Inlägg

Inlägg som vxl har skrivit i forumet
Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hunden
Ett tips är att skicka en rapport på din egen tråd och tala om vad du vill att dom ska göra, moderatorerna sitter inte och läser i varenda tråd.

Jag gillar FPS och äventyr men la min röst på på FPS eftersom man bara kan lägga en

Rapport? Finns det nån speciell funktion eller är det bara att pm:a någon, typ Vicotnik?

Av vxl

Jag tycker speedrunsen av Half-Life och Opposing Force är störtsköna ^^
Sen är Prince of Persia 1 & 2 rätt så bra också.

Av vxl

Sökte på om det fanns en tidigare tråd lite snabbt men hittade ingen, men det är ändå bra att ha en helt egen undersökning

TILL MODERATORER:
Kan ni vara så snälla och ändra lite i min poll så att Racing finns med (ack, hur kunde jag missa det), och så att Arkad byts ut mot Retro.

Av vxl

Vilken spelgenre föredrar du? (undersökning)

Som avslutning på Ma A-kursen har jag fått en liten uppgift - att göra en statistisk undersökning som omfattar 100+ personer.

Nu undrar jag alltså vilken spelgenre, inom både TV- och datorspel, som ni föredrar. Dvs vad ni gillar att spela mest och till vilken genre ni tycker att det har kommit bäst spel.

Jag har tagit med alla genrer som jag kommit på, men om ni tycker att nåt saknas så säg till!

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av benadam
leadtech, club3d, gainward är inte clockvänliga!!!
jag har ett sparlke 6600gt det kan jag clocka stabilt. gpu har jag clockat till 582mhz minnerna till 1.03 ghz den är mycket stabil.

Haha, synd om dig. Öppna ögonen innan du yttrar dig
Rättare sagt så är nog Leadtek och Gainward de mest klockvänliga bland 6600GT.
Jag har själv ett Leadtek 6600GT till PCI-e som går att klocka upp stabilt till 600/1240 med Zalman-kylning. Innan jag bytte kylningen kunde den klocka 575/1240 stabilt, och det är inte särskilt dåligt för stock-luftkylning.

Av vxl

Re: x800GTO AGP - Tillverkare?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ekström
Hej,

Jag har letat runt efter ett grafikkort som passar mig ett tag nu och fastnat för x800GTO. Frågan är vilken tillverkare som är bäst. Jag har hittills hittat tre kort.

  • - Bättre inköpsställe?

Vilket av korten är att föredra?

Om du vill kunna låsa upp och klocka ditt kort ordentligt ska du definitivt ha Connect 3D's x800gto då den har den ljuvliga R423-kärnan

Av vxl

Har du inget eget vett pojk?

6600GT är ca 50% sämre än 6800GT i prestanda, så det är absolut värt att köpa ett begagnat 6800GT istället, om du hittar ett som är felfritt och till ett bra pris såklart.

EDIT: Fast sen om man kollar på vad du har för övriga komponenter i datorn (för du ska väl sätta i det nya grafikkortet i din gamla dator?) så är det trots inte lönt med ett 6800GT då du inte på långa vägar kommer få ut dess fulla prestanda. Så kör du på ett nytt (eller begagnat) 6600GT, jag tror faktiskt inte du skulle märka nån skillnad mellan ett 6600GT och ett 6800GT i den burken.

Av vxl

Excellent3r:

Har du AGP så är ju inte X800GTO ett alternativ, så jag tycker du ska ta ett 6800NU (av ett bra märke typ Leadtek) och hoppas på att det går att låsa upp. Då har du iaf ett kort som kommer vara användbart i 2-3 år till.

Av vxl

Det är helt problemfritt att använda ett ATI-kort på en SLI-bräda. Det borde ju också gå att köra ett nvidia-kort på en crossfire-bräda, men det är jag inte lika säker på.

Av vxl

Har man gjort allt rätt och har rätt drivrutiner så presterar två stycken 6600GT ganska mycket bättre än ett 6800GT.

Men sen är det ju mer prisvärt med ett 6800GT.

Av vxl

Ja vi snackar väl om ca 30-50% bättre prestanda mellan korten iaf. 500kr för ett 6600GT är riktigt bra! (säker på att det är ett GT och inte bara ett vanligt 6600?)

Av vxl

Pratar vi om NFS:MW så har mängden minne absolut inget att göra med det, särskilt när det är samma sak oavsett detaljrikedom. Om minnena hade varit instabila skulle hela spelet/datorn ha låst sig eller datorn bluescreenat. Kör du BF2 så används inte heller allt minne om du kör på låg upplösning och låga inställningar. Så minnena eller hårddisken beror det nog inte på.

Kan det kanske vara överhettning på grafikkortet eller processorn? Är processorn en Prescott?

Av vxl

Har du pipe-moddat det och klockat det så är det tyvärr näst intill omöjligt att få ett nytt på garanti.. =/

Av vxl

6600GT, helt klart

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av amd_
Fick också upp mitt till 75 grader nyss, vilken usel orginal kylning, dessutom surrar fläkten som om den ska skära ihop när som helst. Har beställt en AlCu kylare, tror det räcker eftersom jag inte har tänkt att klocka något, dessutom har jag bra luftgenomströmning i burken. Sedan så väger väl en Cu kylare bytydligt mer? Får hoppas att den passar nu bara.

AlCu räcker gott och väl. Cu är bara för det där lilla extra när man kommer upp i högre temps
Vikten på CU-kylaren är helt obetydlig - då förutsatt att man skruvar fast grafikkortet i chassit Jag tror den ligger på ca 320g. Det låter tungt för ett grafikkort att hålla - men man blir förvånad så stabilt som det blir

Av vxl

När man väljer drivrutiner till nya kort får man ju prioritera lite andra saker än bara prestanda.. 81.94 har t.ex. många buggfixar till GF 7-serien, så då får man ju tänka vad som är mest värt - 50 extrapoäng i 3dmark05, men förmodligen stöta på flera kraschar, buggar och grafikfel i spel, eller ett buggfritt system med någon procents mindre prestanda

Men annars så är ju tråden ett bra initiativ

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av amd_
Kan en sån här kylare passa mitt kort? http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=306462&cks=PRL

Jag hade ett Leadtek 6600GT "Extreme" som var standardklockat till 550/560. Det kunde gå upp i 75*C vid full belastning. Efter ett halvårs användning köpte jag en Zalman VF700-CU med AS5-pasta, och shit, vilken förändring det blev ^^ Nu idlar kortet i 40*C och går aldrig nånsin över 58*C i full load - Så ja, köp den kylningen, men helst CU framför AlCU om du har råd då den kyler aningen bättre.

Av vxl

Ja, köp bättre kylning - t.ex. en Zalman VF700-CU för 250-300kr (tillsammans med 3,5g Arctic Silver 5-kylpasta). Den ökar kylningsprestandan riktigt ordentligt också, så då kommer du kunna överklocka mer än om du haft standardfläkten.

Av vxl

Processormätningen har ingen som helst inverkan på 3dmark-poängen. Det är bara ett onödigt test som man tvingas köra varje gång för att man har gratisversionen av 3dmark. Dock är det väldigt skumt om du "typ ligger på 1fps hela tiden" i testerna, för fps:en ska kunna komma upp riktigt högt i vissa sekvenser (i flygtestet så har jag 133fps i genomsnitt, och i trolltestet 20fps).

I vilket fall verkar nåt inte stå rätt till med din dator, för att 7000p i 3dmark03 med den riggen du har är väldigt lågt. Det är så mycket som kan ligga bakom datorns slöhet, att jag inte orkar rada upp alternativen. Det överlämnar ajg till andra

Av vxl

Re: Grafikkort inställning

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nightmare's
kan välja mellan 2 olika inställingar på grafikkortet standard 2d och prestanda 3d den står på standard2d orginal men va gör de för skillnad om jag byter till prestanda 3d frågar eftersom jag inte vill göra nått dumt som kan bli dyrt

Du borde nog läsa på lite mer om grafikkortsöverklockning innan du ger dig på de där avdelningarna Låt det vara så länge, men som sagt - 2D och 3D sidorna är inga inställningar för sig, det är bara avdelningar för inställning av grafikkortsklockor.