Inlägg

Inlägg som mkl har skrivit i forumet
Av mkl
Skrivet av Åsa-Nisse:

Läste fel först men höll med dig:

"Man ska inte låta en brutal diktator styra den globala marknaden."

Även en trasig klocka visar rätt ibland

Av mkl

Uppdatering, nedan är SÅLDA
Chromecast 2nd generation
SteelSeries QcK+ musmatta
Kjell Kabelgömma Maxi Svart
Ny CAT 6 (3m)
Ny CAT 5E (1.5m)
Ny CAT 6 (2m), svart
Samsung USB A-USB C kabel (2m)
Grenuttag 6-vägs (140cm)

Av mkl
Skrivet av pv2b:

Nackdelen med stängda plattformar, som t.ex. Apples iOS-plattform är att man inte kan byta till en annan appbutik. Ska du ha en app på telefonen så måste den vara godkänd hos Apple.

Med t.ex. Android finns andra möjligheter till att lägga till andra appbutiker, även om det finns en del praktiska begränsningar som gör att det inte är helt enkelt alla gånger.

Om Apple bryr sig om sina marknadsandelar i Kina gör de smart i att öppna upp för att sideloada appar eller alternativa appbutiker. Frågan är vad de bryr sig om mer: Den kinesiska marknaden eller totalkontrollen över sin plattform. Om de öppnar upp sin plattform lite så kan detta ju vara en win för oss konsumenter även här.

Såvida de inte gör det enbar i Kina

Av mkl
Skrivet av anon214822:

Varför hålla på med inbördeskrig? Varför systematiskt skjuta sönder sin egen stad? Varför hålla på med dessa ständiga bombattentat mot varandra? Varför vara så korkad att man lagrar 2700 ton ammoniumnitrat så länge och så centralt? Varför inte kunna samarbeta om att bygga något tillsammans? Varför inte ha fred och välstånd? När dom kan bete sig bättre så lovar jag att vara mer respektfull.

Jag har inte försvarat någonting av det du nämnde och jag tror ingen ärlig medborgare i det landet försvarar framförallt lagrandet av nitratet på det viset som har beskrivits.

Inbördeskriget och den "systematiska sönderskjutningen av sin egen stad" var 30 år sen.

Av mkl
Skrivet av anon214822:

Nu var jag mera inne på tiden direkt efter det Ottomanska rikets sönderfall, bakgrunden till Sykes-Picot etc. För mera moderna tider är det säkert mycket som du säger.

Beirut är av särskilt intresse för oss svenskar och det hänger ihop med att vinterklimatet är bäst i nordöstra Medelhavet. Det finns tills exempel pensionerade svenskar som bor vintermånaderna på Cypern (Aya Napa etc). Varmt och gott på uteserveringarna, ingen snö och slask. Nackdelen med Cypern är att det finns inte så mycket att göra annat än att just sitta på uteserveringarna.

Beirut var en gång rikt och vackert, ett Paris på Medelhavets strand. Sedan slogs allt sönder av inbördeskriget 1975-90. Nu har den här smällen satt igång stora demonstrationer där man är rejält trötta på det nuvarande sekteristiska och korrumperade styret. Kanske skulle det gamla förstelnade kunna sopas åt sidan och något bättre komma fram så man kan hitta tillbaka till hur Beirut var före inbördeskriget.

Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att övervintra i Beirut, jag kan franska och man lär kunna klara sig med det. Sitta där på stranden och knacka på min MacBook med storstadens variation och utbud på gångavstånd. Inte helt fel.

Fast dom får gärna sluta spränga sig själva i luften först.

Jag syftade även på Sykes Picot. De Kristna var inte majoritet då heller, även fast det var godtyckliga geografiska gränsdragningar.

Jag instämmer. Har inte varit med om bättre klimat än Libanon och hade gärna bott där om det gick att göra det tryggt och om det gick att försörja sig.

Tycker det är ganska olämpligt med "dom får gärna sluta spränga sig själva i luften först".

Av mkl
Skrivet av jockern:

Jag tar gärna följande givet att skicket är bra. Bor själv i Solna så jag hämtar.

Chromecast 2nd generation: 200:-
SteelSeries QcK+ musmatta: 75:-
Kjell Kabelgömma Maxi Svart: 75:

De här kan du få för det priset redan nu. PM om du vill hämta

Av mkl

Uppdatering: MSI GeForce GT 1030 2GB LP OC grafikkort SÅLD

Av mkl

Stötte på denna på FB och kom att tänka på tråden:
https://www.facebook.com/camellosweden/?ref=br_rs

Av mkl
Skrivet av anon214822:

Libanon skapades ursprungligen för att ge kristna en egen stat i det annars muslimska Syrien. Muslimska stater har en historia av intolerans mot andra religioner. Problemet var att allt efter tiden gick ökade den muslimska andelen av befolkningen tills den nu är i majoritet även i Libanon. Det kristna styret biter sig fast vid makten och vill inte bli dominerade av muslimer men å andra sidan är muslimerna i majoritet. Där är grundkonflikten i dagens Libanon.

När jag läste om explosionen i Libanon trodde jag först att det var gammal ammunition som smällt. Vilket det kanske var också. Det vara bara inte så bra idé att gömma det inuti den där enorma högen av ammoniumnitrat. Typ. Det var ju något som satte fart på högen.

Lite för mycket OT men:
De kristna var inte majoritet när staten Libanon bildades och konstitutionen visar på det.
Att "Muslimska stater" har en historia av intolerans mot Kristna är för generaliserande och är irrelevant i sammanhanget. Baathism och inte Islam var det som gällde i exempelvis Irak och Syrien, varför så många Kristna i de länderna föredrar Assad och föredrog Saddam.
Grundkonflikten beror inte alls på det du säger. Grundkonflikten beror dels på att det finns en de facto stat som är mäktigare än regeringen och dessa är varken Kristna eller diskriminerar Kristna, och dels att samtliga etniska grupper har representanter i olika statliga organ som syftar till att bl.a. representera sin folkgrupps intressen men att denna politiska klass präglas av nepotism och är för korrupt.

Av mkl
Skrivet av twit:

Nu har du smurfat till det lite väl. Jag har ingen insikt om situationen i Libanon, men en enkel sökning ger högar av resultat som säger ungefär samma sak - att det förekommer våld (något annat vore förvånande med tanke på landets historia) mot alla religiösa grupperingar, men att kristna inte på något sätt är särskilt utsatta. Libanon framhävs som ett väldigt lyckat exempel på religiös integration, med en betoning på att det stora inflödet av flyktingar från Syrien satt hård press på landet och orsakar ytterligare spänning.

Saxat från en kristen sida:
https://www.persecution.org/2019/04/07/christians-lebanon-mai...

Skrivet av anon78208:

Som en icke-religiös person som kan sympatisera med alla drabbade så måste jag ändå fråga, har du någon källa på detta påstående?

Dessa kommentarer är exempel på vad jag tycker särskiljer SweC från andra forum, dvs. att man inte tar något som sanning bara för att det är harmonierar med befintliga uppfattningar, vare sig det är rätt eller fel.

Obs, jag vet att mina inlägg ovan inte alls i linje med vad som önskas av ett argument i en diskussion men det är för att det inte var min åsikt. Jag var inte ute efter att bevisa med de inläggen utan bara ge min syn om någon skulle vara intresserad av det. Jag har även bra koll på landet och dess politik ifall någon skulle ha lite mer specifika frågor om det politiska läget

Av mkl
Skrivet av ToirRisker:

Rätt säker på att dem som dog och anhöriga som miste en familjemedlem är dem som drabbades värst.

Ja, och det var inte i något bostadsområde utan i ett affärsdistrikt nära hamnen. Det drabbar ingen folkgrupp mer än annan

Av mkl
Skrivet av twit:

Nu har du smurfat till det lite väl. Jag har ingen insikt om situationen i Libanon, men en enkel sökning ger högar av resultat som säger ungefär samma sak - att det förekommer våld (något annat vore förvånande med tanke på landets historia) mot alla religiösa grupperingar, men att kristna inte på något sätt är särskilt utsatta. Libanon framhävs som ett väldigt lyckat exempel på religiös integration, med en betoning på att det stora inflödet av flyktingar från Syrien satt hård press på landet och orsakar ytterligare spänning.

Saxat från en kristen sida:
https://www.persecution.org/2019/04/07/christians-lebanon-mai...

Min pappa är från Libanon och jag har bott i Libanon när jag var yngre. Jag skulle säga att de Kristna har det näst bäst efter Shiiterna. Det kan bland annat utläsas genom att först ta reda på vilka som de facto styr landet och sedan hur populära de är bland Kristna i Libanon

Av mkl
Skrivet av filbunke:

Ingen kandidat som har vunnit flest delstater men färre elektoralsröster har vunnit presidentvalet.

Trump vann även mest area. Men det är väldigt mycket tomrum i mitten av USA och utanför städerna, och då pratar jag inte bara om ytan...

Edit:

OT: någon timme är inte två eller mer, ser det som ett utryck för när det finns viss osäkerhet.

Jag har inte påstått annat

Av mkl
Skrivet av lorgix:

Elektorer är vad presidenten behöver en majoritet av, inte stater.

Elektorerna är delstaterna viktade. han fick flest delstater också.

Av mkl
Skrivet av FX9:

Om jag inte missminner mig så gjorde dom ju inte det. Han vann på grund av att han kammade hem "rätt" röster

Du har rätt. Jag syftade på antal delstater

Av mkl
Skrivet av Mindfighter:

Ja med deras system (med representanter som sen röstar i sin tur) så är han president också, så QED: majoriteten bestämmer vad som är rätt!

Deras system är snarare att delstaterna har olika vikter och man räknar antal delstater som röstat på en kandidat. det blir för mycket OT att fortsätta det här. Jag retades från början

Av mkl
Skrivet av lowngcawt:

Fast det gjorde de inte alls.

2016
Clinton 48.2%
Trump 46.1%

Jag menar delstater

Av mkl
Skrivet av Mindfighter:

Alltid majoriteten som bestämmer!

Majoriteten röstade på Trump

Av mkl
Skrivet av inquam:

Helt plöttsligt fick man en liten, liten bild av hur det måste kännas att leva i krig med explosioner överallt. Tacksam att fått slippa det.

https://www.svt.se/nyheter/beirut-jag-ropar-till-barnen-att-v...

Av mkl
Skrivet av DJache:

@mkl: från Inet så ser det ut att vara gddr5. Mitt bud på 400:- står alltså kvar.

Det priset går bra. Jag väntar med laptopen dock eftersom jag hoppas på¨något högre där.

Kan du hämta?