Inlägg

Inlägg som Dogie har skrivit i forumet
Tat
Av Dogie

Tat

Nu är det så att jag skulle tetsta detta programet. Efter jag installerat det och ska starta det dubellklickar jag på iconen på skrivbordet men en ruta visas i ca: 0.5 sec sen försvinner den. Kan inte hitta att jag äns startat proget någonstans. Någon anna som haft detta problemet ? Jag kör med vista 64. Jag kanske gått en version som inte stöder vista ? tittade med hittade inte att det fanns någon speciel vista version.

Någon som har något förslag på vad det kan vara för fel och hur man löser detta ?

Av Dogie

Har inte orkat testa load än

Vilket program ska man läsa tempen i ? När jag kör orthos och kollar i everest så är tempen på 70-80 grader men kollar jag i speedfan så är den på 42 grader.

Av Dogie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apan1
Vilken bredd av borr använde du för att borra hål i 5-kronan? Och borrar du igenom hela vägen? Väntar själv på en extreme så jag vill ju vara förberedd innan installation..

Jag använde mig av ett 8 mm borr. Och jag borrade helt igenom då den lilla skriven på festet var tjockare än 5 kronan.

Av Dogie

jag momterade min igår och jag tyckte med den satt lite löst utan en distans så jag tog en 5 krona med ett hål i =). Men jag kan fortfarande vrida på den ganska lätt även med distans. Tror inte det är någon fara med pastan då jag vred och vände ganska mycket på min innan den kom på plats. Mina temps ligger på 45 grader på bägge kärnorna och då har jag bara chassi fläktarna i lådan och de går på low. chassit är ett antec p182.

Av Dogie

Nu har jag med installerat min. jag kör också med en bricka och en core 2 duo 1.8 @ 3.2 och en vcore på 1.4 och mina temps ligger på 45 och 45 idle på de olika kärnorna. Jag har den i ett Antec 182 med alla fläktar på low och ingen fläkt på cpu kylaren det måste väll vara ett ok resultat ?

Av Dogie

Jag har 620w varianten och det är tyst och har funkat fint hittils, så jag är nöjd med det. 520 är väll typ samma fast mindre watt.

Modulära kablar är fint att ha, slipper man alla andra kablar man inte behöver.

Av Dogie

Jag har köpt en sådan här

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=234314

Den fyck tyst på min Rator disk. Jag måste verkligen anstränga mig för att höra den nu.

Av Dogie

när ni skriver att ni fick bra temps efter lappning. Vad hade ni innan och vad hade ni efter, och vilken cpu handlar det om. Jag tänkte ha min på en 8400 när den får lust att komma

Av Dogie

Har alla behövt lappa sina True-s eller ? Är det En stor risk att man behöver lappa de, eller finns det dom som haft tur med sina ?

Av Dogie

Nu har jag nog bestämt mig det kommer att bli en TRUE men är det mycket vanligt att man måste lappa dom eller ?

Av Dogie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nvmuppen
Scythe ninja plus rev B rekommenderas absolut om man skall köra passivt eller för klockning med medföljande 120 mm fläkt.
True är som sagt mkt populär men behöver oftast lappas. (samt att den blir dyrare då ingen fläkt följer med)

Har läst det som du skriver på ett par ställen att TRUE ofta behöver lappas, måste man lappa om sin prolle med eller räcker det med att man gör det på kylaren ? Det kan väll inte vara så svårt att lappa en kylare. ett plant underlag med ett 1200 papper på och några vändor ?
Fläkt för mig är inget prob då jag har en 120mm papst fläkt liggandes. Scythen verkar låta en del, stämmer detta ?

Är nog faktiskt mer inne på true då denna, vad jag hört ska vara en riktigt bra kylare även passiv. Men den kommer nog inte köras i det läget.

Av Dogie

jag tycker dom fläktarna som hänger med ett p182 inte låter så jätte mycket. Visst hörs dom med inte överdrivet.

Hur är det paps fläcktar dom ska väll vara bra eller dom kanske VAR bra ?

Av Dogie

känns som det blir en tunic tower faktist och ha den ställd på low grafiken vet jag inte riktikt vad jag ska ta Termalright känns lite för stor faktiskt. Blir nog att jag ska använda någon, några av de slots som finns på mobot. Hur mycket plats tar artic coolern ? (med fläckt på).

Sen det här med kylpasta vilken är dte man ska ha ? Kankse inte den alra dyraste är det AS5 som leder fortfarande ?

Av Dogie

Nec multisync 20wgx2 pro

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=147220

riktigt bra skärm.

jag gick från crt till denna och är mycket nöjd med hastigheten i spel.
Och bilden är mycket bra as-ips eller -sips panel sitter det i den.

Av Dogie

såg också detta. Hur är det med Arctic Cooling Accelero S1 +fläkt tar den med upp lika mycket plats ?

Såg nu att det fäljde med en fläckt till Tuniq Tower 120 hur är ljudnivån på den ? Jag har ett antec p182 så plats finns det ganska gott om.

Vad finns det för andra bra alternativ till gpu kylare

Av Dogie

det var inga gratis saker det + att man måste köpa 2 fläcktar som kostar runt 150 kr styck.

Av Dogie

Kylare till cpu och gpu

Just nu sitter jag och vänta på min E8400 och undrar vilken kylare som passar bra till denna ? Funkar stockkylaren även om man vil klocka den lite ? Hur är det med ljudnivåerna ? hade varit fint med en tyst en Vad rekomenderar ni för någon förutom stock om jag ska ha en annan ?

Sen har jag ett 8800gts/g92 om idle tempen ligger på 52c och när jag spelar ligger den på ca: 78c (enligt rivatuner) är detta normala temps ? Har kollar lite på en Arctic Cooling Accelero S1 behöver man köpa en fläckt till, hade nog tänkt klocka denna med, när jag väl fått en prolle som inte flaskar sönder sig (1.8 core 2 duo)
och om jag behöver en fläckt vad ska man då ha för någon som passar och inte låter specielt mycket ? Är det krångligt att montera dit en egen fläckt ?
Eller det kanske finns någon annan kylare som är bättre och har redan en monterad fläckt ?

Vilken kylpasta är det som gäller i dagens läge är det fortfarande AS5 ?

Av Dogie

just nu har jag en core 2 duo 1.8 i. Jag väntar på en e8400 som så många andra.

Av Dogie

Men när jag går i i bios och vill ändra dram freqancy "stavnig" så kan jag inte välja 1066 utan den listan går bara till 800, för det som står i bios dubblas väll inte med ?

Av Dogie

Minnes problem

Jag har precis köpt nya minnen och det blev
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=324986 4 gig blev det. Dom vill gärna bli körda i 2.2 volt så det har jag ställt in. nu till problemet när jag kollar i cpu-z så står det att dom körs i 400 mhz men det ska ju vara 1066 mhz ?? och så står det att de körs i 5-4-4-15 men i bios så kör jag på auto och då ska dom vara 5-5-5-15 och ändrar jag till manuellt så står det 5-5-5-15. Mitt mobo är ett http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=340951

Någon som vet vad det kan vara för fel ?