Inlägg

Inlägg som G-Mod har skrivit i forumet
Av G-Mod

På ett corp net skall du nog endast räkna med att du kan kommunisera via port 80 samt 443. Dock så kommer med all säkerhet port 80 gå igenom en proxy, transparent eller inte. Sen kanske 443 går genom en proxy. Skall du gå igenom en proxy behövs lite extra kod...

Flera företag har FTP proxy men inte transparent och då speciella lösenord...

Jag har skrivit en license server, och lyssnar då på port 443 och kör krypterat (SLL tunnel med AES paket), detta fungerar rätt bra genom proxy eftersom nästan alla tillåter denna kommunikation orörd.

Sen, varför behöver du 2 portar??

Av G-Mod

Hur menar du öppna? för inkommande eller utgående?

Tänk också på att proxies tillåter inte vilken trafik som helst på tex port 80, utan då kan det vara klokt att använda 443 eller liknande.

Av G-Mod

Det finns fler sätt att få flera ip addresser internt. Antingen använder du DMZ för din webserver, eller så slår du av NAT/gw funktionen och endast använder RV092 som FW.

Av G-Mod

Den produkten är inte riktigt mogen än, du borde ha väntat med ditt inköp tills alla buggar i firmwaren är borta.

Dock så kan du testa att sätta MTU till 1500 manuellet, eller lite mindre beroende på din uppkoppling. Linksys har en otrevlig egenskap att sätta den till runt 500 vid auto

Av G-Mod

sök. Tips kan vara att söka på RV082 eller dlink 4100 / 4300

Av G-Mod

finns det fler konton på datorn? isf går det att via en boot skiva ta bort lösenordet på dem och då logga in.

Av G-Mod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av chrille112
Har du något förslag??

Detta ämnet har diskuterats minst 10ggr senaste månaden, så använd sök funktionen....

Av G-Mod

sök....

Av G-Mod

smartdraw fungerar fint för alla typer av grafiska översikter.

Av G-Mod

Ifall det finns en internetbanks https proxy mjukvara på datorn måste den startas innan någon https sida kan accessas. Tror det va handelsbanken som hade en sån lösning förr.

Av G-Mod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iller
Jag tycker det är skumt.
Varför är RVS 4000 billigare än RV042?

Enligt andra forum på nätet är denna router mycket buggig. Jag skulle vänta minst ett år innan jag köpte den. Sen är den nästan 1/3 av pristet av en RV082, vilket sätter den in i "home" segmentet och inte någon efterföljare av RV0XX serien.

Av G-Mod

Jag är helt övertygad att alla här kommer att ha bytt bärbar minst en gång till innan de kör ett 64bitars OS, så det spelar ju ingen roll alls hur det presterar i ett sånt os.

Av G-Mod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mafix
RV042 klarar utan problem av dina användningsområden. Du märker ingen skillnad på RV082 och RV042 om du inte har mer än fyra datorer på det lokala nätverket som samtidigt pumpar paketstormar genom den.

Hmm, hur vet du det? Äger du båda och har testat? Har hört att RV042 har problem när den blir hårt belastad pga värmen...

Jag äger bara en RV082 och kan då bara uttala mig om den.

Sen är ju torrent, emule och andra liknande nätverk klart mer krävande än kontors sysslor. Det är ju antalet sessioner som sänker vanliga routers och inte trafiken i sig.

Av G-Mod

Tänk på att RV042 har 50% CPU samt 50% av ramet som RV082 har, så att de presterar lika bra stämmer inte. RV082 klarar runt 16000 fler sessioner är 42an samt så lär du märka skillnad när du lägger till massa fw regler. Dev går ju att sätta en gb switch till rv082an också

Av G-Mod

Som andra säger, prismässigt går det inte att jämföra en företags laptop mot en konsument maskin. Min Dell D820 ligger ju på nästan 1.5-2x mot en likvärdig dell konsument maskin med samma prestanda.

När X2an va ny låg priset på CPUn (vid 1000st eller mer) högre an likvärdig C2D som då är en 1.83GHz. Vet inte hur det är nu.

Edit: Syftningsfel

Av G-Mod

Det finns en bra tråd om detta, sök!

Av G-Mod

Ifall du använder XP SP2 kan det vara klokt att patcha TCP/IP stacken så att den klarar fler än 10 sessioner som är i status connecting....

Av G-Mod

den routern suger fett för torrent/emule tankning.... där har du svaret

Av G-Mod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fog
Active mode använder port 20 för att skyffla data.

Nu till den skumma verkligheten: Jag har själv en FTP-server som står bakom router/NAT (windows 2003 router, som jag har kört portforward för FTP till servern), och den går det inte att ansluta passivt till från internet. Dock går det att ansluta aktivt! Även om värddatorn sitter bakom NAT/Router.

Går det även att ladda upp/ner filer? Tänk på att active mode så kopplar sig servern mot klienten, så då måste klienten har portar öppna.

Tips är att använda filezilla server, du kan då speca exakt vilka portar som skall användas.
Själv har jag filezilla server hemma, port 4242 för connect sen port 4243-4247 för data, passive mode då. TLS körs också på kontroll kanalen o data kanalerna.

Av G-Mod

Vad har du för ISP och vilka har dina polare? Router? Torrent klient? Inställningar??