Inlägg

Inlägg som Majke har skrivit i forumet
Av Majke

K70 RGB RAPIDFIRE Mechanical Gaming Keyboard — CHERRY® MX Speed RGB

Hej,

Slumpar mitt mekaniska tangentbord som har ett par år på nacken. Notera att den högra av "CTRL"-knappen är missing in action, och ersatts av en annan knapp.

Funkar annars som det ska, är RGB i det också som styrs av Corsairs iCUE.

Kom gärna med bud, börjar på 150kr. Föredrar hämtning, men kan skickas mot förskottsbetalning.

Läs hela annonsen här

Av Majke

Blue Yeti Mikrofon inklusive stativ + kablar

Aldrig använd sedan den inköptes i slutet av 2020. Medföljer USB-kabel samt 3.5mm hörlurskabel. Allt vad jag kan se i nyskick.

Hämtas helst och ger det en chans, men skulle det inte gå så går det att skicka också mot förskottsbetalning via Swish t ex.

Läs hela annonsen här

Av Majke

Aight, ser ut som det kan vara denna som förklarar det nu när jag gått igenom den och jämfört med vad andra skriver. Hade väl bara hoppats på att det var en enkel setting att bara enabla som för software Bitlocker, men ser att det är lite mer som ska till för att få hardware encryption på plats. Tack för länken, den hjälpte!

Av Majke

Samsung 990 Pro Win 11 Pro Hårdvarukryptering

Hej,

Någon som har bra tips för en enkel guide att länka till för att få till hårdvarukryptering på en Samsung 990 Pro för Win 11 pro?

Tycker det är lite av en djungel och verkar inte vara straightforward om man inte ska köra Bitlocker mjukvarukryptering.

Är för en nyinstallation av en ny dator.

Av Majke

B650 Asus TUF-kortet som länkats till en del har inte så många USB 3.0 där bak (desto fler USB 2.0), var uppmärksam på det och om inte ett problem för just dig så fine.

Annars har de rea på ett B650E (med PCIe 5.0 för grafikkortet för framtidssäkring) som har lite bättre med USB och annat: https://www.inet.se/produkt/1903880/asus-rog-strix-b650e-f-ga...

Inet har även rea på X670E varianten av TUF (återigen med framtidssäkring av PCIe 5.0) - det har lite bättre med USB än systervarianten B650, men kostar också 3k, finns också en variant med WiFi men är dyrare, denna är utan WiFi https://www.inet.se/produkt/1903827/asus-tuf-gaming-x670e-plu...

Av Majke
Skrivet av thariaw:

Just nu känner jag bara för att läsa ett år för att kunna jobba så snabbt som möjligt. Jag mår så dpligt och har gjort det så länge. De jobben man kan få utan utb är… inte bra.
Det var så många som röstade ner det så det kanske är dumt men allting känns bara så hopplöst

Låter som du själv funnit vad du vill (och då också bör) göra

Läsa ett år för att försöka hitta ett jobb efter det. Har inte läst allt i detalj, men bara se så där finns chans på jobb i den sektorn efter året är läst. I värsta fall kan du där och då annars välja att läsa något annat, kanske en YH utbildning som du varit inne på kan vara en bra backup.

Låter som du behöver en ny kontext, kanske ut och träffa lite nya människor också. Går inte att säga på förhand exakt hur det kommer utveckla sig oavsett vad du väljer, men det är ok, du har fortfarande tid. Stressa inte, ta ett val, behöver inte vara perfekt, och så håller vi tummarna för att det blir bra som det säkert blir. I min erfarenhet blir det ofta bäst när man lyssnar på vad man själv vill, och det har du ju uttryckt, lyssna på det

Av Majke

Tack för alla tips! Det blev efter mycket funderande ett Deepcool Quadstellar Infinity: https://www.inet.se/produkt/6905544/deepcool-quadstellar-infi...

Har inte börjat bygga det, men kändes rätt när jag såg det uppackat i verkligheten, hade bra närvaro.

Av Majke

Tack för all input, det blev till slut TUF X670E. Båda har PCIe 5.0 både på NVMe men också på grafikkortsporten, och jag landar i att VRMsen är snarlika nog.

Det som vägde över är att det känns som att ett X670E med sina fler portar kan bjuda på möjligheter i framtiden om man vill koppla in något som man inte kan förutse idag, samt att evt andrahandsvärdet kanske är lite högre än på ett B650E-kort.

Inget lätt val, kunde se andra på nätet som stått mellan de två och inte landat i någon riktigt slutsats, kanske inte är så stor skillnad i slutändan

Av Majke

TUF X670E vs ROG Strix B650E

Hej,

Har svårt att välja moderkort, ska ha ett moderkort för speldatorn till en 7800xd3, priset kommer bli samma pga en rabatt jag har (som ej har med Inet att göra). Tror min största aspekt är vilket som är bäst för spel, t ex värmeutveckling och VRMs, också om man i framtiden uppgraderar CPUn

https://www.inet.se/produkt/1903827/asus-tuf-gaming-x670e-plu...

https://www.inet.se/produkt/1903880/asus-rog-strix-b650e-f-ga...

X670 är en higher tier krets, men jag har inte behov av de extra anslutningar / USB som det erbjuder, medan B650E-kortet är ett Strix-kort istället för TUF på X670, så där jag söker lite input om ni har

Av Majke

Du har PM

Av Majke

De ser fina ut, men är lite för fyrkantiga och standard i designen mot hur en datorlåda brukar se ut.

Jag ser att där fanns en vit version av Deepcool Quadstellar, den säljs inte längre men är nog det närmaste hittills vad jag sett vad jag "tror" att jag letar efter: Quadstellar Electro Limited Edition

Lite unik, utan att vara för vräkig eller extrem, men som jag ändå blir glad av att titta på.

Av Majke

Unikt PC-chassi - hjälp till inspiration för köp

Hej,

Jag vill gärna på sikt bygga en ny dator som kan hushålla både 360mm AIO för CPU-kylning och de större grafikkorten, men jag har svårt att hitta något chassi som faller mig i smaken.

Detta är väldigt subjektivt, men jag skulle gärna vilja se om där kanske är någon som har några idéer som ni vill dela och inspirera mig?

Mina något luddiga "krav" är:

  • Gärna något vitt

  • Support för 360mm AIO för CPU och plats för stora grafikkort, läs 4080/4090

  • Många chassi är fyrkantiga, men tror inte det är något sådant jag söker

  • De chassi som inte är fyrkantiga, är ofta lite för spexiga för mig som kommit till åren och har nog en liten för ung målgrupp i åtanke

  • Vill ha RGB LED, ska inte stå och blinka men framhäva komponenter / former är absolut intressant

  • Det ska vara på något sätt unikt, behöver inte vara någon limited edition men kan vara, ta ut svängarna designmässigt - vill bli glad när jag ser det idag och flera år framöver

Finns något sådant att köpa, eller är bara custom-moddning som gäller?

Av Majke

Även om spelet blir gratis finns det inget som lockar mig att spela det. Jag hade förebeställt och returnerade det när jag hade möjlighet efter det släppts. Man trodde att de hade lärt sig efter BF V, där vi alla fick vänta på features i lång tid samt hela TTK-katastrofen. Nu har de lyckats att gå bakåt istället för framåt och det vi sitter och väntar på nu är ännu mer basala saker, som exempelvis en scoreboard, möjlighet att välja en server så man kan spela med mer än 3 vänner osv osv.

Det känns som att BF numera inte är självsäkra nog när det kommer till deras produkt. De försöker kopiera andra men är alltid sist på bollen, de försökte med BR för BF V, och BF 2042 är någon mashup av olika influenser och ett steg bort från det som gör BF bra.

Ryktena sade att 2042 skulle vara "BF3 i nytappning", ett sätt att pleasa fansen efter BF V. Om 2042 blir just BF3 i nytappning, då skulle jag kunna tänka mig spela det igen. Men även om de löser alla buggar och prestandaproblem, så står vi fortfarande med ett spel som iaf jag inte är lockad att spela, de måste ändra mer fundamentala saker än så.

Av Majke
Skrivet av mitso:

Nej det är precis så det är....

Blev en refund nu, så får man se vad de säger. Här är länk om någon annan kanske funderar på samma sak och inte hittar länken https://help.ea.com/us/refund

Edit: redan approved, var ju faktiskt smidigt och schysst av dem

Av Majke

Alltså, man kan vara max 4 i partyt, och efter varje map så kastas man ut i huvudmenyn och in på en helt ny server, så om man är fler än 4 spelare så måste man trixa för att rejoina sina andra vänner efter varje map? Skämtar ni? Eller missförstår jag?

Av Majke

Annonsen är avslutad

Av Majke

Logitech Z-906 THX med HiFi Klubben ljudkablar

Logitech Z906 som fungerar perfekt, har också bytt ut alla de tunna ljudkablarna till rejäla kablar från HiFi Klubben för ännu bättre ljud. Fungerar såväl till dator som TV (och PlayStation och Xbox).
Några av högtalarna har några mindre repor som ni kan se på bilderna, men inget som stör funktionen.
Skickas ej

Läs hela annonsen här

Av Majke
Skrivet av SirMacke:

Inte testat mer än kanske 30 minuter och det är visserligen BETA men maskinen i sign har problem att dra runt det.
Allt gick på max vid installation, satt ner till medium och testat lite men det laggar/fps-dropp rejält när man skjuter t.ex.

Exakt samma hade jag

Av Majke
Skrivet av Ryssfemma:

Ligger mellan 70-90 fps på ultra eller high, oavsett vad så är de nån jobbig stutter. Någon som lyckats lösa det med att stänga av något? Rtx 3080.

Besviken på att de inte tagit tillbaka airstrips och grafiken känns som upphottad bf4.

Har något liknande, kör 3440x1440 och FPSen går upp och ned rejält, är inte stabil alls. Om jag hoppar och rör mig snabbt så tror jag den dippar en millisekund ned till 50 fps, för att annars ligga runt 70-100, vilket gör att det känns väldigt choppy när dropsen kommer var varannan sekund beroende på hur mkt man rör sig.

Av Majke

Annonsören har avslutat denna annons.