Inlägg

Inlägg som vxl har skrivit i forumet
Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kamil05
okej .. jag har fattat det .. men vilka minnen ska jag välja ... ska jag välja två 1024 stickor med kylning på ??? eller 4 st 512 med kylning på .... som ska vara bra och de ska kosta ca 2000-3000 kr

Jag tycker du ska satsa på 2x1024mb med så tighta standardtimings som möjligt. Heatsinks behövs egentligen inte på minnen då de stänger in lika mycket värme som de leder ut..

Av vxl

Min dator gav ifrån sig nåt lågt knastrigt (dock inte så störande) ljud när jag scrollade i IE innan jag gjorde följande: Gick in i Verktyg, Internetalternativ, Avancerat och kryssade av mjuk rullning (smooth scrolling). *Poff* problem borta

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Moscow
så det är:

"LanParty UT NF4 Ultra-D, nForce4, Socket 939, 8 Channel Surround Audio, GLAN, 4 x SATA RAID, Firewire, SLI Dual PCI-E VGA Ready with SLI Bridge, Dual DDR400 incl. UV IDE Cables

1375kr"

jag skall köpa om jag ska köra 1 PCI-E grafikkort?

Ja det är precis den du ska.
Ultra-D = ser precis ut som SLI-D men har sitt egna unika NF4-chipset, går ej att köra SLI på detta så länge man inte chipsetmoddar.
SLI-D = SLI-ready-versionen av Ultra-D.
SLI-DR = SLI-D fast med lite extra utils, som 4st. extra S-ATA anslutningar.

Av vxl

Hmm, det verkar tyvärr som om de inte längre finns till salu i Sverige.. Har bara hittat den reggade versionen av dem (vilket inte är den du har, och de kommer nog inte gå så bra tillsammans i DC).

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Moscow
men varför är det inte bara 1 PCI-E plats? Onödigt isåfall o sätta 2st på det..

Nja, tänk lite Det är väl mer onödigt att tillverka en helt egen produkt bara för icke-SLI. Den extra kostnaden och användningen av plast, koppar osv. vägs upp av att de kan massproducera en och samma produkt och sedan efter det kompletterade dem.

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haziza
Åker och hämtar min Viewsonic G90F+B ifrån posten nu. Kan säga vad jag tyckter om den senare.

Oo spännande ^^

Av vxl

GAAAAAH! Allt som folk säger om 2T är så överdrivet, och att Iceman17 säger att han förlorade "MASSA prestanda" pga 2T beror troligen på något annat än CPC-raten. http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=28&threadi... <-- där har ni real-time skillnaden mellan 1T och 2T. Ni behöver bara läsa förstai inlägget då trådskaparen uppdaterat sitt första inlägg med en massa resultat som folk skickat in.

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av catchmeifucan
jo jag vet, men jag vet nån som där tempen steg 10 grader jämfört med boxade fläkten, på hans 3500+, och nån som överhettade sin processor som var en 3200+. Men jag menar jag har klockat upp min 3000+ winchester med 630mhz, och den ligger fortfarande under 40 grader i full load med boxad kylare. Då skall man tänka på att venice är ännu klockvänligare och svalare.
Jo det där kortet kanske funkar, jag menar jag har använt asrock-kort utan problem tidigare. Så länge man inte behöver avancerade inställningsförjligheter och höga spänningsinställningar för överklockning osv så funkar det nog helt ok.

Fel, Winchester är svalare än Venice.

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mathen
Men kan man använda dom ävan fast DFIkortet bara stödjer PC3200 ?

PC4800-minnena kommer gå som standard när du startar datorn första gången i DDR400-hastighet. Sen är grejen att du är garanterad att de klockar så högt som till DDR600 (förmodligen högre).

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av martin_ostlund
Är detta något som gäller alla nya 24pins nätagg ? Att de helt enkelt inte är fullt ut kompatibla med gamla 20pins standarden ?

Alla ATX 2.2 saknar -5V rälsen. Alla 24-pins nätagg använder inte ATX 2.2 dock, exempelvis Tagan.

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kalerov
Pris: kr 4.495:- Trodde iallafall att det skulle ligga kring 4000:- men om dom tar bort dom bundlade spelaen så kanske priser går ner till en bättre nivå. Men som det är nu så kan man ju köpa ett GTX för samma pris

/kale

Ett 7800GTX för samma pris?? ..va? vär? när? HUR??

Av vxl

Hoho.. Ja det bästa vore nog att köpa ett nytt och bättre PSU

Av vxl

Om du kör med originalkylningen ska du helst inte gå över 1.5V

Sätt divider på minnena, typ 9:10 (mem:fsb), för jag tror inte minnena klarar av 238fsb..

Av vxl

Säker på att du klockar upp 3D och inte 2D?

Av vxl

Säljaren skriver ju inte ens varför han/hon vill sälja det.. Det tillsammans med att priset är så lågt blir ju lite väl misstänksamt..

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Black-watch
Jag vill bara veta då om det kommer funka, så länge det funkar så e jag nöjd.

Det är ju just det jag påpekar! Ditt system kanske inte alls kommer funka tack vare det klena nätagget.

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xerno
när jag spelar spel är gpu core 50C och ambient 35C

Njah, det där låter för bra för ett 6600gt Antingen så kollar du tempen för lång tid efter att du spelat, eller så spelar du inte särskilt krävande spel Tempen kan stiga och sjunka väldigt snabbt; t.ex. från 75*c till 45*c på 10 sekunder.

Så länge du inte går över 80*c så är allt i sin ordning.

Av vxl

Jag tycker du ska fundera på ett starkare nätagg till det graffekortet.. F/S är inget superkvalitetsmärke precis, osså är det bara 400W. Kolla in Antec.

Av vxl

Drivrutinerna. Byt till 77.76 som finns beta drivers-sektionen på www.nvidia.com (nej jag menar inte 77.72)
Tills nästa gång - SÖK!

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PooX
Tror ni det skulle göra någon skillnad om man köper nå nya minnen?

Tex. A-Data 512*2 PC3200 ?
Klockar dom bättre än mina Corsair Value S (eller borde dom göra det?)

Om du skaffar mer minne kommer du direkt märka stor skillnad. En polare till mig har ett par billiga A-Data 2x512mb och de klockar inte särskilt bra. Satsa hellre på Corsair VS.