Inlägg

Inlägg som vxl har skrivit i forumet
Av vxl

Ta DFI, det är helt enkelt bättre overall-kvalitet på dem (då bortsett från de grymma klockningsmöjligheterna). Oftast så behöver man faktiskt inte konfigurera särskilt mycket, beror mest på hur optimalt man egentligen vill ha sitt system.

Av vxl

Att köpa ett graffekort för 700:- i dagens läge är inte särskilt lyckat. Finns inget kort i den prisklassen som är prisvärt, så länge du inte får tag i ett begagnat 9800pro eller nåt. Så, köp inget nytt för den summan, spara isf ihop mer pengar! Alternativt då som sagt kan du leta efter begagnat, men sånt kan ha sina nackdelar.

Av vxl

Och innan du (trådskaparen) frågar vidare om upplåsning av pipes och voltmoddning osv, LÄS FAQ!

Av vxl

Säker på att skärmsladden inte glappar eller nåt?

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Duk3D
Ja, den såg riktigt bra ut. Räcker 65 hz?

Vadå "räcker 65hz?" Du säger ju själv att du måste ha 100fps, och så länge skärmen inte klarar mer än 65Hz (vilket är väldigt otänkbart) så kan du bara få 100fps teoretiskt, dock fysiskt kommer du se spelet i 65fps.

Av vxl

Får du numera grafikfel helt oberoende på hur länge du spelat? Alltså skulle du fått artefakter (kallas så) om du precis börjat spela efter att datorn varit av ett tag? Låter i såna fall som om kortet har överhettats under en lång period och till slut bara gett upp. Det ska nog gå att reklamera om det inte fixar sig

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CreV-
ÄNNU ETT NYTT !!

Fresh meat

http://hardinfo.dk/show.asp?page=5972

EXAKT samma resultat som hardwareanalysis.. hardinfo.dk har tillförlitat sig helt på HWA som i sin tur fullständigt har litat på en tredjeparts benchmarkresultat ifrån Taiwan.. detta går ju att spekulera lite kring om man säger så ^^

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Peter_86
Wei! Min Cpu ligger på 27-35Grader efter ja har spelat ett tag =P

Ps:Min cpu's fläkt ligger på 3000 Rpm=) hela tiden

http://ebaumsworld.com/forumfun/positive8.jpg

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ReD-NuhT
Har hört att man ska klocka upp dom så man får lite fel i memtest och sen höja volten till runt 3.4-3.5v kanske. och sen loopa test 5 ett antal gånger.

Ujuj, selektiv perception i dess grövre form

Nästan rätt, men den riktiga och säkraste metoden är att först klocka upp deras MHz och timings till lagom höga nivåer. Man kan börja med t.ex. 225mhz, med timingsen 2-2-2-5 på 3.2v (gå aldrig högre än denna volt om du inte kan ge minnena aktiv kylning). Sen för själva inbränningen är det som sagt bäst att köra memtest #5. Gör det i åtminstone 36 timmar sammanlagt (kan lugnt delas ut i 12h-omgångar). Sen kommer du se att minnena klarar mer Höj gradvis MHz:en bit för bit om det inte genereras för många fel. Ibland kan dock mycket mer än 36 timmar behövas för att de ska bli optimala, så var beredd på det..

Efter inbränningen får du inte heller glömma att kolla så att de är stabila i ALLA de andra testen. Test #8 kan ofta vara en joker hos BH-5or.

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av znorky87
Jag körde memtest och det va inget fel
har inte överklockat vet inte hur man gör
Graffekortets drivrutiner e totallt nya, men jag har riktigt svårt o få tag i mina
moderkorts drivrutiner , tror att det e fel på det faktiskt...
jag har K7VTA3 som moderkort. från Elite group. ECS... Men problemet e att jag inte hittar nåra nya drivrutiner nånstans bara på driversguide men det e nått seriöst fel på den filen, går inte o öppna. nån som vet vart jag kan ladda ner dom?

Egentligen räcker det inte med att bara köra igenom memtest en gång, utan man ska minst låta det loopa 7-10ggr iaf. Det kan hända att vissa gånger så visar sig inga fel, sen av ren tillfällighet så visar sig massvis av fel en annan gång. Drivrutiner och BIOS-uppdatering finns att hitta på denna sida. Dock måste du först ta reda på vilken revision ditt moderkort är. Det finns tydligen K7VTA3or från rev 1.0 ändå till 8.0, så se till att kolla upp detta väldigt noga innan du uppdaterar drivrutinerna och BIOSet.

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne2k
hur vet du att den som är högst upp på http://img143.imageshack.us/my.php?...dscn24702oa.jpg INTE är bh5? man ser ju inte vad som står på kretsarna? [/B]

Som sagt, 1A4T är synonymt för BH-5. På det övre minnet står det ett långt P/N-serienummer som slutar på "CADT". På det undre står det 1A4T på samma ställe, samtidigt som det andra serienumret på de olika minnena inte är lika varandra. Slutsats: övre=fake, undre=äkta.

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wiEEmaN
Jag har kört min 3000+ i 2.6Ghz (W)

Ta dig lite tid till att fundera över ditt inlägg. Du kommer förmodligen inse hur otroligt onödigt det egentligen var.

OnT - till Perssonabbe: Sånt här löser sig enkelt med en lätt kombination av multiplier, divider och FSB. Förmodligen klarar dina minnen också en liten bit över 250MHz. Du kanske, som ett exempel, vill köra din cpu i 2400MHz och dina minnen i 240mhz. Bara att sätta Mem/FSB dividern på 9:10 och dra upp FSB:n till 267MHz.

Av vxl

Den som är högst upp på http://img143.imageshack.us/my.php?image=dscn24653fd.jpg är inte BH-5 och inte heller den som är till höger på http://img143.imageshack.us/my.php?image=dscn24702oa.jpg . Reklamera den ena!

Av vxl

Så länge processorn inte är en flaskhals för grafikkortet så är processorn mer eller mindre obetydlig för 3dmark05. 3dmark03 är mer beroende av cpu, och 3dmark01 ännu mer än 03.

Av vxl

Ett oklockat 6600gt som ger 3907p i 3dmark05 är inte så pjåkigt ju Allt står rätt till.

Av vxl

Åhå jag deltar gärna ^^
Allt står redan i signen tillsammans med övrig hårdvara, men aja, skriver det i inlägget ändå. Observera att jag än så länge har ett väldigt dåligt ventilerat chassi (har beställt nytt), så jag körde med öppet chassi för att skipa rättvisa åt poängen

1st. Leadtek 6600GT Extreme 128mb PCI-E

GPU/Mem: 575/1240
Temperatur GPU, idle/load: 42c / 60-75c
Temperatur System: 50c (när luckan är stängd), 42-45c öppet chassi..
Kylning: Original
Drivrutiner använda: WHQL 77.76

[3DMark05 - 4400p]
http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1113065

[3DMark03 - 9972p]
http://service.futuremark.com/compare?2k3=4179684

[3DMark01 - 22600p]
http://service.futuremark.com/compare?2k1=8680564

Alla resultat är länkar till screenshots på poängen

EDIT: la till ORB-länkar.

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dennis_canis
men vad ska jag då göra??? har ju en athlon 64 3000+ o hade tänkt trycka ner den i ett SLI moderkort....fungerar det ine alls??:(

Nope det gör det inte.. Blir att köpa en ny prolle isf. Och moderkort. Och grafikkort.

Av vxl

Testat med äldre drivrutiner än 77.72? Testat att använda olika videouppspelare (VLC, MPC)?

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SmugglarN
e det någon risk alls med att göra denna modden? man vill ju liksom inte pajja sit nya moderkort:D var kan man köpa sån här ledande färg? och spelar det nån roll om man använder en sli brygga från ett annat moderkort typ asus? och var kan man få tag på en sli brygga?

Så länge du är försiktig och noggrann så ska det inte bli några problem DFI's SLI-brygga kunde man förut beställa ifrån dem som separat produkt, men av olika själ (kan man räkna ut själv) så säljs inte bryggorna separat nånstans längre.. Men med de nyare drivisarna från nvidia så ska det gå att köra SLI utan brygga så då var det problemet löst

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av =ezco=
This feture requires an ATX power supply that provides at least 1A on+5VSB lead..vad menas med det?? :S det värkar ju vara svaret på mitt problem iaf någon som kan hjälpa mig?

Kolla specsen på ditt nätagg. Det brukar vara påklistrat på baksidan. Kolla om det står +5VSB nånstans.