelat på ett tag. Lite lugnare tempo och mer utrymme för att spela efter objektivet. Breakthrough blir mest en vägg där två lag står och duttar på varandra, ofta med tanks som inte rör på sig och flygplan som bombar samma ställe om och om igen. Och absolut, spela med vänner om du har möjlighet. BFV är i mitt tycke väldigt tråkigt att spela ensam.

VALORANT - Riots kommande FPS-spel

VALORANT (tidigare Project A) är Riot Games kommande FPS-spel. Spelet beskrivs som en karaktärsbaserad "tactical shooter" och spelas i ett 5vs5 rundbaserat format med ett ekonomisystem där först till 13 rundor står som vinnare. Man var tidigt ute med information att erbjuda 128-tick servrar, en bra spridning på servrar runt om i världen för låga svarstider, ett stort fokus på nätkod och anti-cheat. Spelet släpps till sommaren.

Tidigare idag släpptes det första videomaterialet:

Hur går era tankar? Kommer detta spel lyckas knyta samman Counter-Strike- och Overwatch-spelarna?

Skrivet av Dunder:

Japp, testade i fredags, men gick inte att hitta några games. Antog att det inte var så många som spelade, och gav upp...

Kanske testar igen nästa beta-period.

Det var strul med matchmaking-systemet (quick join) under fredagen så det var troligtvis anledningen till varför du inte hittade någon match. Vad jag sett från streams så verkar det fungera bättre nu, har inte prövat själv sedan i fredags. Det går också att ansluta sig mot custom games som folk har skapat.

Helgens beta är förlängd tills i morgon bitti (09:00).

Det ska bli intressant att pröva. Jag har i princip aldrig spelat arena shooters trots FPS-spelande under många år. Har gett kategorin en chans några gånger men har inte riktigt varit någonting som fått mig att fastna, och då är jag förtjust i ganska snabba spel (Dirty Bomb som exempel). Med det lilla jag sett på streams så ser det välpolerat ut och och det ser ut att flyta på väldigt bra in-game. Tufft med egen spelmotor och gillar saker som mapeditor som involverar communityt på ett helt annat sätt - något som många spel idag gått ifrån. Saker och ting känns genomtänkta och allt ifrån menyer till hemsida ser bra ut tycker jag.

Jag tror den absolut största utmaningen är att få in och behålla den "vanliga" spelaren. Det är ju fortfarande en rätt nischad genre som inte varit särskilt inne på många år. De flesta spelen idag är är byggda för att alla ska vara lika duktiga (väldigt casual) så många nya spelare har säkert inte upplevt spel med hög skillnivå. Samtidigt har CS löst det med matchmaking så det är inte helt omöjligt.

Så ja, kanske inte spelet för mig men kommer helt klart ge det en chans. Känns som det är byggt med kärlek och av folk som vet vad man gör.

Jag har tyvärr inga direkta förslag när det kommer till videokurser så jag låter någon annan besvara den frågan. Jag vet att CBT Nuggets hade en väldigt bra nätverkskurs när jag pluggade till mitt CCNA men jag vet inte om det finns något motsvarande för Linux. Känns som det kan bero mycket på vem som lär ut. Oavsett så tycker jag att du redan nu ska installera upp en välkänd distribution (exempelvis Ubuntu) i Virtualbox och bara börja leka. Försök bli bekväm med att navigera runt i terminalen.

Certifikat är inte lika populärt som det är i nätverksvärlden men RHCSA (Red Hat) är en kurs som folk brukar prata gott om. Även fast du inte har någon plan på att gå efter ett certifikat så är det ingen dum idé att kika lite på vad certifikatet/kursen vill att man ska kunna (Objectives-fliken). En del av sakerna är kanske mer relevanta för en systemadminstratör men det skadar aldrig att ha hört talas om det i alla fall. Bekanta dig lite med en editor (förslagivs vim) och börja leka lite lätt med bash-script och Python. Kan också vara intressant att titta på ett verktyg som Ansible för automatisering, någonting som är väldigt hett för tillfället.

Skrivet av Semjonov:

Vet inte om fast vehicle spawn och en miljard ticket servrar är ngt att sakna, fast det är ju kanske bara jag. Var ju ofta helt meningslöst att lägga ner energi på att skjuta på fordon eftersom de ändå skulle vara tillbaka på den tid det tog att köra från spawn, med samma killar i. En miljon tickets gjorde ju bara att iaf jag slutade bry mig om att vinna efter första halvtimmen, och banorna var bara en skogfri skjutbana.

Det man dock saknar ibland är admins som kan kicka de uppenbara fuskarna, vilket på ngt magiskt sätt inte fairfight klarar av ibland ens på den som bara håller in avtryckaren på en lewis och viftar runt.

Det finns givetvis baksidor med community-servrar. Vanliga klagomål som jag har sett är dåligt skötta servrar med administratörer som gjorde lite vad man kände för samt det du nämnde med halvroliga serverkonfigurationer. Jag tyckte båda dessa två var rätt enkla att undvika om man bara hade koll på vilken server man joinade. Dessa gick ofta under clickbait-namn i stora bokstäver. Fanns många seriösa grupper/klaner som tillhandahöll mer normala servrar om man så önskade.

De främsta fördelarna jag kan se med community-servrar (och hur dessa skulle hjälpa BFV) är främst kartrotationerna. Nästan alla servrar idag och från release spelar alla kartor om det inte är något speciellt event. Många av oss hittade våra favoritkartor efter bara några dagar. Så nu när vi spelar sitter vi och byter server i snitt varannan karta för att det dyker upp någonting vi inte vill spela. "Okej, vi joinar Aerodrome för det är kartan innan Arras, och då har vi i alla fall några halvroliga kartor i rad" - tills EA/DICE väljer att kasta om rotationen på alla servrar igen. En annan stor sak är precis som du sa fuskare. Eftersom detta är ett stort problem för tillfället så hade servrar med aktiva administratörer fungerat som någon form av halvlösning mot problemet.

En annan sak som många inte tänker på är hur servrarna fungerar mot kvällen när spelarbasen sjunker för dagen. Antingen slutar servrarna godkänna att folk ansluter från matchmaking för att långsamt döda den (så fungerade det tidigare), eller så stänger den helt enkelt ner servern vid kartbytet (så det verkar fungera nu). Så spelar du sent på kvällen kan du behöva byta server varenda karta. Att antalet spelare minskar inträffade givetvis i de gamla spelen också, men skillnaden var att det alltid var samma populära servrar som överlevde nätterna. Så skulle man in och spela vid den tiden visste man precis vad man kunde sätta sig i kö. Detta är inte möjligt längre.

Sedan tycker jag community-känslan är trevlig och det är tyvärr något som försvunnit ur nästan alla spel idag. Det är roligare att spela när man hoppar in på en server där man känner igen flera av spelarna på servern. Du kanske hoppar in på deras teamspeak och hittar fler personer att spela med. Jag tror detta är något som gör att folk fortsätter spela ett spel och också får det att hålla under en längre tid.

Skrivet av Bamsinen:

Ingen som vet när (eller om?) det kommer ett rent-a-server program? Saknar bf3/4 när det fanns bättre custom serverar med fast vechicle spawn osv.

Vi är många som saknar det och jag är rätt säker på att vi inte kommer se det i den formen som det funnits i tidigare. Man bantade ner nästan all möjlighet redan i BF1, och i BFV har det inte ens funnit någonting annat än officiella servrar fram till några veckor sedan, ett år efter release. Och det vi har fått nu är snarare ett lobbysystem, gömt bakom massa menyklick utan möjlighet till konfigurering. Skulle inte förvåna mig om majoriteten av spelarbasen inte ens vet att detta existerar. Oavsett så är det inget alternativ för grupper eller klaner som vill hyra flera servrar som administreras tillsammans. Det sabbar också hela communitybiten av spelet som jag tycker har varit en viktig del i de flesta Battlefield-titlar.

Skrivet av Tapperswe:

La ner ca 400 timmar men slutade spela för ca 4 månader sedan. Minns att spelet var snyggt och flöt på bra i runt 150-170fps på hyffsat höga settings, det som var störst problemen var den stora tillströmningen av uppenbara fuskare samt hela ttk vs ttd som dom höll på att "justera" fram och tillbaka. Dice har aldrig varit bra på att hantera fusk i sina spel och i ett fps så är det oförlåtligt att ha ett AC som fuskskapare skrattar åt och samtidigt inte ens göra ett riktigt försök att hålla spelet så rent från sån skit som möjligt. Och ännu värre var det med firestorm, det var en uppenbar cheater som gick "segrande" var och varannan gång i det.
Synd på ett annars bra spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Japp, fuskare är ett stort bekymmer. Det var ganska lugnt när spelet släpptes och det var främst folk som skrek i chatten att duktiga spelare fuskade och reddit som alltid överdriver allting. Men det verkar ha gått utför på senare tid för nu när vi spelat till och från så har det varit övertydliga fuskare dagligen. Jag är ingen spelutvecklare men det måste gå att sparka ut folk automatiskt som står på andra sidan Wake Island och skjuter folk HS med en MMG i hipfire. Det kan inte vara raketforskning att implementera något sorts filter för att rensa ut de allra mest uppenbara fuskarna. Ett väldigt stort problem är också att man slaktat community-servrar sedan BF1 (den nuvarande implementationen är ett skämt) vilket gör att ingen server har någon aktiv administratör. Jag var med och administrerade Webhallens Battlefield-servrar under BC2/BF3/BF4 och jag vet inte hur många fuskare vi plockade dagligen, speciellt under BF3 med alla gratis och REA-helger.