Inlägg

Inlägg som Majke har skrivit i forumet
Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pentium4_matte
nej det är inte enbart i det spelet i fallout 3 så snurrar gubben runt utan att man gör nånting, går heller inte å säga av då utan måste trycka alt+f4..

Konstigt beteende att gubben bara snurrar runt, du har inte kopplat in någon ratt eller någon joystick/handkontroll som du glömt koppla ur?

Annars en enkel sak att prova är att göra en systemåterställning till innan problemet uppstod. Alla program du installerat sedan datumet du återställer till försvinner, däremot skall privata filer inte påverkas. Har du tur så kan det lösa problemet.

EDIT: hur man utför en systemåterställning i XP: http://support.microsoft.com/kb/306084/sv

Av Majke

Som sagts tidigare om du bara spelar WoW så lägg inte pengar på ett nytt system. Köp ett grafikkort bara. Med tanke på resten av komponenterna i datorn skall du nog inte köpa ett bättre än HD4670. Kanske kan hitta något HD3850 billigt begagnat annars. Jag har haft en liknande processor och där någonstans vid de nämnda grafikkorten är gränsen för vad processorn orkar hänga med.

EDIT: vet inte om det skrivits någonstans, men det är PCI-Express vi pratar om va? Så att du inte har en AGP-port på moderkortet.

Av Majke

Har du provat med en VGA-kabel också?

Av Majke

En LCD-TV fungerar utmärkt som datorskärm och det går absolut att få det skarpt likt en datorskärm.

Du säger alltså att du lyckats få 1920x1080 med en annan dator utan dessa problem? Isf måste något vara fel i inställningarna.

Klicka runt i inställningarna och kontrollera så att du inte kör interlaced, dvs 1080i, utan det är 1080p du vill köra.

Om inte det hjälper se så att du inte kör 24Hz, har sett att det ibland kan ge liknande fel på vissa LCD-TV, utan säkerställ att du kör på 60Hz.

Om inte det hjälper prova med en VGA-sladd istället. Det brukar lösa det för många. Bilden blir inte märkbart sämre.

Av Majke

Prova det här, det löste det för mig när jag hade samma problem

http://sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=766439&h...

Av Majke

Har märkt att fixen som står qoutad i första posten försvinner så fort jag startar om spelet (efter det jag har spelet med fixen fungerande en session). Startar jag spelet vid ett senare tillfälle får jag bra FPS, men med väldigt mycket grafikfel. Dimma som ligger kvar över vägen och blinkande texturer här och där. Men gör man fixen igen så funkar det bra.

Av Majke

Skulle nog också sagt Rivatuner. Där kan du själv ställa in både färg och storlek på mätaren.

Av Majke

God Jul

För att få bättre FPS i GTA4 följ dessa steg.
Nackdelen med detta vad jag har märkt är att skuggor och reflektioner blir fulare. Det är därför FPSen höjs.

1.
Ta bort -nomemrestrict lr nån annan commandline du själv lagt till. Starta spelet, gå till graphic options, sätt upplösningnen till 800x600. Använd resten av din minnesbudget (brukar stå 387/512MB eller ngt liknande). Så dra upp de andra inställningar som du vill ha dem, men ändra inte upplösningen från 800x600. Innan du stänger ned spelet, kolla exakt hur mycket minne du använder, t ex om det står 380/512MB, kom då ihåg 380!

2.
Vill du dra på med fetare inställningar än vad spelet låter dig? Gör då steg 2, annars gå vidare till steg 3.

Skapa commandline.txt (bara en helt vanlig text-fil som du kan skapa med anteckningar) och det enda du skriver i filen är
-availablevidmem 2.0
Lägg filen där du installerat spelet, t ex:
C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV

Starta spelet, gå till graphic options, sätt upplösningnen till 800x600. Använd resten av din minnesbudget (brukar stå 387/512MB eller ngt liknande). Så dra upp de andra inställningar som du vill ha dem, men ändra inte upplösningen från 800x600. Innan du stänger ned spelet, kolla exakt hur mycket grafikminne du använder, t ex om det står 380/512MB, kom då ihåg 380MB!

3.
Ta fram miniräknaren. Slå in hur mycket grafikminne du använder (i exemplet ovan 380MB) och dela med hur mycket grafikminne ditt grafikkort har.
Exempel: 380/512 = 0.75 (ungefär, avrunda uppåt).

Om du inte redan skapat commandline.txt gör det nu. Det är bara en helt vanlig text-fil som du kan skapa med anteckningar och det du skriver i filen är vilken upplösning du vill ha och vad du räknade fram precis på räknaren.
Exempel med upplösningen 1920x1080:

-height 1080 -width 1920 -availablevidmem 0.75

Lägg filen där du installerat spelet, t ex:
C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV

*ANVÄND INGEN UN-RESTRICTION (this includes the nomemrestrict and norestrictions or anything like that)!

4.
Starta spelet och i Options kommer det att stå 800x600, fastän det nu är i den upplösningen du själv valde i commandline.txt

Spelet låter inte dig gå ur menyn, så alt-taba ut och stäng ned spelet via aktivitetshanteraren, eller bara tryck Alt-F4 i spelet.

Blev något fel? Gör om stegen ovan noggrant.

5.
Spela.

Saxat från
http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=384473&st=0

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MORD
prova detta? : http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=384473&st=0

Provade detta precis och WOW! Vilken skillnad. Det flyter nästan perfekt!

Jag gick från ett FPS-intervall på 9-25 till 20-40. Har bara testat det någon minut, men skillnaden är enorm! Nu flyter det som ett datorspel skall göra. Tack för länken.

Av Majke

Jag har riktiga problem med spelet. Det kraschar efter 1 min till 30 min. Jag har sänkt inställningarna, kör på 1920x1080 och på low textures så jag bara använder 438/485MB grafikminne. Har uppdaterat till 180.84 drivisen och ändå kraschar det. Möts hela tiden av den här felkoden:

Citat:

Description:
Critical runtime problem

Problem signature:
Problem Event Name: APPLICATION CRASH
System RAM: -1
Available RAM: -1
Number of CPUs: 2
Video Card Manufacturer: NVIDIA
Video Card Description: NVIDIA GeForce 9600 GT
Video Card Driver Version: 7.15.0011.7516
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.6
Locale ID: 1053

Read our privacy statement:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0409

Tycker det ser skumt ut med System RAM: -1, men jag har 8GB RAM och en växlingsfil på 8-20GB. Kör Vista 64. Någon som kan tipsa om nån lösning?

Av Majke

Inhandlade en G900 idag och har väl inte hunnit använda den tillräckligt mycket för att ha hittat alla dess för- och nackdelar.

Jag kan dock tipsa om att den finns på Media Markt för ganska bra pris. Jag ville ha ett telenor 199kr/18mån abonnemang (alla polarna kör telenor) och på de flesta ställen har de då velat ha runt 2700 för mobilen. På Media Markt blev det bara 1690kr. Annars har tre bra priser om man nu inte vill ha telenor.

Av Majke

Har läst en del recensioner innan jag provade spelet så mina förväntningar var redan ruggigt låga. Men inget kunde förbereda mig på hur dåligt det verkligen var... Körde de första två loppen och vet inte hur de har lyckats göra det så här dåligt. Det finns ingen körkänsla, punkt. Inte för att NFS-serien någonsin eftersökt realism så har ändå föregående spel bjudit på en rolig körupplevelse med lite utmaning. Det första racet vann jag med gasen konstant intryckt, utan att bromsa någon gång, och vad jag läst skall ej svårighetsgraden öka nämnvärt senare i spelet.

Grafiken är totalt oimponerande. Det är långt ifrån så snyggt de får det att framstå på screens, jag maxade ändå alla inställningar. Däremot tycker jag skådisarna gör bra ifrån sig i filmerna, även om manuset känns väldigt billigt. Idéen är god med filmerna och hade säkert kunnat suga in en ordentligt om det gjorts med lite mer finess. Höll på att skratta sönder mig när jag såg vilken bil man, återigen, började med efter introt. Måste väl finnas mer billiga sportare än Nissan 240SX.

Kan verkligen inte rekommendera detta till någon. Kör hellre om ett äldre NFS-spel eller Grid. Eller varför inte bara surfa lite istället.

Av Majke

Tror Massa vinner loppet om vädret håller i sig. Hamiltons största chans att vinna tror jag är om regnet infinner sig. Det bör ändå kvitta ganska mycket, bland top 5 bör Hamilton utan större ansträngning kunna lägga sig.

En liten joker är Alonso som startar precis bakom Hamilton och som fortfarande är hatisk mot hela McLaren-stallet. Hade varit ball om han bara skiter i att bromsa i första kurvan och krascha bort Hamilton. Sedan bara stiga ur bilen och bocka mot den Massa-älskande publiken. De hade älskat honom för alltid.

Ett bra race lär det nog bli. Tycker bara det är lite tråkigt att Kubica verkar ha gett upp helt...

Av Majke

Jag var inne på media-markt i lund och det blev köp där. De hade inte längre Fujitsu-Siemens datorn, men de hade faktiskt en Acer e-machine med T1400 cpu, 2Gb RAM osv. Jag lämnar diskussionen om de olika mobila CPUer som Intel har, får inget att stämma mot deras processor-finder på deras sida. Enl windows är det en T1400 på 1.7GHz. Det sitter en sticker på datorn med Intel Celeron Inside och när jag tittar i Aktivitetshanteraren har CPUn 2 kärnor.

Kvalitetsintrycket på datorn är att den är robust, men ganska plastig. För 3790 på Media Markt känns den som ett fynd.

EDIT: Provade precis 720p material och det flöt på riktigt fint. Inget hack alls.

Av Majke

Jag ska in och kolla på den idag, kan se om jag kan luska ut något mer på plats.

Av Majke

Jag funderar också på att köpa en sådan åt mina föräldrar som behöver en surfdator. Någon som har en som kan säga hur den känns rent kvalitetsmässigt? Priset är ju riktigt bra.

Sen tror jag inte T1400 är dubbelkärnig och den tillhör inte Celeron-familjen utan Intel Core Solo. På Intels hemsida står det att den har 1 kärna, trots att många affärer säger att den är dubbelkärnig.
http://processorfinder.intel.com/List.aspx?ParentRadio=All&Pr...

Frekvensen stämmer heller inte överens med vad netonnet anger, om det är en 1.67GHz borde cpun heta T1300, men det är nog mindre viktigt.

Fördelen med T1300/T1400 över celeron är att de har speedstep, vilket gör att de kan klocka ned. Borde innebära längre batteritid.

Av Majke

Vad har du för skärm, platt eller tjock? Vad kör du för kabel mellan skärmen och datorn, VGA eller DVI?

Av Majke

Tror poängen stämmer ganska bra med den processorn. Jag körde ett 8800GT med en X2 4200+ innan och landade på cirka 8k poäng i 3dmark 06. Även om CPU-poängen drog ned slutresultatet märkte jag att jag fick betydligt lägre poäng i grafiktesterna än mot system med bättre processor. Jag hade bytt ut processorn eller sålt ett av de två 8800GT.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av majsalle
Läste: "Gigantiska skäggväggar slår storleksrekord".
Det är roligt att vara trött.

"Gigantiska svärmningar slår storleksrekord" fick jag det till. Undrade vad det hade med datorer att göra först...

Av Majke

Jag fick problem med att bildskärmsdrivrutinen återställdes på samma sätt när jag överklockade kortet för mycket. Om du kan så prova att klocka ned det. Annars kan det ju vara sönder.