Inlägg

Inlägg som anon5930 har skrivit i forumet
Av anon5930
Skrivet av torbjorn_75:

Jag tycker att det verkar vara en väldigt hälsosam marknad, uppenbarligen finns det marginaler att ta av när man kan erbjuda fri frakt på allt.

Man får ju räkna med att priserna går upp. Ännu mer dvs.

Frakt kostar och någon står för notan. Med stor sannolikhet kunden, utan att själv inse det.

Av anon5930
Skrivet av SiD:

Instämmer. Jag som har 2 små barn har det så mkt lättare att få till vardagspusslet, som det så vackert kallas, när jag jobbar hemifrån.

Det kan jag verkligen tänka mig! Vi har ju i ca 1,5 testat över en stor del av den arbetande befolkningen andra sätt att jobba på som avviker från kontorstid 8-17. Från arbetsgivarens sida bör man också se fördelar i att inte behöva ha alla på plats jämt.

Skrivet av Conqvistadoren:

Minst 3 dagar kontor blir det hos oss. Jag tycker det är en bra avvägning och har under pandemin insett att jag absolut inte vill ha ett jobb som sker helt på distans.

Kom på att VD'n skikat ut något idag (igår visade det sig) om planerna framåt som jag ögnade igenom. Minst 3 dagar på kontoret i veckan men förhandlingsbart. Håller på och crunchar inför deadline och föredrar faktiskt att göra det hemifrån. Går att skala bort rätt mycket tid om man kan göra jobbet lika bra hemifrån, om inte bättre då jag får jobba relativt ostörd. På kontoret försvinner koncentrationen på tok för lätt och timmarna susar iväg. Men nästa vecka ska jag förhoppningsvis in igen.

Skrivet av _genki:

Jag har svårt att se mig själv gå tillbaka till ett vanligt 8-17-arbete. Min långsiktiga plan har ju sträckt sig utanför covid. Men jag har valt att spara pengar och numera bo billigt för att istället följa mina drömmer. I dagsläget utvecklar jag ett modernt 2D-spel samt en 3D-shooter till retroplattformar (Amiga, Atari... Kan hända att det kommer till PC och Mega Drive också, vi får se) Pengarna kommer ta slut någon gång, men då kommer jag definitivt att konsulta via mitt eget bolag och ta mig an uppdrag där jag kan arbeta och leverera på distans mestadels. två gånger på kontoret i veckan känns lagom för möten och liknande, resten kan vara på distans.

Inspirerande! Är typ något sådant jag själv smått drömmer om att vilja göra, dvs arbeta med att ta fram ett spel. Kör FIRE och investerar minst 50% av lönen så de långsiktiga planen är att lämna det vanliga arbetslivet men likväl inte sluta jobba.

Så länge man har attraktiv kompetens är möjligheterna i det närmaste oändliga med. Livet går inte ut på att jobba 8-17 fem dagar i veckan.

Är spelet ett känt i media eller något du filar på mer hemligt tills vidare?

Skrivet av SanTeoX:

Samma här. Jag bor ca 10mil från mitt jobb så det har varit grymt skönt att jobba hemifrån. Vet inte riktigt hur det blir på mitt jobb ännu, dom håller på att ta fram riktlinjer. Men blir det för mycket på kontoret så måste jag leta efter annat då jag både har barn i förskoleålder och svinlångt till jobbet. Går inte ihop och dessutom går man sönder när man pendlar så mycket. Jag jobbade en hel del hemma redan innan pandemin så det ska nog vara lugnt, men annars blir det surt då jag i övrigt trivs bra på jobbet.

Det sista du nämner, med att i övrigt trivas bra, är en sån sak som gör det svårt att lämna mitt jobb. Finns en del faktorer som gör den svår att lämna, även om jag borde då jag haft samma jobb för länge. Och för att jag vill göra något annat.

10 mil, snackar vi 20 tur och retur/veckopendling så förstår jag verkligen. På tok för långt, kostar mycket dyrbar tid där. Och har du attraktiv kompetens så borde möjligheterna för nytt jobb vara hyffsade.

Av anon5930

Försvinner möjligheten att jobba hemifrån så är bara det en stark anledning att byta jobb för mig.

Av anon5930

Ni som spelat, vad tycker ni om spelet så här långt?

Av anon5930
Skrivet av blunden:

Kan det vara att du inte aktiverat virtualisering i BIOS?

Hm, kan nog mycket väl vara så. Isåfall har jag glömt att aktivera det när nuvarande dator installerades för nästan ett år sedan. Brukar vilja ha virtualiseringsstödet aktiverat men inser nu att jag inte använt detta under denna tid.

Blir att kolla närmare, tack!

Skrivet av tRevz:

Drog in senaste versionen igår, installationen gick fint, allt fungerade efteråt. Klart bästa windowsuppgraderingen jag vart med om hahah.
Hade lite buggar med taskbaren, desktop osv som många verkar haft, efter senaste windows updaten igår så verkar allt fungera dock. Nån bugg med en ikon som inte verkar vilja flyttas till specifika ställen.. men inte direkt ett stort problem just nu.

Tycker nya designen är jävligt clean, känns som om den funkar bra, men gillar också mer modern avskalad design som den här på program appar os osv, får väl se vad man tycker efter ett tag. Kör centrerad task bar just pga det med, ser snyggt ut. Klart irriterande dock att allt från högerklick menyn inte kunde integreras automagiskt i nya menyn, utan ligger och skräpar under "show more options"... men det kommer väl det med efter ett tag

Att inte snabbt kunna välja properties på objekt är något störande faktiskt.

Av anon5930
Skrivet av 925a:

Låter knasigt men är väldigt bekvämt. Började spela WOW Us betan med mitt ritbord när det begav sig. Pennan har 3 knappar, precis som en oldschool mus, sen placerar du bara pen-udden där du vill att muspekaren ska dyka upp på skärmen. Resten är muskelminne. Funkar oftast i windows-läge och om spelen har en muspekare i still med diablo och wow

Kanske den grej som skulle kunna göra dig till stor YouTuber. Förhållandevis unikt. Du kör typ Wacom?

Av anon5930

Invänta eller jaga PS5 istället. Att gå från PS4 till PS4 Pro idag känns rätt bortkastat. Hade nog varit intressantare att se om man kan få någon dator spelbar för de summorna, men man lär nog istället fastna på grafikkort istälet.

Det sagt är jag för oinsatt på hur det ser ut med PS5or idag vad gäller att få tag i dessa. Känns fortfarande inte som en bra lösning med att mellanlanda på PS4 Pro, men beror lite på hur möjligheterna med PC ser ut eller hur länge det fortsätter vara svårt att få tag på en PS5.

Av anon5930
Skrivet av Ratatosk:

Japp!
Intressant video, där hittar han ju ett antal spel som går sämre på W11.

@the squonk den videon, bekräftar onekligen dina farhågor.

Observera datumet, ingen ny video, ingen ny build.

Av anon5930
Skrivet av edson:

Hur kan Elgiganten ha så markant mycket lägre förbokningspris på FIFA / NHL 22? De ligger på 499:- för PS5-versionerna medans övriga ligger på minst 699:-. Även sett det på andra titlar.

Webhallen ligger på 779:-(!) för FIFA 22 PS5.

100kr skillnad hade jag kanske förstått men 200 och mer? Någon som har insikt? Har Elladan rabatter direkt från EA pga sin size?

Funderar på det med. Elgiganten är i regel alltid billigast samt att någon butik typ Power försöker matcha. Webhallen är typ aldrig billigast på något dock.

Hade varit intressant att se hur de pressar priset. De säljer knappast till förlust.

Av anon5930
Skrivet av evil penguin:

Ja, lite oklart känns det allt var det där problemet ligger.

Såg att en del sidor rapporterar att 3D Marks Time Spy tidigare gav mycket sämre resultat och där kan jag helt klart se att något är galet. Exempelvis: https://windowsreport.com/windows-11-benchmark-tests/

Men när jag testar detta före installation mot idag, efter installation så är skillnaderna små. Dock hade jag rätt mycket igång på Windows 11-installationen jag benchade nyss, men inga spel men likväl Firefox med ganska många fönster och flikar samt pausad uppspelning i Plex. Lägre CPU-score men inget i stil med vad som visades ovan.

Och jag ser inte några problem i det jag testat som är mer fokuserat på CPU-prestanda. Problemet måste ha blivit löst, eller så drabbas inte jag av någon anledning. Men som tidigare sagt, är det ett problem måste detta fixas. Ser riktigt illa ut om man fortfarande får så stora prestandatapp.

Kör Win 11 RC, eller den som förmodas vara, dvs .194.

Mina tester, väldigt små skillnader, om än inte optimalt testförfarande för Win11-systemet.
Win10: https://www.3dmark.com/spy/23107281
Win11: https://www.3dmark.com/spy/23127451

Av anon5930
Skrivet av the squonk:

Förutom att det står massor om det på nätet så är det bara att benchmarka L3 själv så ser du, det är konsistent 5 ggr lägre bandbredd än Windows 10 med Zen 2

Men om problemet inte visas i annat än två benchmarks som redan ifrågasatts till hur pålitliga de är, vad är då mer troligt? Om L3 cache är så pass långsamt som det påstås bör vi se prestandaförluster överallt. Jag gör det inte utifrån de tester jag kört. Såvida inte min lanserings 3900X på något mystiskt vis klarar sig.

Av anon5930
Skrivet av the squonk:

Den är inte "av", den har fem gånger lägre bandbredd än med WIndows 10, du måste köra benchmark för att se det.

Källa?

Av anon5930
Skrivet av Ratatosk:

Ni som nu kör den troligtvis färdiga versionen, vilka funktioner för enhetssäkerhet är påslagna som standard?
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1644179-lite-om-enhets...

Enda jag har aktiverat är Security processor. Sedan "Standard hardware security not supported" troligen pga att Secure boot inte är aktiverat. Har inte hört ett knyst om det innan men blir nog att aktivera.

Device Security är det man letar om man kör engelskt OS. Verkar inte vara riktigt samma väg in till rätt sida beroende på språk.

Av anon5930

Lite detta man skulle vilja se i Steam Deck faktiskt.

Av anon5930
Skrivet av Jygge:

tanken var för dom som inte har nya cpu med inbyggd TPM i sig

Skrivet av Jimsofie:

Hjälper ju inte

Precis, det hjälper ju inte om man har modul men fortfarande en CPU som inte stöds. Har man en CPU med stöd behöver man inte TPM-modulen heller, även om den kan ha vissa fördelar. Men värt det för en privatperson? Tveksamt.

Man behöver inte Secure Boot iallafall. Inaktiverat och fungerar lika bra utan här. Än så länge.

Av anon5930
Skrivet av Ratatosk:

Låter konstigt, kan det vara själva testprogrammet som spökar?

Då det inte syns vid benchning så är det nog bara programen i fråga som inte fungerar korrekt, eller något de försöker läsa från som inte längre fungerar.

Skulle L3 cache vara långsammare eller inte existera borde det vara klart märkbart. Jag har inte sett det med mitt system.

Av anon5930

Som ultrawide-användare stör det mig lite att jag inte insett hur pass bra centrerad taskbar faktiskt är, är ändå mest i mitten jag tittar. ju längre ut på sidorna något hamnar, ju mer sällan används vad det nu är. Inte aktuellt för vänsterjustering för min del men bra att alternativet finns.

Saknar mycket av de inställningsmöjligheterna som fanns med gamla task bar som nu verkar vara borta. Tidigare nämnda klocka är borta på icke-primär skärm samt att man inte kan se öppna program/instanser av något på ett enkelt vis. Då jag kör flera Firefox-fönster så kan jag inte snabbt se hur många som är öppna utan måste ner och hovra.

I övrigt riktigt nöjd så här långt. Lutar starkt åt att installera på min XPS 13 9310 under kvällen.

Av anon5930

Personligen tyckte jag det var en bra direct. Såg den först dagen efter men hade fått mycket spoilat redan innan sändningen gick igång. Mindre bekymmer.

Men så här långt är det nog bara Breath of the Wild 2 som jag planerar att köpa. Förhoppningsvis får jag min Steam Deck i december eller iallafall Q1 2022, är ju Valve trots allt, och många av spelen som intresserar mig kommer även till PC.

Bra lista!

The Good Life närmar sig äntligen lansering. Blir troligen dag ett köp för mig, men till PC då. Vill dock läsa lite recensioner först.

Av anon5930
Skrivet av the squonk:

L3 cache är fortfarande keff på AMD Zen 2 cpu, 4-5 ggr lägre bandbredd än med Windows 10, påverkar prestanda negativt överallt. Jag förmodar att Microsoft inte tänker fixa det, eftersom dom inte gjort det ännu, det rapporterades om för flera månader sen.

Har du några tester på att det gör någon direkt skillnad?

Har kört Cinebench R23 och 3DMarks CPU-test före och efter uppgradering. R23 fick något högre (18125 mot 17992 med Win10) och med 3DMark blev det en liten fördel Win10:

Win11: https://www.3dmark.com/cpu/175193
Win10: https://www.3dmark.com/cpu/175069

Problem med att kärnor väljs från fel CCD/CCX har också varit känt ett tag, men problem med L3 cache var nytt för mig. Förväntar mig att AMD och Microsoft gör allt de kan för att lösa eventuella problem här.

Edit: Inte så CPU-tyngande men körde Fire Strike också:

Win11: https://www.3dmark.com/fs/26325765
Win10: https://www.3dmark.com/fs/26325242

Av anon5930
Skrivet av Jygge:

man få sitta och vänta på win 11
kanske dax att starta en tråd om vart man får tag på TPM-modulen till respektive moderkort .
har lite strul med mina två asrock kort att hitta rätt TPM-modul till dom skam den som ger sig

fTPM? Man måste ju inte ha modulen trots allt. Mitt B550 saknar anslutning för modul men kör fTPM istället.