Inlägg

Inlägg som mkl har skrivit i forumet
Av mkl

Späder proshop.se ut omdömen på prisjakt?

Jag gjorde en beställning på proshop.se (och en rad andra butiker) i helgen men blev så besviken att jag var tvungen att skriva en recension på prisjakt.

När jag gjorde min beställning på ett moderkort med mera hos proshop blev jag meddelad att förväntad leverans var inom 3-4 dagar.

Efter några dagar hade jag i stort sett fått hem alla andra produkter som jag hade beställt från inet, komplett, netonet, elgiganten, liontech, computersalg och dustin. Jag besökte därför proshop.se för att spåra min order och upptäckte att förväntad leverans nu var ändrad och att jag förväntades behöva vänta ytterligare 3 dagar. Det här är inget som de meddelade mig trots vilseledande lagerstatus vid beställning utan jag var tvungen att spåra min order själv.

Idag, 2 dagar senare besökte jag hemsidan igen för att spåra min order och då var förväntad leverans ytterligare 25-30 dagar senare.

När jag ringde till proshop och undrade över detta och varför jag inte hade blivit meddelad per mail om dessa förseningar fick jag höra att varan var slut hos deras leverantör.

Exempelvis hade proshop kunna dela upp min beställning när det stod klart att ena moderkortet skulle bli så pass sen eller så hade de kunnat meddela mig om förseningen så att jag kunde fattat det beslutet tidigare. Produkterna är så pass dyra att jag ändå skulle vara berättigad fri frakt för båda paketen. Trots besväret var personen som jag pratade med otrevlig och vägrade erbjuda någon kompensation för besväret.

När jag skulle skriva ett omdöme på prisjakt upptäckte jag att det fanns en rad kunder med liknande erfarenheter men att dessa omdömen drunknat bland alla anonyma prisjakts omdömen som gjorts från proshop.ses egna hemsida. Kan det vara så att proshop.se skriver sina egna kundomdömen för att späda ut alla negativa kommentarer?

Hursomhelst är jag säker på att många av er haft goda erfarenheter därifrån vid beställning av vanligare produkter men sånna erfarenheter säger inte så mycket om proshops service. Pga min erfarenhet kan jag iaf tipsa om att det är bättre att beställa från mer renommerade butiker även om det kostar en slant mer.

Av mkl

@anon257891: Det är lugnt. Jag är specifikt ute efter att ha så lite sladdar och prylar att runt skrivbordet. Det är faktiskt därför jag som jag försökt ordna ihop hela denna uppsättning.

USB-switch är absolut ett alternativ men måste hitta en med kortkommando som fungerar väl på både windows och linux. Har hitta en men enligt recensionerna fungerar inte hotkey funktionen

Av mkl

@OC&Burn: Tack för erbjudandet men spel är inte alls aktuellt nu dessvärre och därmed inte heller något kort

Av mkl
Skrivet av Xyborg:

Om du bara tittar på film kommer du aldrig märka någon skillnad. Pengar i sjön om du inte behöver kortets extra bild/ljudutgångar

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Jonny Myran:

Så länge du kan spela upp dina filmer utan att det hackar och har sig lär du inte märka av någon påtaglig skillnad om du köper ett grafikkort.

Skrivet av gonace:

@Xyborg: 4K@60Hz kräver dock vissa förutsättningar så att om man "kastar pengar i sjön" beror på mer än om han spelar eller inte. Om vi tänker oss att han innom en snar framtid vill koppla in datorn till en UHDTV så är det ju värt att köpa ett grafikkort som klarar av 4K@60Hz

Tack ska ni ha. Jag tror att jag avvaktar med att köpa grafikkort och om jag skulle börja spela cs:go sporadiskt några timmar i månaden kanske jag köper ett billigt grafikkort

Av mkl
Skrivet av Bellerefon:

@md_89:

Ja, oftast, och framförallt på den lite högre ansedda märkena.
Aldrig saknat skruv i någon av de datorer jag byggt.

Tack för svar!

Av mkl
Skrivet av BrilloQckly:

Det kan bidra till en mer smooth upplevelse med ett dedikerat grafikkort, vet inte exakt hur stor skillnad men om du vill ha ett billigt kort till HTPC saker så skulle GT 1030 passa rätt så bra, eller en 550 så länge du inte planerar på att spela något seriöst

Tack för svar

Av mkl
Skrivet av satane:

Har varit med om flertal webbutiker jag ej varit registrerad på tidigare som genom att fylla i min e-mail + postnummer genererar fram namn, personnummer, adress och telefonnummer. Hur går det till, och kan jag få min e-mail att bli någelunda mer anonym?

illuminati

Av mkl

Tangentbord switch med hotkey-växling mellan system

Jag har två system och vill använda samma tangentbord till bägge. Jag vill inte använda kvm switch eftersom att jag har redan löst bildskärmsdelen. Dessutom finns ett stort utbud av trådlösa möss med knappar för växling mellan enheter. Däremot är utbudet på mekaniska tangentbordssidan mycket sämre och jag trivs väldigt bra med mitt trådade tangentbord. Det finns ett par men jag vill hellre använda mitt nuvarande tangentbord

Därför letar jag efter en usb switch för tangentbord med möjlighet att växla mellan systemen genom tangentbordskommandon (hotkeys). Jag har hittat ett par lösningar med knapp på switchen men detta är alltså inte intressant.

Andra switch lösningar som tillåter användning av hotkeys uppskattas också. Ett stort plus är ifall det även går att koppla en mus till switchen så att jag kan växla både mus och tangentbord men endast en hotkey.

Av mkl

Billiga kompakta datorhögtalare med lågt avtryck

Som rubriken antyder letar jag efter ett par små billiga högtalare med väldigt få kablar till min uppsättning som inkluderar två U2518D skärmar.

Jag är ingen ljudentusiast utan nöjer mig med ett klart ljud med minimalt brus offline eller vid streamande. Bas inte alls viktigt.

Jag har även bluetooth kort vilket öppnar upp för en sån lösning också.

Budget: mindre än 500kr

Av mkl
Skrivet av PlogarN97:

Vad har du för skärm?

Om du sitter med en dell ultrasharp är ju valet tämligen enkelt

Skickades från m.sweclockers.com

Har inte köpt skärm ännu utan velar mellan dessa två. Ifall jag kan hitta en bra lösning kör jag på Samsungskärmen, annars blir det LG-skärmen som har inbyggda högtalare

https://www.komplett.se/product/844525/datorutrustning/bildsk...

https://www.komplett.se/product/924572/datorutrustning/bildsk...

Av mkl

Högtalare som kan fästas till bildskärm

Tja

Är ute efter några enkla högtalare som går att fästa under eller ovanför bildskärm med minimalt kablage. Jag bryr mig som ni märker inte särskilt mycket om ljudkvalitet mer än att kunna kolla på filmer utan det är viktigare med ett tomt skrivbord för mig. Dessutom har jag sidoskärm vilket utesluter högtalare som kan fästas på sidorna av skärm
Budget: ~500kr

Av mkl
Av mkl

@erik0: Vad blev det? jag letar efter en sidoskärm för liknande ändamål (office och dyl)

Av mkl

FYI, hittade detta chassi som är modulärt/stapelbart

https://www.amazon.co.uk/dp/B00PN4WWH2/ref=asc_df_B00PN4WWH24...

Av mkl
Skrivet av ajp_anton:

Du kan se på film med den inbyggda grafiken i CPUn. Men om du är en som bryr sig om bildkvalite och vill använda t.ex madVR som renderare, så kan den utnyttja kraften i allt upp till 1080ti för att göra bilden bättre. Huruvida det är värt det är upp till dig, för de flesta madVR-användare räcker ett billigare kort.

Tack för svar. Jag formulerade mig klumpigt insåg jag nu och har fixat till det. Vad jag menar är: skulle jag uppnå stor förändring när jag streamar filmer genom att köpa till ett billigt grafikkort (ex. ASUS Radeon RX 460 Dual 2GB) på mina icke-premium skärmar?

Av mkl

Grafikkort för icke-spelande

Hej, jag har två relaterade frågor om grafikkort.

Jag har ett Asus Z97-E moderkort och spelar inte alls men kollar ibland på filmer datorn. Skulle jag uppnå stor förändring när jag streamar filmer genom att köpa till ett billigt grafikkort (ex. ASUS Radeon RX 460 Dual 2GB) på mina icke-premium skärmar?

Om ja, kan någon tipsa om andra prisvärda grafikkort för mina behov?

Av mkl
Skrivet av Chris_Kadaver:

Ekorre i hjul plus cykellampgenerator från 70-talet skulle kunna driva det där kortet... typ.

Jag syftade på uttag

Av mkl
Skrivet av Svertel:

@md_89: Det kommer fungera utmärkt. Kör följande med ett 560 4gb:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10651081/apa

Tack!

Av mkl
Skrivet av Chris_Kadaver:

Tack för svar! Säker på att det funkar med mitt nätagg? Har haft problem tidigare och fått göra av med grafikkortet.

En till fråga, skulle detta grafikkort fungera på mitx om det skulle bli aktuellt senare?

Av mkl

Passar ASUS Radeon RX 460 Dual 2GB mitt moderkort/nätagg?

Hej,

jag undrar om följande grafikkort passar mitt moderkort och nätagg
GK: ASUS Radeon RX 460 Dual 2GB
MK: Asus Z97-E
Nätagg: Fractal Design Power Supply (PSU) Integra M 450W