Inlägg

Inlägg som Majke har skrivit i forumet
Av Majke

Avslutar auktionen nu och skickar PM. Tack alla som varit med i budgivningen.

Av Majke

Hej,
Tack för alla bud, jag tänker vi avslutar idag kl 15.00
Mvh Mikael

Av Majke

Har PMat dig

Av Majke

Har 1000 + frakt nu i privat medd (ser gärna att buden skrivs här i tråden för transparens för alla budgivare).

Av Majke

Har ett bud på 800 och upphämtning via meddelande.

Då där är aktivitet på buden så tänker jag vi avslutar budgivningen under morgondagen, ingen anledning på att dra ut på det mer än så

Av Majke

"Defekt" MSI GeForce GTX 1080 Armor OC

Hej,

Tyvärr började jag få krascher med DirectX error meddelanden när jag spelade. Försökte klocka ned kortet 100MHz på Core och minne och då försvann krascherna, men FPSen var vad jag kunde märka cirka halverad mot vad den brukade vara, så utan att jag felsökt på djupet så misstänker jag där är något fel på kortet, säljer därför det som defekt så ingen blir lurad.

Eventuellt kan det bakas eller repareras, men det är inget jag försökt, utan har köpt nytt kort och säljer därför detta vidare.

Kortet kommer i originalkartong och i antistatpåse. Ser gärna att det avhämtas, men kan skickas mot frakt och Swish på förhand. Har varit medlem på Swec länge och har recensioner på köp/sälj.

Budgivning avslutas senast om ett par dagar, eller snabbare om jag får ett bra bud. Förbehåller mig rätten av sälja till den jag vill och smidig affär prioriteras för mig.

Budgivning startar på 100kr

Läs hela annonsen här

Av Majke

Kommer Corsair RM850x V3 (2021) i vit version?

Hej,

Hittar ingen information om att det nya RM850x (2021 version, v3) kommer i en vit version, och hittar bara svart än så länge, någon som sett något? Är på väg att bygga en ny dator och vill gärna ha den vita versionen, men känns tråkigt att köpa v2 versionen om v3 är runt hörnet

Länk till v3 svart: https://www.inet.se/produkt/6904964/corsair-rm850x-850w-v3

Av Majke

Kanske kan lägga upp en annons på marknaden? Jag sålde exakt ett sådant för 2 år sedan, det var också "gammalt" men fungerade helt utan problem, pingar han jag sålde till om han vill sälja dig en kabel, men vill inte ge ut namn av respekt för köparens integritet, låter honom ta kontakt i så fall

Av Majke

Från det beskrivs, så verkar det som du har problem när din dator är placerad på ditt skrivbord, men problemen försvinner när du kopplar in datorn vid din sambos skrivbord, stämmer det? Kan du bekräfta det och i så fall kan två teorier vara:
*Något löst/dålig kontakt i datorn som gör inverkan när du flyttat datorn, kanske grafikkortet som sitter dåligt i sin PCI-E port?
*Något elfel vid ditt skrivbord som på något sätt uppstått nyligen?

Kan du prova datorn i andra eluttag och bekräfta att det funkar på andra ställen, men du får alltid samma fel vid ditt skrivbord (oavsett WiFi eller nätverkskabel)?

Väldigt bra om du lyckas isolera felet till att det inte funkar om jag gör X (t ex kopplar in den vid ditt skrivbord), så du hittar en felkälla som kan utforskas vidare.

Av Majke

Finns säkert mycket som kan orsaka detta, men jag hade samma problem, var kabeln i mitt fall. Bytte ut mot en annan kabel och vips så slog allt över til gigabit istället automatiskt. Kanske kan prova med den fungerande kabeln som ger gigabit till den andra datorn idag och sätta den i din och se om det hjälper?

Av Majke

Alltså vilken tråkig ton i denna tråd för någon som kommer med drömmar och vill få till en förändring i sitt liv. Alla som skriver att TS inte ska gå på defensiven hoppas jag verkligen inte jobbar med utvecklande av medarbetare / coaching, som jag själv till viss del gör och jag antar att jag väl kommer få mig en känga också för denna kommentar med tanke på tonen i tråden.

@whatking: Jag hoppas du kan omge dig med personer i din närhet som tror på dig och vill dig väl. Det har tagits upp många utmaningar kring det du vill uppnå i tåden, hoppas du kan se dem som just utmaningar att övervinna, och inte som oöverkomliga hinder som jag tycker vissa för det att låta som. Rent konkret kring att jobba utomlands så är det helt klart inte helt enkelt att få till det, men om man verkligen kämpar för det målinriktat så tror jag man kan uppnå det, och jag har också personer i min närhet som uppnått det, även om ingen valt stranden på Thailand, och det är ingen garanti bara för att man är programmerare att man kan få till det, tror till och med att det är ganska ovanligt. Är du ok med de förutsättningarna, så kör på, men om det är väldigt viktigt för dig att hamna i Thailand vid 50 års ålder med bra ekonomi, så kanske där finns andra "fordon" än programmering som kan ta dig dit.

Av Majke

Vad kul att se. Jag är själv i branschen sedan 10+ år, och min personliga bild är att jag sista tiden sett ett uppsving för Front-End förfrågningar (typiska saker att hantera är HTML, CSS samt olika JavaScript ramverk, t ex React.js mfl). Tror säkert att en KY kan räcka långt (iaf till många arbetsgivare) om du inte vill gå på en längre utbildning som högskoleingjenjör eller något ännu längre. .NET som andra rekommenderar här går du heller inte fel med.
Lycka till!

Av Majke

Användare: @kawkstege
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Swish+avhämtning
Produkt: MSI Armor 1080

Positivt:

  • Bra packad vara

  • Trevlig och snabb kommunikation

  • Allt fungerar som utlovat

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Majke

3500kr och hämtar, om vi kan ordna smidig affär för oss bägge imorgon, dvs om det går bra att jag kommer förbi i Ystad imorgon och hämtar upp det

Av Majke

Blev mer invecklat än jag trott, har aldrig hållt på just med fasta installationer så det märker jag är lite annorlunda. Har försökt göra en skiss, tar gärna input / tankar på den för de som orkar. Får också höra med elektrikern om de har någon syn på detta och kanske kan guida också.

https://i.imgur.com/ztFMMKF.png

Av Majke

Har ringat in denna kabel, men fick två till frågor:
https://www.computersalg.se/i/1364801/deltaco-tp-52-bulkkabel...
1) S/FTP, att den är shielded, är det några problem med jordning eller något mer man bör tänka på och kanske välja en un-shielded?
2) Kan man koppla in en sådan här kabel till en panel i ena änden, och till en vanlig RJ45 kontakt i andra änden? (såg på några kablar att de skrev ut att de inte var till för RJ45, men förstår inte varför, ser dock inte det på denna så kanske är ok?)

Av Majke

Jättefin input alla! Jag kommer att gå på Cat6A i ett rör som också är stort nog för att kunna dra någon mer kabel genom i framtiden, det ser ut som det ska täcka behoven, tack alla!

Av Majke

Jättebra svar, såg att där finns Cat7 nu också, några tankar kring Cat6a vs Cat7 i mitt fall, eller bara att gå med Cat6a?

Av Majke

Typ av Ethernet-kabel i mark, villa till attefallshus

Hej,

Vi skulle vilja lägga en Ethernet-kabel i marken jämte el-ledningar (kan där bli störningar eller kablar är isolerade nog?) som kommer att dras i marken mellan villa och attefallshus. Någon som har koll på vad det bör vara för Ethernet-kabel, CAT specifikation och kanske om där är någon speciell typ som är bra för att lägga i mark (bör man lägga kabeln i plaströr eller tål kabeln läggas direkt i marken utan ytterligare skydd)?

Avståndet som den skall löpa är cirka 30-40 meter, låt oss säga 40 meter för säkerhetsskull.

Idag har vi Gigabit-fiber in till villa, men kanske bra att framtidssäkra på något sätt med Ethernet-kabeln också och ta i lite?

Av Majke

Jag var i samma sits för 3 år sedan och mitt val föll på en Peugeot 206 RC, billig att underhålla, fantastiskt rolig och en bra ingångsbil för bana. Faktum är att jag har mer roligt i den än nyare bilar, även bilar som har flertalet hundra hästar då Peugeoten är från en era där man definitivt har mer kontakt med vägen. Den är rolig för motorn varvar upp till tror det är 7500 eller 7800, så den låter riktigt kul. Jag ska eventuellt sälja min då det inte blev så mycket bankörning i somras, PM om intresse, väl omhändertagen och försiktigt förbättrad med bromsar som du behöver för bana och några andra saker, kanske lite för gammal för vad du tänkt, men skulle helt klart rekommendera modellen för det du beskriver (köp inte 207 RC bara eller senare, inte samma sak).