Inlägg

Inlägg som G-Mod har skrivit i forumet
Av G-Mod

Eftersom Zepto sa den 15e för leverans blir väl 2 dagars försening tisdag?

Av G-Mod

Vet någon vilket intel nord och sydbrygga som sitter i nox'en? Är det 45'an som skall vara centrino2 platformen?

Av G-Mod

Jag ändrade lite i min spec, eftersom jag då slipper hoppas att den kommer till imorgon.. man vill ju ha nya WLAN kortet, och inte det gamla, sen ändrade jag till 4gb robinson2 från 2gb eftersom 4 inte fanns när jag beställde.

Av G-Mod

32 klarar bara 4gb, 64 klarar klart mer. Tänk så här, 2gb sodimm är idag snuskigt billiga, men för ett år sen va de ju sjukt dyra..... så om 6-12 månader kan man ju köpa 4gb moduler för en liten peng.

Av G-Mod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hummern
Jag är lite ny här men ha överseende!

Har beställt en Nox, och har en P9500 i och undrar vilken variant av vista jag ska ha, har även 4gb turbo mem...

Tacksam för ev svar och tips & råd.

Väl mött.

Hur mycket minne har du valt? 64bit kräver lite mer minne, så plannerar du att snart gå till 8gb är det 64 bit, har du 4 och inte plannerar att gå till 8 så fungerar 32 fint. 64 har även lite problem med drivisar men det blir bättre o bättre.

Om din fundering är home/pro osv så är nog bäst att ta en titt på microsoft sidan. Jag har tagit en ultimate 64 bara för att få allt. OEM versionen är rätt billig.

Av G-Mod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sevi
Skulle verkligen vilja veta hur dom prioriterar sina beställningar, dansken som fick sin förra lördagen beställde efter mig, typ identiska beställningar, lite surt.

Lite orättvist att jämföra mellan länder, eftersom Danmark fick sina maskiner 1v före svenska zepto.

Kan hålla med om att det borde prioriteras i vilket datum man beställt, men det kanske tar lite längre tid att testa olika conf samt att montera dem.

Av G-Mod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zerom
Många men inte alla ser det ut som, kan jag säga med en gång
Jag har kollat över alla ordrar ett par gånger idag, och alla ligger i produktion åtminstonde. Vi kommer skicka ut ett massmail om detta senare idag och erbjuda kompensation till alla kunder vars dator inte gick ut idag som lovat.

Jag blev själv garanterad uppifrån att alla skulle ut idag, men det ser inte ut som dom kunde hålla det nu när jag kollar vår produktionslista. Jag ser inte fram emot morgondage

Vi har två nya modeller uppe på hemsidan nu också om någon är intresserad. Det är i princip Nox och Mythos fast med Intels enklare grafikkort.

Tack för din ärliga update! Sitter och biter på naglarna, vill ju ha den innan helgen så man kan spendera lite tid med den

Av G-Mod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pef-Zepto
yup Magnus som står för Försäljningen, det är jag som har supporten (-:

Hur går det med maskinerna som skulle ut idag? Kommer ni hinna få ut dem som lovat?

Av G-Mod

tror nog att det är 25% att man har maskinen innan helgen...

Av G-Mod

Svarade nu på min orderbekr ( som jag fick den 8e juli) att jag ville ha online rabatten, fick tillbaka en ny order med rabbaten inom 15 minuter Ser också nu att serienummer på maskin samt disk står med på ordern, så det är nog nära nu

Av G-Mod

När jag frågade Zepto om min order som gjordes den 7e juli så fick jag svaret att alla förbokade räknas komma till kund runt den 15'e aug...

Av G-Mod

Jag har inte fått något mail som anger att den ens skulle vara sen, enligt zepto så skulle den skickas den 25e juli....

Av G-Mod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nilsrock
Jag klurar på att beställa en. Men har lite svårt för att bestämma mig för en spec. Kan du berätta lite hur du tänkte med din?

* Varför väljer du 7200rpm-disken?
* Varför väljer du Intel-nätverkskortet istället för det billigare?
* Varför väljer du till Turbo mem, det verkar inte ha någon större effekt?

Har haft fler maskiner med 5400 spinnare, och sen bytt till 7200 spinnare. Det är så stor skillnad att det klart är värt det. Just OS disken behöver vara rapp eftersom det är mycket ej sekvensiell läsning där. Har en dell nu med 2 diskar, en 7200 disk för OS och en 5400 för annat. Fungerar klockrent.

Intel nätverkskort, då vet jag iaf vad jag får.

Turbo mem, ifall jag inte är nöjd så kan man ju slå av det, det kostade ju bara ett par hundra vid beställning. Jag tror dock att det kanske är bättre nu när 2gb versionerna kommer.

Av G-Mod

Har nu bestället en med:
WSXGA+ skärm
Intel P9500 2,53 GHz, 1066MHz
4 GB ram
200 GB SATA 7200 RPM
BLu-ray spelare
Intel wirelsess 4965AGN
Turbo mem 2 GB
Totalt: 16,900 kr.

Den skall skickas den 25e!

Gick även till alienware och specade en liknande med gamla chipset ( T9500), och den skulle gå på över 26000 kr!

Av G-Mod

eller sök på router som switch.

Av G-Mod

Det du beskriver är ett vanligt ADSL filter, det måste sitta i första jacket och jacket skall vara seriekopplat så att den kan skicka vidare vanliga tele signalerna.

Av G-Mod

Jag har denna: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=39417 är supernöjd. Snabb och har lan.

Av G-Mod

Re: FTP vill inte på port 21, alla andra portar funkar

Citat:

Ursprungligen inskrivet av charlie_don
Tjaba,

Jaaa som rubriken lyder. Aldrig vart med om detta förut och några FTP har man satt upp. Lite bakgrund då. Sätter upp en FTP åt min farbror och han har följande:

Randon dator med XP Pro och RaidenFTPd
En brutalt dålig router ala Netgear WGR614v7

Nu till problemet...

Den vill inte fungera fullt ut på port 21. Den kan connecta till servern men när den ska in i PASV så skiter det sig. Byter jag bara port till 22 så funkar allt som det ska.

Tips?

Jag har för mig att netgear routrar är speciella när det gäller ftp och port forward. Jag har för mig att de byter ipadress i något fält och då kan det skita sig.

Ifall du sitter inom samma lan så kommer det inte att fungera heller, pga att den inte stödjer loopback.

Av G-Mod

Skall du ha många sessioner och inte vill ha en dator som router tycker jag att du skall titta på linksys rv082. klarar 20000 sessioner och 200mbps. har inte gigabit men ifall du bara skall ha gigabit internt kan du sätta en gigaswitch för den trafiken. Har själv denna router och har inte startat om den en enda gång utom vid FW updatering.

Av G-Mod

Du har ju ett avtal som säger att du skall få faktura, har du inte fått den så är det ju ett avtalsbrott särskilt när de säger att de medvetet inte skickade någon.

Ring till BBB, be snällt att få OCR till fakturorna som du skulle ha och betala dessa. Sen bestrider du inkasso skriftligt med hänvisning till paragraf 5.3-5.5 i det avtal som du har med BBB. Du kan dessutom be att få banded som spelades in när du ringde sist där de säger att du inte fått faktura. För att inkasso kravet skall gå igenom från deras del gäller det först laglig grund, vilket de inte har när avtal som du har med dem står klart och tydligt att du skall få faktura där du har 20 dagar på dig att betala eller bestrida. Dock så har de ju så klart rätt att få betalt för den tid som du haft tjänsten utan att få faktura, men inte laglig grund för inkasso eller indrivning.