Inlägg

Inlägg som Dogie har skrivit i forumet
Av Dogie

Hoppas bara den går ner något i pris, tycker att den är lite för dyr just nu

Av Dogie

Är det någon mer som köpt denna skärmen och har spelat några fps spel ?
skulle vilja veta mer hur bra denna skärm presterar i sådana spel.

Av Dogie

Är det någon som sköpt denna skärm och har fått några döda pixlar ?
Vet någon om hur nec,s pixelgaranti är ? Jag har mailat nec men ej fått något svar.

Av Dogie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XarpH
Nec 20WGXPro sägs vara en underbar spelskärm, den har en AS-IPS panel (nya generationens S-IPS).

Men annars är det ju en TN-panel du ska ha om det gäller spel

Ända felet med necen är ju att den är lite dyr. hade man varit säker på att få en IPS panel på philipsen så hade den varit en mycket stor konkurent. Mycket illa gjort av philips likaså samsung med deras olika paneler.

Av Dogie

sant glossy har ju både för och nackdelar.

har tyvärr inte sett att det är någon butik im min närhet som har den aå om jga hadlar den så blir det lite av en chansning, men med en del läsning bakom köpet.

Av Dogie

kollar man på t.ex prisjakt kan man hitta den för 4150 kr, då blir det ca 1000 över philipsen och med denna vet man ju vad man får för panel, med philipsen så är det ju ett lotteri vad jag förstått

Jag har mailat nec om deras pixelgaranti men jag får nog inte svar fören på måndag antar jag.

Lite dåligt att det inte står, för jag kan inte hitta det någonstans iallafall.

Av Dogie

Men om man nu vill använda skärmen till spel också så vill man ju ha en IPS panel och inte MVA. Ips,en ska jag vara snabbare och ha mindre input lag vad jag förstått eller har jag fel ? Dom måste ju komma med ett sätt att se vilken skärm man fått. Dom kan ju inte gå ut med att det ska avar en IPS och sen får man en MVA känns ju som om dom försöker lura en.

Av Dogie

Är det ingen som vet pixelgarantin för Nec,s produkter ?

Av Dogie

någon som har denna skärm och kan berätta lite hur den är i spel.

I filmer så antar jag att den är bra men spel är jag lite orolig för.

Är det någon som vet vad nec har för pixelgarantier på sina skärmar? har letat men inte hittat

Av Dogie

ja om det blir en wide så kommer det nog bli en sådan men som sagt den är inte gratis =(. Nu är det ända problet som jag ser wide eller inte ? har aldrig kört wide innan men de flesta spelan stöder det eller kommer stöda det och när det gäller film så är ju wide bättre. det talar ju för wide vad är det som talar imot ?

tackar för alla svar jag fått och all hjälp nu är man ju iallafall lite klokare det det händer inte ofta men ibland så

Av Dogie

Nu har jag tittat på en annan skärm som heter MultiSync® 20WGX²Pro vad jag förstått så är detta en AS-IPS då den inte hade något alls om väldigt lite input lag. men något jag störde mig lite på var att det står att det är 6ms grå till grå och 12 ms tr-tf vad betyder detta för mig i spel ? kommer det lagga då in snabba fps spel ?

sen hittade jag någonstans där det står att det är 6+2 bitars färgdjup en det jag sett och läst om den så verkar den bra på alla möjliga områden så som film.

Jag kommer inte syssla med video redigering det som jag kommer göra är spela spel och kolla på film surfa sweclockers med

Av Dogie

Hur är det igentligen är det helt outhärdligt att titta på en film på en TN skärm ? Är det jätte viktigt att ha rigtig 8 bitars när man ser på film eller går det bra med 6 som dom använder någon form av dithering på.
Många siger ju att man verkligen inte ska ha en TN men så dåliga kan dom väll ändå inte vara ?
Men om man nu väljer TN så kanske man ska ha 8-bitars åtminstonde, om man nu vill ha den till filmtittande.

Edit:
Ser nu att det inte finns så många TN skärmar med rigtig 8-bitars färgdjup.

Av Dogie

Så input lag har bara med skärmen att göra och inte grafikkortet alls ?
Kan detta avhjälpas med bättre kablar ? dvi vs vga ?

Av Dogie

Vad är input lag ?

Vad för någon panel sitter det i en SyncMaster 226CW ? har tittat lite men inte hittat.

Av Dogie

Re: Re: Skärm val

Citat:

Ursprungligen inskrivet av aliquis
Ok, du vill ha 8 bitar med bra kontrast och ljusstyrka.
Så där ryker alla TN-paneler och därmed även alla 22".

Eftersläpningarna du kände var antagligen pga inputlag (som kan vara så hög som 64 ms, eller 3 skärmar o 60Hz), men eventuellt även pga låg bildfrekvens (60Hz) eller hög responstid (x ms.)

PVA verkar ha mest input lag, MVA mindre och IPS minst.

Så det mest lämpliga är väl en IPS-panel, och LG 2000C är en sådan i 4:3 format med 1600:1200. Du kan ju leta upp lite reviews och så men den borde ju vara vettigast. Kostar 3000kr gör den också.

Personligen tycker jag ju att widescreen är mycket skönare men det kanske inte är så praktiskt för spel som bara renderar i 4:3, men hur många nya spel kommer göra det då?

Jag funderar på om det ska vara wide eller inte ? Kommer alla spel senare stöda detta ?
Om man vill ha en wide vad ska man kolla efter då ?
Jag har inte tittat så mycket på TN-paneler för de ska ju vara ganska kassa vad jag förstått ? Är väll oftast att de har snabba responser men ska vara sämre på allt annat ?

Såg ett ställde där det stod såhär "6bit+HI FRC - 16.7M färger, ej äkta 8-bitars" vad betyder det, det står ju också att skärmen ska ha 16.7 miljoner färger men som jag fattar det så är det bara 16.2 miljoner på 6-bitas skärmar. Om man kollar på en del filmer på datorn så ska man ha 16.7 vad jag hört ?

Av Dogie

responsen är på 8ms kommer man inte känna eftersläpningar då ?

Sen har jag sett på en del ställen där det står typ 6ms Grey to Grey är det den svåraste då och kanske de andra förgerna går snabbare ?

Jag har kollat lite på Samsung SyncMaster 971P, någon somtestat denna ? hur är den att spela med är inte så många recentioner på den om spel bara film och foto och där verkar den klara sig mycket bra.

Av Dogie

Skärm val

Ja som rubriken lyder så ska jag inhandla en skärm till datorn. Just nu sitter jag på en CRT och funderar på om jag ska välja en NY CRT eller gå över till TFT skärm.

Det jag gör med datorn är att spela ganska mycket, alla möjliga sortets sepl men oftast blir det nog fps spel. Kollar en del på film gör jag också.

Om ni rekomenderar en tft skärm så vill jag hällst ha en 19" men större kan gå om det är mycket bättre men inte över 24". Jag är inte säker på om jag vill ha en wide, det är inte så mycket som stöder det men det kanske kommer. Den ska vara en 8 bitar panel, och ha bra kontrast och bra ljusstyrka. Hällst med ett märke som har bra pixelgaranti också. Det jag är mest rädd för att det ska bli släpningar i spelen jag spelar jag har testat spela vid en polares dator och spelat, och kände att bilden släpade efter kommer dock inte ihåg vilken skärm han hade, men den var hyffsat ny och var en så kallad spel skärm.

Priset är väll inte det viktigaste utan att skärmen är BRA men den behöver väll inte kosta över 5000kr men det gör ju inget om det hamnar runt 3000kr.

Är det någon som vet om någon sådan här skärm jag vill ha eller är det bättre att köpa en ny bra CRT ?

Edit: Ingen som har några bra tips ?

Av Dogie

passar slim i vanliga datorlådor ? blir det inte hål runt om då eller finns det något man kan köpa och sätta runt dvd spelaren ?

hade varit fint med en vanlig.

Varför har dom slutat tilverka dom ?

Av Dogie

Dvd brännare med slot in

Ja som rubriken lyder så letar jag efter en slot in dvd brännare men har inte hittat någon. Så jag undrar om det finns någon här som vet var de finns någon ?
Det ska vara en helt vanlig dvd brännare altså inte slim variant.

Av Dogie

G5 är en lasermus och inte optisk

ska du ha en optisk tycker jag du ska handla en mx518