Inlägg

Inlägg som zetruz har skrivit i forumet
Av zetruz
Skrivet av Yoshman:

i7-5775C (Win10)
MC: 1913
SC: 372

Min i7-5775C i 4Ghz (Win10)
MC: 1932
SC: 389

Är din överklockad? Kan la inte vara stock?

Av zetruz
Skrivet av pv2b:

Om det är RGB-fläktar, hur kan de då komma i "olika färger"?

SL-12/SL-14: Fyra enfärgade modeller per storlek (vit/grön/röd/blå), ingen PWM.
AL-12/AL-14: RGB-addresserbara, endast en modell per storlek.
AL-12 PWM / AL-14 PWM: Som ovan men med PWM-styrning.

Själva "belysningsplasten" är såklart halvtransparent vit på alla modeller.

Av zetruz
Skrivet av epaaj:

Skaffade en G502 till jobbet när jag fick välja mus. I brist på MX518 som alternativ kollade jag på vad Logitech hade för något som såg ut att kunna leva upp till samma känsla. Blev ganska nöjd. Scrollhjulet var väldigt hårt till en början men "lossade" och blev bra efter bara nån veckas användning. Kommer ibland åt knapparna som ändrar känsligheten på optiken vilket är rätt irriterande att behöva ställa om igen. Speciellt eftersom det är typ 9 olika lägen (tre lägen i tre olika grupper). Men annars är den trevlig.

Känslighets-knapparna har jag stängt av i Logitechs mjukvara av just den anledningen, helt onödiga för min användning.

Av zetruz
Skrivet av Doldas:

Jag sitter fortfarande med min logitech mx 518 sedan jag skaffade den 2010 - 2011 där omkring. Riktig tro tjänare som har varit med om mängder med gaming, surfa på webb och programmering. Det enda som är att rull hjulet nu är så pass utsliten så ibland tar den och ibland inte, men trots allt så har den varit trogen i snart 9 år. Funderar på om man ska skaffa denna vinter 2020.

Jag bytte från MX518 till G502 sommaren 2017, just för att sensorn var för dålig och förhindrade snabba vändningar i Overwatch. Ärligt talat skulle jag inte gå tillbaks till MX518 Legendary nu, för att scrollhjulet på den gamla designen är så rutten jämfört med G502. Den nya designen är inte perfekt (tilt-funktionen på scrollhjulet använder jag aldrig och allt den gör är att den känns lite smått wobblig), men herregud vad obekvämt det gamla scrollhjulet är i jämförelse.
G502 ser väldigt obekväm ut i jämförelse, men för mig är det ingen nämnvärd skillnad, båda är jättetrevliga i handen. Rekommenderar att du åtminstone testar G502 om du kan. Du kanske är som jag och känner att MX518 var en fantastisk design för sin tid, och att nutiden har sprungit iväg lite i vissa detaljer.

Av zetruz
Skrivet av sesese:

Du är endast 17% snabbare än min FX 8350. Bara till att inse att vi sitter på reliker om man ser vad dagens CPUer presterar.

AMD FX 8350

Jepp! Skillnaden är dock mycket större i spel än i Cinebench, så det är inte riktigt så enkelt. Eftersom jag har en 60 Hz-skärm (i 1440p dessutom) på ett stackars GTX 970 så känns inte en CPU-uppgradering så nödvändig just nu förutom de få gånger man leker med videoredigering, men... man vill ju skaffa bättre ändå. Vill vill. Det får la komma en ny konsolgeneration först, sedan får vi se ifall det blir en Ryzen eller om Intel har lyckats få rätsida på skeppet när det beger sig.

Av zetruz

i7-5775C i 4 GHz med 2x8GB DDR3-2133.

OpenGL 138,08 fps.
CPU (8 trådar) 216 cb.
Kanske kör en edit och lägger in singeltrådat senare.

När man ser resultaten i den här tråden blir man ju definitivt sugen på fler kärnor. Nej, nej, vänta ett år eller två. Dum zetruz.

Av zetruz
Skrivet av sAAb:

Strunta i potatischiipsen, någon gång i alla fall. På större ICA har de räfflade salamichips! Ja, helt utan vegetariska tillsatser. Lite dyrare, ja. Men då man får sjukt mycket mer genuin smak per hekto är det värt detta. Då detta är mindre förpackning så blir det mindre flott.
Hmmm...

Wild Chips kan hänga därintill också, smarrig jerky. Salt kött. Mums.
Vill dock testa andra sorters jerky, finns uppenbarligen mycket att upptäcka där. Om någon har bra tips så för all del!

Av zetruz
Skrivet av griid:

ett hett tips är att äta chipsen med pinnar för att inte bli kladdig/flottig om fingrarna. fungerar väldigt bra.
förutsätter dock att man har ätit en del sushi och behärskar tekniken

Det förutsätter det inte alls, det kan jag bekräfta. Har (i princip) noll erfarenhet med ätpinnar sedan innan och jag testade käka chips med ätpinnar för ett halvår sedan eller så, och det gick väldigt fort att lära sig. Bara googla på hur man använder dem, sedan går det lätt som en plätt. Och jag har alltid haft väldigt dålig finmotorik så det krävs mycket för att det här ska vara svårt.
Ätpinnar till snacks - både vid datorn och i TV-soffan, så slipper du kladda av dig på kläderna och möbeltyg!

Av zetruz
Skrivet av tumvanten:

Hela den här tornkylar-desginen är slut.
Den går inte att förbättra mycket mer.
Det behövs ny teknik på den här fronten.

Den här liraren satte en NH-D15 på sitt 1080 Ti, och mellan tornen krämade han in en vattenkylare kopplad till processorn. Allt för ett SFF-bygge. Imgur-länk!

Användarnamn SolarLift på Reddit. Han tänker lägga upp sitt bygge på r/sffpc - kanske värt att visa för folk då, @JonasT Skulle faktiskt vara en cool idé att kunna köpa en sådan kylare designad från grunden för att vara på det sättet. Om kylflänsarna på vattenkylaren matchade de på tornkylaren skulle man ju optimera luftflödet rätt ordentligt kan jag tänka mig.

Av zetruz

Är det här bara en rebrand av Radeon Instinct MI50 de visade i november? Samma minnesmängd, minnesbandbredd, och antal streamprocessorer...?

Av zetruz
Skrivet av HoboCop:

Jag har inte spelat PUBG sedan jag köpte det kort innan det släpptes, och det var en bugg-fest. Kanske upplevs som fjanteri men vad jag kommer ihåg så är det betydligt stabilare

Fortnite har definitivt mycket bättre prestanda och säkert färre buggar, det bidrar säkert. Jag tror dock att det främst handlar om ett färggladare spel med enklare gunplay - det är bara mer casual och lättsmält. Det tilltalar inte mig det minsta, främst för att gunplay var så arkad-likt och flytigt, men jag förstår poängen.

Av zetruz

Jättemysiga historier att läsa. Hoppas ni får det trevligt på DH!

Av zetruz

@tumvanten: Så skönt att budgetkorten äntligen är här!

Av zetruz

Fantastiskt med mörkt tema till Utforskaren!

För övrigt så är det väldigt trevligt med utökad HDR-funktionalitet. Ju smidigare desto bättre. Jag vet inte om just denna uppdateringen endast är relevant för HDR-gaming eller om det även har betydelse för HTPC-användning...?
@Laxpudding, vet du? Det skulle vara intressant att se dig gå igenom och recensera denna nya funktionalitet. Är det en milstolpe eller endast ett yttepyttesteg framåt?

Av zetruz
Skrivet av Bakgrund:

128GB lagringsutrymme i en dator för 15000 kr samtidigt som priserna på SSD-enheter är rekordlåga och fortsätter sjunka

Min tanke också. Vad i hela...? Mmm, molnpengar!

Av zetruz

Designen är ju som den är på just den här produkten, och formen är lika fel som motivet, men mjuk och hållbar matta går verkligen inte att jämföra med IKEAs plastmattor. Det blir tystare, stolen rullar bekvämare, det blir gosigare för fötterna, det känns lyxigare. Framför allt är det just den där hårda känslan som blir utan matta eller med plastmatta. Det är som skillnaden mellan att skriva på ett A4 utan underlag (alltså med hårt underlag) eller skriva på ett A4 med ett kollegieblock mellan bordet och papperet. Det blir mjukt och mysigt och rätt.

Jag har en Matting Foxtrot jag hittade i nyskick på Tradera härom året för en tusenlapp. Jättemycket pengar, men det är en kvalitetsprodukt som uppenbarligen inte kommer slitas ut på väldigt lång tid. Den är inte direkt vacker, men jädrar i mig vad tyst och bekvämt och mysigt det blir. Rekommenderas högt, men kanske inte till nypris. Kan inte tänka mig att gå tillbaka till hårt underlag om/när den mattan slits sönder.

Av zetruz
Skrivet av g146:

Den förändringen har skett sedan flera år tillbaka. CSGO är knappast att räkna som en twitch shooter lol.
Spel idag är redan så sega och gjorda för den stora massan

Okej fair enough, men det är fortfarande redigt latensberoende. Detta är än mer fallet sedan hög refresh rate blev vanligt. Spel som detta skulle lida rejält av det input lag som kan tänkas komma med cloud gaming, så man undrar om genren helt enkelt skulle dö ut om marknaden ändrade sig till molnbaserad gaming.

Av zetruz

Jag undrar ifall latensen i sådana här system kommer leda till en förändring av spelindustrin, där till exempel twitch shooters som CS:GO någorlunda går ur tiden.

Av zetruz

Bytte ut min tio år gamla MX518 mot en G502 Proteus Spectrum förra året när den senare var på rea. Min MX518 har öppnats upp för att tvättas några gånger, glidfötterna har ramlat av, och den är allmänt dassig vid det här laget.
MX518 är riktigt rutten i FPS-spel där sensorn bara ger upp om man försöker vända sig 180 grader så snabbt som möjligt. Scrollhjulet är obekvämt. Annars är det en riktigt bra mus! G502 har varit en uppgradering utan tvekan, men den gamla kontorsmusen gjorde ett redigt bra jobb med tanke på hur gammal den var.

För övrigt hade jag en MX510 innan MX518, och båda fungerar fortfarande. Har nästan bara haft Logitech-möss.

Av zetruz

@anon159643: M.2 kan ha både NVME- och SATA-gränssnittet. Det finns laptops med SATA-enheter i M.2-format.