Inlägg

Inlägg som zetruz har skrivit i forumet
Av zetruz
Skrivet av Xyborg:

Det känns som att HBM(2) blir ganska svårsålt om de kan hålla vad de lovar avseende prestanda/pris på GDDR6

Håller med, men HBM2 är i väldigt grova drag halvvägs igenom sin livscykel - i augusti 2016 sade Samsung att HBM3 borde släppas 2019 eller 2020. (Källa.) Detta kan bli ett intressant och långt krig.

Av zetruz

Tackar ödmjukast för rösterna och snälla kommentarer, det uppskattas! Jag hade jättekul med det här projektet.

Om någon är nyfiken:
Fläktarna i ansiktshöjd fungerade riktigt bra i värmeböljan som rådde. Väldigt mycket tystare än en bordsfläkt och med en mild bris som inte störde. Det blev väl jobbigt att titta på skärmen på grund av blingblinget som ju faktiskt var för starkt, men med lite diskretare belysning skulle principen nog gå att vidareutveckla.
Ölkylaren är ju som @tuomi påpekade faktiskt en ölvärmare, så man skulle behöva typ isbitar under fläkten för att det skulle fungera efter design. Och fläkten skulle ju behöva vara en vattentålig sådan. Så just ölkylare baserad på en chassifläkt känns ganska tokjättedunderfel, men det var faktiskt rätt trevligt med en gulligt upplyst öl-piedestal! Den skulle jag också kunna tänka mig att bygga vidare på, men utan fläkt.

Av zetruz

I min mening var det bra för konsumenterna att Intel hade nodproblem ett tag så att vi får en jämn fight mellan AMD och Intel, det är bra med konkurrens. Att Intel nu istället håller på att hamna efter är ju faktiskt dåligt för oss. Hoppas de kan lösa sina problem och ge oss nya fräscha produkten inom ett par år.

Av zetruz

@Icte: Ryzen 2 släpptes tidigare i år.

Ryzen 7 1700X = Ryzen 1 = Zen (1)
Ryzen 7 2700X = Ryzen 2 = Zen+
(Gissningsvis) Ryzen 7 3700X = Ryzen 3 = Zen 2
Enkelt och lättöverskådligt va? Skyll inte på mig. =D

Av zetruz
Skrivet av sleepyoh:

Han hen? Så det är ok med att det är en han, eller en hen, som kan vara non binary person eller vad hippisarna kallar sig, men det mest troliga som är en hon, skrivs inte ut? Varför sådan agenda? Då är det väl bättre att bara skriva hen, det köper jag, nu får man mest lite dålig smak i munnen.

Så tydligt att hur vi omedvetet väljer att läsa saker berättar mycket om oss. Jag utgick ifrån att @Dual-Tjur först hade tänkt skriva "han eller hon" men insåg att det nuförtiden finns ett ord för det, och glömde ta bort "han"-delen. Jag vet inte varför folk så ofta utgår ifrån att det finns dolda agendor, det luktar lite paranoia.

Av zetruz

Något jag kan nämna om Phanteks Digital RGB LED Starter Kit som vi vann är att det inte verkar gå att bestämma ljusstyrkan via kontrollern. Dessa produkter är riktigt ljusa, och att bara kunna välja färg, "mode", hastighet, och på/av men inte ljusstyrka känns lite dumt.
Jag har ett Z97-kort så jag kan inte synka mina grejor med MSI Mystic Light eller liknande. Om någon annan gjorde det, vet ni ifall det går att dimma RGB-grejorna då?

Av zetruz
Skrivet av tuomi:

Du menar ölvärmaren? Skulle iaf misstänka att de flesta vill ha sin öl under rumstemperatur, men visst har den stått och blivit rumstempererad så är det ju smidigt om den inte överstiger denna för mycket. Går ju dock med fläkten snabbare att komma upp i rumstemp med fläkten, minuspoäng i min bok.

Hahaha, du listade ut det! Jag tyckte idén var för dumt rolig för att inte göra det.

Av zetruz

Bara jag som är tveksam till Threadripper 2? Minneslatenserna på de högsta modellerna kan ju gissningsvis bli ganska skräp...?

Av zetruz

Högtalare: Logitech Z-10. 2008 kanske? Den högra lagades förra året då gummiringen runt bas/mellanregister-elementet sprucking. Annars funkar de prima.
Bytte ut min Logitech MX518 förra året efter säkert tio års användning. Hade behövt blocka isär den några gånger för att rengöra den, annars fungerar den fortfarande bra.
Bytte ut mitt Logitech Wave-tangentbord förra året efter åtta-tio års användning. Fungerar fortfarande bra, men det var ju så dags för ett mekaniskt.
Väldigt nöjd med de Logitech-produkter jag har och har haft.

Hörlurar har jag haft fler av. De jag haft förut har levt i kanske fem år var (Philips SBC-HP890 och SHP8900), medans de jag har nu (Func HS-260) har mycket sämre byggkvalitet. Jag köpte två par under utförsäljning, och det första paret levde bara ett år eller två. Nästa gång blir det nog lite finare lurar, troligtvis inte ett headset alls.

Av zetruz
Skrivet av Durkadur:

Intel är väl redan på Freesync-tåget med sina intrigerade grafikkort? Det borde vara en no-brainer att lägga in de dedikerade också. Vore mycket bra för Freesync och sätta ytterligare press på Nvidia att stödja standarden.

Jag tror inte de har aktiverat det än. De har sagt att de ska stödja FreeSync på sina iGPUs, men jag tror det fortfarande är tyst på den fronten utöver det löftet.

Skrivet av Garderoben:

Kamrat! visa mig en 3840x2160 skärm i 144hz med FreeSync.

...vad skulle det där bevisa? På grund av att de första skärmarna med 4K144Hz (som ju nyss kommit ut) har G-Sync så är FreeSync värdelöst? Vad är... vad är ens tanken här? Självklart kommer den allra yppersta skärmklassen fokusera på G-Sync eftersom att om man nu har råd med en skärm för tjugo lök så har man nästan garanterat ett 1080 Ti eller bättre. Detta skulle inte ens antyda att man inte skulle vilja ha FreeSync på sin skärm, eftersom det finns många skärmar med bra FreeSync-intervall nuförtiden. Det var mycket sämre i början, när FreeSync i princip var en eftertanke.

Sen har du ju FreeSync 2 som har mycket tajtare restriktioner, exempelvis att man inte får ha en minimigräns för FreeSync-intervallet. Jag hoppas verkligen att Intel får tummen ur och börjar stödja FreeSync - eller ja, HDMI VRR och VESA Adaptive-Sync. Öppna standarder där det bara är att tuta och köra.
G-Sync är direkt konsumentfientligt då hela poängen är att låsa in användaren i Nvidias ekosystem. Det är helt enkelt Applefasoner. Fy fan.

Av zetruz

https://mixer.com/Xbox <-- Microsoft-konferensen kan ses här i upp till 4K, börjar klockan 22.00. Med möjlig Cyberpunk och därmed möjlig cyberspunk.

Av zetruz

Cyberpunk 2077. Nu jävlar ska du se ser du.

Av zetruz

Tvivlar väl på att D15 kommer ersättas av denna nya U12, eftersom de tänker göra en 140mm-variant av de nya fläktarna och därför troligtvis kommer göra en ny U14 också. Men om D15 försvinner helt och vi istället erbjuds U12 och U14 så kan det ju funka. Men priserna är ju lite motbjudande...
Att erbjuda nya U12 och nya U14 med antingen de nya fläktarna (tyst men dyrt) eller de gamla fläktarna (högljutt men billigt, relativt sett) låter ju då rimligt, för att få ner produktionskostnaderna på själva kylarna.

Av zetruz
Skrivet av Ratatosk:

Att bladen är svepande beror antagligen inte på att Noctua har lånat designen, utan att det är så man bör konstruera den, enligt fysiken lagar.
Att två tillverkare av bilfälgar har valt att låta dem vara runda, beror inte på att den ena lånat designen från den andra.

Självklart. Det mest kända exemplaret är ju flygplan, där passagerarplanen ser mer eller mindre likadana ut för att fysikens lagar dikterar ett ett sådant plan ska se ut så. Jag förstår såklart att de inte kopierade en design - jag utgår ifrån att de kom fram till designen på egen hand för att det är den optimala beroende på dess önskade RPM och syfte. Men man undrar då varför de inte gjort en sådan design förut; varför har de kört så specifika designer förut istället för att göra en bra all-rounder som denna? Lite nyfiken på det faktiskt, vad deras förklaring är.

Av zetruz
Skrivet av Trunk:

Nu är jag inte speciellt intreserad av fläktar men vad är det som gör Noctuas fläkt mer lik denna jämfört med alla andra företags fläktar?

Just att fläktbladen är sådär "svepande". Jämför Noctuas gamla fläkt med Noctuas nya fläkt samt Gentle Typhoon.

Noctuas CTO, vid namn Lars Strömbäck — som jag gärna skulle se SweClockers göra en intervju med, @Kenneth: — frågades om denna likhet i en marknadsföringsintervju: länkklick!

Skrivet av Intervju:

Noctua-News: When the NF-A12x25 was shown at the Noctua booth at Computex 2017, some visitors had the impression that, at first sight, it looks quite similar to some competitors’ products such as the Nidec Gentle Typhoon. Can you comment on that?

Lars Strömbäck (Noctua CTO): There are similarities to other fans as far as the basic approach of using a strongly curved and swept nine-blade design is concerned and this indeed makes them look somewhat similar at first sight. That’s quite natural because this basic approach is one of the most promising, proven starting points if you want to develop a high-performance 120x25mm form factor fan that is meant to achieve a strong, stable P/Q curve. If you look at it in more detail though, the similarities quickly come to an end and it becomes clear that the NF-A12x25 is significantly different from any other fan on the market as far as key factors such as the specific blade geometry and profile, chord length and changes in curvature are concerned. Once you map 3D CAD files of the NF-A12x25 over those of e.g. the Nidec Gentle Typhoon, this becomes immediately obvious. In detail, the blade design is completely different and these details are precisely the points that require so much R&D work to get right and to fine-tune for maximum efficiency. You can think of aeroplanes for reference: an Airbus 380 might look quite similar to a Boeing 747 to laymen at first sight and they are indeed similar in many ways (low wing design, swept blades, 4 jet engines, fuselage-mounted tailplane, etc.) for the natural reason that they have been designed for a similar purpose, but as soon as you start comparing in more detail, you will see how different the particular engineering choices have been. It’s similar with the NF-A12x25: it may look similar to other fans at first sight, but it’s a completely new design from the ground up.

Av zetruz
Skrivet av [SH]:

Kör med en master/slave-grendosa (typ denna fast mindre) där TVn sitter som master och sedan en liten ställbar nätadapter där jag klippt sladden och skarvat ihop den med matningen till fläktarna (vars kontakter klippts).

Är TVn på går fläktarna - då spelar det ingen roll om det spelas tv-spel, tittas på något via HTPC eller om det är gammal hedrlig linjär-tv som konsumeras.

Snyggt! Man tackar så mycket.

Av zetruz
Skrivet av Timergu:

Ser ju lovande ut!

Kommer jag ihåg helt fel eller skrevs det något om att designen liknade konkurrenters i en tidigare artikel? Lyckas inte hitta den nu.

Den är väldigt lik Gentle Typhoon.

Skrivet av [SH]:

Dessa blir det när de två nio år gamla Noctua-fläktarna i tv-bänken ska bytas ut. Har två fläktar som startar när TVn startar men en av dem börjar ge ifrån sig missljud då och då.

Jag har en liknande tanke. Två stycken av dessa men i 140mm-utförande, en för insug och en för utblås - båda på baksidan av TV-bänken.
Hur har du strömtillförseln kopplad till dina fläktar? En master/slave-dosa utgår jag ifrån, men vad matar fläktarna med strömming? Personligen skulle jag bara koppla de till moderkortet på HTPC:n för den skulle ändå driva allt jag tittar på, men jag är nyfiken?

Av zetruz

Det är soft att va' kung.

https://i.imgur.com/nDI8JIJ.jpg

Av zetruz

Todd Howard beskrev det som deras "nästa spel", så det verkar vara en fristående sak.
Fallout är rätt ointressant för mig (jag kanske ska testa detta om det ser lovande ut), men det här är ett av de två "stora" spelen Bethesda ska släppa innan nästa Elder Scrolls. Bara beta av!

Av zetruz
Skrivet av Lorault:

Har lite lust att hoppa in i Playerunknown's Battlegrounds. Krävande? Min hårdvara är absolut inte senaste men inte dålig heller.

1090T@3,7GHz, GTX 960, 8 GB DDR3.

Det är framför allt processorn som oroar. Med allt på lägsta i 1080p bör kanske grafikkortet palla trycket, men det är inte ett CPU-vänligt spel. Jag skulle gissa att du klarar 40fps dock, speciellt eftersom de nyss börjat fokusera på prestandaoptimeringar.
Kan ju alltid kolla om en kompis vill låna ut sitt account så du får köra ett snabbt prestandatest.