Inlägg

Inlägg som mkl har skrivit i forumet
Av mkl

Jag har en annan fundering beträffande Aliexpress och liknande sidor: var finns det idag störst potential att spara gentemot västerländska aktörer, kanske även utveckla en verksamhet?

Jag upplever att väldigt mycket elektronik kostar nästan lika mycket, och ibland lite mer än Amazon eller svenska sidor, vare sig det är ett väletablerat märke som Xiaomi, ett halvt väletablerat märke som Anker eller även väldigt okända märken som skulle lika gärna kunna vara white labels. Jag baserar det på en del jämförelser av bl.a. usb hubbar, docking stationer, elscootrar, och mobila skrivare på de vanligaste "Kina-sidorna" som Aliexpress, Banggood, Dhgate, etc.

Av mkl
Skrivet av pålis:

Ja, jag köpte den.

Tack för svar!

Av mkl

Är Kensington såld?

Av mkl

Hur spelar ni FPS-spel på konsol?

Hej,

Jag är inte så erfaren när det gäller FPS-spel - spelade mest FIFA och FM i mina dagar - men är nyfiken på hur många som använder mus/tangentbord på deras konsoler när de spelar FPS-spel och även hur ni som spelar med handkontroll gör för att jämna ut svårigheten?

Jag tycker att det är mycket svårare att sikta och manövrera med spakarna än med en mus och därför har jag ingen möjlighet alls när jag spelar live.

Finns det "rum" som man kan hålla sig till i de stora spelen för att endast spela mot personer som använder handkontroll? Kan man utnyttja någon aim-assist?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av mkl
Skrivet av FilleMang:

Nej, det är spot on om vi bara fokuserar på den delen. Jag trodde vi pratade i samband med textens helhet.

https://myislam.org/99-names-of-allah/as-salam/
https://simple.wikipedia.org/wiki/Names_of_God_in_Islam

Känns dock som ett sidospår i ämnet. Jag kan inte mer arabiska än man lär sig igenom att snacka världsproblem med polarna på Vårväderstorget osv. Min kompetens ligger snarare i hur lite vi får ut av massövervakning/avlyssning i förhållande till vad vi lägger på det.

Got you Hoppas att ni äter gott samtidigt

Av mkl
Skrivet av FilleMang:

Du är väldigt nära iaf habibi.

Kuriosa. Texterna slumpades fram från en kampanjsida som hette HejFRA som gick ut på att man skulle lägga olika ord i sin mejlsignatur för att plockas upp av filtret. Tänkte det kunde vara roligt att se om någon kom ihåg det.
Det är från tiden innan man blev pessimistkonsult och faktiskt orkade bry sig.

Som gammal debbatör är detta en roligt tråd för mängden argumentationsfel är enorm.
Man blir nyfiken på hur mycket vi som vill vara ifred ska behöva utstå för att vissa av populationen ska känna sig trygga.
Man tycker att vi som är paranoida på ett sätt borde kunna finna en kompromiss med de som är paranoida åt andra hållet.

jag pratar Arabiska, det är inte "nära"

Av mkl
Skrivet av FilleMang:

Då kanske de kan rösta igenom dessa ändringar med några få timmars förvarning, under någon höjdpunkt OS denna gången istället för VM så de lyckas få en halvtom riksdag igen.

FRA lagen infördes på ett sätt som gjorde att man tappade allt förtroende för våra politiker. Även om det var roligt att se Federley gråta och prata om sin mamma när han svek sina väljare.

"Hej FRA!
Det finns ingen anledning att läsa mina meddelanden. Jag har ingenting att göra med al-Fatah, ETA eller PKK. Jag har aldrig gjort Hadjdj eller tillverkat massförstörelsevapen, jag vet knappt ens vad As-Salam betyder. Men tack för visat intresse!"

Salam = Fred. Köp Gevalia nu

Av mkl
Skrivet av blunden:

För ett tag sedan ungefär när deras nya modeller precis lanserats hade de ca 50-60% rabatt på vissa av de bättre modellerna från 2020, lägre än andra butiker brukar ha under Black Friday. Tipsade om det när det begav sig.

Ja, 10% är väldigt lite jämfört med deras bättre kampanjer. Jag har dock inte ännu lärt mig mönstret för när de brukar ske men jag har fått för mig att det sker ett antal gånger under året. I början av Juni 2020 vet jag att de hade kampanj för 2019 års modeller i alla fall så kan tänka mig att en ny kampanj inte ligger så många månader bort. Kan därmed absolut vara värt att hålla lite koll.

Tack så mycket för väldigt bra svar. Det var vad jag misstänkte och jag ska försöka ha is i magen

Av mkl

Är det någon som vet vilka perioder samsung brukar ha bättre benify deals? Rabatterna på vissa soundsbars är exempelvis uppemot 10% just nu men jag får känslan av att det brukar vara betydligt bättre

Av mkl

Har tyvärr blivit väldigt upptagen så måste lägga mig i mina återstående matcher

Av mkl

Ni som har den, går det att koppla pc, tv och PS5 samtidigt så att man kan använda pc som källa även när tvn är av?

Av mkl
Skrivet av Entash:

Rockstar har inte sagt något, men jag tror de kommer ta betalt för uppgraderingen. Tycker ändå de är ok eftersom det kommer ha gått 7 år sen PS4 versionen kom ut. Men isåfall hoppas jag på riktiga förbättringar. Det talas om 60 fps och stora grafiska skillnader. Vissa rykten talar även om att spelet kommer flyttas till Red Dead 2 motorn. PS4 versionen är kraftigt begränsad även på PS5, 30 fps 1080p eftersom rockstar ej uppdaterat det något.

Med det sagt kommer iallafall GTA V: Online vara gratis för PS+ medlemmar om det är något som intresserar dig. Detta innebär att man får Online delen av spelet, sen får man antagligen köpa till Singleplayer om man vill. Det är möjligt att man kanske kan betala en mindre summa för att uppgradera från PS4- till PS5 versionen. Men troligen tar de riktigt betalt.

Skrivet av Levandebild:

Det är sagt att det inte kommer vara någon "simpel port" så antagligen kommer du behöva köpa spelet på nytt till de nya konsolerna om du vill ha dess nya godsaker.

Tack hörni. Jag är väl uppjagad över den nya konsolen

Av mkl
Skrivet av s0sdaf:

Ok!

Dock kan det ju tänkas att de släpper en PS5-förbättrad version i framtiden. De har ju en planerad för GTA V. Dock ingen gratis uppgradering för de som redan äger spelet, utan de måste köpa PS5-versionen igen.

Förstår jag det rätt att även om jag nu skulle köpa "GTA V: PS4" till mitt PS5 i PSN store så skulle jag behöva köpa "GTA V: PS5" när den släpps ifall jag skulle vilja ha det? Alltså att man inte får tillgång till uppgraderingen automatiskt. Är det bekräftat? Det var lite vagt när jag undersökte det

Av mkl
Skrivet av Aiwi:

Inga konstigheter, s.k. apparatkabel C7 av valfri längd kommer att fungera fin-fint!

Tack ska du ha

Av mkl
Skrivet av N_Micke:

Borde väl funka med vilken som helst så länge det är samma anslutning?

Inte lättare att bara köpa en förlängningssladd o koppla på befintlig kabel?

Om ändå. Jag har kabelkanaler och sladden är precis den olämpla storleken. Hade den varit mycket kortare hade jag kunnat använda förlängning.

Av mkl

Har någon annan köpt strömkabel? Är det något speciellt jag ska kolla efter? Fick mitt PS5 igår och 1.5m räcker tyvärr inte

Av mkl

Kul tråd och bra tips. Nu anmäld till turnering 2

Av mkl
Skrivet av Pr0wler666:

10.000.000.000.000 kr. Blir ganska mycket pengar över till annat.

Har de lånat in personen som beställer it lösningar till svenska myndigheter?

Av mkl

Uppdatering: Nu när jag testar med ett nytt mail igen krånglar även SPF authentication trots att det inte var fel på den igår natt och trots att jag redan har lagt till "v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all"

Av mkl

Det verkar som att rådet angånde Office 365 är för de som använder den tjänsten för sin mail på något vis.

Men jag gjorde header-testet och jag har problem med min DKIM-signatur samt (DKIM Signature Body Hash Verified). Däremot lyckas jag inte hitta någon guide på hur jag åtgärdar detta.