Inlägg

Inlägg som vxl har skrivit i forumet
Av vxl

Det där 6800LE går garanterat inte att låsa upp då det är PCI-E och inte AGP.
Vad är det förresten för extra 512-minne du har hemma? Om du vill att minnena ska köras i dual channel så bör minnena vara exakt likadana, annars kan problem uppstå.

Av vxl

Det kan vara att dina minnen är väldigt instabila som orsakar de så kallade BSODsen (blue screen of death ). Kolla med ett program som heter Memtest86 om de är stabila eller ger en massa fel.

Man lägger in programmet på en floppy, CD eller USB-minne och så bootar man på den devicen man använder (kan t.ex. styras genom att trycka på Esc alternativt F12 när datorn POSTar), så körs programmet igång innan windows startar.

Låt sen testet som startar automatiskt köra i 1-2 timmar och säg sen till om resultatet - blev det några errors eller gick allt felfritt?

Av vxl

Grafikkort: Asus x800gto har aldrig ens kunnat låsas upp. Bara Connect3D-versionen med sin R423 core, men även de senare skeppningarna av dessa har varit oupplåsbara så det är ingen idé att satsa på dem längre. Jag kan rekommendera GeForce 6800GS för samma prislapp.

CPU-kylning: Du kommer absolut inte behöva någon ny kylning alls till X2:an så länge du inte tänkt vildöverklocka den. Lägg pengar på nåt annat.

Hårddisk: Köp en S-ATA hårddisk istället. IDE är ganska outdated och är aningen sämre än S-ATA tekniken (som ditt moderkort givetvis stödjer). Prisskillnaden är väldigt liten.

Minnen: Överväg att ta några lite kraftfullare minnen med tightare timings (läs på om detta om du är osäker ) och som kan klockas upp lite, typ Corsair 3200C2. "Value"-minnen kommer säkerligen annars vara en liten flaskhals för hela systemet.

Av vxl

God Jul allihopa! Underbar julgran

Av vxl

Jag använder själv en MX518 med en Steelpad 4D och det fungerar utmärkt, kan rekommendera denna kombination starkt
Musmattan är billig och bra och lär hålla i ett par år. Innan MX518 så hade jag en MX510 vars högerklick gick sönder efter ungefär 1½ års användande. Uppgradering mellan mössen var överraskande bra faktiskt, förväntade mig inte så mycket från mx518, men den känns helt enkelt skönare att hantera med sina extra DPI, som dessutom är direkt reglerbar (ändrar sens) genom två knappar på musen. MX-mössen passar min medelhand perfekt

Av vxl

Är du säker på att skärmen ens klarar av 75Hz i 1280x1024? Min gamla (men pålitliga) CRT klarar nämligen inte det

Av vxl

Du kan ju annars använda ett program som PowerStrip som permanent låser 1280x1024 upplösningen till 75hz. Alltså vad du än gör i den upplösningen blir i den hertzen.

Av vxl

Stänga av AF på x800gto

Min polare har ett X800GTO som vi låst upp till 16 pipes, och Catalyst 5.11 som drivrutiner.
Problemet är att när vi ska köra 3dmark03 så blir kortet automatiskt inställt på 4x AF vilket sänker poängen ordentligt. Vi har letat i flera olika program efter en inställning att tvinga av AF utan lycka - powerstrip, Catalyst, ATITool och ATI Tray Tools.
Vi hittar givetvis inställningarna för AF, men det finns ingen option för "always off", utan bara "application managed", 2x, 4x osv.
Vi har även provat att ändra det till 2x, men i 3dmark03 står det ändå 4x.

Av vxl

Har du WC3-expansionen The Frozen Throne då? Kan vara ganska bra att ha om man ska se på dagens replays

Av vxl

Jo, det finns nog en del kort kvar med de rätta chipsetsen, och även om kortet inte är upplåsbart så är det ändå värt pengarna
En polare beställde ganska nyligen (1½ vecka sedan) och fick ett upplåsbart.

Av vxl

/me vill gärna ha fler röster sedan den lilla polljusteringen, så att röstningen blir lite mer korrekt

Av vxl

Kanske lite dum fråga, men har du de senaste drivrutinerna för moderkortet och grafikkortet?

Av vxl

Han menar givetvis download, då det är den enheten som alltid angivs av leverantörerna.

Jag har Telia 8mbit. 8mbit DL och 0,8mbit UL.

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av OSkar000
Enbart PC

Har aldrig ägt nån konsoll och kommer nog inte göra det nån gång heller.

Du tog orden ur min mun

Av vxl

Nu är pollen fixad! Racing och Simulatorer finns nu med, och så har Arkad bytts ut mot Retro.

Av vxl

Ja de duger, men om du hade tänkt överklocka så är det ett dåligt val. Om du har råd så tycker jag att du ska ta ett par C2or istället. De kostar 500kr mer men de har bättre timings och ska kunna överklockas en del
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=2048TWX400

Av vxl

Med de behoven du verkar ha som datoranvändare så ser köpet väldigt bra ut. Den enda invändningen jag har är att jag tycker du ska skaffa 2GB minne istället, då de flesta nya spelen idag kräver över 1GB för att man ska kunna ha höga grafikinställningar. Dvs att bara ha 1gb minne med ett 7800gtx kommer flaskhalsa graffekortet.

Jag är inte så säker på fördelen med X2 framför 4000+, men X2 ska vara bättre på att hantera många applikationer samtidigt. Sedan inom en snar framtid så kommer nog många nya spel programmeras till att använda två processorer, och därmed kommer dubbelkärniga processorer prestera mycket bättre i de spelen.

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hunden
Du har länkat till samma moderkort två gånger i ditt första inlägg.

Är det ett moderkort med SLI och ett utan så kan du inte modda till SLI efteråt, så du får välja nu om du vill ha ett SLIkort eller inte. Dock ser jag det som onödigt om du ändå inte ska köra med dubbla grafikkort.

DFI Ultra-D går att modda till SLI efteråt faktiskt. Finns steg-för-steg guider.

Av vxl

Ja det ska gå att modda, men akta dig så du inte "moddar sönder" det också det första du gör

Av vxl

Serious Sam (First Encounter, Second Encounter, SS2) - kanske inte så nytt men ändå jäklarns kul i singleplayer coop-mode. Själv föredrar jag The Second Encounter. Det är ett FPS-röjarspel