Inlägg

Inlägg som anon5930 har skrivit i forumet
Av anon5930

Jag har börjat få riktigt dryg spam på mitt Gmail-konto. Lutar åt att nuke'a kontot i helgen.

Outlook ligger långt före Google säkerhetsmässigt, kontot du använder för att logga in behöver inte vara epostkontot och dina epostadresser/alias går att byta och radera. Med Gmail är man helt låst till det man en gång skapade mailkontot med, som med stor sannolikhet läckt under åren.

Grrr!

Av anon5930
Skrivet av Elakekocken:

Om det är sista filmen med Daniel Craig som Bond, vem ska fortsätta bära fanan? Jason Statham? Christian Bale? Tom Hardy? Ewan McGregor? Fenomenala skådespelare från Storbritannien allihop tycker jag.

Om det redan är bestämt, är det någon som vet något?

Själv röstar jag i så fall på Ewan McGregor, tror han hade gjort det skitbra!

Michael Caine som en James Bond senare i livet.

Av anon5930
Skrivet av boogey:

Ja, det var väl ett ganska medvetet strategibyte efter GC, som var helt i nivå med konkurrenterna och gick sådär. Sanningen är väl helt enkelt att de inte kunde konkurrera på den marknaden och var tvungna att skapa sig en egen nisch. Framgångarna med Switch ska väl i ärlighetens namn också tills stor del tillskrivas det faktum att den är bärbar, en marknad där Nintendo varit kung sedan 30 år tillbaka och är i princip ensamma på igen sen PSP lades ner.

Instämmer, hade varit intressant att se hur det gått om Nintendo körde DVD istället för Mini DVD.

Håller med, enda som varit i närheten (och förbi) är väl egentligen Apple och Google. Sega hade bättre hårdvara men kunde inte konkurrera. Sony hade bättre hårdvara men kunde inte konkurrera. Hade Switch inte varit portabel hade den nog floppat om man inte kontaktat AMD för att få motsvarande typ av kretsar Microsoft och Sony använder.

Hade gärna sett en satsning på en kraftfull stationär konsol men hoppas att de inte lämnar portabla marknaden. Smartphones är inga seriösa konkurrenter för seriöst spelande. Men jag är relativt gammal, kladda på en hopplös touchscreen är inte min grej.

Av anon5930

Blir att se förr eller senare men mest glad över att vi kommer få en ny Bond tillslut. Inget fan av Craig personligen.

Av anon5930

Hoppas Rockstars/Take Two tycker det var värt att tokirritera alla moddare av dessa spel: https://www.kotaku.com.au/2021/07/take-two-is-removing-old-gt...

Intressant att se vad som visas upp. En uppfräschad Vice City eller San Andreas skulle vara intressant. re3 och reVC var fina men även dessa DMCA'de.

Av anon5930

Nintendo är ett börsnoterat företag, de kan inte bekräfta saker hur som helst. Sedan gäller det att uppgifterna ens är sanna.

Det sagt behövs en uppdaterad konsoll. Hoppas verkligen att de långvariga ryktena stämmer.

Edit: @Modekai var snabbare.

Av anon5930
Skrivet av gargamelo:

Sämst med DP är nog när låsmekanismen hakar upp sig och fastnar som små fiskkrokar.
Var kanske en bra tanke att de inte skulle kunna lossna så lätt, men inte så bra när mekanismen går sönder.

Har kört DP-kablar i drygt 10 år och först efter jag köpte mitt 3070 jag börjat uppleva detta problem. En del fastnar verkligen även om jag överlag föredrar låsningen jämfört med HDMI. Mer PC-inriktade kablar har kört med någon form av låsning. VGA och DVI skruvades fast. TV/Hifi har man icke-låsta kablar. HDMI, SCART, Component, komposit och annan skit.

Finns även DP-kablar utan låsning, Amazon hade en hel del sådanna såg jag när jag beställde kablar i början av veckan. Men personligen vill jag ha låsningen även om jag gärna ser att låsmekaniskmen fungerar bättre änd en gjort.

Ett annat DP-problem är pin 20, om det nu fortfarande är ett problem. Men det borde likaväl kunna lösas av andra än kabeltillverkaren. Se till att inget stift finns på pin 20 i grafikkort/skärm exempelvis. Har troligen inte upplevt det själv så är personligen obekant med problemet.

Av anon5930
Skrivet av Dinoman:

Nu spelar jag inte FPS på konsol men på PC är det ett av de bästa FPS:en på länge enligt min åsikt.

Varför tycker du det var dåligt?

Är nog ett bra exempel på en typ av spel som också fungerar bättre på just PC.

Av anon5930
Skrivet av mudde:

Det verkar vara nintendos tema:

- 3DS släpptes 2011 med cpu från 2005 (dual core ARM11MPCore). Samma kärna men uppklockad och quad core användes i new N3DS.

- DS släpptes 2004 med en CPU ARM designade år 2000 (ARM946E-S)

- GBA släpptes 2001 med en CPU ARM designade 1994 (ARM7TDMI)

- GBC/GB släpptes 1998resp 1989 med en krets (Sharp LR35902) som verkar ha mycket gemensamt med Intel 8080 och Zilog Z80 från 1974 resp. 1976.

I jämförelse verkar ju Tegra X1 som en ganska ny krets vid släppet

Sant det, sällan Nintendo varit bleeding edge, bortsett möjligen från Nintendo 64 och Gamecube. Hade gärna sett de slåss direkt mot Microsoft och Sony i framtiden. Men det är inte riktigt deras grej efter Gamecube.

Skrivet av Levandebild:

Ja, jag var faktiskt pepp på den konsolen - och köpte den på releasedagen. Men ZombieU eller vad det hette var inte så kul med kontrollen som en tänkte sig. Och kändes snabbt som en Mario/Mario Kart 8-konsol. Men såhär i efterhand kan jag se den som ett beta-test för Switch så helt meningslös var den ju inte.

Gillade ZombiU hyffsat men spelade aldrig igenom det. Har det på PC sedan några år tillbaks, har för mig jag fick det gratis på Uplay vid något tillfälle så har tänkt göra ett nytt försök. Föredrar denna typ av spel med mus och tangentbord.

På många vis en klen konsol men som "homebrewad" konsol är den fantastisk, alla generationer Nintendokonsol innan Switch i samma paket.

En del av sakerna de gjorde med "community"-delen av Wii U var bra och på sätt och vis saknad, även om jag själv inte använde den så mycket. Att bara vara på startskärmen och se folks meddelanden om olika spel och ämnen dyka upp samt vad de ritat var rätt maffigt egentligen. Lite synd att Nintendo inte fortsatte med något sådant med Switch.

Enda konsol jag troligen lär behålla över lång tid. Med tanke på hur relativt lite den sålde så finns det en möjlighet att värdet drar iväg någon gång. Har inplastad Wind Waker HD samt Mario Kart 8. Hade redan digitalt men köpte på mig fysisk utgåva då jag ville ha i hyllan men hade aldrig behov av att öppna den.

Men den dåliga prestandan, andra utvecklare än Nintendos ointresse för konsollen samt allmänt dålig onlineupplevelse, bortsett från det ovan, är nog det jag kommer minnas mest. De bästa spelen dyker upp på Switch och andra plattformar, ofta som nya upplevelser då så pass få har spelat dessa innan.

Skulle jag ge ett betyg så är det 5/10. De spel som kom var generellt bra men sedan var det långt emellan. Nu är PC och handhållet mina primära spelplattformar så inget jag led speciellt mycket av personligen.

Skrivet av anon333222:

Oh, vad heter den? Har två stycken Wii:s nedpackade och en massa spel.

https://dolphin-emu.org/ för Wii och https://cemu.info/ för Wii U.

Och ja, fullt lagligt att använda, emulatorer är lagliga. Alltid någon som får det om bakfoten så lika bra att skriva det uppenbara.

Av anon5930
Av anon5930

Nvidia kommer inte vilja leverera uråldriga Tegra-kretsar i all evighet. Men de kanske är tacksamma att Nintendo faktiskt var typ den enda utom de själv som faktiskt använde den.

Man bör inte förvänta sig mer än 1280x720/800 portabelt. Valve valde också bort högre upplösningar med Steam Deck.

För övrigt vill jag se något nytt med. BotW 2 är det enda jag räknar med att köpa till Switch. Switchar över till Steam Deck så fort min levererats. Det sagt är Switch fortfarande en fin plattform som imponerar både till spelutbud och åldern på kretsarna. Switch närmar sig 5 år på marknaden men Tegra X1 var en gammal krets redan när Switch släpptes mars 2017.

Av anon5930

Får mig att tänka på när Iwata unboxade Wii U, för nästan 9 år sedan:

Av anon5930
Skrivet av johanandersson:

Jag har god koll på spelutbudet till VR. Efter Molotov och Halldin är jag nog en av de mest aktiva VR-entusiasterna på Sweclockers. Många av spelen du listar är bra, vissa är lite väl korta och vissa anser jag inte är så bra alls.

Det jag försökte säga var att utvecklingen i spel går långsammare än i hårdvara, vilket är förvånande. Den VR-generationen som kom 2016 är otroligt föråldrad vid detta laget, och det verkar som om vi står inför ytterligare ett steg i hårdvara. Trots det är vissa av de bästa spelen portar av gamla platta spel, launchtitlar och wave shooters. Vi har fortfarande inget riktigt RPG gjort för VR som liknar Skyrim, om än i mindre skala. Vi har för få spel med atmosfär, så som GTA och dess städer. Många av spelen som folk verkar hypade för ser nästan skrattretande dåliga ut. Windlands 1 och 2 förespråkar jag gärna för den otroliga känslan det är att svinga sig runt i VR, men de ser ut som helvete. Jag vill ha fler spel som Alyx och Moss. Polerade och innovativa.

Efter all denna fantastiska utveckling i hårdvara hade det inte varit orimligt att till exempel Ubisoft gjorde ett Assassins Creed spel, att EA gjorde ett Dragon Age spel i VR, eller att nästa Bioshock gjordes för VR. Vi kommer kanske se det mer när PSVR2 väl kommer, men det saknas just nu.

Normalt spelar jag i princip aldrig några AAA spel platt, men det hade varit kul att se vad som kunde bli i VR. Jag vill ha fler spel som Alyx kvalitetsmässigt men med andra innovativa koncept och livligare världar.

Problemet är att någon ska finansiera det. Ingen vill lägga AAA budget på spel för få köper. Oculus har Facebook bakom sig som matar deras utveckling och Valve matar sin egna utveckling. Bägge är också involverade i hårdvaran.

För de andra blir det svårt att motivera kostnaden och den garanterade risken att man går back. Vilka ägare accepterar detta?

Men rent principiellt håller jag med dig men problemen att nå målet är uppenbara.

Av anon5930

Om den på allvar kan konkurrera mot Oculus Quest 2 (eller snarare 3 eller 4 om denna någonsin blir en produkt som lanseras) skulle vara intressant för mig. Fristående för mig är en enhet som kan köras fristående men likväl ser man en kabel på konceptbilden. Hoppas iallafall någon plockar fram något i slutändan.

Av anon5930
Skrivet av dlq84:

Spelar du i porträtt-läge?...

Spionbild från Ratatosks datorhörna:

https://external-preview.redd.it/xjjiLO6YH42eyR0hRT7y1uZXnHL5hsR...

Skämt åsido, formatet blev nog omvänt bara även om det faktiskt finns en del som kör sådanna setuper. På tok för högt för min del dock.

Skrivet av Molotov:

Tänker tvärt om.
Min switch kommer enbart användas för dom exklusiva spelen, resten jag kör på switch finns på PC också men är spel jag föredrar handhållet så då väljer jag hellre Steam Deck för man förlorar inte spelen till nästan gen som man gör med Nintendo

Resonerar typ lika. Enda spel jag vet att jag kommer köpa är kommande BotW-uppföljaren såvida inte en ny konsol släpps med titeln. Dags att Switch byts ut men ganska osannolikt att det händer inom ett år, inom två år lite mer troligt. Men möjligheten att kunna använda ens gigantiska spelbibliotek man redan har en gigantisk fördel även det.

Av anon5930

Nu är det ju knappast möjligt men hade gärna fått tag i min tidigare även om mjukvaran inte är redo. Ska ändå köra Windows och hade gärna haft den i händerna redan nu, och inte "Q1 2022".

Av anon5930

Är min fiber installerad tills dess blir det självklart att testa, årets förmodligen mest efterlängtade spel för mig.

Av anon5930
Skrivet av BananaFace:

Nu kommer lite gubbgnäll, kan vara själva definitionen av gubbgnäll
Dom har tydligen ändrat receptet på vanliga Fanta till att ha mindre socker och istället sötmedel i...
Jag avskyr sötningsmedelsmaken och känner den väldigt tydligt och har inga förhoppningar att dom lyckats dölja den helt och därmed helt förstört Fanta för mig. För tusan, sötningsmedel har inte något at göra i vanliga versionen!

Observera att jag inte smakat nya fantan än men likväl har man irriterat sig över detta, kan det bli mer gubbgnäll?

Jag är i minoritet som är lite tacksam för detta. Jag gillar heller inte sötningsmedel men när man förstör vanlig läsk blir det enklare att låta bli att dricka. Slutade under semestern, hade en liten relapse då jag började dricka strax efteråt men har lagt ner och hållit i det i över en månad nu, det som hjälpte mest var nog att skippa (morgon)juicen helt.

Av anon5930
Skrivet av blunden:

Nej, det Properties/Egenskaper finns även i den nya vad jag vet. Det är andra alternativ samt alla menyer tillagda av shell extensions som ligger under den extra menyn.

Wtf! Lära prova igen nu idag och nu finns faktiskt alternativet med. Innan fanns Properties inte alls utan fick gå ner i Legacy-menyn. Drar tillbaks mitt klagomål där.

Men visst, när man kört med mer eller mindre identisk högerklicksmeny sedan iallafall Windows 95 dagar så reagerar man ju lite varje gång man öppnar den. Men ren vanesak för mig, lite kul att man faktiskt brytit en del mot hur Windows tidigare såg ut. Hade gärna sett att man rensat ur mer.

Av anon5930

Jag var mer sugen innan men blir att skippa. Inget Ultrawide-stöd är en dealbreaker, sedan ogillar jag Blizzards usla klient. Släpp på GOG eller Steam så kan det kanske bli ett köp. Och fixa Ultrawide-stöd.

Sedan har vi hela biten med vad de sysslat med på Activision-Blizzard. Vet inte om jag vill betala fullpris på ett 20 år gammalt spel med det i åtanke.