Inlägg

Inlägg som makatech har skrivit i forumet
Av makatech
Skrivet av Necrophor:

När man saknar Entombed och Dismember... men vill ha något "nytt" återkommer jag ständigt till dessa danskar med tysk vokalist ^^ Helt klart ett toppsläpp 2023 om man är ute efter något som osar old-school Stockholm Death Metal \m/

En riktigt vass platta av Asinhell, knappt en svag låt, svängig och lättlyssnad.

Av makatech

Människor är tyvärr ganska lättmutade, trenden med sportswashing är väldigt stark och se bara på den helt enorma påverkan det har nu tex på golfen (Liv touren) och Premier League men även inom andra sporter, att det nu kommer även till spelvärlden är inte särskilt överraskande, tvärtom.

Ja, det här med Ryssland och Ukraina är så klart känsligare just nu med rätta men det finns en jäkla massa exempel, den saken är klar.

Men innan man pekar finger ska man nog först se hur man beter sig själv. Vem köper inte direkt eller indirekt produkter av Kina tex som ju också stödjer Putin regimen och är högst tveksamma själva sett till mänskliga rättigheter samt bristen på demokrati.

Av makatech

Finns nog väldigt gott om liknande exempel, detta är en droppe i havet om än dock direkta kopplingar till spelindustrin så jag förstår att Sweclockers uppmärksammar det vilket så klart är bra.

Ta AIK tex som säkert vissa individer gillar här på Sweclockers. AIK sponsras en hel del av den svenska oljemiljardären Torbjörn Törnqvist som byggt upp en helt exceptionellt stor förmögenhet på Putin kontakter. Visst har han gjort sitt bästa för att officiellt nu klippa dessa band men faktum kvarstår hur allting började.

AIK skulle kanske vara i division 1 nu om det inte vore för honom.
https://www.dagensps.se/bors-finans/ravaror/putins-krig-har-g...

Sedan har man Kina som gång på gång visar sitt stöd till Putin regimen. Hur många här köper inte kinesiska produkter eller äger en Volvo?

Av makatech
Skrivet av Edd1e:

Har någon här bra idéer på slutna (helst planar) lurar under ~10-15K? Funderar på Drops Dan Clark Aeon X men är lite skeptisk till att beställa från staterna överlag. Övervägde Sundara Closed också men den ljudbilden passar mig inte alls (och har inte tillgång till EQ för ändamålet).

Finns väldigt få runt mig som har slutna, endast hört DC Aeon 2 Closed, DT 1770 och HiFiMans huvudvärksfabrik Audivina.

Kennerton kan vara värda att kolla in, jag har Magni vilka jag är nöjd med.
https://kennerton.org/

Av makatech
Av makatech

Ja, oavsett kvalitén på streamad ljud och bild så tycker många av oss människor om att samla, så är det ju och visst är det en kul men ofta kostsam hobby. Många har dessutom separata digitala kopior av sina fysiska ex oavsett om det är film eller musik vilket är exceptionellt imponerande men skulle aldrig någonsin palla den extra hanteringen själv. Visst, man får då en mera streaminglik upplevelse samtidigt som man inte sliter på sina fysiska ex. Men ändå lite udda eftersom jag trodde att det fysiska exet var just grejen, en del av upplevelsen och ceremonin?

Har själv tex en relativt liten samling cd och vinyler. Dock upplever jag en klart större harmoni i mitt "finlyssnande" via streamat ljud sedan jag skaffade en vettig enhet med nätverksfunktionalitet, en Marantz ND8006. Har även två par riktigt bra hörlurar så rent ljudmässigt är jag "hemma" med streamat. Vinyl och cd är kul ibland dock och förutom samlandet (att äga ett fysiskt ex) inbjuder till ett mera aktivt lyssnande och visst ger vinyl en lite annorlunda upplevelse, kanske speciellt tidiga upplagor med originalmasters från 60, 70 & 80 tal, ljudet blir bra, närvarande och lite knaster ibland förhöjer retrokänslan, det låter väl ungefär som det var tänkt att låta när plattan producerades. CD via streamat är mer luddigt att jämföra men det blir mera strukturerat ofta när man lyssnar på en specifik platta. Det som är kul med CD är att de brukar gå att komma över för fyndpris, prissättning av vinyler har börjat bli helt bananas och riskerar gå in mer och mer på området "svindyr lyxhobby".

Gällande film är väl det så att blueray ger pricken över i'et i sitt filmtittande rent kvalitetsmässigt och jag köper absolut det argumentet, yes. Ett vettigt hembio system kostar dock en del... Men jag upplever inte riktigt samma behov själv att kräma ut den extra kvalitén när jag ser på just film, upplever helt enkelt att streamat blir "tillräckligt bra" samt att ett bluray samlande skulle riskera kosta mer än vad det smakar. Visst, man kan samla på "favoritfilmer" men risken är väl att man till slut definierar jäkligt många som värda att äga. Beror ju också på hur mycket film man konsumerar, själv ser jag trots allt generellt ganska lite samt att jag personligen oftast föredrar att se sådant jag inte sett tidigare. Så jag kan förstå det men tror inte bliuray samlande är något för mig, känner inte behovet (ännu varje fall...). TV, sport och filmtittande har också tyvärr börjat bli ganska dyrt samt rörigt med alla olika leverantörer och on-demand tjänster men en separat diskussion. Streamingtjänsterna för musik ligger som sagt ljusår framför motsvarande filmtjänster, går inte ens att jämföra vilket möjligen är ett argument till att fortfarande äga fysiska ex av film. Vore ju trevligt om det kommer mera Spotify / Tidal liknande tjänster även för film, osäker på vem som kommit längs i dagsläget, iTunes? (jag är ingen Apple användare själv). H-vete vad bra jag är på att svamla och delvis gå OT.

Av makatech

En av de mest överraskande trådarna på Sweclockers genom tiderna måste jag säga:

1. att de flesta verkar samla på Blueray trots att det är 2024 (laserdisc förekommer också)
2. att såpass många älskar att se samma filmer om och om igen

Man kunde först få intrycket av trådförfattaren att han tyckte att han var lite annorlunda men det visade sig vara totalt tvärtom.

Tänker mig fredagkvällarna:
"Älskling, ska vi ta Inception igen?"
- "Men den har vi ju sett 14 gånger..."
"Snälla... den är ju så bra!"
- "Ok!"

eller
- "Älskling, kan vi inte se Dune idag?"
- "Sorry, den har vi inte på blueray."
(end of discussion)

Men samlandet är ändå intressant tycker jag. Frågan är om det faktiskt kan vara en bra investering att samla på fysiska ex av film? Att vinylsamlingar ökar i värdet är ju en trend som varat i ett antal år nu och underligt nog verkar fortsätta. Musik kan jag dock tycka är lite mera naturligt att vilja spela om och om igen vs filmer. Frågan är hur det blir i framtiden när det sannolikt blir ännu mer ovanligt med fysiska ex men att vi människor fortfarande älskar att samla på saker och vara retro. Kanske är helt lysande investeringar att bygga upp enorma mediabibliotek nu eller har de helt enkelt ofta gjorts i för stora upplagor?

Av makatech
Skrivet av mattera:

Ric har nog haft sin primetime, men han drar nog in mängder med pengar i spons och merc då han är en otroligt härligt profil.
Lite som Bottas just nu, kör helt ok men superhärlig medieprofil!
Jag hoppas personligen dom båda blir kvar en stund då dem är kul att kolla på både under och utanför varven som körs

Lite långsökt kan jag tycka, för det första tycker jag inte de kan jämföras. Dels har Bottas haft en avsevärt större samt längre topp än vad Ricciardo någonsin haft (även om Ric är en hyvens svärmorsdröm och därför mycket poppis i bland annat Sverige) men sedan att båda nu skulle förtjäna en plats i F1 pga mest för att de är "härliga medieprofiler"... njae.

Av makatech

Jag antar att ni blueray fanatiker ofta ser om samma filmer, annars har jag svårt att se poängen med att äga ett fysiskt ex. Själv när jag ser på film tycker jag (oftast) det är roligt att försöka hitta något nytt men vi är alla olika.

Av makatech

Intressant men något rörigt samtalsämne som även relaterar till tex musik kan jag tycka.

Att ha fysiska exemplar av tex film och musik kan kännas roligt, många inklusive jag själv (ibland...) tycker om att samla men det kan också lätt bli en dyr hobby och spåra ur, streaming av musik samt film är trots allt exceptionellt smidigt. Möjligen haltar jämförelsen till musik något eftersom utbudet av streamad film är avsevärt sämre än utbudet av streamad musik.

Bild och ljudkvalité kan också i vissa fall upplevas som strået vassare eller åtminstone ge en annan upplevelse med fysiska exemplar jämfört med streaming men det beror på vem man frågar samt hur man upplever det själv (och sist men inte minst om det är värt det rent ekonomiskt). På sätt och vis är det här ett "lyxproblem" tycker jag.

Däremot håller jag med om att det blir ett mer aktivt/engagerat/roligt tittande och lyssnande med fysiska exemplar men man måste ändå fråga sig om man har råd att unna sig den extra lyxen och riskera bli en samlare. De flesta av oss betalar ju för de digitala tjänsterna ändå.

Streamingtjänster är självklart framtiden men samtidigt är det möjligt (?) att samlarvärdet på fysiska exemplar kommer fortsätta gå upp sakta men säkert över tid.

Av makatech
Skrivet av izzie:

Det här kanske sticker i ögonen (öronen?) på en del här, men jag tittar på att köpa Shokz Openrun Pro för att ha när jag springer och cykeltränar.

Eftersom de är bone conducting är det svårt att hitta ljudtester på nätet - men har någon här använt dem? Jag kör Airpods Pro idag, vilka har gott och väl bra ljud, men även med transparency mode är de lite för läskiga att ha framför allt vid cykling.

Jag är beredd på att ljudet blir sämre, men hur mycket? Är det fortfarande acceptabelt för någon som inte är helt obrydd om bra ljud? Eller är det bara skit?

Jag har inte Pro varianten men gillar Shokz Openrun eftersom det är lurar som faktiskt sitter kvar på mig även om jag skulle köra hårda konditionspass tex på cykeltrainer och periodvis svettas kraftigt. Ljudet är lite "klurigt" (en något annorlunda upplevelse med bone conducting lurar), jag upplever det själv som hmmm "medel" men absolut tillräckligt bra för träning (typ...) men vet att det finns folk som hatar det, kvalitén är nog på sin höjd medel också, min gamla höll väl drygt 2 år men ändå beställde jag ett par nya. Men träningslurar har det iofs inte lätt om man använder dem mycket i någon konditionsdisciplin, de får utstå en del så drygt 2 år behöver ej vara katastrof. Tror jag gav nästan exakt en tusing för mitt senaste par. Däremot är det ytterst sällan jag använder lurar när jag springer eller cyklar utomhus så här kan jag inte riktigt svara på hur de är mot vinddrag och sådant. Utomhus lyssnar jag på fågelkvitter samt bilmotorer.

Av makatech
Skrivet av oqvist:

Du har indoktrinerats av ASR.

(Amir den allsmäktige, alla bugar nu)

Skrivet av Gurrrra:

Anledningen till att jag rekommenderar Topping är att dom har prylar som kostar runt tusenlappen men som är _helt_ transparenta, men även typ SMSL har en del lika prisvärda pryar.

Ingen stoppar dig om du vill köpa Kina prylar samt indirekt fortsätta stödja Kinas regim, kör på. (Obs: Jag är iofs inte bättre själv...)

Av makatech
Skrivet av Gurrrra:

Var är faceslappen menar du? Skulle väl vara Atmos då, men resten är ju bara högre siffror med så gott som ingen praktisk nytta för nån.

En totalt separat diskussion om man tycker sig märka någon skillnad i ljudkvalitén från FLAC jämfört med kvalitén Spotify levererar eller inte. Antar att den dragits en del ggr innan i forum världen över samt här.

Det som skett är varje fall att Tidal gör över till flac från mqa samt att man får deras högsta ljudkvalité även för 119 kr / månad samtidigt som Spotify verkar fortsatt försenade. Dvs de har inte kommit med deras sedan länge utlovade hifi premium tjänst ännu och frågan är också vilket pris de kommer sätta. Själv tycker jag det blir allt svårare att motivera Spotify framför Tidal (om man nu är road av ljud och hifi). En annan aspekt är att artisterna får något högre ersättning från Tidal mig veterligen vilket jag tycker känns bra att veta. Något Spotify varit överlägsna på är väl dock smidigare integration till andra externa enheter samt möjligen ett bättre gränssnitt (vilket dock också är en smaksak). Skillnad i utbud har jag ej järnkoll på i dagsläget.

Av makatech

Det nya är väl att de (Tidal) erbjuder högsta ljudkvalitén för 119 kr samt verkar fasa ut (eller åtminstone komplettera) deras mqa format till flac. Bättre sent än aldrig, mqa formatet har varit minst sagt omdebatterat och sammantaget en negativ grej för Tidal. För åtta dagar sedan skedde ändringen (?), utmärkt. Jag har själv Tidal abonnemanget för 119 kr sedan länge. Spotify har väl "lovat" någon hifi premium tjänst med högre ljudkvalité länge nu men inget verkar hända. Vilket pris Spotify kommer sätta har det också spekulerats om men nu får de väldigt svårt lägga sig högre än Tidal för högsta nivån, konkurrens är bra. I övrigt ger väl fortfarande Tidal mer ersättning till artisterna.
.

Av makatech

Jag har varit lite sömning sista tiden men vad har Tidal gjort? Det är ju helt lysande och en faceslap på Spotify, hur länge har det varit så här?

https://i.imgur.com/6AeOCQi.jpeg

Av makatech
Av makatech

High On Fire låter något oväntat bättre än någonsin, helt omöjligt motstå för en stoner/doom älskare som mig, Matt Pike ser till och med lite slimmad ut, han kanske börjat sporta och blivit nykterist. Detta är en grupp jag måste se live, prioriterat. Obs, denna typ av musik måste spelas högt.

Av makatech
Av makatech
Av makatech