Inlägg

Inlägg som makatech har skrivit i forumet
Av makatech

och nu lite "slow punky black metal" som någon perfekt beskrev det

Av makatech

Det går utan att föräldrarna är rika men då måste teamet bakom dig vara helt djävulskt bra på att hitta kontakter, sponsorer etc. (som i fallet med Marcus Ericsson, väldigt bra exempel på att det faktiskt är möjligt), annars väldigt svårt nästan oavsett hur snabb du är.

Av makatech

Man måste väl inte helt nödvändigtvis vara förmögen själv för att ens barn ska sikta mot F1 men det underlättar nog om man åtminstone har en bra ekonomi. I fallet Marcus Ericsson var gruppen honom helt exceptionellt bra på att hitta bra samarbetspartners samt sponsorer:

Tex Fredrik Ekblom (som upptäckte att Marcus var en snabb jäkel i gokart), Kenny Bräck var under en period rådgivare/coach. En av världens rikaste som sponsor, nämligen Finn Rausing (även storägare i Sauber), samt senare Huski Chocolate (minns inte vad grundaren /ägaren heter, Mikael Andersson tror jag), tror även Karl-Johan Persson (HM) var med lite i början.

Marcus pappa är mig veterligen målare (möjligt han driver/drev egen firma dock).

Av makatech
Skrivet av Svensktiger:

Tyckte att Miami var helt OK ändå om man kollade lite bakåt i fältet.
Gott om fighter.
Och Ver's uppkörning var ju fantastisk.
Fattar inte var Perez gjorde när han inte utökade sin ledning i första delen av racet, han hade ju helt klart prestandan i bilen.
Istället så låg han bara några sekunder före 2'an i 20+ varv och i princip garanterade att han skulle få tampas med Ver senare i racet.
Teamorder i all ära, men jag tror ärligt talat inte att RB bryr sig vilken bil som vinner när en 1-2 är möjlig.
Och Perez ledde ju poängligan innan Miami...

Och det blir väldigt intressant att se vad Ham gör om han inte lyckas prestera i år.
Vilket annat team vill ha en svindyr, bitter och konstant kontroversiell före detta världsmästare?
Han är ju jäkligt bra och stabil med rätt förutsättningar, men utan snabbast bil verkar han ju inte komma nån vart.
Och fältet är fullt av förare som kan prestera bra i en bra bil.....
Nej Merca har 2 extremt okarismatiska förare, en extrem gnällspik som skyller allt på andra och en mångdubbel världsmästare som just nu lätt skulle kunna ersättas med en hungrig rookie utan att riskera nåt.

Men tills dess så kan vi fortsätta att njuta av Ver's prestationer i den överlägsna RB'n.
Enda svagheten den har verkar vara kvalet, men vad spelar det för roll när dom enkelt kan köra om alla andra i racet istället.
Och nog är det konstigt att när Senna körde som en idiot och riskerade sin egen och andras säkerhet så hyllas han som en hjälte.
Men när Ver gör en vågad omkörning så skall det kritiseras i en vecka
Och Ver har ju inte (än) kört in i någon med flit för att vinna på det.
Tror det har med den tråkiga brit-fokusen i F1 att göra.

Har ingen statistik men Max måste ha en jäkligt bra statistik när det gäller fullföljda race, placeringar etc de senaste åren, otroligt sällan han klantar till det, kraschar eller kör av. Kan enbart vara förare av yppersta elit senast decennierna som är i närheten, tex Hamilton, Schumacher.

Av makatech
Skrivet av Felixark:

Bara för att man har levt ett "lyxliv" betyder det inte att man haft det bra under uppväxten har hört en hel del om att Max pappa var extremt aggressiv mot han så fort han inte presterade som förväntad t.ex så lämnade hans pappa han på bensin mack flera mil i från hemmet eftersom att Max inte van loppet.

Jäkligt komplext ämne men vissa personer behöver drivas hårt, det är ju faktiskt möjligt att Max farsa förstod att han var en sju-hvetes talang och att han inte ville att han skulle slarva bort den.

Av makatech
Skrivet av thesutex:

er jo inte ens kul längre, när man vet redbull vinner uansett vart dom kvalar..

Var det bättre när Williams, McLaren, Ferrari eller Mercedes dominerade menar du?

Av makatech
Skrivet av maniac:

Ja detta race var lika intressant som att titta på färg som torkar... från total Mercedes dominans till total Red Bull dominans 🥱

För att inte tala om förarintoduktuonen innan racet. Man fick plocka fram skämskudden. Såg inte ens ut som att förarna ville vara där. Skippar nog uppsnacket inför Vegas och Cota om det ska fortsätta sådär.

Vill du ha tightare jämnare racing så rekommenderar jag tex Indycar eller Supercars Championship. I F1 går det nästan alltid i cykler vilka team som dominerar.

Av makatech
Skrivet av Necrophor:

Denna borde det vara skottpengar på.

var beredd på att du skulle reagera... själv gillar jag denna cover men visst, originalet är enligt mig en en av världens 10 bästa låtar någonsin varje fall

Av makatech
Av makatech

@izzie

Skrivet av tombman:

Zwift var /är verkligen en game changer. och nej, de andra platformer kommer inte ens i närheten av zwift. Har numera 80 000km på zwift och skulle jag behöva välja mellan enbart ute eller enbart inne cykling skulle jag helt klart välja inne.

Ja, Zwift är helt exceptionellt bra träning och oändligt mycket roligare än en vanlig traditionell trainer, tycker knappt det går att jämföra. Rätt schysst att ha en sådan fullvärdig tränings"miljö" som Zwift erbjuder i hemmet. För att göra upplevelsen angenäm är det dock viktigt med 1-2 billiga men stora golvfläktar från tex Biltema eller Clas Ohlson samt ett öppet fönster nära där man tränar.

Sedan att folk har åsikter och tycker "Varför cyklar du inte ute?" det ger man f-n i helt enkelt. Ibland kör man inne, ibland ute, man kan göra som man vill helt enkelt men med Zwift får man en helt enorm flexibilitet och väldigt bra/effektiv träning (eller det blir vad man gör det till).

Sedan att det inte passar alla må så vara, man får inte den sociala biten som att snacka skit med cykelkompisarna eller att fika och för många verkar det vara extremt viktigt. Jag vet 2-3 st i min omgivning som inte står ut med Zwift utan föredrar att träna tillsammans (oavsett om det är trainer/spinning i grupp på gym eller cykling utomhus).

Cykling med racer i grupp utomhus är en inte helt ofarlig aktivitet samt kräver mycket fokus och ibland är det skönt mentalt att antingen Zwifta eller cykla solo ute. Sedan tycker jag väl det underlättar att Zwifta medan man lyssnar på antingen death eller black metal. Kör enbart utan musik om jag verkligen är tvungen, typ när man Zwiftar flera tillsammans och snackar lite skit samtidigt (via tex Discord). Finns ju också race där man kan behöva snacka taktik, i synnerhet då lagtempo (vilket man brukar kunna ställa upp i om man gått med i ett Zwift-lag).

Zwift fungerar både som enskild träningsform eller helt enkelt för att göra en till en avsevärt bättre/starkare cyklist (vilket man sedan drar nytta av utomhus).

Nackdel: Trainern + Zwift abonnemang + en racer + skor + kläder kostar ju en slant, i synnerhet första året kanske det svider. Racern kan man dock använda både ute och inne samt att det finns ett bra begagnat utbud.

Av makatech
Av makatech
Skrivet av dan@work:

Har använt dessa sen 90-talet.

<Uppladdad bildlänk>
Har två likadana som jag alternerar. Tvättar dom med rotborste då och då.

Helt fantastiskt, den har jag på jobbet.

Kanske finns samlarvärde i dessa?

Tvätt med rotborste funkar, aha...

(Vi som använder 30 år gamla musmattor. LoL)

Av makatech
Skrivet av Sweckid:

Red bull håller sig i skymundan så gott dom kan, de räcker med att dom blev påkomna med att fiffla med maxbudgeten, inte konstigt dom är överlägsna.

Well, Red Bull har inte tänjt på reglerna mer än något annat topplag de senaste 20-30 åren men visst är det beklagligt. I synnerhet eftersom de inte behöver fuska med både det bästa materialet och de vassaste förarna. Längesedan vi hade ett sådant team med en så pass vass duo. Roligt med Perez även om jag håller på tjurskallen (Verstappen).

Av makatech

och atmosfärisk black metal från Tyskland...

Av makatech

Black metal från Danmark

Av makatech

Ett annat intressant black metal band från USA, detta band med en hel del "american native indian" DNA, riktigt coolt. Tvivlar på att det här är liveljudet men det spelar ingen större roll (sannolikt från studio versionen), kul att se bandet in action.

Av makatech
Skrivet av Smack Jack:

Tjihooo nu har min "nya" spelare anlänt!
Återstår att uppgradera Tonarm och pickup framöver och ett bättre Riaa.

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Ahhh, grym

Av makatech
Av makatech

Simpel men sköön låt av Immortal, play it loud, ett bra tungt riff räcker ofta för mig, ingen Abbath men däremot Demonaz.

Helt ny låt av Immortal

Av makatech

Ah, jag kommer alltid tillbaka till Sepultura förr eller senare, sköna, från 1991: