Inlägg

Inlägg som mkl har skrivit i forumet
Av mkl

Hade varit trevligt ifall man kunder göra det å någon annan i mötets vägnar

Av mkl
Skrivet av Lombard:

Hej,

Har du konfigurerat SPF record i din domän? För Office 365 t.ex. så behöver detta stå i ett TXT record i domänens DNS:

v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all

https://docs.microsoft.com/sv-se/microsoft-365/security/offic...

Man kan också få ledtrådar om orsaken mailet hamnar i skräppostmappen genom att kolla i mail header för mailet, här är ett verktyg för att göra det mer läsbart:

https://mxtoolbox.com/EmailHeaders.aspx

Hej,

Stort tack för svar.

Kan du skicka en länk med guide om hur man konfigurerar SPF record? Jag har inte gjort något annat än att skapa adresserna och kan inte särskilt mycket om detta.

Kan du även skicka relevant guide för det där med email header? Jag förstår inte riktigt det.

Av mkl

Whitelista företagets epostkonto

Hej,

Jag har nyligen skaffat en servertjänst hos en Svensk host som verkar vara omtyckt på SweC för att bland annat ha företagsmailen hos dem men mina mail hamnar i skräpposten när jag testar att skicka mail till min egna Outlook. Jag pratade med hosten och de bad mig göra ett mail test på https://mail-tester.comoch skicka resultaten till dem. Eftersom att jag fick 10 av 10 sa de att det inte finns mycket att göra än att be mottagarna whitelista men det förutsätter ju att mottagaren tittar i skräplådan. Det känns också märkligt att jag skulle vara svartlistad redan från start hos Microsoft.

Jag undrar ifall ni har några tips på åtgärder som jag kan ta? Just nu använder jag hostens servernamn (men min domän) och jag tänkte byta till mitt egna servernamn för att se ifall det hjälper.

Av mkl
Skrivet av firstofmay:

Människor är inte särskilt trevliga egentligen om man ska vara cynisk, internet tar bara bort potentiella konsekvenser när man är otrevlig.

Jag tycker att det även är lite som det där tortyrexperimentet där en vägg med fönster separerade "torteraren" och "offret"

Av mkl
Skrivet av Shockwave:

Skulle inte gå så långt att kalla dem briljanta. De flesta laddar bara ner något program, eller så betalar de för en online-tjänst som gör det åt dem. Möjligtvis att man kan kalla de som skriver programmen osv. briljanta, men även då handlar det till stor del bara om web scraping, något som definitivt inte är banbrytande teknologi.

Jag säger inte att dessa är briljanta men om dessa summor kan förmå halvsmarta människor att spendera sin tid på det här sättet, tänk alla kompetenta som jobbar i silicon valley eller på investment banker enbart för pengarna

Av mkl
Skrivet av Pellepelikan:

Sålänge folk är villiga att betala överpris till scalpers så ser jag inte problemet. Visst det är drygt att inte få tag på en vara men de säljer ju vidare så produkterna når ju marknaden (till skillnad från kryptogrävare).

Men de fyller ingen värdefull funktion alls. Det är mer förståeligt att behöva muta statstjänstemän i öst

Av mkl

När jag läser hur fyndiga de är kommer jag att tänka på hur många briljanta hjärnor som kunde lösa riktiga problem istället arbetar för helt fel saker pga pengar

Av mkl

Tack för era svar. Jag lyckades lösa det genom att kolla reliability history och sedan installera nya drivrutiner på moderkort och grafikkort. Jag tror att det var drivrutinerna på grafikkortet som spökade

Av mkl
Skrivet av AplAy:

Föredrar Bill Gates framför Jeff B-Sås alla dagar i detta universum.

En bra genomgång av "filantropi"; det är inte helt som det verkar https://www.youtube.com/watch?v=mS9CFBlLOcg

Av mkl
Skrivet av zonar:

I Sweclockers forum såklart! Var annars?

/z

Vi måste ju få med röster från övriga länder. Jag tänkte CS och/eller UFC-turnering

Av mkl
Skrivet av sajo:

Hade de nordiska länderna faktiskt kommit överens om en enhetlig nordisk layout, som bland annat skulle innebära att Danmark behöver byta plats på Æ och Ø, så hade detta varit förståeligt. Men de nordiska layouterna skiljer sig uppenbarligen alldeles för mycket ifrån varandra för att detta ska funka eller se bra ut i dagsläget.

Var tänkte du dig att man skulle besluta om detta?

Av mkl
Skrivet av Baxtex:

Haha jag tänkte skaffa extra plusspoäng, köpa något som är bättre för samma eller mindre peng.

Tror inte att det funkar så med presenter

Av mkl

Kan någon tipsa om något bra program för att kolla temperatur på komponenter så att jag kan testa det?

Av mkl
Skrivet av lgr:

Laser eller bläckstråle?

Jag har bara tittat på bläckstråle, vet inte hur det ser ut med portabla laser

Av mkl
Skrivet av lgr:

Det är mindre en ekonomisk fråga, framförallt handlar det om att jag inte vill avsätta 1 kvm till en skrivare.

Jag prisbevakar några portabla skrivare av liknande skäl. Någon som har bra erfarenhet?

Av mkl

Skärm svart (frånkopplad) i några sek följt av högre fläktljud

Hej,

Har idag haft ett nytt problem med att skärmen blir svart i några sekunder när jag bläddrat bland vissa excel-ark (det finns inga makron i dessa ark eller komplexa länkar).

Det verkar som att den kopplar bort från skärmen och att datorn sover i någon sekund eftersom att min skärm beter sig som att jag startat upp datorn på nytt med in "DP in"-popup precis innan jag får bild.

I samband med det väsnas även mina fläktar lite högre.

Det är inte alls några superstora eller komplexa excel-ark. Jag har jobbat med mycket tyngre bara några dagar sen utan problem.

Har en Ryzen 9 3900X, 3.8 GHz, 32GB minne och RX 5600 XT Pulse 6GB ifall det spelar roll.

Jag har inte installerat något nyligen

Vet någon vad det kan bero på? Har bara hänt idag men har skett 3-5 gånger.

/M

Av mkl
Skrivet av zaibuf:

Ni som sitter på större 43"+ (eller dual 34+24). Upplevs det inte väldigt stort? Lite som att ha en TV på skrivbordet. Stora bildskärmar ska man väl sitta en bit ifrån, åtminstone om man tänker tum för en TV kontra avståndet till soffan. Där kanske man bör se över hur djupt skrivbord man har?

Kan tänka mig då man arbetar så blir det som att ha tre skärmar där man kan vrida huvudet något mellan, vilket nog inte är något problem. Men då man spelar borde det väl vara lite som att sitta längst fram på en bio? Dvs. svårt att få en överblick över allt som pågår utan att behöva titta omkring sig?

34" Känns helt klart som en rimlig start, gör nog så att jag behåller min budgetskärm som sekundär om jag skulle känna behovet av att koppla in den. Ska kika på lite fler alternativ, men står mellan Xiaomi och AOC just nu. Är beredd att hoppa upp 1-2 tusen i prisklass om det skulle ge bättre valuta. Dock så har många recensioner om Xiaomi sagt att det är en väldigt bra bildskärm till det priset.

Jag har en 43" som jag bytte till från 2x25". Ångrar inte det en sekund. Kan ha den lite längre bak på bordet, som dessutom är mycket tommare nu genom multibrackets gasarmen

Av mkl

Den är bara ful

Av mkl
Skrivet av anon185723:

På fredag är det black friday. Då kommer det mycket fina erbjudanden. Känns lite dumt att plocka ihop något nu som inte kommer på rea.

Hjälper du mig plocka ihop något på fredag😬?

Av mkl

Hej,

Jag har inte haft möjlighet att köpa delarna ännu och tänkte göra det i veckan. Har någon något uppdaterat förslag?