Inlägg

Inlägg som mkl har skrivit i forumet
Av mkl
Skrivet av Andreaz1:

Ledsen men jag hade aldrig återanvänt det där. Nästan 10 år gammalt och med en design som tydligen var gammal redan när det kom. Visserligen fick lillebror tydligen en rekommendation av Jonny Guru men det är mer än 8 år sen. Det är möjligt att det får problem med strömsparfunktionerna som nya Interprocessorer har inbyggda.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan du tipsa om något prisvärt? Suck, nu måste jag köpa det med..

Av mkl
Skrivet av Grönahunden:

@md_89: har du köpt hela datorn från newegg?
har inte heller hört talas om hiper tycker du inte fläkten låter högt ?

Nä, men de sidorna var de enklaste jag hittade

Har faktiskt inte använt rubbet på flera år. Det är möjligt att den låter mycket

Skickades från m.sweclockers.com

Av mkl
Av mkl

@Andreaz1: ja, det är det. Det är från runt 2007

Av mkl

Har nu landat vid denna lista http://www.prisjakt.nu/list.php?l=3094412&view=l

Kan jag komma undan med någon mer prisvärd produkt? Jag tar gärna andra minnen om det går att hitta med motsvarande prestanda/pris eftersom just de är beställningsvara på webhallen och jag köper helst allt från samma ställe

Av mkl

Har en intel dtc-aal03 kylare. Är det något som man brukar få med vid köp av processor? Kan jag återanvända den och skippa be quiet purerock kylaren?

Av mkl

@Grönahunden:

tack för ditt svar. Jag har en Hiper type-M, 730w http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168171280....
Vilket moderkort skulle du tipsa? Ska jag köra med den billigare du föreslog?

Av mkl

@Grönahunden:

Tack! Jag är inställd på en i7. Kan du tips om bra fläkt och minnen till den socket?

Av mkl

Varit lite upptagen med annat med jag tänkte dra iväg en beställning under helgen. Har siktet inställt på detta:
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/200165-intel_...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/198865-asus_z...

Vad tycks? Kan jag komma undan med något mer prisvärt?
Jag skulle dock behöva hjälp med val av kylare och minnen. Spelar som sagt nästan inte alls så finns inget behov av något extravagant. Och jag 'är inte helt säker på om jag behöver 8 eller 16 gb minne så jag tar gärna emot råd och förslag på båda.

Tack igen!

Av mkl

Eftersom tråden dog har jag läst på en del om processorer och har blivit inställd på att i7 endera 6700k eller 4790k passar mig bäst. Däremot undrar jag om hur jag kan läsa på för att hitta mest lämpliga moderkort och ram minnen? Spelar det så stor roll? Är det i stort sett bara att ta det som kommer i uppgraderingspaketen?

En till fråga - oaktat stora releaser, när är det generellt bäst tid på året att köpa datorkomponenter prismässigt? Nån som har koll på det?

Tack igen!

Av mkl

@Apachi: om du har tur så är det adaptern som ansluts till hårddisken för att "göra" den extern som gått sönder. Även om inte det funkar, finns ju en massa recovery program och även professionella studion som öppnar upp och återställer. Fast såvida det inte är riktigt värdefulla grejer du har är det knappt värt pengarna.

Av mkl

Har kollat runt lite, läst andra trådar och mottagit lite tips. Jag är som sagt ute efter en dator jag kan använda för programmering/redigering etc snarare än att spela spel. Så jag kanske inte har behov av så värst hög prestanda. Däremot vill jag ha en dator som jag kan använda i det här syftet i 3-5 år. Jag förstått att jag kan återanvända grafikkort samt hdd utöver ovannämnda chassi, dvd och nätagg.

Jag har tänkt mig 16 gb ram och 256 gb SSD. Utöver det verkar detta finnas till förfogande vad beträffar moderkort+processor:

i5 4690k - runt 3200kr
i7 4790k - runt 4000kr
i7 6700k - runt 4800kr

Vad tycker ni? Är det overkill med de 2 dyrare alternativen för mitt syfte? Kan jag komma undan med något mer prisvärt? Har jag missat något?

Edit: Jag har upptäckt att jag förutom hjälp med att välja ovan även skulle vilja ha hjälp att välja minnen. 16gb skulle jag vilja ha.
Är det Inet man ska kolla i första hand på? Lönar det sig att jaga på prisjakt?

Av mkl

Tack för svaren. Uppskattar andra svar. Skulle det bli mer prisvärt att istället för paket, köpa en helt ny dator eller t.o.m. enstaka delar och bygga själv (plus minus någon tusenlapp spelar inte så stor roll)?

Av mkl

Datoruppgradering - ny eller beg

Hej,

Jag har en gammal stationär dator som jag nu vill uppgradera. Jag har en Intel® Core™2 Duo Processor E6700, 4ggr 1 GB corsair ddr2 ram samt ett gainward geforce 8800gtx grafikkort medan moderkortet har gjort sitt. Jag antar att dessa är värdelösa nu?

Chassi, nätagg, dvd spelare hoppas jag kunna återanvända. Vad beträffar hårddisk har jag ett par äldre och jag har inget behov av mycket utrymme, utan är hellre ute efter något som funkar smidigt med operativ system, tillfällig lagring och rutinarbete.

Nu till mina behov och budget:
Jag spelar väldigt lite och kommer troligtvis inte att göra det. Däremot vill jag ha en dator som klarar av att ha flera tunga program samtidigt för programmering, redigering, modellering etc. Jag vill att den ska kunna tillfredsställa detta behov ett par år fram utan att jag skulle behöva uppgradera på nytt.

Jag hoppas kunna komma undan billigt men få något så prisvärt som möjligt för upp till 4000kr. Begagnat eller nytt spelar ingen roll så länge det är prisvärt. Beloppet är inte heller skrivet i sten så om ni hittar något mycket bättre för 4693kr så tar jag gärna emot förslag.

Av mkl

Tack för svar. Vad är det billigaste alternativet jag kan komma undan med om jag enbart ersätter moderkort och cpu och endast behöver 4 sata portar? Vad ska jag titta efter?

Av mkl

Det har jag nu gjort och det verkar vara moderkortet det är fel på. Om jag behöver 5 sata uttag, har 4 x 1 gb ddr ram och har gainward geforce 8800gtx alternativt Gigabyte GV-R697UD-2GD grafikkort att tillgå, vilket moderkort samt processor föreslås? Vill såklart ha det mest prisvärda så att jag får ut det mesta av det material jag har.

Av mkl

Ersätta GA-965P-DS4 moderkort

Hej,

Jag misstänker att mitt GA-965P-DS4 moderkort är trasig. Jag får inte upp någon bild längre, skärmen reagerar inte överhuvudtaget Varför jag misstänker moderkortet är pga att jag bytt processor, minnen, grafikkort och hårdisk. Det enda jag inte lyckats byta är moderkort och strömkälla.

Vad är en bra och prisvärd ersättare för moderkortet om jag idag kör med Intel® Core™2 Duo Processor E6700, 4ggr 1 GB corsair ddr2 ram samt Har ett gainward geforce 8800gtx? Jag kan även tänka mig byta ut processorn om det inte kostar så jätte mycket mer. Budget för båda tillsammans är 3-4000

Tack på förhand

Av mkl
Skrivet av rektor:

Håller med om att Windows 8 inte faller i smaken.
Men med Classic Shell blir det typ som Windows 7.

Om man inte vill ha downtime, så kan man köpa tjänster som same-day replacement, bara ringa så kommer någon och fixar eller byter ut datorn på samma dag.

Tack, Vad tycker sweclockare om:

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/162174-asus_eee_box_e...

med
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/162181-philips_215_v-...
alternativt
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/167842-benq_g2320hdbl...

Av mkl

Köpråd - Arbetsdatorer

Hej,

Jag har ett litet företag och vill köpa minst 4 likadana datorer samt skärmar till kontoret.

Datorerna kommer inte att används till något särskilt systemkrävande utan de kommer främst att användas till någon webbläsare (den minst krävande - chrome?), adobe reader, open office samt ett program vid namn x-lite med nedan krav.

System Requirements
Operating System Windows® 2000
Windows® XP
Connection IP network connection (e.g. broadband, LAN,
wireless)
Sound Card Full-duplex, 16-bit
Minimum: Intel® Pentium III 700 MHz or equivalent, 256 MB RAM
Optimum: Intel® Pentium 4® 2.0 GHz or equivalent, 256 MB RAM

Dessa program kommer att användas ca 8 h om dagen och det är viktigt att datorn klara dessa med bravur. Utrymme för "downtime" finns således inte. Utöver dessa krav är enda kravet att det inte är en apple dator. Dessutom skulle jag föredra att inte använda windows 8 då det inte faller mig i smaken. Jag skulle föredra win vista eller 7 men vid väsentlig "price-to-quality" skilnad kan jag tänka mig använda även win xp och 8. Dessutom föredrar jag vid en liten prisskillnad ett pålitligt märke då jag även är ute efter att minimera den långsiktiga kostnaden som även inkluderar underhåll och reparation.

Jag vill maximalt betala 3500 för dator+skärm men vill självklart dra ner kostnaden till det lägsta.

Jag har tittat på följande lösning:
http://www.dustin.se/product/5010668482/hp-600b-mt-pd-2-5-2gb...
(Den var rankad 4:a på prisjakt, vilket inte säger mig så mycket men lät bra)
Alternativt:
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/162174-asus_eee_box_e...

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/167842-benq_g2320hdbl...

Vad jag skulle behöva hjälp med är att hitta en billigare lösning då jag knappt har använding av allt denna dator erbjuder.

Jag hoppas att detta besvarar de första frågorna som kan dyka upp.

Tack på förhand