Inlägg

Inlägg som makatech har skrivit i forumet
Av makatech
Av makatech
Av makatech
Av makatech
Av makatech

Kanske är postad redan, inte vet jag.

Av makatech
Av makatech
Av makatech
Av makatech

Ok, intressanta svar, jaja, vem vet, kanske tar steget till den onda sidan själv snart, provar iPhone, en Apple enhet eller två menar jag.

Iofs tycker jag väl inte att jag har några problem med mina nuvarande datorer och Samsung mobil men man blir ju ändå nyfiken när folk är nästan religiöst lyriska och är beredda att göra allt här i livet för att få en iPhone eller en Apple.

Kan dock bli ett djävulskt dyrt "test". LoL

Av makatech

I vanliga fall tycker jag att "tech människor och nördar" brukar vara förespråkare av öppna standarder och motståndare till monopol men tydligen gäller inte detta alls för Apple. Här sväljs deras slutna eko system med hull och hår oavsett pris, hyllas samt höjs till skyarna.

Microsoft som egentligen är avsevärt bättre när det gäller öppna standarder däremot hatas och bespottas.

Apple och deras ganska slutna eko system hyllas och här välkomnas snarare deras kanske snart mera monopol-liknande dominans på marknaden.

Hur kan det ha blivit så här? Någon som kan förklara?

Av makatech

Ja med denna enorma medvind för Apple rent generellt (inte enbart för telefonerna) så undrar man hur länge det dröjer även innan de börjar bli vanligare på företag. Här dominerar ju Windows fortfarande nästan totalt (med undantag för företag inom media etc).

Egentligen är väl det här Microsofts fel, de har misslyckats att hänga med i Apples konkurrens både med deras telefonsatsningar samt Windows. Visst har Windows blivit bättre men det är inte lika lättanvänt för gemene man samt inte lika stabilt som Apple. Ett problem för Microsoft är ju så klart att de behöver supportera Windows till en avsevärt spretigare hådvara än vad Apple behöver med deras mera låsta ekosystem.

Nu när Apple även börjar köra om när det gäller prestanda, CPUer och sådant så ser situationen allt mer mörk ut.

Men känns lite deppigt faktiskt eftersom jag ändå är en förespråkare av mera öppna standarder men Apple är/blir jäkligt svåra att stoppa nu. Hoppet för Microsoft/Windows ligger väl ändå i deras enorma företagsdominans, en viktig grund för dem.

Av makatech
Skrivet av Alastor Moody:

Det har du rätt i, det är bättre att jämföra priserna mellan Pixel 6a och iPhone 14 när de släpptes samma år.

11 990 kr för iPhone 14 och 4 190 kr för Pixel 6a. Det är en prisskillnad på 186 %. Borde vara svårmotiverat för majoriteten.

Glöm inte att iPhone blivit en statuspryl av rang samt att de är enklare samt stabilare för gemene man att använda.

Det vet i sjutton om iPhone är den populäraste mobilen här på Sweclockers tex, det tror jag knappast.

Själv kan jag tycka att Apples framgång är väldigt imponerande men samtidigt lite tragisk. Tragisk ur den aspekten att jag föredrar öppna standarder och Apple har ett mera slutet ekosystem förutom faktumet att de är svindyra. Apple har dock verkligen överbevisat hur viktigt det är med användarvänlighet, stabilitet och sist men inte minst design. Folk är uppenbarligen beredda att betala för det vilket man ändå kan förstå.

Väldigt fascinerande dock att även människor världen över som har det sämre ställt upplevs göra vad som helst för en jäkla iPhone, detta kan jag inte riktigt förstå heller.

Av makatech
Skrivet av Elgot:

Har det inte mycket att göra med att man (till stor del) ersätter datorn (och tv:n) för många också?

absolut, du har rätt

Av makatech

Finns säkert många orsaker, tex:

Datorer håller avsevärt längre nuförtiden pga. att de är kraftfullare, i huvudsak pga övergången till ssd men också andra prestandaförbättringar, grafiken, cpu'erna så klart samt att tillverkarna blivit lite generösare med ram. Även en arbetslaptop kan hålla/duga ca 5-6 år nu, tidigare var det vanligt att byta ca vartannat eller vart tredje år.

Prestanda datorer för spel har blivit svindyra, mycket pga GPUerna, konsollerna tar nog över mer och mer även på spelmarknaden.

Folk håller väl också i plånboken pga allt elände senaste åren, Covid, krig, räntorna etc.

Av makatech
Skrivet av Varg:

Det trodde jag inte. Jag hade själv bytt till Iphone om de inte var så dyra.

Det är imponerande och exceptionellt förvånande hur folk över hela världen, fattiga som rika är beredda att göra nästan vad som helst för en svindyr iPhone inklusive organförsäljning. Frågan är om en iPhone blivit den viktigaste statusprylen som finns nu för tiden, gått om bilen?

Du ligger nog bättre till hos en tjej du vill imponera på om du ger henne den senaste iPhone modellen jämfört med ett smycke, så långt har det gått. iPhone är den ultimata lyckan för ganska många.

En jättebra telefon för folk som kanske inte är så tech intresserade samt pensionärer, de är ju lite enklare att använda jämfört med en Android (samt även lite stabilare ska erkännas...). Apple är också jäkligt duktiga på design.

Folk verkar tycka det här med öppna standarder är överreklamerat, vad gör man inte för att låsa sig in i Apples svindyra ekosystem?

Av makatech
Av makatech
Av makatech

Kanske blivit postad tidigare denna vackra fina jullåt.

Av makatech
Skrivet av Necrophor:

Vltimas släpper nytt i mars och låten är tagen från kommande skivan. Har man aldrig hört talas om dem är det en "supergrupp" som består av David Vincent på sång (Morbid Angel), Rune Eriksen på gitarr (Mayhem) och Flo på trummor (Cryptopsy).

Mina tankar går tillbaka till riktigt gammal old-school thrash som lutar åt Heavy Metal hållet ala Metal Church och tidiga Metallica, men definitivt trumbankande hämtat från Dödsscenen. Så egentligen.... hur skulle Metal Church och kanske tidiga Metallica ha låtit om de hade haft death metal influenser?

Ah, intense men lite annorlunda flow, riktigt bra, noll koll på gruppen men får börja nu.

Av makatech