Inlägg

Inlägg som Majke har skrivit i forumet
Av Majke

Tyvärr är min helt passiv, har inte i7 utan endast en i5, så saknar fläkt, men den blir ändå väldigt varm.

Av Majke

Kör tyvärr redan på samma som dig där, Best Performance, och kör oftast med sladd inkopplad också.

Av Majke

Surface Pro 7 - Throttlar, kylningslösning?

Hej,

Har en Surface Pro 7 och är så besviken på hur mycket den throttlar. Har den som arbetsdator, använder mest office-paketet och Teams. Ser att CPUn ofta vill ligga på runt 55 grader, och drar jag igång ett teams möte med video så lägger sig CPUn på runt 1.0-1.5 GHz, och att försöka multi-taska då är en mardröm. När jag sedan låter den vila efter mötet så kan den arbeta som den skall, dvs upp till +3.3 GHz. Kan också känna att den blir väldigt väldigt varm där jag antar CPUn sitter (är ju bara passivt kyld).

Någon som har några tips, eller känner till en schysst kylarlösning man kan sätta på baksidan? Kan inte riktigt acceptera att office-paketet ska lagga som det gör nu, tappar flera sekunder när jag ska göra enkla grejor för varje klick i Outlook och slide jag ska göra i PowerPoint, eller formler man ska göra i Excel (riktigt basic saker).

Hjälp och tips mottages gärna!!

Av Majke
Skrivet av rinosaur:

Jag har kört mitt gtx 1080 precis såhär i flera år utan problem..
https://i.imgur.com/3XA8RDS.png

Har aldrig haft problem med strömförsörjningen till den, men en 3080 drar väl betydligt mer.

Ja, den här bilden använde jag för att illustrera hur ett RTX 3080 skall försörjas med ström, om du har ett 1080, eller ett helt annat grafikkort med andra strömförsörjningsbehov, så är det ju såklart helt andra förutsättningar som man får ta ställning till.

Oavsett vad felet kan vara, tror jag det är bra av TS att börja med att se till att strömförsörja kortet rätt enligt kraven (detta arbetas redan på ser jag, gott), sen får vi ju se om problemet kvarstår och då får vi ju luska vidare, men då står vi iaf på en någorlunda stabil grund

Av Majke

Läst igenom hela tråden och måste säga där har varit många märkliga förslag som andra också påpekat inte är logiska, men vem vet, ibland kan det vara väldigt märkliga fel som ter sig ologiska

Jag anser också att det mest logiska är att TS saknar en kabel till Nätagget, vilket gör att endast en kabel används just nu, som förgrenas i två kontakter till grafikkortet. Det är vad jag förstår inte så man ska koppla det, som också flera påpekat.

Här är en bild, och just nu verkar TS (pga avsaknad av extra kabel), kopplat kortet så som det visas i "DON'T DO THIS":
https://i.redd.it/qfwh3kboeyl51.png

EDIT: Utöver ovan, kan inte bekräfta detta jag skriver här, men ser flera på nätet som varnar för att köra systemet som det är kopplat nu hos TS, eftersom man försöker dra mer ström genom en kabel än vad den är specad för, istället för två kablar då, och det kan leda till brand. Som sagt, kan inte bekräfta detta, men flera som varnar för den risken, kanske värt att påpeka iaf.

Av Majke

Tack för alla tips, vi har köpt nu, så delar gärna med mig för andra där ute vad vi landade i.

Vi var på vippen att köpa https://www.inet.se/produkt/2216433/dell-27-ultrasharp-u2720q... för det visade sig at 4k också var intressant för henne, och den såg väldigt bra ut från alla håll och kanter och uppfyllde alla krav.

Men vi sedan fick ett tips på en Philips 4k skärm av en vän som tyvärr avsaknade USB-C, men var rätt ok annars på alla andra områden, och kostade mycket mindre, så till slut blev priskillnaden för stor att motivera, och det blev Philipsen för 2775kr: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4947192

Av Majke

Tack för alla svar än så länge, kikar på dem!

@Dave1080: om du syftar på varför jag inte kan använda min PG348Q till detta så är mitt enkla svar att den skärm jag är på jakt efter nu är för min tjejs räkning. Jag behöver min egen skärm för arbete samt gejming

Av Majke

Tips på 27 - 35" med okej/bra färgåtergivning för webbutveckling

Hej,

Är på jakt efter en skärm, inte till gaming, men till att arbeta på. Finns så många alternativ, men finns kanske någon som har tips? Letar främst en efter bra färgåtergivning (behöver inte vara proffs-nivå), tänker kanske IPS(?), gärna USB-C så man kan ladda laptopen med bildkabeln, storlek från 27" och kanske upp till 35" kan vara av intresse, budget kanske 3-6k, kan man få något bra för det?

Skärmen får också gärna vara "snygg", helst inte vara gejming-orienterad, men heller inte för tråkig design (kanske mindre viktigt detta).

Puh, någon som antar utmaningen?

Av Majke

@Yoshman: Cool. Tycker jag inte får det helt att lira ändå och kunde se att de hade suggestions på deras hemsida för just detta jag efterfrågar så uppvotade de förslagen. Men hittar du något så säg till, och tack för artikeln!

Av Majke

Jag aktiverade Arlo smart för mina kameror, tänkte det kunde vara fint att endast börja spela in video och eventuellt aktivera sirenen om det var en människa som upptäcktes, men lyckas inte hitta var jag ställer in något av dessa två saker. Nämndes i recensionen att video-inspelning kan startas med Arlo-smart, någon som vet hur man gör detta, och evt. också aktiverar sirenen?

Av Majke

@erikburk: Om det är på väg till soptippen kan du alltid prova att "baka" det. Funkade för mig och många andra

Av Majke

Hej, köparen hörde aldrig av sig och nu har jag lite tid igen att höra om där fortf finns intresse. Skriver pm till nästa person, andra intresserade får gärna höra av sig också.

Av Majke

Edit: såg att svaret postades precis innan jag skrev

Har inte köpt själv, men ska inte dessa passa?

https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tillbehor-tv-bild/H...

Av Majke

Skriver PM till dig medan jag väntar in något sista bud.

Av Majke

Tack för alla bud än så länge. Håller det öppet till helgen hade jag tänkt.

Av Majke

Corsair HX620 620W - Modulärt

Hej,

Säljer ett Corsair HX620 620W nätaggregat. Såg att jag har kvar både kartong, påse till kablar samt de modulära kablarna man fick med.

Tyst är det, har aldrig hört det när jag använt det och det fungerar som det skall. Välkänt lyckad modell från Corsair.

Idé för budstart: 300 kr

Läs hela annonsen här

Av Majke

Hej, processorn är nu såld, tack för visat intresse!

Av Majke

@gothxx: bud noterat, återkommer.

Av Majke

@StefanHed: Ja den är aktiv, men har ett bud redan på 1800.

Av Majke

Hej, du har PM nabile.

Budgivningen är fortfarande öppen.